Yulin har begynt å levere til det kinesiske markedet


Det er noen som innbiller seg at REC råtner på rot når ML er stengt. Så feil kan man ta. De fleste har forhåpentligvis fått med seg at Butte går så det griner og har levert solid ebitda-margin i kvartal etter kvartal. Det vil bli enda tydeliere når ikke tapssluket ML ødelegger resultatene.

Men i tillegg har vi en juvel i Kina. Vi eier allerede 15% og har en opsjon på 34%. Midt i all børsuro har denne fabrikken begynt å levere kvalitetsprodukter til det kinesiske markedet.

https://www.cnmn.com.cn/ShowNews1.aspx?id=413547

For de som ikke er flytende i kinesisk. Her er en googel-translate. De 15% vi har her vil alene forsvare den kursen REC ligger på nå.

Shaanxi Nonferrous Tianhong Ruike Silicon Materials Co., Ltd. kom offisielt inn i markedet med høy ren silangass
Ved 08:23 den 8. august 2019 796 visninger Kilde: China Nonferrous Metals News Kategori: Silicon Forfatter: Wang Xinquan Song Yufei i stor skriftstørrelse konvensjonell

Guide: Den 28. juli ble silangassen produsert av Shaanxi Nonferrous Tianhong Ruike Silicon Materials Co., Ltd. offisielt levert til kundene og kommet inn på hjemmemarkedet. Dette er det fruktbare resultatet av selskapets to-årige prøveproduksjon, som la grunnlaget for selskapets høye renhetsgrad av elektronisk silangassprodukter gradvis inn i high-end markedet.

Denne avisen (Reporter Wang Xinquan korrespondent Song Yufei) 28. juli ble silangassen produsert av Shaanxi Nonferrous Tianhong Ruike Silicon Materials Co., Ltd. offisielt levert til kundene og kom inn på hjemmemarkedet. Dette er det fruktbare resultatet av selskapets to-årige prøveproduksjon, som la grunnlaget for selskapets høye renhetsgrad av elektronisk silangassprodukter gradvis inn i high-end markedet.

Shaanxi Nonferrous Tianhong Ruike Silicon Materials Co., Ltd. er et kinesisk-utenlandsk joint venture høyteknologisk selskap som integrerer ultra-ren silisiummateriale produksjon, salg, service og FoU. Opprettet formelt i juli 2014 med en registrert kapital på 498 millioner amerikanske dollar. I mai 2015 startet selskapet byggingen av et elektronisk og fotovoltaisk nystoffindustrialiseringsprosjekt med en samlet investering på 8,7 milliarder yuan. Prosjektet introduserer verdens ledende polysilisium av elektronisk kvalitet, elektronisk silangass og granulert polysilisiumproduksjonsteknologi fra REC, og bygger en produksjonslinje av silisiummateriale med en årlig produksjon på 500 tonn silangass med høy renhet, 300 tonn polysilisium av elektronisk kvalitet og 19.000 tonn kornet polysilisium. I november 2017 ble det satt i prøveproduksjon.

Kvaliteten på elektronisk silangass produsert av Shaanxi Nonferrous Tianhong Ruike Silicon Materials Co., Ltd. har nådd det internasjonale ledende nivået, og fylt gapet i innenlandsk industriell produksjon og forbedret støttekapasiteten til Shaanxi silisiummaterialindustri og Samsung-prosjektet. Selskapet har også blitt den eneste storskala silisiummateriellbedriften i Kina som kan produsere elektronisk silangass i stor skala.

Su Xusheng, daglig leder for Shaanxi Nonferrous Tianhong Ruike Silicon Materials Co., Ltd., sa at selskapet vil fokusere på produksjon av elektronisk silangass og polysilisium, tilby tjenester av høy kvalitet og høy kvalitet til brukere med høye renhetsprodukter, og bidra til utviklingen av Kinas mikroelektronikkindustri.

Ansvarlig redaktør: Zhou Dawei

For mer informasjon, besøk China Nonferrous Network: www.cnmn.com.cn for mer informasjon.

Takk for særdeles nyttig info.

Nå kan vi nok si pent farvel til både 4 og 5-tallet Her blir det nok bonanza på åpning i morgen. Ingen tvil om det. Har ringt hele slekta og anbefalt REC.

