REC - Successfully completed bond issue

Sa2ri
REC 23.03.2018 kl 16:47 25378

REC Silicon ASA has successfully completed a USD 110 million senior secured bond
issue with maturity date 13th April 2023. Settlement date is expected to be 13
April 2018.

In connection with the bond issue, the company offered a conditional buy-back of
its outstanding senior unsecured bonds with maturity 3 May 2018 ((REC03 with
ISIN NO0010607476) and its outstanding convertible bonds with maturity 11
September 2018 (with ISIN NO0010687304).

Arctic Securities and DNB Markets acted as joint lead managers for the bond
issue. An application will be made for the bonds to be listed on Oslo Børs.

For further information, please contact:
James A. May II, Chief Financial Officer
REC Silicon
Phone: +1 509 989 1023
Email: james.may@recsilicon.com

Christopher Bowes
Investor Relations
REC Silicon ASA
Phone: +1 509 793 8127
Email: chris.bowes@recsilicon.com

Nils O. Kjerstad
IR Contact Europe
Phone: +47 9135 6659
Email: nils.kjerstad@crux.com

About REC Silicon
REC Silicon is a leading producer of advanced silicon materials, delivering
high-purity polysilicon and silicon gas to the solar and electronics industries
worldwide. We combine over 30 years of experience and proprietary technology
with the needs of our customers, with annual production capacity of more than
20,000 MT of polysilicon from our two US-based manufacturing plants. Listed on
the Oslo Stock Exchange (ticker: REC), the Company is headquartered in Fornebu,
Norway.

For more information, go to: www.recsilicon.com

This information is subject to the disclosure requirements pursuant to section
5-12 of the Norwegian Securities Trading Act.

Ja, jeg synes mye virker lovende, jeg bare ser det snakkes om at refinansieringen var det som skulle til for å markant økning.

Aksjen ser potent ut og er inne i en stigende trend så jeg har troa på at den vil gå opp og nyheter kan jo komme fort.

Etter å ha gått gjennom presentasjonene REC har hatt i vår ser ting unektelig fint ut. Og enda bedre om det skulle kommer positive endringer i forhold til Kina.

Q4 '17 var bedre økonomisk enn de 4 foregående og Q1: "Cash flow expected to be slightly positive during Q1 2018" Jf. presentasjon.
Redigert 25.03.2018 kl 08:45 Du må logge inn for å svare
Solerbra
25.03.2018 kl 10:51 6947

De som er smarte tenker selv, er i forkant og investerer når det er billig. Alle de som i årevis har vært negative til Rec vil fortsette med det. Det er en livsstil, demonstrert veldig tydelig i Finansavisens artikkel i går, der en vellykket refinansiering fremstilles som en liten katastrofe. 100% negativ vinkling. Med slike oppslag, forsterket av Trump og skjelvende børser verden over, vil sikkert negativ fokus dominere Rec en stund til. Men klokken tikker. Den dagen alle ser lyset (solen) er det for sent. Toget er gått og de som står igjen på perrongen forstår ikke hva som skjedde.
Screc
25.03.2018 kl 12:24 6769

Vi er der idag, problemet er den korrupte olje og kull industrin, som med alle medel pröver att bremse framfarten. Di pröver og ge sken av att vare solidariska, men tjener mer på olje og kull en fornybar. Selvfölgelig finns undantag
Puffen
25.03.2018 kl 12:47 6723

Som nevnt over vil den dårlige renten kontra en veldig god rente, utgjøre ca. 25 MUSD i 5 års perioden lånet skal løpe. Dvs. ca. 200 MNOK. Altså 7,8 øre pr. aksje. Det er med andre ord ikke dette som vil velte noe lass. Nå er det bare en ting som gjelder, og det er å gradvis øke inntjeningen. Handelskrig er dårlige greier, men vil ikke ramme Rec mer enn andre. Bare ca. 10 % av FBR produksjonen går til Kina. Hvor mye silane som går dit vet vi ikke. Hvorfor er det ikke mer fokus på dette i presentasjonene ?
Odi.1
25.03.2018 kl 13:12 6676

"Hvorfor er det ikke mer fokus på dette i presentasjonene ? "

