Lefser som avansert storkællrett


I dag vil je anbefale lefser med røkelaks, rødløk og kremost

Retten kan gjøres klar dagen i forveien og vil bli en slager på storkællers tapasbord.

Ingredienser:

10 små lefser
300 g røkelaks
200 g kremost naturell
1 ss dill (tørka)
1/2 rødløk

TIPS! Dersom lefsene skal spises uten fat, kan det være praktisk å sette en tannpirker eller lignende i hver lefsebit. Om tannpirkere benyttes – husk å velge noen uten tilsatt smak! Har du en classy kvinne du vil bli kvitt, kan du derimot bruke pirkere tilsatt peppermyntesmak til denne retten.

Fremgangsmåte:
Smør kremost utover ene sida av lefsene. Finhakk rødløk og fordel rødløk og dill over kremosten. Dekk deretter til med skiva røkelaks. Rull lefsene sammen fra langside, mot langside, og skjær opp i passende serveringsbiter.

Alternativer til røkelaks
Er man ikke særlig glad i røkelaks, eller rett og slett ønsker litt variasjon, kan man fint lage lefser med kremost og spekemat. Eller annet godt pålegg for den saks skyld.

Det geniale med tapas er at man kan smake på veldig mange gode retter uten å bli så mett at det gjør vondt. Men det krever litt av den som lager tapasen – man må faktisk produsere alle de gode smårettene. Og selv om mange tapasretter er forholdsvis enkle å lage, tar det samla sett gjerne litt tid å ordne det hele i stand. Kalde tapasretter har den fordelen at de gjerne kan gjøres klar tidligere på dagen eller dagen i forveien (ekte storkæller skal jo også jevnlig kurtisere sine kvinner).
Dekker man disse lefsene godt til med plast, kan de oppbevares en liten stund i kjøleskap uten at de blir tørre. Og det kan være en fordel hvis man skal klare å ha flere retter klare på en gang!

Hørte vi anerkjennende rop her?

Som dessert vil je her anbefale Barekstens prisbelønte gin - kald og bar.
Gjerne noen biter mørk sjokolade tell kvinnene, som også kan bys en kopp grønn kinesisk te samtidig.
Redigert 14.08.2019 kl 11:54 Du må logge inn for å svare

Je foretrekker kartell-lefse gett, også kjent som taco.
Korsar
14.08.2019 kl 12:30 184

Taco-lefser er en oppskrift stjælt fra vestlandet på 1700-tallet av portugisiske og spanske sjøfarere, som plutselig så lyset mht hva de skulle pakke middelhavsmaten sin inn i se.
Sagt på en annen måte: det er Vestlandet som er matens verdensborgere her, mens middelhavsfolket er etteraperne.
Bare tenk på at de i tusen år har stått og siklet etter stadig nye forsendelser av tørrfisk og klippfisk fra handelshusene på vestlandet, som koordinerte verdenshandelen på vegne av nordlendingene også.

Mens oslofølket fremdeles satt på en staur i fjøsveggen og dreit.
Redigert 14.08.2019 kl 12:33 Du må logge inn for å svare

I riktig gamle dager het det røke laks, krem ost og rød løk se.

Nå: røke laks
MERLOT
14.08.2019 kl 17:11 158

I blærum heter det Crêpe............mmmmmhmmm.

Prøver å unngå (oppdretts) laks