Jusprofessor: Norge plikter å ta imot Ocean Viking migranter

Lurulf
16.08.2019 kl 10:46 963

Tenkte det nok - kjente lusa på gangen fra starten av. Nå vil eliten ha velferdsmigrantene til Norge. Dette har antakelig vært planen fra starten av.

Siden «Ocean Viking» har norsk flagg, plikter Norge å sørge for en trygg havn for menneskene om bord, sier professor i havrett Erik Røsæg. – Det spiller ingen rolle at skipet ligger i internasjonalt farvann, sier han.

https://www.nrk.no/urix/jusprofessor-om-_ocean-viking__-norge-plikter-a-sorge-for-trygghet-1.14662748

Redigert 16.08.2019 kl 10:46 Du må logge inn for å svare
Baren
16.08.2019 kl 10:52 962

"Proffessoren tolker vel loven etter vinden, Hva er det for rot når kan ha så mye tull?
Slettet bruker
16.08.2019 kl 10:53 958

Enig med TS. Kan garantere at dette har vært planen til PK-hylekoret all along.
melissa
16.08.2019 kl 11:27 944

Ocean Viking sier selv at de har hatt kontakt med Libyas kystvakt og fått anvist Tripoli som trygg havn. De ville ikke gå dit fordi de (med hjelp av FN) vurderte det som for farlig. Jeg har fulgt med på marinetraffic.com i lengre tid og har sett at det daglig går skip til/fra havner på Libyas kyst. Kan det da være så farlig? Leger uten grenser har åpenbart en annen agenda enn å redde mennesker, men derimot et Europa uten grenser.
Ellers skriver avisene i dag at båten "Open Arms" har klappet til kai på Lampedusa. Det er løgn. Den ligger på vent ca en kilometer fra land. Noen få syke blir tatt i land og de får antagelig forsyninger fra land.
Ocean Viking har siste døgnet gått frem og tilbake tydelig på vent mens press legges på land i nord.
Redigert 16.08.2019 kl 11:28 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
16.08.2019 kl 11:35 938

Hei fokens:))

Og...som tidligere påpekt er hele opplegget er rigget i valgkampen for å splitte regjeringspartiene og sette FRPs "menneskesyn" i mest mulig dårlig lys - snart kommer debattene i URIX/Dagsnytt 18 ++++ med innleide forståsegpåere fra sosialistvenstre og skal belære folket med føleri for å brunbeise de fæle Frepperne - zånn er det med den saken også...ZnageZz....

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Slettet bruker
16.08.2019 kl 11:43 933

FRPs "menneskesyn"?
Aldri har slike mengder fremmede ankommet lille Norge som med FRP Listhaug, som invandringsminister. Norge hadde 2 skip (kostet oss alle milliarder i leie) i Middelhavet som bisto menneskesmuglerne, i å frakte muslimer og IS terrorister til Norge. Den harde kjerne av IS ble fraktet til Europa med disse skipene. De syklet over Storskog i store mengder.
Sylvi Listhaug blant Sudan muslimske ledere. Hilde Frafjord (mad in noway) har besørget 15 milliarder fra nordmenn lommebok rett i dass Sudan
http://www.kulturverk.com/2017/09/10/frp-for-deg-som-liker-a-bli-lurt/
IS terrorister i hopetall. https://steigan.no/2019/03/de-sorte-is-brudene/
Redigert 16.08.2019 kl 11:44 Du må logge inn for å svare
SCK
16.08.2019 kl 12:28 910

Disse velferdsmigrantene blir plukket opp ofte i blikkstilt hav utenfor Libyas kyst, de blir ikke "reddet" i havsnød. Migrantene består i all hovedsak av yngre menn.
Denne "redningen" er i praksis ikke annet enn forlengelse eller opprettholdelse av migrantrutene, blir de sent videre til EU for fordeling vil trafikken aldri opphøre.

Leger uten grenser sier det er helt uholdbart å returnere de tilbake til Libya fordi der er det så fælt i migrantleirene.
Har det aldri slått LUG at migrantene slettes ikke trenger oppholde seg der, men reise tilbake til sine hjemland?

