RECs comeback ble pauset av markedsuro. Snart er pausen over!

fattigstakkar
REC 11.08.2019 kl 16:41 27611

REC falt til ATL etter split og nedstengning av ML, men den falt på svært lavt volum. Markedet tok inn over seg at splitten ikke betyr noen verdens ting på prisingen, og stengningen av ML var alt priset inn, og fjerning av den siste usikkerheten ble tolket mer positivt enn negativt fordi vi nå med sikkerhet vil ha positiv ebitda og cash flow de neste kvartalene.

På få dager gjorde REC en imponerende opphenting fra 4,2 til 5,5. Den gjorde et ærlig forsøk på å bryte motstanden på 5,2 på direkten, men etter en oppgang på over 30% på få dager, var det ikke unaturlig at noen valgt å ta gevinst, og kursen lå mellom 5 og 5,2 et par dager og samlet krefter for bruddet opp.

Da inntraff plutselig markedsuroen i USA. Først gjennom FEDs skuffende uttalelser om renteutviklingen, og så Trumps uventede økning av handelstollen mot Kina. Deretter gikk det slag i slag med fall i verdien på Yuan, USAs beskyldning om valutamanipulasjon osv.

Alle verdens børser stupte mange prosent på få dager, og i tider som dette er aksjer som lenge har ligget i en nedtrend og i tillegg har flere kvartal bak seg med negative resultat spesielt utsatt for kraftig fall. Men selv om REC falt med resten av markedet, holdt kursen seg hele tiden godt over nivået den lå på et par uker før, mens USA-børsene lå på ATH. REC har altså outperformed USA-børsene i en periode med tilnærmet krakk, og det er ikke dagligdags.

Som vanlig rister amerikanerne av seg frykten litt før resten av verden, og børsene har vist et imponerende comeback de siste dagene og tatt igjen mer enn halvparten av fallet. Resten av verden er fortsatt mer bekymret for at dette kun er midlertidig, og har ikke våget å stige like mye som USA. Nå har imidlertid USA hatt tre dager med kraftig stigning uten større korreksjoner, så tryggheten er i ferd med å vende tilbake, noe jeg tror vi vil se bl.a på Europa-børsene på mandag, dersom ikke noe uventet skjer i helga.

Jeg har fulgt markedet tett de siste par ukene siden jeg har hatt ferie, og har lagt merke til at tyske DAX er spesielt interessant å følge når det gjelder REC. Ta opp chartet for de to så ser dere hvor mye de korrelerer. Mye av oppgangen i USA har kommet etter at DAX stengte for dagen, og flere dager har det vært svakt negative futures dagen etter oppgang, så DAX har kun tatt igjen deler av USA-oppgangen. Det tror jeg snart kommer til å hentes inn. På fredag steg DAX-futures over en halv prosent etter at Europa stengte, og vil høyst sannsynlig åpne opp på mandag.

Når det gjelder REC var mange redde for at oppgangen fra 4,2 til 5,5 kun var en pump and dump fra shortere som ville øke shorten over 5 og kjøre REC ned til ny ATL. Det tyder det ikke på at det var, siden kursen har holdt seg godt over forrige ATL selv under de mest negative børsdagene. Dette er dager hvor REC tradisjonelt har blitt kjørt i grøfta.

Jeg anbefaler derfor å følge DAX nøye framover og benytte muligheten til å kjøpe seg inn på lave kurser når DAX stiger. Jeg har registrert at det skal svært lite volum til for å presse kursen opp, så det gjelder å være rask på labben så ikke kursen går fra deg. Det ligger shortere som holder på å dekke seg inn, men disse er disiplinerte og kjøper kun på røde dager, og særlig på slutten av dagen når panikken rår, som i går. De bidrar til å begrense fallet, men unngår å presse kursen opp. Men er vi smarte kan vi unngå at de får så enkel jobb.

