RECs comeback ble pauset av markedsuro. Snart er pausen over!

fattigstakkar
REC 11.08.2019 kl 16:41 27619

REC falt til ATL etter split og nedstengning av ML, men den falt på svært lavt volum. Markedet tok inn over seg at splitten ikke betyr noen verdens ting på prisingen, og stengningen av ML var alt priset inn, og fjerning av den siste usikkerheten ble tolket mer positivt enn negativt fordi vi nå med sikkerhet vil ha positiv ebitda og cash flow de neste kvartalene.

På få dager gjorde REC en imponerende opphenting fra 4,2 til 5,5. Den gjorde et ærlig forsøk på å bryte motstanden på 5,2 på direkten, men etter en oppgang på over 30% på få dager, var det ikke unaturlig at noen valgt å ta gevinst, og kursen lå mellom 5 og 5,2 et par dager og samlet krefter for bruddet opp.

Da inntraff plutselig markedsuroen i USA. Først gjennom FEDs skuffende uttalelser om renteutviklingen, og så Trumps uventede økning av handelstollen mot Kina. Deretter gikk det slag i slag med fall i verdien på Yuan, USAs beskyldning om valutamanipulasjon osv.

Alle verdens børser stupte mange prosent på få dager, og i tider som dette er aksjer som lenge har ligget i en nedtrend og i tillegg har flere kvartal bak seg med negative resultat spesielt utsatt for kraftig fall. Men selv om REC falt med resten av markedet, holdt kursen seg hele tiden godt over nivået den lå på et par uker før, mens USA-børsene lå på ATH. REC har altså outperformed USA-børsene i en periode med tilnærmet krakk, og det er ikke dagligdags.

Som vanlig rister amerikanerne av seg frykten litt før resten av verden, og børsene har vist et imponerende comeback de siste dagene og tatt igjen mer enn halvparten av fallet. Resten av verden er fortsatt mer bekymret for at dette kun er midlertidig, og har ikke våget å stige like mye som USA. Nå har imidlertid USA hatt tre dager med kraftig stigning uten større korreksjoner, så tryggheten er i ferd med å vende tilbake, noe jeg tror vi vil se bl.a på Europa-børsene på mandag, dersom ikke noe uventet skjer i helga.

Jeg har fulgt markedet tett de siste par ukene siden jeg har hatt ferie, og har lagt merke til at tyske DAX er spesielt interessant å følge når det gjelder REC. Ta opp chartet for de to så ser dere hvor mye de korrelerer. Mye av oppgangen i USA har kommet etter at DAX stengte for dagen, og flere dager har det vært svakt negative futures dagen etter oppgang, så DAX har kun tatt igjen deler av USA-oppgangen. Det tror jeg snart kommer til å hentes inn. På fredag steg DAX-futures over en halv prosent etter at Europa stengte, og vil høyst sannsynlig åpne opp på mandag.

Når det gjelder REC var mange redde for at oppgangen fra 4,2 til 5,5 kun var en pump and dump fra shortere som ville øke shorten over 5 og kjøre REC ned til ny ATL. Det tyder det ikke på at det var, siden kursen har holdt seg godt over forrige ATL selv under de mest negative børsdagene. Dette er dager hvor REC tradisjonelt har blitt kjørt i grøfta.

Jeg anbefaler derfor å følge DAX nøye framover og benytte muligheten til å kjøpe seg inn på lave kurser når DAX stiger. Jeg har registrert at det skal svært lite volum til for å presse kursen opp, så det gjelder å være rask på labben så ikke kursen går fra deg. Det ligger shortere som holder på å dekke seg inn, men disse er disiplinerte og kjøper kun på røde dager, og særlig på slutten av dagen når panikken rår, som i går. De bidrar til å begrense fallet, men unngår å presse kursen opp. Men er vi smarte kan vi unngå at de får så enkel jobb.

Jeg valgte en ny strategi for to uker siden som har vært ekstremt vellykket, og jeg hadde også flaks med timingen. Denne strategien vil jeg fortsette å bruke, og anbefaler andre å vurdere det samme. Da DJ lå i ATH og REC i ATL doblet jeg investeringen i REC og gikk samtidig tungt short i DJ. Min tommelfingerregel er at jeg ligger dobbelt så mye short i DJ som jeg ligger long i REC. Dvs at jeg tjener penger så lenge REC stiger minste dobbelt så mye som DJ eller faller mindre enn dobbelt så mye på røde dager. Min antakelse er at over tid vil forskjellen være mer enn det dobbelte mellom de to, så selv om jeg ligger tungt short, håper jeg på videre oppgang i USA fordi det vil trekke REC med seg opp. Det er sannsynligvis enda tryggere å bruke DAX som hedge, siden den korrelerer enda tettere med REC, men jeg føler meg såpass sikker på DAX over tid vil knappe inn på gapet mellom de to indeksene, så derfor velger jeg å beholde DJ, selv om det gir litt større risiko.