Jusprofessoren sier migrantene har krav på å settes i land i en trygg havn i hht menneskerettighetene
Den trygge havnen (menneskerettighetene) er åpenbart europeiske land med utbygde velferdsordninger fremfor å sendes tilbake til arbeide i egne hjemland. Via det landet de oppsøkte høyst frivillig og uskadet for migrasjon, Libya. Vet de hvordan de skal ta seg til Libya så vet de hvor returveiene finnes også skulle man tro.

Dersom menneskerettighetene skulle tilsi at fartøyer som Ocean Viking kan støvsuge libyakysten for migranter og disse av samme rettigheter ha krav på opphold i Europa så bør man revurdere/ajourføre rettighetene til dagens virkelighet. Man skal vel ikke utelukke at dagens menneskerettigheter i praksis ligger til rette for å redusere Europa ned til en tredjerangs del av verden.
Om jusprofessoren skulle ha rett.
Redigert 16.08.2019 kl 12:30 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
16.08.2019 kl 12:28 910

Kommer disse NAV-klientene til Norge skal jeg stemme blankt resten av livet, for da vil det det være det sikreste beviset på at det er samme faen hva man stemmer.
Fluelort
16.08.2019 kl 12:51 898

TS bløffer. Professoren sier at Norge plikter å sørge for en trygg havn, ikke at Norge plikter å ta migrantene til Norge.

Og terskelen for hva som er en trygg havn etter havretten, er ikke så høy som enkelte følerifjoller ønsker. Det naturlige er å sette migrantene i land i havnen de la ut fra. Det viktigste er at de forliste skal få trygg grunn under bena.
Noni
16.08.2019 kl 12:58 894

Da må jo Leger uten grenser, snu båten å seile til den havnen de kom fra først. Leger uten grensen provoserer, for å få sendt migrantene til
Norge.
polemiker
16.08.2019 kl 12:59 893

Ja, dette utspillet kommer helt som bestilt og som før nevnt, helt forventet. NRK finner selvsagt en avdanket professor i havrett for å få en uttalelse. De lager da sin overskrift "Jusprofessor om «Ocean Viking»: Norge plikter å sørge for trygghet".

Kun de som faktisk leser artikkelen får med seg at Erik Røsæg innrømmer at det slettes ikke har noe med internasjonal havrett å gjøre, men han mener at det er Norges forpliktelser i henhold til menneskerettighetene. Altså noe som vel ligger litt utenfor denne professorens fagområde, men NRK bruker alikevel helt bevisst tittelen "professor" for å få uttalelsen til å fremstå med litt legitimitet.

Blir også ganske absurd å lese slike artikler når både intervjueobjekter og journalistene nærmest tar det for gitt at det er Leger Uten Grenser som har definisjonsmakten for hva som er en "trygg havn" eller ikke. De tar det også for gitt at dette er folk som er "reddet" fra havet og var i "havsnød". Ikke ett ord om at dette ser mer ut til å være rene menneskesmugleroperasjoner og tilsynelatende kriminell virksomhet.

For de som har fulgt disse "redningsaksjonene" via MarineTraffic el.l. har fått med seg at skipet har "forsvunnet" fra radaren i mange timer mens ombordlastingen har foregått. Hvorfor vil de slå av AIS transponderen når de redder folk i "havsnød"?
SCK
16.08.2019 kl 13:05 887

Hvis de skipbrudne får en pil i hodet ved ilandsettingen så er havnen neppe trygg. Det hele ender med begrepet hva er en trygg havn.
Nå er det vel noen som ikke anser leirene i Libya som trygge. Men de bør vel kunne ansees trygge nok for snarlig transitt/retur dit og derfra for snarlig retur videre dit de kommer fra. Dette gjelder majoriteten av migrantene.
Risk-reward1
16.08.2019 kl 13:09 886

"Hvorfor vil de slå av AIS transponderen når de redder folk i "havsnød"?"

