Strongpoint 9:Jacob Tverrabak holder direktesendt Q&A på tirsdag

STRONG 16.08.2019 kl 15:10 49187

Link til sendingen--> http://bit.ly/STRONGPOINT

Det vil være mulig å stille spørsmål under direktesendingen, men forhåndsinnsendte vil bli prioritert. Har dere spørsmål dere vil CEO skal svare på?

Redigert 21.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare
tunktee
16.08.2019 kl 15:32 12602

Hei Sharehunter, velkommen i gjengen!
Har du mulighet til å endre tittelen i den nye tråden til å begynne med «Strongpoint 9»
Enn så lenge, frem til Strongpoint blir en populær aksje, har menigheten vært strukturert på forumet :)
Så ditt forrige innlegg, men var usikker på hva du mente med å finne en moderator. Tenkte du en herfra? I så tilfelle vil jeg foreslå Elektrikeren, hvis han er villig til å påta seg jobben.

Takk for praten i går Bernes! Var ute å luftet vettet i byen i går , fikk ikke med meg de de siste innleggene dine.

Kan se ut som du har rett Krosta, i å legge støtten noen lavere enn jeg gjorde i PCIB.
Den har en fin korreksjon opp i dag. Håper for deg og Stifinner at støtten holden og dere ser en fin oppgang!
Gir deg en lyd på telefonen en dag!

Edit; Alternativt hadde Grantchester vært en god moderator.
Flink i engelsk, og god til å formulere seg :)
Redigert 21.01.2021 kl 04:33 Du må logge inn for å svare
100%OSE
16.08.2019 kl 15:41 12609

Sharehunter, har du en e-post som spørsmål kan sendes til?
Redigert 21.01.2021 kl 04:33 Du må logge inn for å svare
tunktee
16.08.2019 kl 15:47 12606

Innlegget er slettet
👍🙂
Redigert 21.01.2021 kl 04:33 Du må logge inn for å svare
tunktee
16.08.2019 kl 16:38 12541

Helt på siden:
Renten forblir altså uendret, og rentebanen er muligens på vei ned.
Internasjonalt har regime endret seg fullstendig de senere årene, der er nå knapt nok rente i vesten. I noen land er den negativ.
Det kan igjen bety at styringsmaktene i realiteten har mistet eller redusert sitt viktigste våpen til å regulere konjunkturnedgang.
Mao kan det få ganske ekstreme konsekvenser for verdensøkonomien.

Hvilke konsekvenser får dette for oss investorer?
Aksjemarkedet er høyt priset i forhold til fremtidsutsikter. Det antar jeg har en sammenheng med dårlige alternative plassering.
Hvis større deler av vesten går i resesjon i løpet av et par år (som en del eksperter spår), hvor skal vi putte pengene?
Har selv vurdert gull nå. Grantchester er glad i edle metaller, har du noen synspunkt?
Hva med mat/agrenomi? Har tenkt på dette i flere år, men hvordan investerer man best i den sektoren? Har jo ikkje tenkt å bli bonde lissom....

Imøteser innspill!
Redigert 21.01.2021 kl 04:33 Du må logge inn for å svare


Ukes-statistikk, uke 33

Ukens sluttkurs: 11,70
Tot.omsatt volum: 259 214
Tot.verdi: 3 069 795
Ukes-snitt pr.aksje: 11,84
Tot.antall handler: 130
Ukens laveste: 11,20
Ukens høyeste 12,25
Redigert 21.01.2021 kl 04:33 Du må logge inn for å svare

Takk, tunktee, for positiv referanse ref. moderator jobben - skal se om det passer.
Du tar opp et veldig aktuelt tema. Ja, jeg liker edle metaller, spesielt gull og sølv og ser mest på de som en forsikring i ustabile tider og mot hyperinflasjon. Helst i fysisk form men jeg har også lekt med gruveaksjer og derivater. Situasjonen for begge metallene er svært gunstig for tiden på flere fronter;
1) En sterk positiv prisutvikling
2) Handelskrig og valutakrig
3) Negativ rente på rekordmange obligasjoner
4) Kommende resesjon
5) Kommende ekstremtiltak fra sentralbankene
6) Spesielt sølvprisen ligger forsatt langt under ATH og er billig historisk i forhold til gull. (Sølvprisen har steget fortere de siste ukene)

Mat og landbruksprodukter synes jeg også er interessante. Verdensbefolkningen øker og alle skal ha mat. Flere basismatvarepriser fortsetter sine langtidstrender oppover. Litt indirekte er STRONG positivt eksponert. I Sør Spania har det vært investert enormt med hell i avocadoplantasjer. Etterspørselen for denne fantastiske råvaren er umettelig. Avkastningen på avocadoproduksjon er nærmere 10% p.a. Men det finnes også potensielle bobler; det ser ut som at man har plantet for mange mango trær i samme regionen og prisene i sesongen er svært lave. Noen matvarer har faktisk potensiale for å bli "Giffen" varer skulle resesjonen bli langvarig og ende som depresjon ( https://www.investopedia.com/terms/g/giffen-good.asp ).