Jeg valgte en ny strategi for to uker siden som har vært ekstremt vellykket, og jeg hadde også flaks med timingen. Denne strategien vil jeg fortsette å bruke, og anbefaler andre å vurdere det samme. Da DJ lå i ATH og REC i ATL doblet jeg investeringen i REC og gikk samtidig tungt short i DJ. Min tommelfingerregel er at jeg ligger dobbelt så mye short i DJ som jeg ligger long i REC. Dvs at jeg tjener penger så lenge REC stiger minste dobbelt så mye som DJ eller faller mindre enn dobbelt så mye på røde dager. Min antakelse er at over tid vil forskjellen være mer enn det dobbelte mellom de to, så selv om jeg ligger tungt short, håper jeg på videre oppgang i USA fordi det vil trekke REC med seg opp. Det er sannsynligvis enda tryggere å bruke DAX som hedge, siden den korrelerer enda tettere med REC, men jeg føler meg såpass sikker på DAX over tid vil knappe inn på gapet mellom de to indeksene, så derfor velger jeg å beholde DJ, selv om det gir litt større risiko.

Strategien har vært ekstremt vellykket de siste to ukene, og jeg har gått solid i pluss gjennom en periode med krakk og store svingninger. Jeg forventer at de neste ukene og månedene vil fortsette å høy volatilitet, og det gir muligheter til å tjene ytterligere på kjøpe forsiktig på kraftig fall, og selge forsiktig på kraftig oppgang. Det slo veldig positivt ut da jeg fikk kjøpt tilbake DJ helt nede på 25100 da futuren stupte på natta etter at Trump beskyldt Kina for valutamanipulasjon. Det er likevel viktig å ha is i magen og ikke dekke inn mer enn at man fortsatt beholder en betydelig hedge hvis det kommer et skikkelig krakk. Selv har jeg satt 120% som minimum jeg er villig til å ligge short JD vs long REC, og maks 250%.

For dem som vurderer å prøve en lignende strategi, er CFDs et godt alternativ for å gå short indekser. Som ikke-profesjonell investor er minimumskravet til egenkapital 5%. Hvis man har mye egenkapital kan man søke om status som profesjonell investor med marginkrav helt ned mot 0,2%. Personlig ville jeg vært forsiktig med å gå over til det, fordi man da også mister mye av garantien som EU har krevd at CFD-leverandørene skal gi ikke-profesjonelle investorer. Profesjonell investorer kan tape mer enn innskuddet, mens det kan du ikke gjøre som med status som ikke-profesjonell. Når markedene svinger så mye som de gjør nå, kan det faktsik har ganske stor betydning. Hvis indeksen stuper og du får god gevinst på shorten, kan et godt alternativ til å dekke inn gevinsten være å ta ut overskuddet så du fortsatt ligger like over 5% egenkapital. Hvis det så kommer en positiv nyhet og markedet stiger 10%, noe som fort kan skje hvis det kommer en melding om at en Kina-avatale er i boks, vil du tape maks 5% på hedgen og samtidig vil REC etter en slik melding stige vanvittig slik at den totale gevinsten blir enorm.

Happy trading :)

Edit 1. sept. Posten er låst for unngå den barnehagen som er på andre REC-tråder. Både frelste RECere og skeptikere er velkommen. De eneste som ikke får tilgang er de som bare er ute etter å lage kvalm. Har oppdaget at alle gamle nick blir slettet når jeg legger til nye manuelt, så kikk på "be om tilgang" så legger jeg dere til på nytt.
Redigert 21.01.2021 kl 07:27 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
26.08.2019 kl 16:43 4645

REC viser alle tegn på at bunnen er satt. På en dag hvor det var gunnlag for nervøsitet etter raset i USA på fredag, falt vi fra start men tok oss raskt opp, og ble det meste av dagen handlet høyere enn snittet siste to uker. Volumet var mikroskopisk, noe som også tyder på at svært få selgere lurer i buskene. Nå har de både hatt mulighet til å selge på blå dager med store kjøpsposter som ikke ble sluttet i slutthandelen fordi det ikke fantes selgere, og de har ikke vært skremt til å dumpe, eller fristet til å bruke aksjer for å presse kursen, på røde dager. Det ligger i kortene at vi bryter 5 så fort vi får et roligere marked. Og hvis det kommer en handelsavtale er vi over 7 kr på direkten.
Redigert 21.01.2021 kl 03:42 Du må logge inn for å svare
MorganKane
26.08.2019 kl 18:12 4578

7kr? Jeg vil si 10 kroner.. Vi har gått opp til 9 på rene rykter før. Langsiktig er det liten forskjell nå og da (kortsiktig er polyprisene noe lavere). Hvorfor bare 7 kroner?
Redigert 21.01.2021 kl 03:42 Du må logge inn for å svare
halvpris
26.08.2019 kl 18:24 4562

fattig

Du har fått gult kort pga for mangen BOMM på din TA. Ett gult til så går du rett i karantene i to uker.


