Ny jussprofessor: Jagland har rett - IS-kvinnene må til Norge

Lurulf
16.08.2019 kl 14:13 201

Det er snart valg, så den "objektive" ekspert-eliten jobber på høygir. Nå kommer dagens andre jussprofessor på banen.

Norske IS-krigere i Syria og Irak har krav på å få en rettergang i Norge, en rett som er nedfelt både i Grunnloven og Den europeiske menneskerettskonvensjonen (EMK), sa Jagland, som er generalsekretær i Europarådet, til NTB torsdag.

- Jagland har naturligvis rett, og jeg støtter hans argumentasjon fullt og helt, sier jussprofessor Mads Andenæs til NTB.

https://www.hegnar.no/Nyheter/Politikk/2019/08/Jussprofessor-gir-Jagland-full-stoette-Norske-IS-kvinner-maa-hentes-hjem


Psst! Andenæs' far Tønnes Andenæs satt på Stortinget for AP. Men ikke si det til noen, jussprofessoren skal framstå som objektiv...

IS som er USA og Norges allierte, må enten få opphold her. Om ikke fremmet sin sak i USA eller her i Norge. De 10 milliarder Høyre Erna Solberg har gitt til Syria har blitt tildelt IS og deres drapsmenn og medspillere.

https://www.moonofalabama.org/2019/08/syria-frontline-breach-opens-door-to-a-deep-battle-for-idlib.html#more

https://www.almasdarnews.com/article/jihadists-suffer-heavy-losses-in-disastrous-counter-offensive-in-southern-idlib/
Redigert 16.08.2019 kl 14:31 Du må logge inn for å svare

De «sorte IS- brudene» skal hvitvaskes. Derfor ligger de i søla i interneringsleire i Syria. Uten «IS- bruder» hadde «Kalifatet» aldri blitt en realitet. «IS-bruder» er terrorister. Ingen av dem er «bare» husmor. Det finnes ikke «moderate IS-bruder». På samme måte som det ikke finnes «moderate» mannlige terrorister. De blir ikke mer moderate om Solberg omdøper dem til «IS-borgere» som har gjort «tjeneste i IS».

https://steigan.no/2019/03/de-sorte-is-brudene/

Som vanlig er argumentasjonen til denne Andenes syltynn. Han argumenterer som en politisk aktivist fra venstresiden.

Både han og Jagland er for en gangs skyld opptatt av at de har krav på "rettergang i Norge". De nevner ikke med ett ord straff selvsagt, men om "rettergang" kan sikre dem opphold i Norge, synes de det er en god idé. Igjen babler de om Den europeiske menneskerettskonvensjonen og later som om den omhandler noe slikt.

Disse menneskene har vel alle frasagt seg sitt norske statsborgerskap og sverget troskap til den Islamske Stat i stedet. Det synes jeg vi bør respektere.

Nå er det vel slik at forbrytelser begått utenfor Norges grenser skal påtales og straffer der de blir begått. Nå har riktignok Norge vedtatt lover som forbyr deltagelse i terrororganisasjoner og kan derfor dømmes for det her i landet. Det å tiltale eller få dem dømt for drap, tortur, voldtekter osv. begått i disse landene, er en nermest umilig oppgave. Om en nordmann ettersøkt for et ran i Norge rømmer til Tyskland og dreper en fyr der, kan ikke Norge kreve å få ham utlevert på grunn av at han har krav på "rettergang" i Norge.

Andenes argumenterer med at "lokale myndighetene i Syria ønsker at Norge skal ta disse familiene hjem". Har Norge anerkjent PKK geriliaen som de legitime "lokale myndighetene" nå? Er de erobrede områdene allerede innlemmet i Kurdistan regionen i Irak ?

Det mest fornuftige er nok å opprette en internasjonal straffedomsstol lokalt i Syria og dømme dem der. Når så disse kvinnene er dømt til livsvarig eller lange fengselsstraffer, kan de barna sendes til de landene som foreldrene kom fra. Nå er det mye fortausmiks blant disse IS barna, så om foreldrene har forskjellig statsborgerskap bør man vel da i utgangspunktet følge lokale og islamske lover som tilsier at barna arver sin fars statsborgerskap. Om vi da tar en opptelling vil jeg tippe det ikke er så mange "norske" barn igjen.
SCK
16.08.2019 kl 17:17 159

Først må det internasjonale samfunn bli enige om at internasjonale IS-forbrytere skal stilles for en internasjonal domstol. Forbrytelsene har blitt begått i Syria og Irak, hvor de befinner seg. Da skulle man tro disse land har førsteretten på å dømme disse. Jagland synes å mene at IS krigere, også mannlige, skal hentes hjem. For loven er lik for alle. Dette nevnt om det skulle kun være kvinnene han mener bør returneres tilbake.
Norske syriafarere har vel begått forbrytelser mot norsk lov, i tillegg til antatt syrisk og irakisk lov, men Norge kommer i annen rekke i køen.

Rasistisk handling det å ikke la landene som forbrytelsene er begått , få pådømme disse.

Så nedlatende kan vi ikke tillate oss å bli....
Lurulf
16.08.2019 kl 18:38 148

Hvem faen gidder å høre på Jagland? Selv Stoltenberg orket ikke høre på vrøvlet hans

Da Stoltenberg ikke orket å høre mer skjedde dette:

https://m.youtube.com/watch?v=lErBLh1DXEY

Etter Jagland flyttet etter Gro til Frankrike utbrøt hun. "Selv hun" kunne ikke tro at han kunne være så dum.