Man kan skrive mye mer men jeg må avslutte her - middagsgjester om en time.

PS: for edle metaller er kitco.com bra og for alle råvarer er https://tradingeconomics.com/commodities en fin side for tall som jeg vet du liker.

God helg !
Redigert 21.01.2021 kl 04:33 Du må logge inn for å svare
Krosta
17.08.2019 kl 12:21 12309

"Aksjemarkedet er høyt priset i forhold til fremtidsutsikter. Det antar jeg har en sammenheng med dårlige alternative plassering."
Aksjemarkedet er høyt priset i forhold til historiske priser (se for eksempel https://www.gurufocus.com/shiller-PE.php ), men det betyr ikke at aksjemarkedet er høyt priset relativt til andre investeringsmuligheter (eiendom er priset høyt og som Grantchester sier er det negativ rente på rekordmange obligasjoner).

Veldig bra innlegg Grantchester. Gull er et svært interessant investeringscase i disse dager. I sommer brøt gullkursen ut av et 6- årlig langt motstandsnivå rundt 1350. På kort sikt er dette meget spennende. I tillegg har det vært mye "fuzz" rundt Ray Dalio sitt skriv i sommer om at man vil se et paradigme skifte i investeringslandskapet på grunn av de siste års store intervenering fra sentralbankene (https://www.linkedin.com/pulse/paradigm-shifts-ray-dalio/ ). Han konkluderer med at det neste ti-året vil gull outperforme alle de andre store investeringsklassene.
For en fin innføring i gull - både fra et strategisk og taktisk standpunkt kan man finne fra hedgefondforvalter Peter Townsend (https://www.macrovoices.com/651-macrovoices-179-ronald-peter-sto-ferle-gold-precious-metals-special ,,, gull diskusjon fra:13:18).

Er enig i at det å investere i mat sektoren er veldig interessant. Farmland korrelerer ikke med aksjer, men med gull. Noe som vil si at å diversifere inn i gull og farmland kan være en god hedge mot inflasjon, devaluering av valuta og usikre tider i aksjemarkedet. Skal man investere i disse sektorene må man ha et narrativ for hvorfor man gjør det. Tror man på en total finanskollaps? Kjøp fysisk gull og et par gårder på landet. Tror man på en moderat finanskollaps? Kjøp litt fysisk gull, litt via aksjemarkedet og litt farmland via aksjemarkedet - samtidig som man har likvider tilgjengelig. Ved en moderat finanskollaps er det nemlig gode sjanser for at det oppstår taktiske kjøpsmuligheter i finansmarkedene i disse to sektorene. Man kan muligens oppleve å se at gull-aksjer faller samtidig som gullprisen stiger.

Noe som også går under farmland er Cannabis dyrking. Cannabis blir lovlig flere og flere plasser over hele verden. Man kan sammenligne dagens Cannabis status med ølbryggeriene sin status når forbudstiden ble opphevet i USA i 1933. De neste 10-årene ga bryggeriene en avkastning på 20% årlig (mot 10% i markedet forøvrig)

Ha en god helg alle sammen!

Redigert 21.01.2021 kl 04:33 Du må logge inn for å svare

Når det gjelder investeringer generelt og at det er historisk høye priser så har jeg en tanke om det.
Som Tunktee sier er det mangel på alternativer.
Det er i verden på et vis et Onkel Skrue problem, det er stadig mer penger som skal plasseres i ett eller annet.
Selv om de fleste av oss ikke merker så alt for mye til det i hverdagen så er det alt for mye penger i verden, men de disponeres i så stor grad av noen få prosenter av oss slik at disse må sette dem et sted.
Da er det vel naturlig at priser på det meste man vanlig investerer i når en ath uten at der er farlig tenker jeg.
Og derfor må prisen på penger i seg selv, altså rentene, være lave. Det er rett og slett ikke nok etterspørsel.
Redigert 21.01.2021 kl 04:33 Du må logge inn for å svare
tunktee
17.08.2019 kl 15:14 12219

Takk for innspill av høy kvalitet Grantchester, Krosta, og PSI-I!

Noen som har spesifikke anbefalninger for hvordan best investere i farmland?