Fordi de mange ganger ligger få minutter med båt fra kysten for å plukke opp. De er menneskesmuglernes forlengede arm. Hadde vært int å se resultatet om noen med mulighet hadde sjekket opphavet til bidrag Leger uten grenser har mottatt, opp mot personer/selskaper/org som står i ledtog med smuglerne.
Jeg tror nemlig de er Leger HELT uten grenser........

Jeg gremmes over at jeg en gang samlet inn 1000vis av kroner til dem :(

RR
Redigert 16.08.2019 kl 13:09 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
16.08.2019 kl 13:09 884

Hei folkens:))

Og...hele denne farsen er et bestillingsverk - ARK har ventet med "ekspertuttalelser" til tiden i valgkampen ligger til rette for at Arabermedløperne med følge skal få anledning til å brunbeise Frepp - tiden åpnet seg etter tumultene i ekstremist Moskeen sist fredag - kalifatizeringen går som kjent sin gang mens media, politiet og folket ser på...ZnageZz....

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 16.08.2019 kl 13:11 Du må logge inn for å svare
kokkohill
16.08.2019 kl 13:13 880

Cruiseskipet «Viking Sky» Som havarerte på Hustadvika var selvsagt Norge forpliktet til å ta imot alle passasjerene. Men etter nødfasen er over reiser selvsagt alle hjem til sine og sitt.
Slik skal det være og professoren TS her sikter til prater bare tull.
Fluelort
16.08.2019 kl 13:19 870

Det bør her være tilstrekkelig å vise til at migrantene selv, av sin egen frie vilje, tok seg til havnen de la ut fra for noen dager siden. Så at den samme havnen noen få dager senere ikke er trygg nok til at migrantene kan settes i land der, er bare tullpjatt fra venstreorienterte følerifjoller, som har et mål om å ta migrantene til Europa.
Lurulf
16.08.2019 kl 14:03 856

Ingen land har foreløpig sagt seg villige til å ta imot disse velferdsmigrantene. Libya er uaktuelt. Ergo er Norge det eneste alternativet fordi menneskerettighetene krever at de får en trygg havn.Menneskerettighetene er nå blitt en del av grunnloven. På toppen av det hele seiler skipet under norsk flagg.

Husk at dette kun er starten på et mediakjør av ville helvete fra ulveflokken. Alt som kan krype å gå av godhetsforkjempere, eks-politikere, asyladvokater, eksperter, sjokkerte kjendiser, osv kommer opp fra under hver en stein for å sørge for at FrP blir overkjørt i denne saken.
Slettet bruker
16.08.2019 kl 14:37 849

FrP blir overkjørt i denne saken? Aldri har slike mengder fremmede ankommet lille Norge som med FRP Listhaug, som invandringsminister. Norge hadde 2 skip (kostet oss alle milliarder i leie) i Middelhavet som bisto menneskesmuglerne, i å frakte muslimer og IS terrorister til Norge. Den harde kjerne av IS ble fraktet til Europa med disse skipene. De syklet over Storskog i store mengder.
http://www.kulturverk.com/2017/09/10/frp-for-deg-som-liker-a-bli-lurt/

«At partiet som ivrer mest for billigsalg av nasjonale verdier, både økonomisk, økologisk, kulturelt og territorielt knyttets til bevaringen av det «norske» og trykkes til brystet av selvoppnevnte norske patrioter – viser fundamentale kognitive mangler hos velgerskaren som parlamentarismens lettvektere surfer godt på»
Slettet bruker
16.08.2019 kl 14:46 841

Syklende og Storskog! En innvandring som kun dabbet av fordi EU-land med grenser i sør satte foten ned, ikke fordi Høyre eller FrP stengte grenser.

For de med ekstrem kortidsshukommelse er det bare å huske den frie ferdselen over Storskog. FrP var like handlingslammet som ethvert annet konsensusparti i møte med folkestrømmen. De dalte ned på meningsmålinger og det ble uro internt i de nedre rekkene. Men de har klart mesterstykket å snu en slik avslørende mangel på politisk karakter til seier, ved å agere opposisjonsparti i posisjon har de gjenfunnet noe av formen, godt hjulpet av en rasismehungrig meningselite som har hatt lite å fare med i det siste.

