Equinor Mariner feltet startet produksjon i dagEQNR:MARINER-FELTET I PRODUKSJON
Oslo (TDN Direkt): Equinor og partnere kunngjør i dag produksjonsstart på Mariner-feltet i britisk del av Nordsjøen.
Det skriver Equinor i en melding torsdag.
Mariner-reservoarene inneholder opp mot 3 milliarder fat olje, 50 prosent mer enn opprinnelig antatt, og den anslåtte utvinningsgraden er økt med 20 prosent. Mariners forventede gjennomsnittlige platåproduksjon er på om lag 55.000 fat olje per dag, med en topp-produksjon på opp mot 70.000 fat olje per dag.
- Vi har vi økt reservoarforståelsen vår gjennom innsamling og tolking av ny seismikk. Dette har ført til færre og bedre plasserte brønner og økte ressurser siden prosjektet ble godkjent i 2012. I lys av betydelige tilstedeværende volumer, ser vi klart potensial for ytterligere økning av oljeutvinningen fra Mariner-feltet. Vi vil arbeide for å oppnå dette ved bruk av ny teknologi, ytterligere boring og framtidige tilknytningsmuligheter, sier Anders Opedal, konserndirektør for Teknologi, prosjekter og boring i Equinor.
Mariner er ett av de største industriprosjektene i Storbritannia i senere år. Utbyggingen, med en bruttoinvestering på mer enn 7,7 milliarder dollar, vil skape mer enn 700 langsiktige arbeidsplasser og sikre betydelige inntekter i forsyningskjeden i flere tiår. Kontrakter til en verdi på mer enn 1,3 milliarder dollar er tildelt britiske leverandører siden prosjektet startet.
- Med oppstart av Mariner har vi fullført ett av de mest komplekse utbyggingsprosjektene i Nordsjøen og Equinors portefølje. Vi skal fortsette å benytte digitale løsninger og ny teknologi for å oppnå sikker og effektiv drift og optimalisere produksjonen, sier Opedal.
BNS, finans@tdn.no
TDN Direkt, +47 21 95 60 70

Hjalp ikke stort med den gladmeldingen. Faller bare videre.
Det er Frykten, Frykten som styrer børsen nå. Frykten styres av Donald T. Duck og Skipssjefen(aka byssegutten)
hango
16.08.2019 kl 12:03 596

Dette viser bare hvor god selskapet er.
Equinor eier over 66% i dette feltet, for å nevne noe..
gunlove
20.08.2019 kl 02:03 431

Mye tyder vel på at dette er et selskap å ha aksjer i, spesielt ved urolige tider..Gunstig pris nå, har noen kroner å frigjøre for å kjøpe mer her. Dagens kurs mtp utbytte :)) Vi får se, jeg er inne i giga selskapet PHO som er gjennom det som karakteriseres som å vinne i Fotball VM...Hvem vil sitte ute der :)) Tro meg, EQNR er meget interessant mtp Johan Sverdrup.. se hvordan kurs utviklet seg idag. Det kommer mer her når investorer forstår at kursen i EQNR er meget feilpriset. Jeg skal ha mer her på nåværende priser, hvem vil ikke det??