RECs comeback ble pauset av markedsuro. Snart er pausen over!

fattigstakkar
REC 11.08.2019 kl 16:41 27551

REC falt til ATL etter split og nedstengning av ML, men den falt på svært lavt volum. Markedet tok inn over seg at splitten ikke betyr noen verdens ting på prisingen, og stengningen av ML var alt priset inn, og fjerning av den siste usikkerheten ble tolket mer positivt enn negativt fordi vi nå med sikkerhet vil ha positiv ebitda og cash flow de neste kvartalene.

På få dager gjorde REC en imponerende opphenting fra 4,2 til 5,5. Den gjorde et ærlig forsøk på å bryte motstanden på 5,2 på direkten, men etter en oppgang på over 30% på få dager, var det ikke unaturlig at noen valgt å ta gevinst, og kursen lå mellom 5 og 5,2 et par dager og samlet krefter for bruddet opp.

Da inntraff plutselig markedsuroen i USA. Først gjennom FEDs skuffende uttalelser om renteutviklingen, og så Trumps uventede økning av handelstollen mot Kina. Deretter gikk det slag i slag med fall i verdien på Yuan, USAs beskyldning om valutamanipulasjon osv.

Alle verdens børser stupte mange prosent på få dager, og i tider som dette er aksjer som lenge har ligget i en nedtrend og i tillegg har flere kvartal bak seg med negative resultat spesielt utsatt for kraftig fall. Men selv om REC falt med resten av markedet, holdt kursen seg hele tiden godt over nivået den lå på et par uker før, mens USA-børsene lå på ATH. REC har altså outperformed USA-børsene i en periode med tilnærmet krakk, og det er ikke dagligdags.

Som vanlig rister amerikanerne av seg frykten litt før resten av verden, og børsene har vist et imponerende comeback de siste dagene og tatt igjen mer enn halvparten av fallet. Resten av verden er fortsatt mer bekymret for at dette kun er midlertidig, og har ikke våget å stige like mye som USA. Nå har imidlertid USA hatt tre dager med kraftig stigning uten større korreksjoner, så tryggheten er i ferd med å vende tilbake, noe jeg tror vi vil se bl.a på Europa-børsene på mandag, dersom ikke noe uventet skjer i helga.

Jeg har fulgt markedet tett de siste par ukene siden jeg har hatt ferie, og har lagt merke til at tyske DAX er spesielt interessant å følge når det gjelder REC. Ta opp chartet for de to så ser dere hvor mye de korrelerer. Mye av oppgangen i USA har kommet etter at DAX stengte for dagen, og flere dager har det vært svakt negative futures dagen etter oppgang, så DAX har kun tatt igjen deler av USA-oppgangen. Det tror jeg snart kommer til å hentes inn. På fredag steg DAX-futures over en halv prosent etter at Europa stengte, og vil høyst sannsynlig åpne opp på mandag.

Når det gjelder REC var mange redde for at oppgangen fra 4,2 til 5,5 kun var en pump and dump fra shortere som ville øke shorten over 5 og kjøre REC ned til ny ATL. Det tyder det ikke på at det var, siden kursen har holdt seg godt over forrige ATL selv under de mest negative børsdagene. Dette er dager hvor REC tradisjonelt har blitt kjørt i grøfta.

Jeg anbefaler derfor å følge DAX nøye framover og benytte muligheten til å kjøpe seg inn på lave kurser når DAX stiger. Jeg har registrert at det skal svært lite volum til for å presse kursen opp, så det gjelder å være rask på labben så ikke kursen går fra deg. Det ligger shortere som holder på å dekke seg inn, men disse er disiplinerte og kjøper kun på røde dager, og særlig på slutten av dagen når panikken rår, som i går. De bidrar til å begrense fallet, men unngår å presse kursen opp. Men er vi smarte kan vi unngå at de får så enkel jobb.