:-)
Redigert 21.01.2021 kl 03:42 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
26.08.2019 kl 18:38 4551

Umulig å tolke TA uavhengig av markedet sånn børsklimaet er nå. REC har satt høyere bunn og etablert seg på et nivå det lå på før børsuroen. Det vitner om styrke.

Når det gjelder kursmål etter handelsavtale, mener jeg ikke 7-8 kr er noe tak, men jeg antar at vi åpner på ca 7,5. Alltid noen som fristes til å ta gevinst.
Redigert 21.01.2021 kl 03:42 Du må logge inn for å svare
Sofafilosof
26.08.2019 kl 18:40 4548

"Det ligger i kortene at vi bryter 5 så fort vi får et roligere marked." - Enig i alle dine observasjoner. I tillegg til uttørket tilbud fra selgere så mener jeg også å se at det er en eller flere tunge aktører på vei inn. De(n) hindres av manglende selgerside. Istedet har de(n) is i magen og snapper opportunistisk. Dette mønsteret har gjentatt seg i ukesvis.
Redigert 21.01.2021 kl 03:42 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
26.08.2019 kl 18:52 4539

Jeg lå på kjøpersiden i dag, og merket hvor få som var villige til å selge.
Redigert 21.01.2021 kl 03:42 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
26.08.2019 kl 19:31 4501

Jeg også plukket litt i dag, selv om beløpet var mikroskopisk.
Redigert 21.01.2021 kl 03:42 Du må logge inn for å svare
Sofafilosof
27.08.2019 kl 09:24 4312

Salgshylla for RECaksjer er omtrent skål tom idag - utrolig! Hvordan skal den kommende shortinndekningen til Marshall Wace og Blackrock kunne ordne seg for dem i denne tilbudstørka? Regner med at også dark pool bare er en inntørket pytt for tiden... Her kan det bli skvis :-)
Redigert 21.01.2021 kl 03:42 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
27.08.2019 kl 09:33 4299

Mere enn skvis når alt dette skal dekkes inn må opp til 8-9 kr for og finne volum og da er vi straks over 10kr. Sitter veldig godt i denne med fler og fler aksjer i denne pluss god tid.
Redigert 21.01.2021 kl 03:42 Du må logge inn for å svare
halvpris
27.08.2019 kl 10:44 4252

Bør hoppe noen femtiøringer denne uka, og det bare for Butte som leverer så det holder.
Redigert 21.01.2021 kl 03:42 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
27.08.2019 kl 11:19 4224

Helt tomt for selgere. Så fort det blir antydning til volum er vi over 5. Det eneste shorterne kan håpe på nå er at vi får et internasjonalt krakk.
Redigert 21.01.2021 kl 03:42 Du må logge inn for å svare
spanjolen
27.08.2019 kl 11:55 4185

Tredje gang nå at taket på 4.8 testes siste døgn. Så hva er taket laget av armert betong eller råttent plank
Redigert 21.01.2021 kl 03:42 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
27.08.2019 kl 11:59 4205

Det taket er knapt som våt papp å regne.
Redigert 21.01.2021 kl 03:42 Du må logge inn for å svare
halvpris
27.08.2019 kl 12:02 4213

Denne Black Rock posten på short er satt langt over dagens kurs, ikke synd på dem . Virker som en lurepost igrunden.
Redigert 21.01.2021 kl 03:42 Du må logge inn for å svare
spanjolen
27.08.2019 kl 12:08 4212

5.52 så 6.11 er viktige nivåer å nå, da begynner man å etablere en positiv trend og dom sagt igår. Kan komme fort da det virker som det er helium i Rec ballongen som blir holdt kunstig nede.. og alle vet at når man mister kontrollen på en heliumballong da....
Redigert 21.01.2021 kl 03:42 Du må logge inn for å svare
spanjolen
27.08.2019 kl 12:19 4196

Egentlig så ønsker jeg ikke en voldsom stigning. Men en stabil positiv trend. Blir så mye enklere å trade da hehe. Går da inn med en større post og flyter med og trader litt på bølgene.... enklere kan det ikke bli..
Redigert 21.01.2021 kl 03:42 Du må logge inn for å svare
spanjolen
27.08.2019 kl 13:18 4135

