Strongpoint 9:Jacob Tverrabak holder direktesendt Q&A på tirsdag


Link til sendingen--> http://bit.ly/STRONGPOINT

Det vil være mulig å stille spørsmål under direktesendingen, men forhåndsinnsendte vil bli prioritert. Har dere spørsmål dere vil CEO skal svare på?

Redigert 16.08.2019 kl 15:45 Du må logge inn for å svare
JosMag
11.09.2019 kl 19:36 2033

Artig at sjefen i vårt selskap blir invitert inn her. Ville jo vært et scoop om denne type fond gikk tungt inn i SP👍. Udiskutabelt at Jacob har et godt nettverk. Kan vel ikke nekte for at han har vært på hugget i investor miljøet i det siste👍. Jacobs fokus og strategi på retail området er velkjent for de av oss som kjenner selskapet godt. Tror vi også nå må legge til at Jacob også har et mye større fokus mot potensielle investorer enn forgjengeren og vil bruke nettverket sitt meget godt👍💰💰

"mye større fokus enn forgjengeren". Det tror jeg faktisk ikke... JW var aktiv på mange sit downs, DNMs SMB seminar hvert eneste år så lenge jeg kan huske +++. JT er i andre kanaler tenker jeg vi sier. Vi får se om det blir noe fart i aksjekursen ut av dette? Jeg tror det.
tunktee
11.09.2019 kl 21:38 2006

Hehe, det har du nok helt rett i Grenseland; At mange av tingene som skrives her er spekulative og feil.
Vi skal ha noe å snakke om, og det fordrer gjerne litt spekulasjoner. Det sagt, så prøver jeg selv etter beste evne å ikke være bastant i mine uttalelser og gjerne bruke tall eller annet som et grunnlag for spådommer.
(Hvis du har fulgt med lenge, registrerte du kanskje også at jeg lang tid før vi la ned i APAC stilte spørsmål til om ikke det var på tide å anse investering som en sunk cost, og avslutte. Om kostnadene er fullstendig senket, eller om vi får noe igjen for det i form av partnersamarbeidet, vil tiden vise.)

Som regel er der noen som vet mer enn andre. Skal ikke spørre deg om din rolle i forhold til Strongpoint, men fortell gjerne dersom det ikke er sensitivt.
Jeg holder til i Bergen, og har vært aksjonær i 5-6 år tror jeg. Har også truffet både JW og JT på et veldig hyggelig bedriftsbesøk for aksjonærer i fjor sommer, men ikke vært på noen presentasjon eller pratet med noen av dem før eller etter besøket.

Avslutningsvis vil jeg, som respons til ditt innlegg, si at jeg syns at på Hegnarforumet så er Strongpointmiljøet det beste jeg har sett. I forhold til andre tråder, er der relativt lite utopiske spådommer og påstander, i tillegg til at folk kan ha negative, så vel som positive, syn uten å bli kjeppjaget av folk som prøver å hause eller baise aksjen.
tunktee
11.09.2019 kl 21:43 2003

Det var en spennende podcast Casiasia! Syns også det var pene ord som ble sagt om Strongpoint.
Vet når den ble offentliggjort? (Var det etter børs i dag, så vi kan håpe på et par nye interessenter for Strongpoint i morgen?)

Som ekspert på STRONG, hva synes du om at selskapet ikke har en overordnet CMO/CSO ?

DNB Markets:
StrongPoint – netthandel er en dobbel mulighet
September 12, 2019 09:36
Jacob Tveraabak, CEO i StrongPoint, diskuterer selskapets vekstmuligheter innen detaljhandelsteknologi – både i fysiske- og nettbutikker.
TAGS:

#markedskommentar #marketsalle #investorall

Logg på DNB og se webcast
JosMag
12.09.2019 kl 15:04 1718

Var Waaler like aktiv som dette på dette området?
JosMag
12.09.2019 kl 15:12 1713

Noen som har en link?
Fant den selv. Bra seanse igjen👍. De kommer snart til å kjøpe seg opp et service nett i resten av Spania.. ble også spurt om hvilke vekstmål de hadde Spania. Det holdt de internt👍
Redigert 12.09.2019 kl 15:53 Du må logge inn for å svare
JosMag
13.09.2019 kl 09:41 1529