Nå gjelder det å ikke få høydeskrekk og selge seg billig selv om den dobler seg i morgen.

grabein
12.08.2019 kl 22:28 2841

Dette er jo fantastisk!

Jeg må si jeg undrer litt over hvor tilbakholden TT var under Q2-fremleggingen når det kom til fremskrittene til TianREC. Han ga jo inntrykk av at det fortsatt var et stykke unna noen storskala produksjon.

Herregud, denne nyheten trengte vi! :D


Det er investert 8,7 mrd yuan i Yulin. Det tilsvarer 11 mrd NOK. REC eier i dag 15%.
En splitter nye fabrikk som har verdensledende teknologi og nå dokumenterer at de kan levere.
Samtidig er hele REC priset på OSE til 1,2 mrd.
Forstå det den som kan.
Redigert 12.08.2019 kl 23:01 Du må logge inn for å svare
Randers
12.08.2019 kl 22:51 2765


*Fattig, TS-innlegg - "De 15% vi har her vil alene forsvare den kursen REC ligger på nå."

-I dag ?


-Her er noe jeg skrev for ETT år siden:

"Når det gjelder 15%-andelen som REC har i JV`et, så er byggegjelden for denne andelen på 112,8 MUSD. REC kommer til å prioritere nedbetaling byggegjeld på sin 15%-andel i fabrikken. Dere kan altså ikke forvente at det blir hentet noe utbytte fra JV`et som vil havne
i kassa til REC Silicon, på maange år. Noen vil kansje finne dette negativt - men det positive er at man får max verdistigning på 15%-andelen."

--

-Dette begynner å minne om desperat haussing, Fattig. ...samme materiale er lagt ut på en annen av dine tråder i dag også......

såså Randers, det var da voldsomt. jeg har da ikke påstått at det kommer utbytte fra Yulin med det første. det er ikke bare utbytte som tilsier at en investering forsvarer børskursen. Jeg er helt enig med deg i at det er fornuftig å betale ned byggegjelden først. Jeg har sett regnestykker fra deg også på hva REC kunne selge sin 15% andel for om de ønsket det.
Redigert 12.08.2019 kl 23:00 Du må logge inn for å svare
Randers
12.08.2019 kl 23:00 2734


.."såså Randers, det var da voldsomt"..

-Ad TS-innlegget - MEGA DITTO


"Jeg har sett regnestykker fra deg også på hva REC kunne selge sin 15% andel for om de ønsket det."

-Nei, det har du ikke. ..men jeg har operert med 75 MUSD, ja - av mangel på noe "bedre"...
Redigert 12.08.2019 kl 23:05 Du må logge inn for å svare

Kina fabrikk skal nå selge Silane i stor skala det Rec til nå har hatt 70-80% av markedet.

Nå ser vi konturene av hva Rec gjorde da de ble blendet av gull og myrra bare de ga fra seg knowhow til kineserne.....jaja.

Dumme dumme blåøyde nordmenn
Redigert 12.08.2019 kl 23:07 Du må logge inn for å svare
Dubois
12.08.2019 kl 23:09 2698

Alle glemmer 400musd assets, selv etter nedskrivinger. For å redusere skatt, verdiene fordufter ikke av den grunn. Rec er Uans under 150musd mcap.

Butte leverer ikke til Kina. Det er bra å ha et bein i hvert marked, særlig om tollkrigen blir langvarig.

Uansett; det mest positive er dersom dette betyr at FBR fungerer, slik TT snakket om på presentasjonen.

Jeg prøver å forstå hvordan kursen kan være her nede... har ikke fått gode svar her på forumet i alle fall. 10 kroner bør være innen rekkevidde dette året. Hvor høyt vi skal i 2020 får gudene vite...
Dubois
13.08.2019 kl 00:05 2578

Kursen er kunstig lav, shorting psykologi TA. Kursen er ikke basert på kunnskap, volumet er så lavt at de tre nevnte tingene styrer kursen. De som selger på disse nivåer selger en 1000 lapp for 100kr.
Dubois
13.08.2019 kl 00:11 2570

Ødelagte aksjer grunnet lavt volum er latterlig, hvem som helst på gata hadde slått til på 100kr for en 1000 lapp.


