Nærmer seg direkte avkastning på 5% i Norsk Hydro!!


Norsk Hydro er et bunnsolid selskap og vil kunne betale ut gulvet på 1,25 kr i utbytte i flere år fremover. Med dagens aksjekurs gir det en direkte avkastning på nesten 5%!!

Triggere:
- Alunorte tilbake har stor betydning for kostnadene! Enda mer synlig i Q3!
- Aluminiumprisen har allerede diskontert en nedbremsing i verdensøkonomien og har holdt seg helt stabil/økende gjennom siste dagers børsuro. Det forventes en tilstramning i markedet utover høsten..
- Norsk Hydro får en veldig drahjelp av den svake norske kronen!
- Investordagen 24. september... Den nye konsernsjefen er fast bestemt på å skape verdier for aksjonærene. Her kan vi forvente offensivitet og positive overraskelser...
ledstar
15.08.2019 kl 19:05 4608

Ups, kos tar brassane dette??AVSKOGING
18:33 Norge stanser Brasil-regnskogpenger Norge holder tilbake 300 millioner kroner som skulle gått til regnskogvern i Brasil, melder DN. Brasil har brutt avtalen som skal finansiere tiltak mot avskoging. Avskoging av tropisk skog står for 11 prosent av verdens årlige klimagassutslipp.

Ingen utfordringer her med det første:

• NOK 10.6 billion in cash and cash equivalents, end-Q2 2019
• USD 1.7 billion in multi-currency revolving credit facility maturing in 2020

Pr % poeng som USD styrker seg mot NOK så tjener Hydro 360 millioner kroner mer. På 1 måned nå har USD styrket seg +5% mot NOK.. Det er raske 1,8 milliarder kroner ekstra i kassa pr år! Det har skjedd siste måned! Hva har kursen gjort i samme tidsrom? En stor short aktør har brukt Norsk Hydro som sin lekekasse... Ingen store kjøpere på banen med den usikkerheten som er og da er det enkelt for en stor short spiller og boltre seg...

Med negative renter er investorene ute etter solide selskaper med høy direkte avkastning. Norsk Hydro kan lett betale ut gulvet de har satt som utbytte i flere år. Selskapet er bunnsolid.

https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2019/08/Dette-vil-paavirke-Oslo-Boers13

Spennende utvikling i dag.

Kommer det nyheter i morgen?
Dekkes shorten inn?
Har endelig robotene også innsett at aksjen er billig?
Geezer
22.08.2019 kl 19:16 3539

Deilig å se at kursen også kan stige uten nyheter. Alcoa er ned nesten 2% i kveld, det gjør dagens oppgang enda mer spesiell.

Jeg er ganske sikker på at det kommer nyheter i morgen.
Magefølelsen sier oppdatering knyttet til forsikringssaken etter cyberangrepet.

Aksjen er så til de grader oversolgt og trolig får vi en korreksjon opp igjen til +30 i neste uke. Tipper vi ser 29 kroner allerede i morgen. Noen ganger tar shortere og pessimismen fullstendig overhånd og fallet var svært overdrevet. Det samme skjedde med Equinor...
Geezer
22.08.2019 kl 20:50 3373

Enig i at NHY er for lavt priset nå. Markedet overdriver som vanlig.

Er det kursutviklingen som får deg til å tro at det kommer nyheter i morgen, eller har du andre grunner til å tro det?