Jeg valgte en ny strategi for to uker siden som har vært ekstremt vellykket, og jeg hadde også flaks med timingen. Denne strategien vil jeg fortsette å bruke, og anbefaler andre å vurdere det samme. Da DJ lå i ATH og REC i ATL doblet jeg investeringen i REC og gikk samtidig tungt short i DJ. Min tommelfingerregel er at jeg ligger dobbelt så mye short i DJ som jeg ligger long i REC. Dvs at jeg tjener penger så lenge REC stiger minste dobbelt så mye som DJ eller faller mindre enn dobbelt så mye på røde dager. Min antakelse er at over tid vil forskjellen være mer enn det dobbelte mellom de to, så selv om jeg ligger tungt short, håper jeg på videre oppgang i USA fordi det vil trekke REC med seg opp. Det er sannsynligvis enda tryggere å bruke DAX som hedge, siden den korrelerer enda tettere med REC, men jeg føler meg såpass sikker på DAX over tid vil knappe inn på gapet mellom de to indeksene, så derfor velger jeg å beholde DJ, selv om det gir litt større risiko.

Strategien har vært ekstremt vellykket de siste to ukene, og jeg har gått solid i pluss gjennom en periode med krakk og store svingninger. Jeg forventer at de neste ukene og månedene vil fortsette å høy volatilitet, og det gir muligheter til å tjene ytterligere på kjøpe forsiktig på kraftig fall, og selge forsiktig på kraftig oppgang. Det slo veldig positivt ut da jeg fikk kjøpt tilbake DJ helt nede på 25100 da futuren stupte på natta etter at Trump beskyldt Kina for valutamanipulasjon. Det er likevel viktig å ha is i magen og ikke dekke inn mer enn at man fortsatt beholder en betydelig hedge hvis det kommer et skikkelig krakk. Selv har jeg satt 120% som minimum jeg er villig til å ligge short JD vs long REC, og maks 250%.

For dem som vurderer å prøve en lignende strategi, er CFDs et godt alternativ for å gå short indekser. Som ikke-profesjonell investor er minimumskravet til egenkapital 5%. Hvis man har mye egenkapital kan man søke om status som profesjonell investor med marginkrav helt ned mot 0,2%. Personlig ville jeg vært forsiktig med å gå over til det, fordi man da også mister mye av garantien som EU har krevd at CFD-leverandørene skal gi ikke-profesjonelle investorer. Profesjonell investorer kan tape mer enn innskuddet, mens det kan du ikke gjøre som med status som ikke-profesjonell. Når markedene svinger så mye som de gjør nå, kan det faktsik har ganske stor betydning. Hvis indeksen stuper og du får god gevinst på shorten, kan et godt alternativ til å dekke inn gevinsten være å ta ut overskuddet så du fortsatt ligger like over 5% egenkapital. Hvis det så kommer en positiv nyhet og markedet stiger 10%, noe som fort kan skje hvis det kommer en melding om at en Kina-avatale er i boks, vil du tape maks 5% på hedgen og samtidig vil REC etter en slik melding stige vanvittig slik at den totale gevinsten blir enorm.

Happy trading :)

Edit 1. sept. Posten er låst for unngå den barnehagen som er på andre REC-tråder. Både frelste RECere og skeptikere er velkommen. De eneste som ikke får tilgang er de som bare er ute etter å lage kvalm. Har oppdaget at alle gamle nick blir slettet når jeg legger til nye manuelt, så kikk på "be om tilgang" så legger jeg dere til på nytt.
Redigert 21.01.2021 kl 07:27 Du må logge inn for å svare
halvpris
21.08.2019 kl 21:28 4488

Så ble Rec shortet for ente gang siste time. Så blir den shortet første time i morgen så bærer det nedover mangen prosent.
Redigert 21.01.2021 kl 05:43 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
21.08.2019 kl 21:34 4484

Rakk du ikke å kjøpe deg inn ?
Redigert 21.01.2021 kl 05:43 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
21.08.2019 kl 21:40 4471

Ja med dobbelt bunn og klart tegn på at vi har nådd bunn + vi har begynnt så smått og se at shorterne har begynnt inndekning + kursen er priset til konkurs og vel så det og topp 20 øker osv osv ja da sier det vel seg selv at den skal ned på grunn av at den alltid gjør det:-) alt varer liksom evig for noen.
Redigert 21.01.2021 kl 05:43 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
21.08.2019 kl 22:54 4367

Jeg innrømmer at jeg ikke har innsikt i hvordan norskbulls jobber, men det er påfallende hvordan de treffer topper og bunner (eller veldig nært) hele tiden, samt at de svært sjeldent blir lurt ut på stoploss når trenden snur like etterpå.
Redigert 21.01.2021 kl 05:43 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
21.08.2019 kl 23:11 4330

