QFR-tråd 2020


Det er så få innlegg at kan være riktig å opprette en tråd for resten av året.

Lite liv i QFR for tiden. Jeg registrerer at aksjen går markant ned med lavt volum.
Redigert 01.01.2020 kl 10:40 Du må logge inn for å svare

Ja, det er gått 10 måneder siden man nevnte «strategiske grep» første gang. Føler man bør komme med noe konkret nå snart. Er grunnen til at det tar så lang tid at man ikke kommer i mål/at det ikke er interesse fra andre aktører?

Intrada alene kunne de nok fått et meget høyt beløp for, men lite lurt strategisk da dette kanskje er den viktigste biten for å gjøre selskapet profitabelt.

Volldal sa jo rett ut at Intrada med tilstrekkelig kapital listet for seg selv burde vært verdt et par milliarder. Men det hjelper jo ingen ting så lenge ingen er villige til å kjøpe noe særlig med aksjer selv om prisen på hele selskapet nå er 560 mill.

Black week nå i QFR. Aksjer på billigsalg. Fin anledning til å kjøpe en julegave til seg selv nå.

Kan vel like godt kalle en spade for en spade og si black week 365 dager i året, år etter år. Likefullt var 3.kvartal 2019 så positivt med ditto outlook at den stadige nedtrykkinga av aksjekursen nå etterhvert må kunne karakteriseres som interessant.
Redigert 27.11.2019 kl 17:22 Du må logge inn for å svare

Antar at det er Mark John Phillips letter seg videre, slik han har gjort i flere måneder.

brukbar omsetning og oppgang i dag. fortsetter det eller er vi tilbake til typ 10.000 kr omsetning og nedgang igjen i morgen?

Ja, bedre omsetning i dag aleksander1. Som jeg har sagt før så tror jeg at det er Mark John Phillips som selger, slik som han har gjort de siste månedene. 6-7 slike dager og han er ferdigsolgt. Skal skrive e-mail til QFR og be om oppdatering av listen over topp20.

blir spennende å se hvor mye han har igjen ved neste oppdatering. Han hadde ca 1,1 million aksjer per 8 november ser jeg.

Ny aksjonæroversikt per 10.12. Mark John Phillips selger seg videre ned. Fra 1,23% til 1,09%.
Ser på listen over topp 20 at Bodocco AS har kommet inn. Hvem er dette? Er det skrevet feil og er det egentlig investeringsselskapet Boddco AS som menes?

Interessant handlemønster i dag. Kjøp av mange aksjeposter på 1000 akser med ett minutts mellomrom. Så nedsalg til 6 kroner med en mindre post til slutt.
Vår tålmodig - 2020 blir bra.

Det nærmer seg slutten av året og vi ser at handelen har tatt seg opp litt i det siste. Jeg antar at 2020 blir året hvor QFR allierer seg med en strategisk partner (Siemens?) og vi snur markant oppover igjen. Når vi nærmer oss 10-11 kroner aksjen vil Kapsch Traficcom være interessert å selge sine aksjer. Rieber & Søn AS er veldig interessert i disse to postene på tilsammen 15% fra Kapsch fordi de ønsker seg en større andel enn sine nåværende 25,81%. Som de sier selv på sin hjemmeside: https://www.rieberson.no/direkte-investeringer/

sitat: "Direkte investeringer utgjør det viktigste aktivitetsområdet i Rieber & Søn. Vi investerer fortrinnsvis i selskaper som har lagt bak seg de første fasene i sin utvikling, men har et betydelig potensial for videre vekst og verdiskaping.

Som eier ønsker vi å være aktivt involvert og fungere som en nær diskusjonspartner for ledelsen. For å kunne fylle denne rollen søker vi å bygge opp og holde ved like solid innsikt i bransjene der vi investerer. Vi ønsker å bidra til gode prosesser og opptre i tråd med våre forpliktelser som eier.

Vårt mål er på sikt å bygge opp en portefølje på inntil ti investeringer, hver av dem med en omsetning på minimum NOK 75 millioner. Vi søker en eierandel på minst 50 prosent. Vi setter ingen fast tidsbegrensing for våre investeringer."

Jeg stoler på at Trond Valvik i QFR sitt styre har tatt, og tar, de riktige langsiktige grepene. Han er investeringsdirektør i Rieber & søn og har god erfaring med omstrukturering og optimalisering av selskap.

Ønsker alle en fin rolig jul og et godt 2020.

Et magadrag nå og, vi er straks over 7... :-O

Her kan ting skje overraskende og fort. Tenker da på Qfr sitt arbeid med å finne strategiske partnere. Som de selv sa i Outlook i Q3:
"In addition, QFree continues to explore structural solutions that can improve the financial capacity and further simplify and streamline the company’s operations."