Det var en nyhetssak i går på E24 der både informasjonsdirektør Halvor Molland i Hydro og Kripos uttalte seg om saken. Det er lenge siden vi har hørt noe fra selskapet. Jeg tenkte med en gang at det kan være et tegn på at de er ferdig med forhandlingene med forsikringsselskapet, og at munnkurven er tatt av.
I dag fikk vi en meget god utvikling på normalt volum. Dette til tross for at alu-prisen og hovedindeksen gikk nedover.
tv68
22.08.2019 kl 23:01 3141

Aluminium fra Hydro er nå ASI-sertifisert gjennom hele verdikjeden

22.08.19 Aluminium Stewardship Initiative (ASI) annonserte i dag at aluminium som produseres ved fem verk i Hydros primærmetalldivisjon nå er sertifisert etter industriens ledende standarder for ansvarlighet og bærekraft.
Fra før var verkene sertifisert – nå har også selve metallet fått sin sertifisering fra ASI. Det betyr at Hydro nå kan gå til markedet med aluminium som er ASI-sertifisert gjennom hele produksjonsprosessen, fra bauksittgruve til sluttprodukt.

– Dette er en milepæl i arbeidet for å hjelpe våre kunder med å dokumentere at aluminium de kjøper fra Hydro er produsert etter industriens ledende standarder for ansvarlighet og bærekraft, sier Eivind Kallevik, Hydros konserndirektør for Primærmetall.

Hydro har nå den lengste ubrutte kjeden av ASI-sertifiseringer i industrien, fra gruve, via raffinering og produksjon av primæraluminium, til sluttprodukter. I alt 16 Hydro-verk i seks land er så langt blitt ASI-sertifisert, og flere er i prosess for å oppnå sertifisering.

Det vil bli mere og mere fokus på miljø og der stiller Hydro i egen klasse. Kjøp nå når kursen er latterlig lav og bli med på oppturen som snart starter.
Odi.1
23.08.2019 kl 14:25 2861

Da var det handlet inn igjen, en må jo bare benytte denne gavepakken til å handle inn nå :)
isaach
24.08.2019 kl 20:18 2524

Hydro risikerer å bli rammet av et politisk spill fra Bolsonaros side.Bra at handelsavtale med EFTA inngått.Det sikrer i stor grad hydros fortsatte drift i Brasil.Vil anta at regjeringen har skjønt dette.Miljøpartiene gir baffen i om norsk industri går dukken,de lever i en idiotverden.I realiteten er de fleste imot et kapitalistisk samfunn.
halvpris
25.08.2019 kl 09:23 2254

Avtalen er meget bra for NHY. Dette vil ta bort mya av usikerheten rundt Alunorte. NHY kursen bør stige på dette.
halvpris
26.08.2019 kl 15:35 1746

NÅ bør Folketrygdfondet kalle tilbake aksjene som de har lånt ut til mafiaen Marshall

Snakker om parodi om å leke "markedskreftene har altid rett"
Redigert 26.08.2019 kl 15:37 Du må logge inn for å svare

tragisk utvikling for aksjonærene!

jeg leser at veidekke kutter daukjøttet

når skal daikjøttfabrikken følge etter å kutte 30% av daukjøttet?!

undrende
26.08.2019 kl 16:00 1701

Helt klart en lettelse med handelsavtale på plass. Tror regjeringen skjønte dette, at Hydro kunne bli satt i et politisk spill utn en handelsavtale. Vanskelig å si hva denne presidenten kunne ha funnet på med kritikk og tilbakehold av regnskog midlene, som sef er helt rettmessig. Blir litt verre å herse med NHY etter en handelsavtale på plass.
Så får man håpe at siste intrigier med USA/Kina ble så voldsom at partene nå kan sette seg ned ved bordet å bli enige om en ny handelsavtale, og at begge partene vil uttale at dette er en seier ;-)
Venter på ny informasjon om NHY på markedsdagen ift nytt deponi, planene om ren produksjonsenergi via solcellepark osv. Om alle brikker faller på plass blir dette meget spennende.

Hydro må kutte til beinet for å bli lønnsomt igjen. Virker ikke som det er gjort kutt i staben i det hele tatt utenom i Brasil. Nå må de vise at de tar ting på alvor og gjøre noe med saken. Virker som ledelsen har skylapper på og håper de våkner en dag og alt har gått over av seg selv.
undrende
26.08.2019 kl 20:42 1519

Det burde være den enkleste oppgaven Hydro står ovenfor.