Utrolig stille og rolig både her og kursmessig.. dersom de leverer fortsatt organisk vekst i 3. Kvartal vil det i seg selv være et trend skifte. Kan ikke huske noen meldte større ordre siden Sberbank i juni.. fortsetter veksten så bør de slutte å gnåle om at de er avhengige av flere større hardware ordre for å levere gode resultater 👍
JosMag
13.09.2019 kl 09:46 1526

På tide at Hilde og Jacob kommer på banen med kjøp i Spania snart... Stolen til Hilde må vel være ferdig oppvarmet nå. Begynner å bli utålmodig... 😀
JosMag
13.09.2019 kl 11:55 1446

Ikke akkurat noe ordre renn før 26. Juni heller. Samme dag som 580 sqs vesker til Sberbank kom meldingen om kompensasjon 55,6 mill for trykkeriet. 13. Feb pricer salg i Baltikum for 1,5 mill euro. Før det kom det melding i oktober 2018...
Skal kanskje ikke sitte å forvente seg så mange meldinger nei..
Redigert 13.09.2019 kl 11:58 Du må logge inn for å svare
tunktee
13.09.2019 kl 13:55 1387

Tror ikke vi har noen grunn til bekymring JosMag!

For utenom en noe uklar (og ganske liten) avtale om ESL til en kjede i Baltikum, var det kun rester av en større ordre fra fjoråret på CIT-kofferter i Q2.
Totalomsetningen var knallgod der produktsalg i Cash Security utgjorde 16,3 mill. Selv uten et eneste salg i CS, ville organisk vekst vært godt over 10%.
Dessuten tyder alt på at vi har ganske mye salg i CS som er for små til å bli børsmeldt. Nå har vi også en ordre på 580 kofferter som leveres i dette og neste kvartal.

Service i CS er stigende, og med den nye ordren er min konklusjon er at omsetningen i CS (salg og service) for Q3 ikke bør være langt unna Q2.
Og ingen grunn til at den organiske veksten ikke skal fortsette på andre områder og blir 15-20%.
Er man forsiktig og legger til grunn 10% vekst får vi en omsetning på 256,6 mill og en fin bunnlinje etter alt å dømme.
....og drister man seg til å kalkulere med 19% vekst som i Q2 gir det 277,6. Noe som ville være så sinnsykt at det får være en en gratis drøm inntil videre ;)
tunktee
14.09.2019 kl 21:00 1170

Som du sier Jos, det er stille her for tiden.
Litt underlig egentlig, for det ble stille like etter at kursen hoppet fra 9 til 11-tallet.
Kanskje folk er selvdestruktive og ikke liker medgang? 😳
Eller har flere medlemmer sikret pengene sine, solgt, og tatt turen?
Jeg, i likhet med deg håper jeg, blir med fra kvartal til kvartal. En vakker dag skal fruktene høstes, men de er ikke riktig moden ennå....
HitIT
14.09.2019 kl 21:24 1174

Tja etter 10-15 år som psi/strong aksjonær så går det litt i bølgedaler hvor mye en engasjerer seg.
Strong er det selskapet jeg føler å ha best kontroll på og kunnskap om og som jeg bekymrer meg minst for.
Liker såklart best at kursen går opp, men har slått meg til ro med at så lenge de årlige utbyttene er bra og driften rett vei så er det ikke krise om kursoppgangen går litt tregt.
Har bekymret meg mer for Archer som jeg sitter med en god slump i (er litt i pluss), men nå kommer jo oljeprisen til å gå rett opp så det hjelper vel litt på. Har også en kortsiktig posisjon i Nekkar.