Oppdaterer tittellinjen fra QFR-tråd 2019 til QFR-tråd 2020. Lykke til i det nye året.

Da har det kommet oppdatering over topp 20. Arctic Funds øker videre.

Topp 20 er nå på 80,28% - har ikke vært høyere enn det før.

Handelmønsteret tyder det på at den holdes nede av "noen"... ihvertfall en liten stund til.
Fink
10.01.2020 kl 17:58 1623

Som minimal minorietsaksjonær følger jeg jevnt min gamle favoritt Q-free. Ikke så mye å holde styr på. 3 måneder siden siste ordremelding. Hele firmaet verdsettes lavere enn en og annen proff fotballspiller. Minimal aksjeomsetning. Stadig mindre likvid aksje. For et år siden blusset håp opp om at reell verdi kunne vises og ev realiseres, da det ble meldt at Qfr kunne blitt oppkjøpt el fusjonert el likn. Selskapet har formulert mål om å øke aksjeverdien betydelig mer enn om aksjonærene hadde puttet pengene i banken. Lurer selvsagt på hvor lenge de største eierne vil sitte, og hva de egentlig venter å få ut av eierpostene sine - som de har anskaffet for mange år siden til en pris langt over dagens.

De «rare» og relativt store handlene er tilbake i dag. :-/

Alt som det bruker å være. Enten er det Rieber eller Arctic Funds som øker videre og høyst sannsynlig Mark John Phillips som letter seg. Godt å se at slike store poster går nå før Q4, som kommer den 13.02. Q-free har vært med meg lenge og det har vært god anledning til å handle rimelig gjennom 2018/2019. Jeg sitter i ro og har tro på at 2020 blir vendepunktet.

Føles ut som "alle" andre aksjer går utenom qfr. de siste 3 årene har vært en fest på børsen hvor hovedindeksen har gått over 30% mens qfr har falt 20% etter Volldal tok over. Kjenner det er vanskelig å ha tålmodighet men jeg har bestemt meg for å sitte 1 år til. Jeg føler 2020 er make it or break it for qfr. Volldal meldte om vesentlig bedre marginer i tolling til neste år. Selskapet bør klare å levere positiv bunnlinje med mindre det skjer en noen strukturelle endringer eller oppkjøp som de har meldt i 1 år nå uten at noe har skjedd. hva tror folket om q4? Klarer man å komme med noe som vil være kursdrivende? når kommer det noe mer rundt strukturelle endringer? Kjenner også jeg begynner å bli litt småredd for at det ikke har kommet melding om 1 storkontrakt siden q3 ble lagt frem.

og selv om det er 80% aksjer på få hender er det alltid noen som vil selge relativt store volum de få gangene det er litt omsetning som i dag. og det er ikke bare han mark john phillips. han hadde vært tom for lenge siden hvis det hadde vært han som letta seg hver gang..

Det siste året er det mange mindre enkeltaksjonærer som har solgt. På ett år har topp 20 økt fra 75.28% til 80,28%

Her ser du endringen det siste året:
Første tallet er status 1.01.2019. Andre tallet er status nå.

AS Atlantis Vest 21.84 – 25,81
Kapsch Trafficcom AG Erste Group Bank AG 11.10 -11,10
Arctic Funds 5.87 – 7,78
Verdipapirfondet DNB 5.55 - 5,55
KLP Aksjenorge 4.83 – 4,88
Kommunal Landspensjon 4.71 -4,88
Kapsch Trafficom AG 4.32 – 4,32
Storebrand Vekst 2.32 – 2,20
Mark John Phillips 2.19 -1,09
Andresen Lars Oddgeir 1.83 - 1,83
Ulsmo Finans AS 1.77 – 1,77
August Holding AS 1.40 – 1,39
Wikborg Trond 1.12 -1,33
Verdipapirfondet DNB SMB 1.09 -ut av listen
Verdipapirfondet Storebrand 1.06 – 0,97
Santander Securities (NOM) 1.05 – 1,26
Danske Invest Norge Vekst 0.82 – 0,82
Strømstangen AS 0.82 – 0,82
Brunnudden Kapital AS 0.82 - 0,82
Forte Trønder 0.79 – nå ut av listen
Ny på listen nå: Bodocco A/S og Part Invest A/S


Da er det Trond Valvik fra Rieber som overtar foreløpig.

