Konkursbølgen i Klesbransjen har startet....

Olebole
13.08.2019 kl 17:53 521

https://www.facebook.com/AutotechVarebors/
https://www.dn.no/handel/gina-tricot/danske-bank/virke/overskuddet-stuper-for-klesbransjen/2-1-652793

De fleste husker sikkert konkursbølgen i gavebutikker som var i fjor. Denne bølgen ser nå ut til å brent seg ut og butikkene som er igjen går bedre med mindre konkurranse. Men det er opplagt at det nå er flere uavhengige klesbutikker som går konkurs.

Klesbutikkene er en svart svane I Norge. I motsetning til gavebutikkene så skifter trender raskt, uavhengige butikker som ikke har outlet får ikke solgt ut varelageret de få ukene de har tilbud. Konsekvensene er at selv relativt små butikker har et enormt varelager med klær fra siste 3-4 år.

Når så butikken går konkurs og hele varelageret blir solgt fra lokalene i sentrum til 50-90% rabatt så begynner butikkene rundt å slite, og slik får man en domino effekt.

Grunnen til at det er en sort svane er denne spredningen. Går en pub konkurs så er det stort sett bra for pubene som ligger i nærheten mer kunder for de. Når en klesbutikk går konkurs og et varelager for 4 år til en verdi av 5-10 millioner selges ut i løpet av en måned så blir det krise for de andre.

Her kan vi forvente at mange svensker forsvinner tilbake til moderlandet i løpet av høsten, med dertil ledige hybler i byene.
Redigert 13.08.2019 kl 18:16 Du må logge inn for å svare

Enig i mye her. Men akkurat det med partysvenskene tror jeg ikke stemmer. De er allerede sterkt redusert i antall allerede fra 2015.

https://www.ssb.no/befolkning/artikler-og-publikasjoner/laveste-nettoinnvandring-pa-ti-ar

Stikkordene er nok/sek og ledighetsfall i Sverige.
Redigert 13.08.2019 kl 21:58 Du må logge inn for å svare
livecnn
14.08.2019 kl 10:41 341

Du må faktisk begynne å snakke norsk til kelnere i Oslo igjen, broderfolket synes det blir alt for lite igjen i lommeboken, spesielt etter at en måtte begynne å skatte for tips.