Strategien har vært ekstremt vellykket de siste to ukene, og jeg har gått solid i pluss gjennom en periode med krakk og store svingninger. Jeg forventer at de neste ukene og månedene vil fortsette å høy volatilitet, og det gir muligheter til å tjene ytterligere på kjøpe forsiktig på kraftig fall, og selge forsiktig på kraftig oppgang. Det slo veldig positivt ut da jeg fikk kjøpt tilbake DJ helt nede på 25100 da futuren stupte på natta etter at Trump beskyldt Kina for valutamanipulasjon. Det er likevel viktig å ha is i magen og ikke dekke inn mer enn at man fortsatt beholder en betydelig hedge hvis det kommer et skikkelig krakk. Selv har jeg satt 120% som minimum jeg er villig til å ligge short JD vs long REC, og maks 250%.

For dem som vurderer å prøve en lignende strategi, er CFDs et godt alternativ for å gå short indekser. Som ikke-profesjonell investor er minimumskravet til egenkapital 5%. Hvis man har mye egenkapital kan man søke om status som profesjonell investor med marginkrav helt ned mot 0,2%. Personlig ville jeg vært forsiktig med å gå over til det, fordi man da også mister mye av garantien som EU har krevd at CFD-leverandørene skal gi ikke-profesjonelle investorer. Profesjonell investorer kan tape mer enn innskuddet, mens det kan du ikke gjøre som med status som ikke-profesjonell. Når markedene svinger så mye som de gjør nå, kan det faktsik har ganske stor betydning. Hvis indeksen stuper og du får god gevinst på shorten, kan et godt alternativ til å dekke inn gevinsten være å ta ut overskuddet så du fortsatt ligger like over 5% egenkapital. Hvis det så kommer en positiv nyhet og markedet stiger 10%, noe som fort kan skje hvis det kommer en melding om at en Kina-avatale er i boks, vil du tape maks 5% på hedgen og samtidig vil REC etter en slik melding stige vanvittig slik at den totale gevinsten blir enorm.

Happy trading :)

Edit 1. sept. Posten er låst for unngå den barnehagen som er på andre REC-tråder. Både frelste RECere og skeptikere er velkommen. De eneste som ikke får tilgang er de som bare er ute etter å lage kvalm. Har oppdaget at alle gamle nick blir slettet når jeg legger til nye manuelt, så kikk på "be om tilgang" så legger jeg dere til på nytt.
Redigert 21.01.2021 kl 07:27 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
28.08.2019 kl 16:56 3930

Dette er en personlig tråd. Den er til og med låst. Og det lange åpningsinnlegget burde gjøre det tydelig hva jeg fokuserer på, så hvis det er uinteressant er det jo ikke verre enn at du kan la være å gå inn på akkurat denne tråden. Tror ikke jeg har skrevet så mye om handelsstrategien på andre tråder. Skal i hvertfall sørge for å la være å gjøre det framover.
Redigert 21.01.2021 kl 07:27 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
28.08.2019 kl 18:38 3867

Det er veldig interessant det som skjer i USA i ettermiddag. Den inverterte yielden er historisk høy og de europeiske børsene falt på frykt for at dette betyr resesjon i USA. Nå har de amerikanske børsene gått fra minus 0,5% til pluss 0,8% til tross for de fallende lange rentene. Det tyder på at frykten er i ferd med å slippe taket i de amerikanske markedene, og at det er mindre frykt for at fallende renter er et tegn på problemer med amerikansk økonomi. Før markedsuroen begynte, hadde REC etablert seg over 5 kr, og var i ferd med å bryte opp gjennom motstanden på 5,3. Til tross for kraftig nedgang på børsene har REC korrigert mindre enn de normalt gjør under slike forhold, og ligger godt an til å dundre over 5 kr på første sterke børsdag på OSE.
Redigert 21.01.2021 kl 07:27 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
28.08.2019 kl 22:18 3794

Da steg Dow Jones nesten 1% etter at OSE stengte. Det bør gi et skikkelig upgap i morgen, og sannsynligvis en test av 5kr.
Redigert 21.01.2021 kl 07:27 Du må logge inn for å svare
MorganKane
28.08.2019 kl 22:26 3778