En 1000-lapp
For en 100-lapp
Lukter stramt av apekatt.

God natt.

Js67
13.08.2019 kl 04:52 2460

Du er latterligt at høre på blæk/Dublo/lløve som er en og samme person der snakker med sig selv .. det er sygeligt desperat
grabein
13.08.2019 kl 06:37 2407

TianREC skal selge silan til Kina. Ikke i RECs marked. Så får vi bare håpe de holder seg der.

Burde ikke rec annonsert dette da? Har ingen betydning denne nyheten så lenge ingen nevner det på norske sider, Eller at selskapet selv sier noe.
Sa2ri
13.08.2019 kl 08:32 2248

Har vært "ute av drift" en periode, men ser at det fortsatt er aktivitet på REC-trådene - noen (les mange) er mindre interessante enn andre og består av repeterende og innholdsløse innlegg. Trist utvikling.

Det det henvises til i denne tråden er egentlig en bekreftelse på at JV'et i Julin kan bli REC sin verste fiende slik Jonas Meyer (SB1M) har ytret tidligere, og slik jeg har henvist til tidligere. For de som ikke husker så godt, her er en liten reminder. Meyer mener at REC kan ha fått sin verst tenkelige fiende i JV’et i Kina hva gjelder silane gas. Hvorfor skal JV’et bruke silane gas til å fremstille poly (bruker ca. 1,2 – 1,4 kg silane gas for å produsere 1 kg poly), når de kan selge det samme produktet i markedet til ca. $35 per kg? En produksjon på 22’ MT per år (som er det JV kan levere) er 4 ganger mer enn dagens behov i markedet.

Det er riktig at Butte tjener penger, og kanskje ikke direkte påvirkes av dette, men når REC hevder at Butte har ca. 80% markedsandel (hvis jeg ikke husker helt feil), og noen andre (de selv) begynner å selge samme produktet til markedet, ja da er det vel ikke så vanskelig å skjønne at dette ikke nødvendigvis er bra for REC. Prisene på dette produktet vil derfor kunne falle betydelig om litt, spesielt dersom markedet får tilgang til mer silangass enn det strengt tatt "trenger". Ja, det er et økende behov for silangass, men er det nok til å holde prisene oppe? Jeg tror ikke det. Så blir også spørsmålet - vil markedet foretrekke REC sitt produkt, eller JV sin produkt av påstått renere kvalitet?

REC har en 15% eierandel i JV og andelen av et potensielt overskudd som de sitter igjen med blir ikke all verden - hvordan de eventuelt skal få sin andel av fortjenesten ut av Kina er det ingen som vet enda. Kanskje den skal gå til å nedbetale på de resterende 34%?

nemi's
13.08.2019 kl 09:25 2124

Den kinesiske stat skal bestemme hvor mye dere skal betale for ytterligere 34% om bare 17 måneder. Fra avtalen som TT inngikk:

If the Pre-valuation is higher than the valuation REC expects, or if the valuation determined by the state-owned asset disposal regulation is higher than the Pre-valuation, REC has the right to choose not to buy back the 33.94% equity interest, but instead may choose to sell its remaining 15.06% equity interest in the Yulin JV.

Jo mer silan som produseres frem til januar 2021, jo dyrere blir verdsettelsen. Den er i utgangspunktet 169MUSD, eller 5kr/aksje for de stakkars utpinte REC-aksjonærene. Som så klart er umulig å betale. REC er heller ingen reell partner til Yousergroup med kun 15% etter 2021. Ingen tredjepart kommer til å kjøpe de 15% av samme årsak. REC kommer til å bli skviset ut herfra til 2021 av Yousergroup som så klart ønsker å eie fabrikken selv, når de likevel skal eie 85%. REC vil måtte selge sin andel på 15% i 2021 til en ok pris for begge parter, og som JV-partner oppnår med gode rabatter. De har påtvunget REC-aksjonærene å betale 10,4MUSD i ydmykende late penalty fees ved emisjon til nå.