Fylte forøvrig på med en god del Strong aksjer på 10blank før kursen stakk opp et nivå.
Redigert 14.09.2019 kl 21:32 Du må logge inn for å svare
tunktee
14.09.2019 kl 21:35 1180

Enig Hitsomeone!
Jeg kastet kortene i Archer og tapte mer en 100 høvdinger.
Skrev for litt siden, og måtte ta et lite oppgjør med egne investeringer.
Solgte også Axactor med ytterligere tap på noen 100.
Sitter med B2H.
Strong? No fucking way! Men den er jo i solid pluss.
Og jeg klarer faktisk ikke se at ikke selskapet skal fortsette med å øke utbytte med 5 øre til neste år. Ergo 60 øre.
Vi har jo 46 øre eps på 2 kartalet husker jeg ikke feil på en liten snurr her.

E, redigerer den til å tro på minst 60 øre.

E2; Legger til, overhode ikke for å skryte, salget i Axactor var grunnet bryting av støtte, Archer var for å stoppe tapet,
Det første var et godt salg, det andre ikke så bra. Per dags dato er summen bra ettersom Axactor utgjorde en dobbelt så stor investering.
Viktigste er likevel, som jeg har reklamert for mange ganger før her, at man MÅ komme seg ut av tapene posisjoner,

E3; Når jeg først ble tytesyk; Kom til å tenke på det med et godt salg.
Alle snakker om gode kjøp, men et salg kan være godt uavhengig av om man har tjent eller tapt penger.
Har vært snakket om av flinke folk tror jeg.

Ja, jeg er gressenkeman på hytten. 🤣 ...hvis jeg hadde noen å være gressenke fra da. Jævlig dårlig vær her!

Skal jeg si noe mer? Ja!
Det stedet jeg har båten hadde besøk av profesjonelle vinningskriminelle natt ti, torsdag. Det falt vel 20-30 mm regn den natten har på Vestlandet, men likevel har de tatt med seg 5-6 påhengsmotorer i varebil der de har klippet både bensin, strøm og hydrauliske styringskabler med kraftig tang.
Det verste var en større båt som de har kappet tauene på, dradd inn i fjæren på stranden og stukket av med en 100 hesters motor.....
Redigert 14.09.2019 kl 22:06 Du må logge inn for å svare

Vi går alle på en smell T. Men hva er verst? Å gå glipp av en løper eller ta et tap?
Har sagt det mange ganger men sier det gjerne igjen: Strong lander sannsynlig en cash flow på 100 mill i år og enda mer neste år. Hva bør en slik cash flow prises til? 600 mill? 700 mill? 800 mill? Får vi vekst, løsner C&C, videre vekst i Spania og noen ordres, hva da? Nedsiden er begrenset, drømmene og oppsiden betydelig. Jeg er med, men skriver ikke så ofte lengre, men leser og følger med.
Batteriene tar mesteparten av min tid om dagen. Utrolig spennende!!!
tunktee
14.09.2019 kl 22:31 1164

Kjekt å høre fra deg Collin Back in Black!
Ja, hva er verst? Psykisk så er vist nok det første ille, men alt for mange sliter også med det siste (å ta et tap.)
Det er så lett å finne ting man skulle ha gjort, og derav bite seg selv. Men så klarer ikke folk å ta tapet, og blir med på et enormt tap som Norske Skog eller annet.
Livsfarlig!
Er selv veldig fornøyd med å ta tapene, men så er vist nok det også bevist at man blir frigjort når man endelig realiserer et tap uansett størrelse.
Det var absolutt ikke meningen å gjenta sytingen fra for noen uker siden i dag asså! Men temaet om tap har ikke mistet min interesse.

Lykke til med batteriene tjommi! Det er fremtiden!

Edit; Får vel lov til å legge til at jeg tror 100 mill er svært optimistisk. Men drømmer om at du får rett :)
Må legge til den andre editen om at drømmer er gratis. For det lærte en hyttenabo meg! Hihi
Redigert 14.09.2019 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
tunktee
14.09.2019 kl 23:20 1149

Wtf, hører på en eller annen radio.
LIFE IS LIFE! Har eg faan ikkje hørt på ørti år. Gøy!
110 decibel 😳😳😳😀😀😀🥳🥳🥳
Redigert 14.09.2019 kl 23:22 Du må logge inn for å svare