4,85 burde da kunne brytes idag og så da er det mulig å ende på 4.89 idag...
Redigert 21.01.2021 kl 03:42 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
27.08.2019 kl 16:46 3972

REC stiger 3,5% og det er tyst som graven på HO. Godt tegn på at de fleste har forlatt skuta og rettet fokuset andre steder. Et veldig godt utgangspunkt for en vending opp. Seriøse langsiktige aksjonærer kommer inn, overnervøse trader selger seg ut på første oppgang. Så kommer de nok løpende igjen når vi passerer 7 kr.
Redigert 21.01.2021 kl 03:42 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
27.08.2019 kl 16:57 3962

Forlatt skuta?? Ingen planer om det. Kjøper litt her og der og sitter long med greit snitt og veldig mange aksjer.
Men har en jobb og gjøre og kan da ikke sitte her på hegnar hele tiden. Spesielt ikke på denne kjedelige handlingen. Bortkastet tid og ork aksjen skal mye høyere enn dette om ikke lenge uansett da denne konkurs prisingen ikke kan vare evig. Blir bare for dumt rett og slett.
Redigert 21.01.2021 kl 03:42 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
27.08.2019 kl 17:07 3990

Mistenkte ikke at du hadde kastet korta :) Men mange av de mindre trofaste virker til å ha funnet nye jaktmarker. Jeg synes det er perfekt. Minimal salgsinteresse, så det er nok at en større kjøper kommer på banen så stiger vi 10%. Siden det er få tradere igjen blir det lite gevinstsikring på hver tiøre oppover. De som har gått lei har tydeligvis tatt tapet.
Redigert 21.01.2021 kl 03:42 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
27.08.2019 kl 18:00 4009

Ja, synes dette ser pent ut.
Redigert 21.01.2021 kl 02:36 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
27.08.2019 kl 21:52 3868

USA har falt litt i kveld, men DAX-futures holder seg bra og olje er opp en god del, så ligger vel an til å bli ganske flatt på OSE i morgen.
Redigert 21.01.2021 kl 02:36 Du må logge inn for å svare
spanjolen
27.08.2019 kl 22:03 3848

Sil priser imorgen er vel ned 0.5 prosent og da går nok Rec 2-3% ned (intradag og så håpe på en oppgang ved sluttauksjonen til 0)

Nå kommet det kommentarer på
At sil priser ikke har noe med Rec å gjøre siden ML er nedstengt:-)
Redigert 21.01.2021 kl 02:36 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
27.08.2019 kl 22:30 3816

Vi har sluttet å reagere på sil-priser, og det er det eneste logiske.
Redigert 21.01.2021 kl 02:36 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
28.08.2019 kl 09:23 3670

Desperat salg på aksjer for og få den ned mens salg siden ikke følger etter:-) Tragisk handling:-) hvordan skal de greie og dekke milioner av shorte aksjer?
Redigert 21.01.2021 kl 02:36 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
28.08.2019 kl 09:46 3641

Når skal dette ta slutt lurer jeg på? Her trengst det en storinvestor som kan sette fyr på aksjen.
Redigert 21.01.2021 kl 02:36 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
28.08.2019 kl 13:09 3552

Er nok det uventede fallet i DAX som tynger REC i dag. Har merket at robotene er linket til den, og med så lav handel som vi har nå, kan de styre showet alene.
Redigert 21.01.2021 kl 02:36 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
28.08.2019 kl 13:23 3534

Det er aldri dumpt å følge DAX. Ofte faller den mens amerikanske futures holder seg oppe, men futurene pleier å følge etter etterhvert, som vi ser nå. Men USA kan godt gå motsatt når de først åpner.

Det er rekordlave italienske renter, rekord inverted yield i USA og rekordsvak Yuan mot USD som tynger.

Edit. Jøss, nå var det noen som dro ut proppen i DAX. Dekker inn shorten der, men beholder DJ.
Redigert 21.01.2021 kl 02:36 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
28.08.2019 kl 14:12 3484

Bare for å nevne det så er det ikke sikkert det er så mange på REC-trådene som er interessert i daytraingen din fattig. Begrens deg til det som handler om REC.
Redigert 21.01.2021 kl 02:36 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
28.08.2019 kl 14:15 3479

Nå er det mange REC-tråder man kan skrive på. Jeg deler erfaringer jeg har gjort med at REC påvirkes av eksterne faktorer for de som er interessert i det.