De angir dagen før hvilket nivå de vil handle på, og de har fulgt dette hver gang jeg har sjekket.
Redigert 21.01.2021 kl 05:43 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
22.08.2019 kl 06:01 4222

Ok, I stand corrected.
Redigert 21.01.2021 kl 05:43 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
22.08.2019 kl 14:21 3983

I dag ryker stop lossen hos norskbulls. Får håpe Løvehjerte har stop loss også.
Redigert 21.01.2021 kl 05:43 Du må logge inn for å svare
Sofafilosof
22.08.2019 kl 14:36 3975

Igår meldte NorskBulls at "Sometimes, candlestick patterns falter. We owe you an apology for that, but this is exactly what we have the stop loss mechanism for. The bullish stop loss of the last bearish pattern is triggered today." De beholdt Stay short til tross for dette intra-dag signalet, selv etter raketten på slutten av dagen. Det blir spennende (a) om de nå biter i det sure eplet og toggler fra short til long, og ikke minst (b) om de korrekt registrerer vekslingskursen ut fra sluttkurs idag eller (som de er observert å gjøre av og til tidligere) kursnivået på et eller annet tidspunkt igår for å redusere tapet. I så fall blir de tatt på fersken for backtrading.
Redigert 21.01.2021 kl 05:43 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
22.08.2019 kl 14:41 3962

De har to måter å ta stop loss på, så vidt jeg skjønner. Det ene er en klassisk stop loss på en gitt kurs, som ligger ganske høyt. Den andre er to påfølgende dager med høyere close over shortinngang. Det er det siste som antakelig skjer i dag. Er usikker på om de automatisk tar sluttkurs, eller om de dekker inn tidligere på dagen når det er opplagt at den kommer til å slutte over gårsdagens kurs.
Redigert 21.01.2021 kl 05:43 Du må logge inn for å svare
Sofafilosof
22.08.2019 kl 14:54 3936

Det er likegyldig for meg om de skifter intradag eller ved sluttkurs. Jeg er opptatt av om den gode langtids-statistikken deres er pumpet opp av snedig bokføring i ny og ne (backtrading) eller ikke...
Redigert 21.01.2021 kl 05:43 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
22.08.2019 kl 15:08 3895

Hvis du ser tilbake på de tre siste shortene de har dekket inn, så ble to dekket med tap.
Redigert 21.01.2021 kl 05:43 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
22.08.2019 kl 18:39 3732

Mitt inntrykk er at de dekker med tap dersom traden deres feiler to dager på rad, og de ofte får dekket inn til den minst skadelige kursen av de to dagene (den første). Dersom de ryker på en smell en dag, og skriver «candlesticks warned us today...», hvorpå neste dag plutselig går deres vei likevel, så har de plutselig ikke gått ut på stoploss likevel.

Det har mange ganger virket som dette var tilfelle, men det er vanskelig å påstå når man kun ser closing-pris fra dag til dag og ikke abonnerer på tjenesten for å få en mer realtime-oversikt over hva de driver med.
Redigert 21.01.2021 kl 05:43 Du må logge inn for å svare
Sofafilosof
22.08.2019 kl 18:46 3724

Det er faktisk ikke nødvendig å abonnere for å vurdere suksessraten deres. De oppgir "regnskapet" fra fortløpende posisjonsresultater i høyrekolonnen på den åpne siden, inkludert vekslingskursene. Men som du også påpeker, man må følge godt med for å ta dem i kreativ bokføring i form av backtrading. Men skulle gjerne vite om de går ut fra offisielle regler sluttkurs hver dag eller også vurderer posisjoner fortløpende intradag. Ut fra ordleggingene har jg inntrykk av at de går ut fra sluttkurs (offisielt).
Redigert 21.01.2021 kl 05:43 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
22.08.2019 kl 18:53 3715

De handler ofte intradag, og triggernivåene er basert på candlestick-formasjoner. Hvis dere ser på der de solgte og gikk short på tirsdag, så er det da kursen falt under intraday low på mandag.
Redigert 21.01.2021 kl 05:43 Du må logge inn for å svare
Sofafilosof
22.08.2019 kl 18:58 3705

