SHELF: DnB har bommet før, nå forlenger de kursmål


DnB hadde i våres 75 i kursmål, uten å angi så veldig presist når dette skulle skje. En annen ting er at Platou på samme tidspunkt kjørte 103 i kursmål. Det luktet da tjenesteløping lang vei. Og etter hvert er tiden kommet for å redde stumpene:

Etter å ha tatt dundrende feil i utviklingen så langt, har DnB nå nylig (7. aug) redusert kursmålet til 65 (uten å kommentere hvor feil de tok tidligere i år) og samtidig STRUKKET TIDSAKSEN FOR DETTE SÅ LANGT AT FOLK FLEST HAR GLEMT HVA DE HAR FORESPEILET DEM.

DnB skriver nå nemlig svært så ullent at:
"Selv om tålmodighet vil være påkrevet har vi et kursmål på 65 kroner pr aksje, hvilket på våre estimater for 2021 tilsvarer en justert EV/EBITDA på 7x".
Dette er bevisst tåkeprat om eksakt tid for nytt kursmål, med svidd halestjert som de er.

Men hvor mange investorer snakket de inn i aksjen på vårparten - før den begynte å falle skikkelig - da selskapet trengte akkurat noen "velvillige" meglerhus i ryggen?

Her litt mer om DnBs nyeste roøvelse i saken:
https://kvinner.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2019/08/Aksje-stuper-DNB-Markets-maner-til-taalmodighet

DnB hadde for noen år tilbake en brukende analysekompetanse på i alle fall deler av oljebransjen, samt innen shipping. Nå bør man omgå det samme analysemiljøet med stor forsiktighet.
De er nemlig ikke spesielt flinke lenger.
Redigert 20.01.2021 kl 20:25 Du må logge inn for å svare