Fattig,

Enig, blir spennende fremover. Husker Yellen begrunnet dette relativt bra for et par uker siden. Jeg trodde det skulle synke inn raskere hos folk, men bedre sent enn aldri. Når det er sagt kommer det nok generelt til å fortsatt være litt småruskete fremover. Men som du selv sier, at REC har holdt seg så bra i perioden tyder på at det er færre og færre som tror på at Butte ikke klarer å bære skuta alene. Butte har fremtiden foran seg. På litt sikt kommer ML også, med eller uten handelsavtale. Her er det bare å sitte stille i båten fremover...
Redigert 21.01.2021 kl 07:27 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
29.08.2019 kl 10:33 3667

Positive signaler fra Kina og kraftig hopp i futuren. Da har vi endelig kommet oss over motstanden på 4,8. Håper vi har gjort oss ferdig med å rote under dette nivået nå. Tror kun en ny kraftig nedgang i USA kan dra oss under det igjen. Markedet bør også notere seg at kronen har svekket seg voldsomt mot dollar de siste to månedene. REC er priset i kroner, men alle verdiene er i dollar. Det betyr at vi får kjøpt REC 7% billigere enn for to måneder siden til samme kurs. Det alene burde dra oss langt over 5 kr.
Redigert 21.01.2021 kl 07:27 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
29.08.2019 kl 11:07 3634

For de som er interessert i hedgestrategien min, økte jeg shorten i DJ-future nå på 26225. Det er tett opp under taket på tradingrange den har befunnet seg i i det siste. DAX lagget DJ i går, og jeg dekket derfor shorten der. I går ble futures påvirket av at Europa var ned, men steg kraftig når Wall Street åpnet. I dag er det en mulihet for at det blir motsatt. Europa har korrigert kraftig opp, men kan være at det bare er at de tar igjen det USA steg i går. At amerikanske futures stiger nesten like mye som Europa i dag skurrer. Enten betyr det en kraftig vending opp i markedet hvor vi bryter opp av tradingrange, noe som også vil dra REC over 5 kr, eller USA korrigerer ned til gårsdagens sluttkurs, og i såfall regner jeg med REC stabiliserer mellom 4,8 og 5.
Redigert 21.01.2021 kl 07:27 Du må logge inn for å svare
sologmåne
29.08.2019 kl 11:21 3614

Bra info det @fattig. Alt er av interesse.
Redigert 21.01.2021 kl 07:27 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
29.08.2019 kl 12:25 3560

😉
Redigert 21.01.2021 kl 07:27 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
29.08.2019 kl 14:41 3494

Det er et veldig spennende oppsett i futures nå. Økte ytterligere over 26300. 26400 er det høyeste det har vært i denne rekylen, og det har vært en ganske langvarig tradingrange. Det er ikke umulig at vi bryter opp i dag eller i morgen, og det vil være veldig positivt. Det er også gode argumenter for at den skal gjøre det, for markedet har begynt å fokusere på at de ultralave rentene er mer positivt enn negativt for børsene. Grunnen er at direct yield for SP500 nå er høyere enn for bonds, og det er sjelden. Siden jeg har økt shorten øker jeg også i REC, men tar det i små skritt. Fortsatt mulig å fange nedfallsfrukt.
Redigert 21.01.2021 kl 07:27 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
30.08.2019 kl 16:06 3171

Tror algoritmene er knyttet opp til amerikanske indekser nå, og der ser alle på SP500 hvor 2941 er taket i konsollideringsformasjonen, og et brudd av dette ventes å gi et skikkelig shortcoverrally. Ikke tilfeldig ble HOD (så langt) 2940,43. De som ikke tror at TA har noen praktisk effekt kan jo komme med en god forklaring på at den snudde ned akkurat der. Men stor mulighet for at den bryter opp i løpet av kvelden, og det bør gi et skikkelig up gap på OSE også på mandag. Da tror jeg en del vil angre på at de ikke kjøpte REC under 5 kr, ikke minst shorterne.

