Obligasjoner for 135 billioner kroner har nå negativ rente.

Thinky
13.08.2019 kl 15:23 111

FT: Ca. 25 pst. av all stats-og selskapsgjeld har nå minusrente
Stats-og selskapsgjeld, eller såkalte obligasjoner, for rundt 15.000 milliarder dollar, tilsvarende rundt 25 prosent av alle stats- og selskapsobligasjoner i verden, har nå negativ rente, melder Financial Times tirsdag. Man er dermed sikret å tape penger dersom man sitter med obligasjonene ut løpetiden.

«Det betyr at prisene nå er så høye at investorene kan være sikre på å få mindre tilbake enn de betalte, via renter- og avdrag, dersom de eier obligasjonen ut løpetiden. I praksis, betaler man en annen for å se etter pengene sine», skriver FT.

Tyske statsobligasjoner, ansett for å være blant de sikreste rentepapirene i verden, utstedt av den største økonomiske motoren i Europa, er på historiske bunnivåer og gir i dag negativ avkastning, -0,6 prosent med tiårs løpetid, -0,13 prosent med 30 års løpetid.

Amerikanske lange rentepapirer, utstedt av den hittil viktigste motoren i verdensøkonomien, er på krisenivå, på linje med nivået etter brexit-avstemmingen i 2016, som var historisk bunn. Mens den amerikanske styringsrenten ligger på 2,16 prosent, er renten på tiårige amerikanske statspapirer, 1,63 prosent, mens 30-åringen er tett på 2,11 prosent.

– Den dominerende årsaken til det som skjer er at rentemarkedet ser særdeles mørkt på de økonomiske utsiktene. Det er blitt mye verre, sier kredittanalysesjef Pål Ringholm til DN.
___________________________________________________________________________________________________________________

Så denne negative renten er finansiert gjennom den syntetiske pengeutstedelsen til EU, USA (v/ privateide FED), Japan og Storbritania ?
Dette er jo storkriminalitet så det holder.
Redigert 13.08.2019 kl 15:25 Du må logge inn for å svare