«At hun òg bærer Ayn Rands Atlas Shrugged som en bibel som motvekt mot muslimers Koran, er talende. Begge deler er metafysiske universelle tilnærminger til verden hvor nasjonale og kulturelle grenser og egenart skal opphøre til fordel for noe universelt abstrakt.» http://www.kulturverk.com/2017/09/10/frp-for-deg-som-liker-a-bli-lurt/

polemiker
16.08.2019 kl 14:47 839

Nå har det seg slik at samtlige land i regionen også har undertegnet og ratifisert mennekserettighetene. Tunisia har sågar ratifisert flere av traktatene enn det Norge har. Norge har vel mindre forpliktelser enn de nærmeste landene til å ta i mot disse skipbruddene.

Med unntak fra en viss muslimsk terrorfare, regnes Tunisia som relativt trygt. Nordmenn drar fortsatt på charterturer til landet. Egypt er et populært reisemål. Risikoen for terrorangrep er tilstede og denne kan være rettet mot vestlige turister.

"Eksperter" sauser sammen Havrett, Folkeretten og Menneskerettigheter i sin argumentasjon for å få Norge til å ta "ansvar" for disse migrantene. Jussprofessoren som er nevnt ovenfor har vel slått fast at det ikke er noe i internasjonal havrett som tilsier at Norge har noen forpliktelser til å ta i mot eventuelle sipbruddene som blir plukket opp fra skip med norsk flagg.

Dermed står vi igjen med Menneskerettighetene og det betyr at samtlige land som er nærmere "havariet" har mer forpliktelser enn det Norge har. Nå er det vel slik at disse ikke er tilfeldig plukket opp fra sjøen fra et forbipasserende skip, men er en organisert operasjon foretatt av to ikke-statlige organisasjoner. Dermed har vel de land hvor disse har sitt hovedsete og operative kontorer som har planlagt, finansiert og ledet denne aksjon et enda større ansvar enn noen andre land.

Land som Norge og Italia sa klart og tydelig allerede på forhånd fra at det ikke ville være aktuelt å ta i mot de folk de eventuelt måtte "redde". Om FN eller EU er så opptatt av å "redde liv" i Middelhavet burde de kanskje ha opprettet flyktningleire i Tnisia og Egypt, slik at de skipbruddene raskt kunne settes i land under trygge omgivelser. Om man kan sende hundretusenvis av turister til disse landene burde det ikke være så vanskelig å få kjøpt eller leid landområder som var egnet for formålet. Av en eller annen uforståelig grunn er ikke dette noe tema i FN-systemet.
Slettet bruker
16.08.2019 kl 15:04 832

Jeg har lest at man «Oppfordrer og stemme blankt eller SP til neste valg»?

Blanke stemmer blir forkastet, men regnes med i oppmøte-prosenten, som de "folkevalgte" skryter av i ettertid. Det er hjemmesitterprosenten som synliggjør misnøyen.

(Hvis man på død og liv absolutt må stemme, så stem da på noen andre enn stortingspartiene). Demokratiet er dødt, men leve folket uten styret. Den eneste måten å hindre Eliten å få politisk makt, er og ikke bruke stemmeretten for den er politikernes og oligarkenes viktigste våpen. Hvis ingen stemmer, hvem skal de da påberope seg å lede? Blanke stemmer blir forkastet, men regnes med i oppmøte-prosenten. Det er hjemmesitterprosenten som synliggjør misnøyen. Bli en bevisst hjemmesitter du også! La neste valg synliggjøre misnøyen med styre og stell ved og ikke stemme. Selv har vi spart skosåler og CO2 ved ikke å oppsøke valgurnene i snart fire tiår. Norske valg består av å sanke stemmer med å telle dumme hoder. De som stemmer ved valg bestemmer ingenting. De som teller stemmene bestemmer alt. Ens død en tragedie en million er statistikk. Josef Stalin.
http://steigan.no/2014/11/05/usa-hjemmesitterpartiet-vant-suverent/
http://steigan.no/2014/04/30/usa-49-millioner-pa-randen-av-sult/
Redigert 16.08.2019 kl 15:07 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
16.08.2019 kl 15:12 826