I forbindelse med metaller, noen som har synspunkt på diverse bull produkter? (Eks. BULL GULL X1 NORDNET)
Alternativt SAXO bank, eller andre CDFs?
Hvordan ville du investert i gull, sølv eller platina Grantchester?
Tenker det er litt tungvindt med fysisk gull, selv om det hadde vært digg. Man bør jo da ha en bankboks!? (Finnes disse lenger?)
Så en skremmende dokumentar om de som tilbyr å lagre gullet for deg i store velv i utlandet. Viser seg at i noen tilfeller så finnes ikke gullet....
Redigert 21.01.2021 kl 04:33 Du må logge inn for å svare
Krosta
17.08.2019 kl 17:21 12162

Jeg har ingen anbefalinger, men har noen tanker.
Gladstone Land Corporation (Nasdaq: LAND) er et selskap som eier omtrent 80 gårder i US. Selskapet eier først og fremst gårder som dyrker bær og mer spesielle sorter enn hvete og mais som er mest vanlig (historisk sett har de disse mer spesialiserte matvarene gitt bedre yield).

Ifølge "farm" indexen NCREIF har farmland som investeringsklasse gitt en årlig avkastning på ca 12% de siste 10 årene. Mer informasjon om farmland og spesielt LAND kan finnes her: https://mebfaber.com/2018/07/25/episode-114-david-gladstone-farmland-is-one-of-the-most-stable-assets-one-can-own/

Jeg har ingen kjennskaper til bullprodukter innenfor gull. Men nå når gullprisen er rundt 1500 vil soliditeten til selskaper som miner etter gull være bra. Noe som muligens vil si at det å kjøpe mining selskaper nå kan være et bedre bet for å gire opp gullposisjonen sin enn å kjøpe derivater!?

Hvis man vil unngå fysisk gull men allikevel ønsker eksponering mot råvaren tror jeg det ville vært smart å hatt en langsiktig posisjon i ETF'en GLD, middels lang posisjonering i gull selskaper med god soliditet og eventuelt kortsiktige spekulasjoner i derivater.
Redigert 21.01.2021 kl 04:33 Du må logge inn for å svare

Takker for gode innlegg. Nyttig bruk av tiden mens det fortsatt er ferie mange steder og lite nyheter. Som Krosta kommer jeg ikke med anbefalinger - kun tanker. Når det gjelder metallene så er platina den med hovedsakelig industrielle applikasjoner (katalysatorer i biler bla.) og derfor kanskje minst attraktivt som investering nå. Gull har helt unike egenskaper og har vært en trygg havn i 5000 år. Sølv har industrielle (inkl. smykker) og investeringsapplikasjoner (ca. 50/50). Det interessante med sølvprisen er at den har en tendens til å øke raskere enn gullprisen i et bullmarked (og faller raskere i bearmodus). I tillegg har vi en situasjon nå hvor forholdet sølv/gull (ca. 88 oz sølv per oz gull) er historisk høyt. Normalt ligger forholdet nærmere 50/1. Ulempen med fysisk sølv er at det tar mye plass men begge metallene er mine foretrukne råvarer i fysisk form (lett omsettelige mynter som Krugerrand og Maple Leaf fra renommerte forhandlere). Jeg holder en knapp på sølv som virker mest underpriset. Tanken bak investeringene er ikke trading men akkumulering. Hvorfor ikke BULL GULL X12 NORDNET, tunktee ? Det er synd at disse råvarene ikke er av særlig interesse i finans-Norge. Jeg tror ikke det finnes en høyt kvalifisert gruveanalytiker/megler og dette gjør det vanskeligere å investere i aksjer - man må nok til til de amerikanske, kanadiske og australske markedene.
Redigert 21.01.2021 kl 04:33 Du må logge inn for å svare
HitIT
18.08.2019 kl 19:33 11936

Ser ut til å bli sendt via youtube også:
Q2 2019 StrongPoint Presentation 22 August
https://www.youtube.com/watch?v=NLVhewmQbvc
Redigert 21.01.2021 kl 04:33 Du må logge inn for å svare
HitIT
18.08.2019 kl 19:46 11927

https://www.pengenytt.no/nordeas-storste-eier-kundene-bor-betale-for-a-ha-penger-i-banken/

Okei...blir mye cash og gull i safer rundt omkring da, for å fjerning kontanter må vi aldri tillatte at skjer.
Redigert 21.01.2021 kl 04:33 Du må logge inn for å svare
100%OSE
18.08.2019 kl 19:50 11919