Sånn ender Kina-eventyret for Tore Tafatt.
Redigert 13.08.2019 kl 09:26 Du må logge inn for å svare

Så sørgelig. Må si jeg liker bedre at eventyr slutter med en "happy ending"
Flyers
13.08.2019 kl 10:21 2005

Nemi, dine utregninger og vurderinger er jo bare viss, vass. Fabrikken kostet 11 milliarder. For å øke sitt eierskap med 1/3, må Rec betale ca 1,5 milliarder. Det er langt under halvparten av byggeprisen for den tredelen. Som jeg har skrevet tidligere, vil sannsynligvis Rec restruktureres før de kjøper seg videre opp i Yulin. Hva er det med deg egentlig, Nemi? Er du så inkapabel at du ikke skjønner at du ikke kan anta samme situasjon for fremtiden som i dag? Jeg må bare spørre, men har du egentlig noe høyere utdannelse?
questi
13.08.2019 kl 10:33 1981

Jeg synes REC har valgt riktig strategi med å lage et silan-anlegg i Kina og eie 15% eller 49% av den... Og attpå til få penger for dette (det som var synd var jo at pengene ble brukt til å oppgradere MosesLake, hvis polysil for øyeblikket rammes av dumpepris globalt)

Når silan-etterspørselen øker, kommer en eller annen kjemikalieprodusent til å fylle tomrommet hvis REC ikke klarer å levere mengden som etterspørres. Og man kan tenke seg at fabrikkene som bygges vil være i Kina, beskyttet av en eller annen tariff. Da er det jo veldig fremsynt av REC å selv ta initiativ til å bygge en slik fabrikk i Kina på forhånd som de har litt kontroll over.. enn at sånne fabrikker bygges i Kina uten at de har en finger med i spillet.
Falco1
13.08.2019 kl 10:35 1972

Nemi og andre lager skremsels propeganda ut av alt det er vi vant til og de har en agenda her inne. At ikke alt går på roser det vet vi alle, men at det forsvarer dagens latterlige konkurs pris vet vi alle er totalt på trynet. Derfor laster vi også i vei her nede så får vi bli kalt apekatter og andre idiot ting det tåler vi så får vi le av den seinere. Som jeg lo av alle da jeg tjente sykt på splitt av RECsil og RECsol når mange ikke skjønte en dritt da heller:-) historien gjentar seg.
Redigert 13.08.2019 kl 10:36 Du må logge inn for å svare
nemi's
13.08.2019 kl 11:15 1897

Det er riktig, REC må betale 1.5MRD. Du må ikke blr så sint på meg, eller andre som ikke har fått med seg at REC nå skal restruktureres. Det er også fullt mulig å ha høyere utdannelse uten å fått med seg den nyheten.

The Framework Agreement provides that SNF will make REC Silicon's outstanding capital contribution of $169,020,000 to the Yulin JV and the shareholding percentage of the two shareholders in the Yulin JV will be subsequently adjusted to SNF holding 84.94% and REC Silicon holding 15.06%.
Flyers
13.08.2019 kl 11:37 1851

Jeg forsøker å forklare deg, Nemi, hvilken verdi den femmern har. Men det skjønte du tydeligvis ikke. Men det hadde jeg heller ikke regnet med. Du må nok la det synke inn en måneds tid, samtidig som du leser hva andre skriver. Det er ikke umulig at du skjønner det til slutt? Heldigvis er du avslørt og avkledd når det gjelder dine analyser og spekulasjoner. Alt er slått tilbake og du står igjen sammen med løve, uten integritet og ryggrad
Falco1
13.08.2019 kl 11:48 1826

Han Nemi burde du avslørt for lengst, ikke akkurat vanskelig.
Redigert 13.08.2019 kl 11:49 Du må logge inn for å svare
Flyers
13.08.2019 kl 11:58 1811

Ja, Nemi er avslørt for lengst. Og jeg mener å tro at jeg har avslørt han gang på gang;)
nemi's
13.08.2019 kl 12:07 1783

Byggekost, ja. REC har en del erfaring med byggekost og investeringer i FBR-produksjon fra tidligere. Det er vel ikke sånn at de 15-20MRD NOK som er investert i ML er noen gullgruve i dag. Ikke klarer REC å selge FBR-lisenser i ROW heller.
Gulene
13.08.2019 kl 12:16 1754

Spørsmålet er ikke hvor mange % rec har av markedet men hvor mange tonn markedet trenger. Behovet er økende og selv om % andelen synker vil volumet være det samme. Med to store leverandører i markedet vil det sitte litt lengere inne for en trendje part og starte ny produksjon. Behov for silan i fremtiden er ukjent men økende.

