Globale nedgangstider og boligpriser i Oslo


Hvor godt skjermet er Oslo for nedgangstider på kontinentet?
14.08.2019 kl 21:11 657

Så lenge rentene er så lave som nå og arbeidsmarkedet er stabilt godt så vil det vel holde seg greit

Nedgangstider på kontinentet gir mer arbeidsinnvandring og økt boligetterspørsel i Oslo. Problemer i handelsnæringen vil gi reduserte priser.

Ikke skjermet i det hele tatt. Belånt til pipen fra ytterst til innerst - og pipen er byggd på et fundament av luft. Når et burhønsebur hvor det knapt er plass til en hybelkanin prises som en luksuriøs enebolig uten for centerringen, og i tillegg lånefinansiert forbruk fjernes (for slett ikke at tale om det Pol Pott-yngel som nå Dere har gitt makten, og driver hver blodsdråpe ut av familier med barn) - er det etter min beste oppfattelse oppskriften på et boligkrakk av dimensjoner. Unge med barn og vett flytter ut, prisene faller, så faller fundamentet for hyperbelåningen (av hyperinflaterte boliger), og lånerammene på kreditten forsvinner tilsvarende. De som kommer ut av det med livet i behold - er de som flytter først - før hele korthuset faller sammen.
livecnn
14.08.2019 kl 22:43 513

Ser ut som vi bør belage oss på en renteoppgang i September, så roer Olsen ned litt i 2020.
Men hvor mye rett har disse folka hatt før.

https://e24.no/makro-og-politikk/renteraadet/sjefstrateg-tror-handelskrigen-vil-bremse-norges-bank-det-som-skjer-ute-er-til-stor-bekymring/24676129