Det som gjør dagens raport ekstra spennende er at de beholdt Stay short igår etter stengetid og ikke har foandret dette så langt idag. Ny oppdatering ventes hvert øyeblikk.
Redigert 21.01.2021 kl 05:43 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
22.08.2019 kl 19:06 3692

Hvis de ikke har dekket shorten i dag har de brutt retningslinjene sine, så det er jeg ganske sikker på at de gjør.
Redigert 21.01.2021 kl 05:43 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
22.08.2019 kl 19:12 3687

Se der ja. Dekket short og anbefaler Buy :)
https://www.norskbulls.com/SignalPage.aspx?lang=en&Ticker=REC.OL
Redigert 21.01.2021 kl 05:43 Du må logge inn for å svare
Sofafilosof
22.08.2019 kl 19:12 3703

I så fall skal inndekningen intradag idag has skjedd over 4.85, ut fra at de satt shorten intradag mandag ca 14:45 og beholdt posisjonen fra igår til idag uten utløsning av stop loss.
Edit: ser ut som de denne gangen i allefall har gått ut fra sluttkurs. Konspiratorisk, har de fulgt med på Hegnar Online? ;-)

Mystisk at de sier de satt stop loss på 4.75 mens åpningskursen idag var 4.838? Likevel regner de nå long-inngangen fra 4.75... Lukter vondt.
Redigert 21.01.2021 kl 05:43 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
22.08.2019 kl 19:18 3705

Det var ikke helt sluttkurs men 4,886. De oppgir "average buying price". Vet ikke akkurat hvordan de regner ut dette, men regner med det henger sammen med hvor store volum som blir handlet på de ulike nivåene når triggernivået nås, så var 4,85.
Redigert 21.01.2021 kl 05:43 Du må logge inn for å svare
Sofafilosof
22.08.2019 kl 19:22 3694

Ikke lett å bli klok på, siden de sier "our valid average buying price stands now at 4.8860". Grabein har nok rett i at for å få svar så må vi abonnere...
Redigert 21.01.2021 kl 05:43 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
22.08.2019 kl 19:23 3777

Jeg tror det betyr at stop loss prosedyrene blir utløst når 4,75 ble nådd. Et av alternativene var to dager på rad med oppgang, som vi fikk i dag. Hadde den sluttet under 4,85 i dag hadde de fortsatt å ligge short.
Redigert 21.01.2021 kl 03:42 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
22.08.2019 kl 19:25 3787

Jeg synes ikke akkurat dette er så vanskelig. Average price er alltid noen øre over triggerprisen fordi de erkjenner at det ikke er mulig å få kjøpt akkurat på triggernivået.
Redigert 21.01.2021 kl 03:42 Du må logge inn for å svare
spanjolen
22.08.2019 kl 19:27 3788

Fryktelig opphengt dere er o Norskbulls!
Det er jo candlestick formasjoner de handler etter og det er kontinuerlig forandring i informasjon. Ergo er det godt egnet for ADHD daytrading og algoritmer for data trading. Om man sitter med en proff konto og kjøper/selger kontinuerlig gjennom dagen så er det en fulltidsjobb å få dette til å gi gevinst. Men jøss ja gevinsten ligger der. Det jeg vil frem til er at anbefalinger gitt på candle formasjoner er avlegs så snart de er gitt ut..
Redigert 21.01.2021 kl 03:42 Du må logge inn for å svare
Sofafilosof
22.08.2019 kl 19:27 3805

Jeg synes det hele er muggent. Stop loss regnes fra sluttkurser mens de tydeligvis handler og skifter retning også intradag.
Redigert 21.01.2021 kl 03:42 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
22.08.2019 kl 19:33 3793

De skrev allerede i går at stop loss ble utløst da kursen passerte 4,75, så det var åpenbart at det var dette de mente. At de kunne formulert seg annerledes er jeg forsåvidt enig i. Men ikke enig i at de ikke er forutsigbare, for dette er akkurat slik de skal gjøre etter sin strategi.
Redigert 21.01.2021 kl 03:42 Du må logge inn for å svare
Sofafilosof
22.08.2019 kl 20:09 3752

Siste replikk (lover...): Hvis stop loss ble utløst igår da kursen reiste seg over 4.75 så er det jo rart at de opprettholdt Stay short både i kveldsrapporten igår og helt frem til kveldsrapporten idag.
Redigert 21.01.2021 kl 03:42 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
22.08.2019 kl 20:25 3731

Slik jeg tolker dem var ikke 4,75 stop loss på den måten vi normalt snakker om stop loss, men en stop loss strategi ble iverksatt da de passerte 4,75. Enig i at det er forvirrende og en rar måte å beskrive det.