... Hvor mye var det REC fikk for overføring av teknologi til Yulin? Dersom ROW bestemmer seg for å bli mindre avhengig av Kina, så tipper jeg det vil bli interesse for FBR teknologi her også.
Redigert 13.08.2019 kl 12:19 Du må logge inn for å svare
Gulene
13.08.2019 kl 12:23 1729

Jeg har blokka uinteressante debattanter.

Ettersom jeg kan huske og rett meg dersom jeg tar feil, men jeg mener det er noen klausuler i JV kontrakten om salg ut av Kina. Gidder ikke lese kontrakten da det pr i dag ikke er interessant så lenge markedene er avskåret fra hverandre.
grabein
13.08.2019 kl 15:08 1549

Jeg for min del synes det er nydelig at Yulin-fabrikken endelig begynner å produsere. Til det kinesiske markedet, hvor Butte ikke selger. Alternativet ville jo vært at Yulin ikke produserte, som ville vært direkte bortkastede penger. Man har jo eiendeler i en fabrikk fordi man tross alt ønsker omsetning.
Sa2ri
13.08.2019 kl 15:22 1521

Jeg er enig i at fabrikken bør produsere, men det var vel ikke silangass som skulle være bærebjelken i det de selger? Når prisene på silisium er så lave som de er, vil de naturlig nok selge silangass i stedet. Det skaper et press i markedet og vil defor med all sansynlighet resultere i lavere priser. Viser ellers til det jeg la ut tidligere i dag, samt hva som er kommunisert om dette før.

REC sitt JV er i ferd med å bli selskapets verste fiende slik Meyer har spådd.
Redigert 13.08.2019 kl 15:26 Du må logge inn for å svare
Gulene
13.08.2019 kl 15:26 1509

Så da anser du dagens etterspørsel etter Silan som konstant fremover, hadde vært interessant å vite hvilke faktorer du legger til grunn. Jeg synes Meyer analyse var «grunn».
nemi's
13.08.2019 kl 16:40 1420

Du burde ikke investert i REC. Du har ikke peiling. Som de andre i muppet-gjengen. Butte selger polysil semigrade unntatt tariffer til Kina. Og REC selger silan gass som precursor gass til polysil- produksjon i Kina. REC skriver i Q2-presentasjonen.

Silicon gas sales lower than guidance:

-Inventory control due to demand uncertainty

-Reduced demand of PV requires less volume of Silane

-“Buy China” sentiment due to China Tariffs

Tore Tafatt forteller oss her at kineserne nå søker innenlandske silangass-produsenter.
Redigert 13.08.2019 kl 16:41 Du må logge inn for å svare

Vi er nok bare der vi startet i går, så dette var kun et paff pga oppgang på ose. Seadrill gikk 11% på samme tid, det gjorde forsåvidt resten av aksjene som har falt mye siste ukene.

Er Yulin utestengt fra verdensmarkedet siden du synes det er relevant å sammenligne med ML?
grabein
13.08.2019 kl 19:23 1140

Jeg vet at Butte selger silicon semigrade. Men nå snakket jeg om silandelen. Der går det forøvrig ikke like mye til PV-markedet som til halvleder- og display-produksjon.

Semimarkedet (silicon wafer) fikk en liten knekk i 2019, men er spådd å ta seg opp igjen allerede neste år. Neste års silanleveranse kommer til å bli større for Buttes del.

Jeg påberoper meg ikke spesielt peiling, har satt meg inn i ting underveis og lærer fortsatt. Men det er ikke spesielt fristende å utveksle meninger og ideer her inne når man ikke kan holde en sivilisert tone. (Jeg er ikke spesielt dreven på drittsekkretorikk).
Odi.1
13.08.2019 kl 20:22 1076

På tide , snart to år siden denne fabrikken sto ferdig...

Dette har vært en dyr lærepenge for GJUM og co