Jeg synes også det er edruelig å være ærlig på at jeg tror REC vil følge med markedet ned hvis det krakker, siden jeg skriver mye positivt om REC og mener aksjen er underpriset. Jeg vil ikke anbefale folk å kjøpe for mer enn at de har råd til å tåle et markedskrakk, som nå er mer sannsynlig enn på lenge, eller sikre seg med en hedge.
Redigert 21.01.2021 kl 02:36 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
28.08.2019 kl 14:30 3456

Fint at du skriver om at REC påvirkes av børsklimaet, men noe unødvendig å fortelle om dine inn- og utganger. Blir litt som å skrive en artikkel om maraton og påpeke sine egne tider. Med mindre du er en person med enn viss følgerskare er det informasjon av liten nytte for folk flest.
Redigert 21.01.2021 kl 02:36 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
28.08.2019 kl 14:41 3436

Men som du ser av trådstart handler denne tråden om hvordan REC klarer seg i forhold til markedet og hvordan man kan få med seg oppturen som MÅ komme, samtidig som man ikke risikerer å bli ruinert i mellomtiden pga markedskrakk. Men kan godt la være å fortelle om når jeg setter hedgene.
Redigert 21.01.2021 kl 02:36 Du må logge inn for å svare
stinkapiano
28.08.2019 kl 15:31 3387

"Men kan godt la være å fortelle om når jeg setter hedgene. "
Det tror jeg ærlig talt ikke det er mange flere enn Garanja som synes er noe poeng. Jeg setter i alle fall stor pris på det du skriver, både om REC og om sikring.
Hvorfor irriterer du deg over det, Garanja? Fattig driver da ikke med backtrading.
Redigert 21.01.2021 kl 02:36 Du må logge inn for å svare
halvpris
28.08.2019 kl 15:41 3373

Der fikk fattig sitt andre gule kort på 4,60. Går inn i fjorten dagers karantena i å skrive om Rec. Nå bruker shorterne skriveriet.


:-)
Redigert 21.01.2021 kl 02:36 Du må logge inn for å svare
spanjolen
28.08.2019 kl 15:57 3349

Jaja, da faller Rec mer en jeg forventet.. men hovedgrunnen er sil prisene som fortsetter å faller (som igjen kommer som en konsekvens av handelskrigen)

Men nå er det inn igjen :-)
Redigert 21.01.2021 kl 02:36 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
28.08.2019 kl 16:09 3330

Er det fortsatt noen som ser på silprisene?
Redigert 21.01.2021 kl 02:36 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
28.08.2019 kl 16:23 3313

Hahaha sil prisene ja har null innvirking. Der ser man hvor blåste tradere/shortere er:-).
Redigert 21.01.2021 kl 02:36 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
28.08.2019 kl 16:47 3280

Vil ikke si at jeg irriterer meg over det (det er nok av annet å irritere seg over på REC-trådene), men ser bare ikke poenget. For meg er andres inn og utganger like interessant som å høre hva folk spiste til middag i går. Jeg går ikke inn på REC-trådene for å finne ut av det. Vi er jo alle forskjellige så ser noen nytten av dette så er det jo bare å fortsette. Da kan det kanskje være en idé å lage en personlig tråd så slipper vi å lese om fattigs investeringer i annen hvert innlegg når vi går gjennom REC-trådene.
Redigert 21.01.2021 kl 02:36 Du må logge inn for å svare
spanjolen
28.08.2019 kl 16:48 3280

Hehe, jeg ser på markedet og hvordan responderer:-)
Redigert 21.01.2021 kl 02:36 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
28.08.2019 kl 16:55 3266

Ikke helt uventet snur USA opp på tross av røde futures tidligere på dagen etter dårlige børsklima i Europa. Mistenker at vi har internasjonale kjøpere som lurer i REC som skjønte det kunne skje, og benyttet muligheten til å kjøpe siste timen. Har registrert at det ofte stiger etter at USA åpner, noe som kan tyde på at vi har noen amerikanere som er i ferd med å posisjonere seg i det stille.
Redigert 21.01.2021 kl 02:36 Du må logge inn for å svare