Da satser vi på å få litt god info i morgen. Anbefaler alle med spørsmål om å sende inn til trådstarter samt til info@xtrainvestor.com
Det eneste jeg stusser på er at Jacob skal stille både hos AX exposure og Xtrainvestor kl 1300?
Sharehunter, er dette samkjørt?
Redigert 21.01.2021 kl 04:33 Du må logge inn for å svare
18.08.2019 kl 19:59 12955

Innlegget er slettet
Og ja, det er AX Exposure som står for sendingen. Den blir videre delt på andre kanaler slik at alle får med seg. :)
Redigert 21.01.2021 kl 04:33 Du må logge inn for å svare

"Kari Stadigh, administrerende direktør i Sampo, mener det er naturlig at bankene nå innfører negative innskuddsrenter". Javel, negative renter er ikke naturlige i det hele tatt, verden har aldri opplevd negative renter - forskere har gått helt tilbake til bronsealderen og ikke funnet eksempler. Disse banksters er livsfarlige. Det kan bli veldig spennende tider fremover. Får vi tidenes "bank runs" ?
Redigert 21.01.2021 kl 04:33 Du må logge inn for å svare

Selvsagt blir det negative renter når kontanter er borte. Gebyr for å ha konto er det jo allerede på bedrift i Nordea , selv uten transaksjoner. Dette kommer på privar, pluss gebyr for bruk osv.
Vi må aldri la bankene få fjerne kontantene!
Redigert 21.01.2021 kl 04:33 Du må logge inn for å svare
bernes
19.08.2019 kl 11:11 13356

STRONGPOINT KOMMER: StrongPoint har fått ny ledelse og har steget cirka 30 prosent i år. I morgen kl 13:00 kommer CEO Jacob Tverrabak, som også var en av gründerene av Nabobil, til oss for en live video Q&A-sesjon som streames på Facebook til Xtrainvestor-siden og vår Facebook-gruppe Børsforum - https://www.facebook.com/Xtrainvestor/posts/10157862664646495
Redigert 21.01.2021 kl 04:33 Du må logge inn for å svare

Nesten merkelig stille på topicen etter den senere tids oppgang. Folk venter vel på seansen med «høvdingen» i morgen?
Oppdaterer dere i alle fall som vanlig med forrige ukes endringer på topp 50:


Avanza bank AB fortsetter å øke, nå med 141 789 aksjer
Nordnet bank AB økte med 1 570
Bernhard Næss økte med 1 000
Morgan Stanley økte med 883
Per Einar Ugelstad økte med 20

Odd Roar Gresslien reduserte med 20 000
Flaskamp invest S.A reduserte med 17 974
Verdadero AS reduserte med 15 381
Skandinaviska enskilda banken AB reduserte med 10 000
Rune Jacob Kongsrud reduserte med 9 000 (-15 713 siste 2 uker)
Nordnet livsforsikring AS reduserte med 6 610
Svein Jacobsen reduserte med 5 000

«Øvrige investorer» reduserte litt også denne uken: -61 297 aksjer

Redigert 21.01.2021 kl 04:33 Du må logge inn for å svare
Ols123
19.08.2019 kl 19:49 13069

Nya produkter ifrån nya samarbetspartner https://www.reflexisinc.com/solutions/new-featured-solutions/
Redigert 21.01.2021 kl 04:33 Du må logge inn for å svare
HitIT
19.08.2019 kl 20:35 13045

Er det kommet mange spørsmål for morgendagen? Har ikke hatt hode til å bidra noe selv..
(havnet i en konstituert stilling som tar det meste av kapasiteten)
Redigert 21.01.2021 kl 04:33 Du må logge inn for å svare
JosMag
20.08.2019 kl 10:14 12832

Grantchester skrev Innlegget er slettet
Har sendt noen spørsmål i dag👍
Redigert 21.01.2021 kl 04:33 Du må logge inn for å svare
100%OSE
20.08.2019 kl 11:15 12772

Spørsmål til kl 12 kan legges inn her. https://www.strongpoint.com/news/electronic-meeting-q2-2019/Håper det svares godt på alle spørsmål

Redigert 21.01.2021 kl 04:33 Du må logge inn for å svare
20.08.2019 kl 13:42 12617

Grantchester skrev Innlegget er slettet
Flott sending dette :) veldig greit med info også utenom Q presentasjoner.
Redigert 21.01.2021 kl 04:33 Du må logge inn for å svare
tunktee
20.08.2019 kl 13:42 12603

Klippet en del her på siste sending.