Ser at skrivetilgang har blitt slettet. Det var ikke meningen, men noe gikk galt da jeg la til nye som hadde bedt om tilgang. Legger til alle som har skrevet på tråden i ettermiddag. De andre får si fra om de ønsker tilgang.
Redigert 21.01.2021 kl 07:27 Du må logge inn for å svare
spanjolen
30.08.2019 kl 18:08 3066

Fattig, som du sa tidligere så har en forventet rentenedgang positiv innvirkning på aksjer generelt. Om dette virker inn på Rec er litt usikkert da dette papiret blir sett på som en aksje med høy risiko. Men håper du har rett. TA viser at man er avventende ang. Rec men allikevel så er det oppdrift på lavt volum. Kommer kjøpersiden inn med mere tyngde så skvetter kursen raskt opp mot 7kr. Der vil det nok være mange som selger og vil være litt tungt å etablere seg over det nivået. Selv happy om man klarer 3-6 % på
Ukesbasis for å få en klarere positiv trend.. denne uken klarte vi ca3.6...
Redigert 21.01.2021 kl 07:27 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
31.08.2019 kl 14:32 2914

Det er bemerkelsesverdig hvor tett REC har fulgt SP500 den siste måneden. 2. August sluttet REC på 5,2 etter en pen oppgang uken i forkant. SP sluttet over 3000. 5. Aug startet uroen på børsene og REC falt under 5 kr. Vi har fulgt svingningene på særlig USA-børsen hver eneste dag. I går gjorde REC et forsøk på å slutte over 4,9 for første gang siden 2. aug, samtidig som USA-børsene testet taket i konsolideringstrenden de har ligget i den siste måneden. I likhet med REC ble motstanden for sterk i går, men sluttet på det høyeste nivået på lenge. Noen RECere er skuffet over at REC fortsatt ligger under 5 kr, men det man burde være skuffet over er kursutviklingen fram til 15. juli. Etter 15. juli steg REC over 20%, til tross for at krakknissene spådde bunnløst fall etter spleiser og nedstengningen av ML. Uheldigvis ble den imponerende oppgangen stanset av børskorreksjonenen, og igjen mente krakknissene at dette ville føre til krakk i REC. Men til tross for mye panikk holdt den seg over bunnen fra juli, og på de dagene USA korrigerte opp gjorde REC det samme. Nå ligger REC 15% over bunnen fra juli selv om den amerikanske børsen har falt 4% på samme tid. Det er et klart bevis på at REC har startet en ny trend og at det er en helt annen optimisme i aksjen enn det har vært på lang tid. Det er merkbart færre selgere som skal ut enn tidligere. Kjøperne er der, men er tålmodige og trenger ikke å presse kursen så lenge det er generell pessimisme på børsene. Men den dagen vi er tilbake i normal tilstand der, vil vi se at det er stor oppdrift i aksjen. Så det gjelder å kjøpe dippene som kommer hvis det blir mer børsuro før det roer seg.
Redigert 21.01.2021 kl 07:27 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
02.09.2019 kl 11:50 2658

USA er stengt i dag og volumet i REC er ikke-eksisterende. REC svakt i minus, akkurat som futures. Er det bare amerikanere som handler i REC om dagen?
Redigert 21.01.2021 kl 07:27 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
03.09.2019 kl 16:47 2535

REC faller med indeksene, men på veldig lavt volum. Norskbulls ligger an til å gå på en ny bom og faller antakelig ut på stop loss i dag. Spent på om de er så dumme at de går short i tillegg. I såfall er jeg 90 % sikker på at de ryker på en ny stop loss første gang vi får to grønne dager på børsene etter hverandre.
Redigert 21.01.2021 kl 07:27 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
03.09.2019 kl 21:14 2485

Jepp. Norskbulls driter på draget igjen https://www.norskbulls.com/SignalPage.aspx?lang=en&Ticker=REC.OL
Men de har ihvertfall lært fra sist og går ikke short.
Redigert 21.01.2021 kl 07:27 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
04.09.2019 kl 16:52 2388

Ikke overraskende gikk norskbulls på en skikkelig smell i dag. Det er ganske utrolig at de har en så bra trackrecord som de har med tanke på hvor mye de har rotet i det siste, men det viser nok først og fremst hvor vanskelig det er bruke TA i det korte perspektivet når markedene er så urolige som nå. Det sier ingenting om aksjens styrke eller svakhet om den stiger eller faller 3% når de fleste andre aksjer gjør det samme uten selskapsspesifike nyhter. Tror nok mange hobbytradere teker på samme måte som norskbulls er satt opp, og det gjør det lett for proffene å melke amatørene.
Redigert 21.01.2021 kl 07:27 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
05.09.2019 kl 08:35 2232

Norskbulls sykler videre og vil høyst sannsynlig snu til kjøp igjen i dag. 5-6% høyere enn de solgte for for to dager siden.
https://www.norskbulls.com/SignalPage.aspx?lang=en&Ticker=REC.OL
Redigert 21.01.2021 kl 07:27 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
05.09.2019 kl 08:54 2206