In this potential environment, Rieder said that investors should look at investing in real assets like real estate, and global monetary assets like gold. He added that he also likes dividend-yielding stocks.Real rates will definitionally need to be negative – and in fact more negative than the real rates of competitors,” he said. “Ironically, the beggar-thy-neighbor implications of competitive devaluations will almost certainly incite a response from countries who may not originally even have needed to resort to currency debasement in the first place, raising the potential for full blown currency war.

https://www.kitco.com/news/2019-09-10/Hold-gold-global-currency-debasement-looms-Blackrock.html
Redigert 16.09.2019 kl 08:43 Du må logge inn for å svare
Krosta
15.09.2019 kl 18:25 1080

"Real rates will definitionally need to be negative" Helt enig. Faktisk så mener jeg at det står så dårlig til med finansmarkedet at aksjemarkedet har bare en vei å gå, nemlig opp - i hvert fall en god stund til.


Ukes-statistikk, uke 37

Ukens sluttkurs: 11,10
Tot.omsatt volum: 185 330
Tot.verdi: 2 084 659
Ukes-snitt pr.aksje: 11,25
Tot.antall handler: 100
Ukens laveste: 10,90
Ukens høyeste 11,55

Jaja bli hengt ut for å spille med åpne kort, mens en annen på tråden her har solgt flere hundre tusen aksjer og fortsetter å selge med 50k forrige uke som ukene før OG samtidig være postiv på tråden her. Det er greit?
Jeg har forøvrig kjøpt meg opp igjen, for jeg tror på historien og fremtiden her samt de nye mulighetene fremover. En cash flow på 100 mill, skal da ikke prises til 500 på børsen? Samt neste års positive one off og videre vekst?
Redigert 16.09.2019 kl 10:44 Du må logge inn for å svare
mrdoob
16.09.2019 kl 11:09 882

Jag är glad att du börjat skriva igen Collin!
Du behövs här :-)

Vidare tror inte jag många känner till vem/vilka "nick" som ligger bakom försäljningar.... så du får gärna informera även om jag förstår om du väljer att inte göra det.

Glem nå det der Collin, det å få litt pes når man selger er vel bare som forventet. Det var vel ikke akkurat så stygt, og strengt tatt ikke så veldig personlig heller, bare sånn det måtte være slik jeg ser det.
Hadde det ikke vært kjedeligere om ingen svarte. Ingen som brød seg? Ville du ha følt at du hadde venner dersom du sa noe dritt i flokken og ingen 'lappa til deg' men bare snudde ryggen til og gikk?
Og skryt kunne du vel ikke akkurat få heller? Du solgte jo aksjen vår...
Nei, glem det, og skriv som du pleide!
Uten deg er det jo nokså dødt her, selv om det fremdeles er noen som bidrar så er det jo mye færre innlegg her nå enn det var da du skrev mer.
Oppdater snart om batterifabrikken, har de begynt å bygge den, har du begynt i jobben, går det som det skal?
Gleder meg til det er skikkelig i gang jeg, det kan jo bli veldig bra sikkert!

Og til slutt, det er helt sikkert ingen som ikke ønsker dine innlegg! I så fall får de rekke opp hånda.

Ja, jeg er forbannet og har god grunn til å være det ved den uthengingen som foregikk her. Bare å lese aksjonærlister over tid så blir det åpenbart for den som vil finne ut av det.
Men, nok om at jeg er forbannet og at en annen her selger. Jeg tenker det kommer positiv nyhetsstrøm fremover i Strong.

Sant det PSI: verste reaksjon, er ingen reaksjon. Ja, skjer spennende ting på batterifronten! VELDIG spennende, men skal spare dere for det her. Norge er med i teknologiløftet. Bare å Google, batterifabrikk Mo i Rana så kommer det et og annet. :)
Redigert 16.09.2019 kl 11:22 Du må logge inn for å svare

Vet ikke om det er flere enn meg som driver egne bedrifter jeg, men en liten oppdatering angående konkurs- problematikk:

Hvis bedriften din trenger penger så ikke la den låne penger med pant i din bolig. Lån heller pengene selv og lån dem så videre til bedriften.
Det viser seg at dersom du har latt bedriften låne penger med pant i din bolig så har en eventuell bostyrer rett til å bruke 5% av panteobjektets verdi helt uavhengig av lånebeløp eller pantsettelsesbeløp.
Dette høres jo helt villt ut, jeg trodde rett og slett ikke noe på det, men det er tydelig vis sånn, har fått det bekreftet.
Så har du da en bolig til 10 mill som da er pantsatt for å dekke bedriftens lån så kan altså bostyrer bruke 500.000,- kr hvis han vil, og da blir det ditt problem å skaffe disse 500.000,- kr.