Kikket på beskrivelsen av hvordan stop loss på short fungerer: https://www.candlesticker.com/Pattern.aspx?lang=en&Pattern=60000
Ut fra dette tolker jeg at det enten skal være to intradagtopper over stop loss nivået, eller en close over stop loss nivået. Da skulle de egentlig dekket inn i går siden vi closet over 4,75.
Redigert 21.01.2021 kl 03:42 Du må logge inn for å svare
periculum
22.08.2019 kl 20:31 3727

De handler, og sender ut varsel intradag til betalende medlemmer såvidt jeg vet.
Redigert 21.01.2021 kl 03:42 Du må logge inn for å svare
halvpris
22.08.2019 kl 21:25 3675

Da får vi shortinndeking i morgen av apegjengen (parasittene ) som herjer Rec. Ned 5-8%
Redigert 21.01.2021 kl 03:42 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
22.08.2019 kl 21:45 3652

Halvpris er det ikke bedre og ikke si noe om man ikke har noe vettug å snakke om?
Redigert 21.01.2021 kl 03:42 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
23.08.2019 kl 10:41 3533

Overraskende nye kjøpsmuligheter i dag. Det gjelder å benytte seg av dem.
Redigert 21.01.2021 kl 03:42 Du må logge inn for å svare
Sofafilosof
23.08.2019 kl 11:15 3487

Imorges satt jeg meg på sidelinjen hva REC angår for en kort periode - synes jeg kjenner igjen mønstert med å la robotene styre nedover når volumet er lavt, for dermed å utløse stop losses. I mellomtiden satser jeg på bear NEL, men snart tilbake i REC regner jeg med ;-)
Redigert 21.01.2021 kl 03:42 Du må logge inn for å svare
periculum
23.08.2019 kl 11:25 3467

Det er noen som forsiktig plukker poster på 50.000 aksjer når de er tilgjengelig. Musestille. Bra håndverk det der.
Redigert 21.01.2021 kl 03:42 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
23.08.2019 kl 11:56 3430

samme greie har dem kjørt siste dager litt ned også opp endel mot slutten av dagen. At dem gidder:-)
Redigert 21.01.2021 kl 03:42 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
23.08.2019 kl 14:24 3346

Det er jo ikke sikkert det er de samme som kjører den ned som presser den opp. Har lagt merke til at den faller på lavt volum tidlig på dagen, og stiger på høyt volum mot stengning. Hvis det er shortere om dekker inn, eller en som skal kjøpe en større post, er det smart å la traderne presse kursen ned før man begynner å kjøpe for å få lavest mulig snitt.
Redigert 21.01.2021 kl 03:42 Du må logge inn for å svare
halvpris
23.08.2019 kl 15:32 3292

Har tre aksjer i dag og der er REC sterkes.

ØØØØØ???????ØØØØØØØØØ?????????
Redigert 21.01.2021 kl 03:42 Du må logge inn for å svare
Sofafilosof
23.08.2019 kl 15:43 3278

Hadde noen timer på annet beite i dag (bl a NEL bear, som gikk greit) men er nå delvis tilbake i REC. Vanskelig å holde seg borte for lenge ...
Redigert 21.01.2021 kl 03:42 Du må logge inn for å svare
spanjolen
26.08.2019 kl 10:26 3077

Da er 4.8 mitt target for dagen!! Må jo trade litt på dager som dette. Ellers så virker Rec solide. Fortsatt luft og oppdrift i ballongen på mellomlang sikt..
Redigert 21.01.2021 kl 03:42 Du må logge inn for å svare
spanjolen
26.08.2019 kl 14:32 2949

Synes Rec holder seg godt. Hadde forventet at den skulle ned og teste 4.65 etter å ha passert 4.8.
Spesielt på så lavt volum. Kan tyde på mangel på trading aksjer...
Redigert 21.01.2021 kl 03:42 Du må logge inn for å svare