Tyskland legger fram dårlige tall på morgenen, så det kommer til å legge en demper på oppgangen i Tyskland og kanskje resten av Europa. Ihvertfall på morgenen. Dette påvirker også futures, men amerikanerne pleier å blåse i sånt, så benyttet dippen i futures nå til å dekke inn deler av hedgen, siden jeg tar det for gitt at REC havner godt over 5 i dag.
Redigert 21.01.2021 kl 07:27 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
07.09.2019 kl 18:47 2116

I går fikk vi et skoleeksempel på hvor lett det er å manipulere kursen i REC. Vi lå flatt før en tulling bestemte seg for å kjøre kursen ned med en post på 300-400.000 aksjer. Hadde den blitt solgt normalt ville vi antakelig sluttet på ca 4,85. Hadde hele ordren blitt dumpet på en gang ville han fått solgt alt til et snitt på 4,75, for det lå store kjøpere nedover i ordreboken. Kursen ville da antakelig sluttet på 4,8. Nå presset han kursen gradvis ned og solgte det meste på LOD på 4,5 og kursen sluttet så lavt som 4,67 selv om den aldri var i nærheten av kursen idioten solgte for.

Virker ikke som shorterne på HO benyttet seg av muligheten til å dekke inn, og det kommer de nok til å angre på. Håper flere longere enn meg benyttet muligheten til å kjøpe på billigsalg, og at ingen ble skremt til å selge. Riktig markedskurs er selvfølgelig ikke på dette nivået, og kursen vil nok raskt sprette opp til 4,9 igjen, før testen om 5 kr kommer. I går så vi at kjøperne ble skremt av dette tullesalget og selv om det ikke var noen andre som var villige til å selge under 4,6 var det likevel noen som ble skremt til å selge da kursen raskt tok seg over 4,7 igjen. Noen fryktet nok at dumpeposten var et forvarsel om at flere aksjer skulle ut, men det var det ikke. Mulig noen amatører også fryktet at det var en dårlig melding underveis pga "panikksalget", men det er det selvfølgelig ikke. Hadde noen kjent til at det var noe negativt i pipeline ville de shortet aksjen i senk på høyt volum. De ville også benyttet muligheten til å sette en større short på så høy kurs som mulig før de presset kursen ned. Med det lave volumet som har vært i det siste, vet vi at det ikke har skjedd.

Det som er åpenbart er at selgeren ikke prøvde å få best mulig betalt for aksjene sine. Da er spørsmålet om det var et tvangssalg eller noen som ville manipulere kursen ned. Jeg er ganske sikker på at det var det første. Måten det ble solgt på var så spesiell at den er i grenseland for kursmanipulasjon, og jeg er ikke overrasket om børsen allerede har sjekket hvem som sto bak. Men hovedgrunnen til at jeg ikke tror det var kurspeie fra en shorter, er at det i såfall var en ganske amatørmessig måte å gjøre det på. Shortere pleier å spare på kruttet og presse kursen ned når den er mest sårbar, dvs når det er en rød dag på børsene og aksjen er teknisk svak fra før. De pleier også å presse den ned på slutten av dagen for å få så lav sluttkurs som mulig. Det ville da vært idiotisk å pøse ut alle aksjene tidlig på dagen uten å ha noen flere aksjer å holde den nede med etterpå. Volumet var også lavt resten av dagen, så det burde vært mulig om man absolutt ville det. Nå gikk kursen til og med opp i sluttauksjonen.

Det har også vært en merkbart endret oppførsel fra shorterne de siste par månedene. Det var enkelt å se når de var på ferde og pøset ut aksjer den siste halvtimen og dumpet kursen i sluttauksjonen. Som shortoversikten viser har det vært null bevegelser på lenge, så de to større shorterne har nok slått seg til ro med postene de har og har liten interesse av å verken øke, eller presse kursen. Jeg har mest tro på at de to postene er en hedge mot en større investering i REC-obligasjonene.
Redigert 21.01.2021 kl 07:27 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
29.09.2019 kl 17:12 1830

Grove og REC på Hegnar TV på fredag. Kanskje han benyttet muligheten til å senke snittet rett før han skulle på skjermen? I hvert fall var volumet på fredag langt høyere enn det det hadde vært på nedgangen og hvilestillingen på 4,4. Blir ikke overrasket om han (eller hvem det nå var som kjøpte på fredag) fortsetter denne uken. Det skal ikke store kjøpsvolumet til for at kursen vil stige ganske kraftig.

https://finansavisen.no/fatv
Redigert 21.01.2021 kl 07:27 Du må logge inn for å svare