Industrihemmelighet.!
MCAP123
25.03.2018 kl 13:26 6650

EARTH Hour is a worldwide movement led by WWF, taking up the fight against climate change.
Here’s how you can get involved in the fight: En måte å faktisk gjøre noe for miljøet er å støtte solar ved å kjøpe aksjer i rec ( renewable energy company ). Aksjonærer i rec er moralsk overlegne alle andre aksjonærer på Oslo børs ( unntatt SSO og eam) og burde behandles med velvilje og sympati. De gjør faktisk noe for denne planeten istedenfor å sitte å klage. Kjøp 10000 aksjer og vær med. Det du tjener kan du bruke til å installere solpaneler hjemme.
Redigert 25.03.2018 kl 13:37 Du må logge inn for å svare

Ingen industrihemmelighet hvor silangassene eksporteres. De går i all hovedsak til displayindustrien i Taiwan, Japan og Korea. Noe går til elektronikk og noe også til PV-industrien, hvorav noen trolig innen Kina, men denne har mye dårligere inntjening pga lavere pris. At REC Silicon har ekspandert de siste kvartaler med salg til denne PV-industrien, er en hovedårsak til at gass-ASP har sunket i de siste kvartalene.

REC har en hovedkonkurrent på silangasser i Korea med ambisjoner å utnytte full produksjon (2000 årstonn) som følge av at de er "lokal leverandør". Monosilan er bare et av deres gassprodukter. Denne konkurrenten er stor på leveranser av andre industrigasser til elektronikkindustrien hvor de i tillegg har ekspansjonsplaner (inkl disilan, men ikke monosilan).
Redigert 25.03.2018 kl 13:34 Du må logge inn for å svare
Puffen
25.03.2018 kl 15:02 6491

Takker for den JBG. Jeg synes det er litt merkelig at de ikke kommer med samme infoplansjer om silanesalget som for FBR.

Det er da ikke rart at REC skjermer deler av sin virksomhet fra konkurrentene. REC er det selskapet i denne industrien som gir ut mest informasjon. Forsøk å undersøk de andre selskapene og du vil se at du knapt får 1/10 av informasjon fra dem. REC er ekstremt åpne og transparente. Husk at jo mer informasjon konkurrenter får jo dårligere konkurranseevne får REC.

......................................................

Så var det tradere, algoritmer og saueflokkmentalitet. Det er nå mye fokus på datamining innen politikk, men det gjelder også fullt ut for alle som er på børs.

Algoritmer kan forutsi hva folk vil mene
"...at dette er mulig gjennom en serie publikasjoner siden 2014, der vi viser hvordan folk er langt mer forutsigbare enn de selv tror. Dessverre er de også langt mer manipulerbare."

https://www.aftenposten.no/meninger/kronikk/i/XwerL7/Begrepet-ekkokammer-bor-skrotes-Det-er-sterke-krefter-der-ute_-som-vil-demokratiene-vondt--Jan-Ketil-Arnulf


"Slike firmaer kan samle informasjon om brukernes personlighet og emosjonelle tilstand og sende dem målrettet informasjon som hisser dem videre opp."

Hvor mye emisjoner har det ikke vært omkring REC-aksjen??? Og hva skjer når alle ender opp som daytradere???

En robot på børs har som formål å manipulere aksjekursen. Den beveger småposter som trigger reaksjoner (emosjonelle) hos f.eks. småaksjonærer som da f.eks. løper ut døra.

Når alle roper krona får man et "ekkokammer". Det ledet til eskalerende kursfall og at man kunne få aksjekursen under pålydende. Fortsatt er aksjekursen på et nivå hvor folk flest er påvirket av effekten av ekkokammeret. Det tar tid å skjønne at ting kanskje ikke er helt sånn som det tilsynelatende har sett ut.

Selskapet REC er en kompleks problemstilling som ofte forenkles på OSE i ord som "konkurs". Gjentar man ordet mange nok ganger vil folk tenke at selskapet gikk mot konkurs. Folk bruker ikke tid til å sette seg inn i den komplekse problemstillingen REC, men blir påvirket og følger et raskt tempo hvor ting blir kraftig forenkelt.

Nå ser vi samme forsøk med spørsmålet om rente. I en kompleks problemstilling omkring REC er det supert at REC ble refinansiert til en kostnad vi klarer. Men i en kraftig forenklet tilnærming for å påvirke traderne som ikke har tid til å sette seg inn i problemstillingen, forsøker enkelte å selge et budskap om at rentenivået er en "blodrente". Ordet "blodrente" har samme effekt som "konkurs". Gjentar man det mange nok ganger får folk en oppfatning om at renten er en blodrente, uavhengig av om det faktisk er tilfelle og hele poenget med refinansieringens positive effekter blir skjult for kortsiktige tradere som da har blodrente på nesetippen.