Q-FREE - RESIGNATION OF CHAIR OF THE BOARD
Chair of the Board in Q-Free ASA, Tore Valderhaug, has today informed the Board of Directors and the Nomination Committee that he will resign as per 14 January 2020 due to increased workload from taking on new projects and interim executive positions abroad. Valderhaug has served in the Board from February 2016 and has held the position as Chair of the Board since May 2017.
Vice Chair of the Board, Trond Valvik, will take on the position and act as Chair of the Board until the next ordinary general assembly. Valvik has served on Q-Free’s Board since May 2017. Valvik is Investment Director in Rieber & Søn AS, Q-Free’s largest shareholder.
-We would like to thank Valderhaug for his contributions to Q-Free over the past four years. He has devoted significant time and energy to the company, comments acting Chair of the Board Trond Valvik.
For further information, please contact:

Acting Chair of the Board, Trond Valvik: +47 992 32 815
Chair of the Nomination Committee, Heidi Finskas: +47 458 80 460

Da har CFO og styreleder gått fra borde i løpet av noen måneder med henvisning til henholdsvis ny stilling og økt arbeidsbyrde eksternt. Ny i styrelederstolen er Riebers mann i styret. I går og i dag lastes betydelige mengder aksjer om på 6.50 Venter spent på fortsettelsen...!
Redigert 14.01.2020 kl 15:02 Du må logge inn for å svare

Her kan det helt klart være noe "greier" på gang. Får ikke håpe CEO også kaster kortene... :-O

Omstruktureringen internt - kanskje kommer den eksterne strategiske omstruktureringen snart.....?

Ja, er iallefall nærliggende å tenke tanken...

https://www.parking-net.com/parking-news/q-free-asa/ole-gade-lead-european-parking-efforts

Litt gammel nyhet men blir spennende å se hva denne mannen får til. Parkeringsmarkedet er på 3,7 milliarder USD globalt og vokser med 10% i året. Q-free omsatte for 50 millioner NOK første 9 måneder. Er potensiale her...

Da er det ca. to uker til Q4. Blir interessant å høre om det kommer noe mer om arbeidet med strategiske alternativer. Liker at Trond Valvik nå sitter som fungerende styreleder. Riebers representant har nok en plan med QFR.

4 mnd. siden siste børsmeldte kontrakt i dag. Skuffende. Skjønner at interessen er som den er. :-/
Fink
11.02.2020 kl 11:02 666

Torsdag 13.2 kl. 09.00:
Fortsatt god, men ulønnsom drift? ;-)
Omsider noen kursdrivende nyheter? ;-)
Kanskje noen har noe på hjertet? Det er visstnok bare å spørre i vei:
The presentation will be broadcasted live through the following link: http://www.q-free.com/investor_relations/web-cast/
For webcast viewers, it will be possible to ask questions during the presentation.


Noen (antakelig Rieber) kjøper store poster innimellom,slik som i dag.

Antar at eventuell info om nye strategiske initiativ kommer i forbindelse med framlegging av årsrapporten i april.

Rieber må børsmelde ved kjøp. Så posten i går var ikke de. I tillegg får ikke de kjøpe så nærme tallslipp.
Fink
13.02.2020 kl 12:07 472

Kort sagt: Noe av det beste dagens ledelse har presentert. Her tas det virkelig grep for å skrelle vekk, stramme opp og strømlinjeforme virksomheten for lønnsom drift. Her skal satses på det selskapet virkelig tjener på. Svært lovende. Ny storomsetning av aksjer i dag. Ser definitivt lysere ut nå. Kursoppgang for Q-free i 2020 vil følge nyheter om gjennomførte strukturtiltak.

Takk Fink. Høres lovende ut! 👍

Gleder meg til å se presentasjonen på webcast. Har stor tro på at Håkon Volldal først fikser og så endelig får Q-Free til å blomstre. Håkon har jo gått "TOMRASKOLEN" til beste CEO av dem alle Stefan Ranstrand! I Rieber har dessuten Q-Free fått den langsiktige storeieren selskapet trenger.
Redigert 13.02.2020 kl 13:41 Du må logge inn for å svare

Med de siste storkjøpene i går er langt over 80% i hendene til topp 20. Eller så ser jeg at den ene av Kapsch sine poster, den som er på 4,32% er flyttet til en nomineekonto og nå forvaltes av UniCredit Bank Austria AG (NOM) .

Da har jeg omsider sett webcasten fra Q4 i ro og mak. Kan bare slutte meg til det du skriver Fink. Optimismen sterkt økende også her. Tror faktisk dette KAN bli veldig så bra ettersom følelsen er at man har teknologien som trengs hvis man skal vinne der man nå fokuserer driften (tolling + [urban + inter-urban]).

Kursen fastsettes imidlertid på børsen og der var heller ikke nok en storhandel signert Rieber kombinert med løfterikt Q4 nok til å løfte kursen. Juryen er med andre ord fortsatt ute...
Redigert 18.02.2020 kl 14:03 Du må logge inn for å svare

Som vi har hørt skal Q-free selge en del av sin virksomhet. Noen som har tanker rundt dette?
Kan Siemens blir kjøperen? Eller kanskje blir det en handel med Kapsch som betaler med sine aksjer i Q-free?