Åsheim vil nok gå igjennom hele selskapet og se hvor det er minst lønnsomhet og gjøre noe med det , innen valsede produkter har hon allerede nevnt at ting kan skje, da snakker vi 6000 mindre ansatte... Hon vil nok skille de ut og da snakker vi mye bedre lønnsomhet
Hammers
26.08.2019 kl 23:05 1326

Mye bla, bla på denne tråden!
Hva har 5% avkastning egentlig å si når man ser utviklingen fra starten av 2018?
https://www.tradingview.com/x/M4ViAsDu/

Nå faller det igjen - ved DAGENS lave nivåer - og det er ikke lenge for et nytt salgssignel gis!
Hele aksjen virker da nærmest til å være et evig salgssignal!

Hilsen Hammers.......som har advart i denne i lang tid!

Er vel derfor Åsheim har planer om å forandre ting hammers , hon ser utviklingen hon og... E mange aksjer aksjer som blir rost opp i skyene som har halvert seg og, som for eks. Scanship
Hammers
26.08.2019 kl 23:16 1299

Scanship er et fint selskap som tjener gode penger og gir utbytte 2x pr år.
Likevel; kursen har falt fra toppen til dagens.

Som jeg "den gang" skrev om; jeg solgte halvparten på 24 - og resten like etter (ca 21).
Senere har jeg kjøpt tilbake ca 1/12 av opprinnelig beholdning like over dagens langt lavere kurser.
De sitter jeg fortsatt på. Vil se an resultatet onsdag.

Hilsen Hammers
Redigert 26.08.2019 kl 23:17 Du må logge inn for å svare

Scanship surfer den grønnebølgen, de tjener heller ikke så gode penger. De er dyre nå og var enda dyrere på kursene du solgte på..
undrende
26.08.2019 kl 23:34 1252

Hvor lavt ser du kursen i det tekniske bildet (sannsynlig) da Hammers ?
Må tilbake til 2013 for å finne lavere nivå enn dagens kurs
Hammers
26.08.2019 kl 23:45 1236

Dette er en aksje jeg ikke tør å ha noen klare formeninger om.

Ser det er en bunn på kr 26 for noen år siden - i dag er vi ikke så veldig langt unna.
Hva skjer om også denne etter hvert brytes - og HVORFOR går det så dårlig?
Personlig tror jeg det kommer noen skrekkelige nyheter etter hvert (aner ikke hva) - for kursen kan da ikke gå slik uten grunn?

Uansett ingen grunn til å kjøpe selskapet i morgen (hvis man ikke driver ekstremt bunnfiske).
Vent heller til den øvre trendlinja (ref chartet tidligere i kveld) blir brutt.
Nei, da får man ikke med seg den ABSOLUTTE bunnen, men man gjør likevel et lang SIKRERE kjøp - hvis interessert i NHY.

Hilsen Hammers
undrende
27.08.2019 kl 00:04 1208

Takk for svar Hammers.

Men en verden i ressesjonsfrykt skal det en del til å snu sentimentet i hydro. Med gale presidenter i Brasil og USA velger mange tyngre aktører å avvente. Slår ressesjonen til skal også hydro lengre ned, selv om multiplene allerede er lave. Faller SP 30% kan Oslo børs falle 40%. Skjer dette er det sannsynlig at hydro faller under 20 kr.
isaach
27.08.2019 kl 10:30 904

En viss normalitet i et visst hode under G7 møte gir litt grunn til optimisme.Er vi ved et vendepunkt eller tar manien og galskapen på nytt overhånd?
isaach
28.08.2019 kl 17:18 622

Dessverre var det løgn og bedrag som kom fra Trump på G7møtet.Kina bestrider at de ringte to ganger for å få til en avtale.Jeg tror på kineserne.Det er helt hinsides at verdens mektigste mann kan stå å lyve foran hele verden.

Lyge, har vel Trompeten drevet med siden han ble president . Makan til usmakelig fyr !