Så lær noe av dette folkens. Om noen teknikere slenger ut 15k aksjer til stadig på lav så er det manipulering. Om Finansavisen skal selge artikler på ordet "blodrente" så er det manipulering. Bruk mer tid og vær mer opptatt av den mer kompliserte problemstillingen omkring selskapet REC.


Undetiden har jeg kommentert mye omkring REC basert på den mer kompliserte problemstillingen. Noe vi ofte ser fra meningsmotstandere som foretrekker kraftig forenkling er å ikke argumentere i mot, men å komme med løse påstander som at "AB har ingen aksjeforståelse" der ordet aksjeforståelse kommuniserer direkte med tradere. En annen er "AB kan ingenting om økonomi" hvor ordet økonomi går på fundamentet i det meste i en analyse. Selvfølgelig kan man ikke kommentere en aksje uten å ha en viss aksjeforståelse eller kunnskap om økonomi. Begge begrepene er helhetsbegreper som omfatter ganske mye innhold hvor meningsmotstandere ofte snevrer ordene inn til at aksjeforståelse = teknisk analyse og økonomi = handelskrig.

Vær kritisk til alle kilder for informasjon.
Redigert 25.03.2018 kl 17:21 Du må logge inn for å svare
Puffen
25.03.2018 kl 18:58 6068

Stønn.. Denne tråden handler ikke om tradere. Og ikke lurte jeg på noe om tradere heller
Kan du ikke gi f.... slik du påstår at du gjør ? La traderne holde på. Nå er selskapet refinansiert, og det som vil bestemme kursen på litt sikt blir inntjening og markedsutvikling. Tro meg. Jeg er ikke naiv
Solerbra
25.03.2018 kl 19:56 5977

REC - Successfully completed bond issue

Engelsk-norsk oversettelse: successfully = med godt resultat (fra Din ordbok).
tommy00
25.03.2018 kl 21:57 5736

De som er negative nå når finansieringen er i boks har nok vært uheldige og solgt seg ut på feil tidspunkt. Det er jo traderens hverdag å ta feil, og da gjelder det jo å baisse for å få noen til å selge dem billige aksjer igjen. Tror dere kan gå ut fra at aksjen stiger i morgen på denne nyheten, så om ikke verden går til helvete i morgen heller, så snakker vi sannsynligvis om betydelig stigning i uken som kommer. Glem rentesats, den er bare et uttrykk for en fastrentevurdering for de neste fem årene og alle som har fulgt med forstår at vi sannsynligvis står overfor rentestigning i årene som kommer....
Puffen
25.03.2018 kl 22:04 5714

Er det fastrente ? Vet du det sikkert ?

Det er mye mulig aksjekursen reagerer ned på fredagens nyhet, REC har jo tross alt en ganske spesiell aksjonærmasse.

Teknisk bør den gå opp i tydelig trend, men TA har visstnok lite å komme med for tiden når enkelte presidenter med flere slenger om seg med ord.
MCAP123
25.03.2018 kl 23:29 5498

Forskjell nå er at jeg tror mange er klare for å ta emot hvis de er så dum at de fortsetter med forsøk på 15 k dumping mandag . Jeg selger ikke noe og trodde jeg hadde nok, men føler grådigheten å øke 50% til. Finnes ingen emisjonsfrykt eller refinansieringsfrykt lenger. Vad skal de prøve seg på nå? Handelskrig frykt ? Vi er allerede i en handelskrig siden flere år. Biter ikke. Stort handelskrig frykt nå er tidenes mulighet å få avsluttet polytariffen. Kina kommer å gi med seg det er bare spørsmål om når det er tid for nytt summit I mare largo. Scenografien krever 1-2 ukers sabelrassling først. Ser ut som Asia børser kanskje begynner å stige litt igjen allerede idag etter at de så svar fra Kina. Nærmere fredsinitiativ kommer du ikke på dette stadiet.
Redigert 25.03.2018 kl 23:51 Du må logge inn for å svare
Randers
25.03.2018 kl 23:33 5479


Hei Puffen, 18:58 - REC-trådene er ved det samme gamle ser jeg..

..rart ikke folk heller fortsatte å bruke det gml forum :)
Redigert 25.03.2018 kl 23:35 Du må logge inn for å svare
Puffen
26.03.2018 kl 09:00 5170

Beklager at jeg lot meg irritere....