Fra første var det mest interessante at vi leverte over 70 CG til utleie i Spania i Q2.
Det betyr i følge JT at disse ville gitt 5,5 norske mill ekstra i omsetning dersom det var salg.
Forteller også noe om hva enhetsprisen ligger på i Spania.
Redigert 21.01.2021 kl 04:33 Du må logge inn for å svare
Rosenthal
20.08.2019 kl 13:46 12594

For en super CEO vi har..og med Hilde som høyrehånd er i hverfall jeg overbevisst om att dette blir meget bra...
Redigert 21.01.2021 kl 04:33 Du må logge inn for å svare
Krosta
20.08.2019 kl 13:53 12586

Helt enig. To veldig gode presentasjoner i dag!
Redigert 21.01.2021 kl 04:33 Du må logge inn for å svare

Vi har det beste produktnavnet på markedet i Sør-Afrika; Cashguard. Som sagt under presentasjonen, CG installeres for å beskytte kontantene.
Redigert 21.01.2021 kl 04:33 Du må logge inn for å svare
tunktee
20.08.2019 kl 14:53 12466

Om kostnader.

Interessant at vi i første omgang overførte egen drift til partnere i APAC og Russland. Ut fra dagens oversikt ser jeg at vi nå kun har egne kontorer i Norge/Sverige, Baltikum, Tyskland og Spania. Hvis jeg ikke husker feil, har vi tidligere også hatt egen representasjon i Belgia og Frankrike. (Korriger meg hvis det er feil.)

Eg syns både lønnskostnader og ADK var noe høye i Q2.
I dag nevnte JT at han var fornøyd med at overføringen til partnere hadde gått så bra, men også at slike operasjoner kostet ressurser og penger.

På bakgrunn av at disse prosessene i størst grad ble avsluttet i Q2, samt at vi nå har (4?) færre avdelinger, forventer jeg vesentlig lavere kostnader i Q3, og en enda bedre EBITDA og bunnlinje enn Q2.
Redigert 21.01.2021 kl 04:33 Du må logge inn for å svare

tunktee, antar du at vi leverer mesteparten av (eller hele) Sberbank ordren for sikkerhetskofferter i Q3 ? Q3 er årets svakeste Q historisk når det gjelder omsetning.
Redigert 21.01.2021 kl 04:33 Du må logge inn for å svare
tunktee
20.08.2019 kl 15:23 12412

Det har vist seg tidligere at slikt er umulig å spå noe om før vi ser den påfølgende rapporten.
Det står at de 580 koffertene skal leveres i løpet av 2. halvår, så i utgangspunktet ville jeg lagt til grunn 50/50 Q3/Q4 i prognoser.

Ja, Q3 er omsetningsmessig årets svakest kvartal.
Som jeg skrev i et innlegg for et par uker siden leverer kvartalet ofte en god bunnlinje, og kvartalet har aldri vist røde tall så langt tilbake som vi kan se i rapporter. (2011)
Kostnadene er historisk sett mye lavere i kvartalet. Vanskelig å si med sikkerhet med ADK, for der kan jo saktens dukke opp noe uforutsett, men jeg vedder 90% av æren min på at lønn og sos. kost havner under 70 mill.
Redigert 21.01.2021 kl 04:33 Du må logge inn for å svare
tunktee
20.08.2019 kl 15:50 12377

E ikkje så mange investorer som dumper runde tall med aksjer i markedet.
14:27 ble det solgt nøyaktig 27k aksjer, noe som tyder på at det ikke var restene av en ordre.
Nå gikk der nye 16k på et og samme tidspunkt. Hmm, lurer på hvem som er på ferde 🤔🤭😉
Redigert 21.01.2021 kl 04:33 Du må logge inn for å svare

På FB presentasjonen i dag ble den franske distributøren TIGRA nevnt - de representerer også Pricer forresten.

http://www.tigrabusiness.fr/fr/cashguard

De bør oppdatere sidene/FB deres. Her har STRONG en oppfølgingsjobb å gjøre, som gjelder flere distributører og samarbeidspartnere. De som samarbeider med STRONG bør vise det på en skikkelig måte - et minimumskrav. De solgte noe i hvertfall ifølge JT.
Redigert 21.01.2021 kl 04:33 Du må logge inn for å svare
100%OSE
20.08.2019 kl 19:30 12219

Dette var en meget god Q&A spør du meg. Hilde og Jacob er fremoverlent og svarer godt på spørsmålene. Noe sensitiv informasjon var vel ikke ventet heller i dag, så svarene var jo som forventet. Nå skal man passe seg for å tolke for mye det som sies. Men jeg blir ikke forundret om både Labels og SQS forsvinner ut.
Imponert så lang over hva Jacob og Hilde har fått til på relativt kort tid.
Redigert 21.01.2021 kl 04:33 Du må logge inn for å svare