Dette kyniske spillet blir foraktet av det store flertallet. Den amerikanske Kongressen er mindre populær enn kakerlakker og trafikkork. Meningsmålinger finner ut at bare 9% av amerikanerne har et positivt syn på Kongressen, mens 85% har et negativt syn på den. Kongressen er faktisk mindre populær enn kakerlakker, trafikkork og rotfylling. det var ikke en dag for tidlig at en nordmann fikk tale der. Og det var Jens Stoltenberg mad in noway som dere sikkert vet.
https://steigan.no/2014/11/usa-hjemmesitterpartiet-vant-suverent/

Verken Magnus eller Gresvik fra TV 2. Sidsel Wold fra NRK har nevnt noe av dette?

Redigert 16.08.2019 kl 15:14 Du må logge inn for å svare
børst
16.08.2019 kl 16:06 807

Libya er vel trygt nok i forhold til det å ligge i Middelhavet.
Slettet bruker
16.08.2019 kl 16:19 799

Om Norges bidrag til Libya sitt nå nye demokrati, sa den gang sjefen for forsvarets etterretningstjeneste generalløytnant Kjell Grandhagen rett ut på NRK. Libya var nå fullstendig ødelagt og styrt av religiøse avarter av ekstrem karakter, men de var Norges alliert for få år siden? I Libya regjerer nå 1700 røverbander uinnskrenket og over 5-6 millioner libyere er drepte, eller på flukt. «Terrortrusselen mot Norge og norske interesser i utlandet forventes å øke i løpet av 2015. Det er da ikke en stat i verden enn Kongeriket Norge, som arbeider mer energisk og målrettet, for å oppnå nettopp dette.
SCK
16.08.2019 kl 16:33 790

Er enig i det du sier, det var jo det som var poenget mitt.
Derfor skulle man anta det burde by på problemer for Ocean Viking å henvise til menneskerettighetene vedr. "trygg havn" for ikke å returnere migrantene til Libya når migrantene frivillig oppsøkte libyske havner for avreise. De skal omgående sendes til respektive hjemland og ikke settes i langvarig opphold i interneringsleirer slik at om professoren har rett i utgangspunktet kan det ikke gjelde vedr. libyafarere.

Det er et dilemma i det hele, endel andre land som Spania, Frankrike, Tyskland m,fl tar i mot dem. Som igjen henviser til EU for fordeling. Norge har ikke politisk tyngde for en restriktiv politikk mot EU's direktiver. Eller FNs for den saks skyld.
Slettet bruker
16.08.2019 kl 16:42 789

Hei folkens:))

Og...merkelig at ingen nevner at de kan settes i land i Nice eller Monaco - hva vil Macron si...ZnageZz....

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
polemiker
16.08.2019 kl 18:00 768

Nå har det seg vel slik at både SOS Meditteranee og Médecins Sans Frontières hovedsaklig er franske organisasjoner (selv om hovedkontorene ligger i Sveits og Tyskland). Smuglernes operative kontor ligger vel fortsatt i Frankrike. De vil selvsagt ikke ha disse folka inn i sitt eget land. De er ikke helt idoter....

Nå vil de tøffe rundt og prøve å prakke dem på Malta eller Italia. De vet at tiden taler til deres fordel. Hele propaganda apparatet er nå aktivert og det vil komme stadige nyhetsoppslag i vestlige aviser. Professorer, batikkhekser, imamsleikere og godhetstyranner vil stå i kø for å slå politisk mynt på denne affæren. Etterhvert vil det naturligvis bli kritisk ombord, enten på grunn av sykdommer, mytteri eller mangel på vann, mat eller drivstoff.

Blir veldig avgjørende hva som skjer med Open Arms båten som for øyblikket er ankret opp utenfor havnen på Lampedusa med 150 migranter ombord. Får de dumpet lasten sin der, vil Ocean Viking straks sette kursen dit å følge samme prosedyre.