Trump reduserer invasjoner og krigføring som første president


Trumps handlingsmønster så langt har vært å erklære tradisjonelle amerikanske invasjoner og krigføring i "fiendtlige" land som lite ønsket, fordi det ikke er lønnsomt. Innerst inne vet han jo også at yankeene konsekvent har tapt alle kriger etter 1945, unntatt Grenada (som man neppe kunne tape om man hadde prøvd).
Fredsfyrsten Obama og Hillary & de viste seg som kjent som skikkelige bombehauker, i tradisjonen etter presidentene foran dem.

Faktum er at hvis Trump fortsetter sin internasjonale freds- og forhandlingspolitikk på samme vis resten av sin styringstid, vil han sette sine "fredselskende" fiender i et merkelig lys. Foreløpig har ikke MSM klart å skille mellom hans uformelle/ukonstitusjonelle stil og hans faktiske handlinger. Det kan bli interessant den dagen de kanskje tvinges til det "out of shear facts"!?
Korsar
12.08.2019 kl 12:18 374

Hvem melder seg med motkritikk av fredsfyrsten Donald?
leifTM
12.08.2019 kl 12:34 363

Enig med Korsar. Hvis Trump sitter en hel presidentperiode uten å lage noen internasjonale bombeskandaler slik som Obøma så har visse idioter som fablet om «tredje verdenskrig med Trump som president» noen ord å spise i seg gett.

Det var andre tider når Dixie Chicks var de eneste krigsmotstanderne på høyresiden i USA.

n March of 2003, the drumbeat for war in Iraq had reached a fevered pitch. Despite massive protests throughout the world, over 70 percent of Americans supported the invasion. In that month, presidential approval also shot over 70 percent, the highest it would be for the remainder of George W. Bush’s tenure in office. Despite these currents, Natalie Maines of the Dixie Chicks spoke out during a London show on the eve of the war, saying “Just so you know, we’re on the good side with y’all. We do not want this war, this violence, and we’re ashamed that the president of the United States is from Texas.”

When media reports about the concert got back to the United States, all hell broke loose. Their record sales plummeted, they fell down the Billboard charts and a full scale boycott swept through their largely right-wing country music fan base. Country radio stations across the U.S. pulled them from circulation, with radio network giant Cumulus banning the Dixie Chicks from its more than 250 local stations. Former fans gathered to burn previously-purchased CDs and even, in one media spectacle, crush them with a giant farm tractor.

https://www.salon.com/2013/12/23/free_speech_hypocrites_dixie_chicks_duck_dynasty_and_americas_pointless_shell_arguments/

Private kontraktører gjør alt det skitne arbeidet for USA.

Washington kjemper i flere konflikter enn det amerikanske folket aner – og det blir gjort med «svarte» budsjetter og private hærer.

https://www.derimot.no/leiesoldater-med-retten-til-tortur-og-drap-privatisering-av-krig-nar-nye-hoyder/

USA truer med å trekke ut troppene fra Tyskland.
Flere tyske politikere: Flott, ta med dere atombombene i samme slengen! Det er bare Jens Stoltenberg som vil ha slikt på norsk jord.

https://www.derimot.no/usa-truer-med-a-trekke-ut-troppene-fra-tyskland-flere-tyske-politikere-flott-ta-med-dere-atombombene-i-samme-slengen/

Denne utviklingen med skjerpete motsetninger mellom de to store imperialistiske maktene Tyskland og USA har ligget lenge i kortene. Tyskland ønsker å etablere EU som en egen politisk, økonomisk og ikke minst militær stormakt i konkurranse med USA. Stikkord: EU-hæren. Da kan de ikke imøtekomme USA-kravet om minst 2% av BRP til Nato som i praksis er til USA. Det er ikke økonomi til dobbel opprustning.

Og konflikten forsterkes av USAs eskalering av konflikten i forhold til Russland. Tyskland mangler energi som Russland i økende grad forsyner dem og nå snart også gjennom North Stream II-ledningen med gass i Østersjøen. Denne utvekslingen av energi/økonomi mellom Tyskland og Russland gjør begge landene i økende grad avhengige av hverandre. Å forberede seg på krig mot Russland i en slik situasjon er i praksis en selvmordsforberedelse for Tyskland, altså fullstendig meningsløst for et land med stormaktsambisjoner og fremtidsplaner.
Redigert 12.08.2019 kl 13:11 Du må logge inn for å svare

"En talsperson for Storbritannias statsminister Boris Johnson sier Johnson mandag skal møte USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton for å diskutere en rekke sikkerhetsspørsmål, blant annet knyttet til Iran."

Bør Boris be Bolton om å fucke-off?

Ny praksis fra USA, men som de har lært av GB Direkte sjørøveri.

