Photocure ren katastrofe - se bare historikk.

Slettet bruker
PHO 28.03.2018 kl 09:45 1621

Flere år på EU marked men ingen resultater?
Medisinmannen
28.03.2018 kl 10:45 1579

Historikken er ikke bra, men alt er ikke helsvart. Det er noen land som har utmerket seg og der har Photocure svært god markedsandel. Dette er Tyskland og Danmark. Sverige er på vei opp og Frankrike genererer en del inntekter. Hestdal gjorde nok en feilvurdering da man hadde muligheten å ta over markedet etter GE i Europa. Dette ble utlisensiert til Ipsen som har gjort en svært slett jobb. Dvs. Ipsen har med minimale ressurser melket markedet. De så en god mulighet, møtte en naiv leder for selskapet Photocure og fikk til en knallgod avtale.

Nå selges det i EU, utenom Danmark og Sverige, Hexvix for omtrent 200 mill. per år og der Photocure sitter igjen med nesten 70 mill. og dette er bortimot "netto" da Ipsen tar kostnadene.

Jeg synes salget er alt for svakt og spesielt i UK så har Ipsen bommet mtp at Hexvix er anbefalt i guidelines. De har rett og slett ikke gjort jobben sin og man ser bla. i kvartalspresentasjonene at de ikke har fokus på Hexvix. De tjener store penger på Tyskland og det virker å være nok. Hadde Photocure styrt showet selv og oppnådd samme markedsandel i resten av Europa som i Tyskland så ville situasjonen vært en helt annen for selskapet. Økonomisk ville man stått langt sterkere og satsingen i USA kunne vært langt sterkere.

Når får vi håpe Photocure får fart på USA der de store pengene ligger. Nå ligger alt til rette for dette:

1: Refusjon på plass
2: Survellancemarkedet er FDA klarert
3: Godkjent for flergangsbruk
4: Alt av inntekter får selskapet
5: Organisasjonen er på plass.