USA tar lasteskip som forsøker å levere mat til Venezuela. Sanksjonene mot Venezuela utvides til sjø-blokkade.

https://www.derimot.no/ny-praksis-fra-usa-direkte-sjoroveri/
Korsar
12.08.2019 kl 16:33 306

USA er blitt snille under Trump.
Han driver jo og avvikler alt det onde.
Reiste til og med til Nord-Korea for å snakke vett tell little rocket man, kanskje gjør han det snart igjen?
Nei, makan tell snill storkæll har vi aldri hatt i det hvite hus du.
Je tæk'n med i aftenbønna je se

Men å fungere som våpen dealer for araberstatenes krigføring i Yemen, til tross for at det er stort flertall i kongressen som er imot det, bryr du deg ikke om?
At han også har ført landet på randen av krig mot Iran mens han ikke kan få fullrost Kim uansett hvor mange nye atomvåpen han lager og hvor mange tester han utfører bryr du deg heller ikke om.
Det første handler om at han er kjøpt og betalt av araberstatene/våpenlobbyen, de to siste er pga hans narsissisme. Han måtte ødelegge Iran avtalen fordi det var Obamas viktigste utenrikspolitiske triumf og han forsvarer Kim, uansett hva han finner på, for å skape det falske inntrykket at han klarte å lage en fornuftig avtale med NK som virker.
For Trump handler altså alt om han selv, selv, selv. Det er rett og slett livsfarlig å ha en så ustabil person til å være ansvarlig for verdens største våpenlager.
I tillegg virrer han rundt Venezuela uten mål eller mening.
Redigert 12.08.2019 kl 16:46 Du må logge inn for å svare
leifTM
13.08.2019 kl 22:50 278

Nei. Det er ikke livsfarlig at Trump styrer over USA’s militære. Du mener jo ikke Obama var farlig, selv om han var ekstremt mye mer farlig enn det Trump noen sinne har vært når det kommer til aggressiv utenrikspolitikk, bombing, krenking av andre staters luftrom og ulovlig dronekrigføring. Slutt å påstå at Trump er farlig når du ikke kom med kritikk av Obama når han faktisk var farlig.

Trump blir vel stående som den presidenten i historien med færrest liv på samvittigheten om det fortsetter som nå. I vertfall på nærmere 100 år.

Forskjellen på Obama og Trump er at Obama handlet rasjonelt mens Trump handler på impulser.
leifTM
14.08.2019 kl 08:21 226

Forklar hvorfor det var rasjonelt av Obama-administrasjonen å:

• Arrestere tre ganger flere varslere enn alle presidenter før ham tilsammen.
• Prestere å være i krig i to fulle perioder. (Ikke blitt gjort før gett)
• Eskalere ulovlig dronekrigføring til ekstreme nivå.
• Forverre forholdet til Kina og Russland.
• Bombe i SYV land (Bush bombet i fire)
Redigert 14.08.2019 kl 08:22 Du må logge inn for å svare

Nå foretok vel Obama den største tilbaketrekkingen av soldater siden Vietnam krigen, noe jeg har karakterisert som hans største tabbe. Det gikk altfor fort. I dette vakumet fikk IS oppstå og det satte sitt preg på konfliktene i både Syria og Libya.

"• Arrestere tre ganger flere varslere enn alle presidenter før ham tilsammen."
Hva har dette med saken å gjøre? Hvilke varslere? Chelsea Manning, som Obama til slutt benådet men som Trumps DOJ kastet i fengsel igjen fordi hun ikke ville samarbeide for å ta Assange??

Donald Trump Is Dropping Bombs at Unprecedented Levels
https://foreignpolicy.com/2017/08/09/donald-trump-is-dropping-bombs-at-unprecedented-levels/

Under Donald Trump, drone strikes far exceed Obama’s numbers
https://chicago.suntimes.com/news/2019/5/8/18619206/under-donald-trump-drone-strikes-far-exceed-obama-s-numbers

Trump reportedly asked the CIA why it paused for target to walk away from his family before striking
https://www.businessinsider.com/trump-cia-drone-strike-terrorist-families-2018-4


Jeg verken vil eller kan forsvare Obama, som også hadde en dirty record. Jeg bare argumenterer mot påstandene om at Trump er en slags Mor Theresa.
Det er imidlertid interessant at store deler av høyresida de siste årene har sluttet seg til diktatorsugende pasifister på ytre venstre. Om det er et tegn på at heløe USA er iferd med å bli mer venstrevridd vet jeg ikke men vi ser lignende tendenser i andre politiske saker. Feks full helsedekning, minimums lønn, fri skolegang. skattelegging av de rikestm, proteksjonisme osv
Redigert 14.08.2019 kl 08:51 Du må logge inn for å svare
leifTM
14.08.2019 kl 09:25 207

Nei, det stemmer ikke. Chicago Sun lyger.
dirken
14.08.2019 kl 09:31 204

Om USA trekker seg tilbake, er det andre gærninger som entrer scenen.
Redigert 14.08.2019 kl 09:33 Du må logge inn for å svare