Edit: Det hjelper ikke om boligen er belånt til pipa heller forresten, det her går foran banken, så blir boligen tvangssolgt så får bostyrer sitt før banken sletter gjeld.

Collin: Vi vil ikke bli spart for dette. Det vi vil bli spart for er gnål om å kjøpe bioaksjer 'fordi jeg er så flink og rikere enn dere'. Det er noe helt annet.
Redigert 16.09.2019 kl 11:26 Du må logge inn for å svare
mrdoob
16.09.2019 kl 11:26 859

För mig är det inte alls så uppenbart.
Jag känner inte till vilka Nick som personer på aktieägar-listan använder här på forumet.
Det kanske alla andra gör...och då är det en lätt sak att kolla upp.
tunktee
16.09.2019 kl 13:52 790

På tide å legge den ballen død?

Oppfordrer alle som er opptatt av analyser, tall og TA til å stikke innom Strongpoint på tekinvestor.no og kjekke ut Krosta og Sulzrox sine siste innlegg.
Det ligger mye arbeid bak det de skriver, og det er av særs høy kvalitet!

E, mente ikke den interessante infoen om bobestyrer, PSI. Håper du ikke har blitt rammet av det du beskriver.
Har selv en kompis som har kausjonere for noen mill for eiendom i AS. Tror det er sikret mot privat bolig, så skal videreformidle informasjonen som dessverre er ganske aktuell for vedkommende.
Redigert 16.09.2019 kl 14:23 Du må logge inn for å svare

Da kan jeg legge til at alle transaksjoner siste 3 mnd før ev konkurs blir spesielt gransket, og omstøting kan skje hele to år bakover i tid.

Men et slettet pant antar jeg er slettet om det er slettet, dette er jo ikke noe man ev gjør selv.
Nei har ikke blitt rammet, men lærer stadig noe nytt. Klarte ikke å finne det ved å søke, men en banksjef bekreftet det. Kundebehandler hadde ikke hørt om dette.
Han burde nok spørre i banken sin om det er noe som kan gjøres.

Egentlig, strengt tatt, virker det som om man kommer best ut av å drive bedrift dersom man ikke i det hele tatt prøver å gjøre ting riktig. Det er laget en masse feller for oss som gjør så godt vi kan, men de som bare gir blaffen og som ikke offisielt har spart seg opp noen formue, de kan omtrent gjøre det de vil.
Å tro at man bare risikerer det man spyttet inn i aksjekapital det er bare riktig dersom man ikke har noen offisielle verv i bedriften, eller har latt noen ta pant som nevnt.

En feil på TI, jeg har en analyse fra et annet forvaltningsmiljø som jeg har delt med de jeg skriver med privat her inne. Altså er det to analyser ute. Noe av det mest spennende er den positive one offen vi får i 2020 med Tangen. Vi har erfaringsdata på forrige flytting i Sverige...
The54
16.09.2019 kl 16:55 671

Vet inte om denna artikel publicerats innan - men lägger upp den ändå

So What Does This Data Suggest About StrongPoint Insiders?

It’s certainly positive to see the recent insider purchases. And an analysis of the transactions over the last year also gives us confidence. When combined with notable insider ownership, these factors suggest StrongPoint insiders are well aligned, and that they may think the share price is too low. If you are like me, you may want to think about whether this company will grow or shrink. Luckily, you can check this free

https://simplywall.st/stocks/no/tech/ob-strong/strongpoint-shares/news/should-you-take-comfort-from-insider-transactions-at-strongpoint-asa-obstrong/

Selskapet har på mange måter hatt en CMO, men ikke vært i stand til å ta konsekvensen av dette og gi vedkommende rett organisatiorisk støtte og mandat (et utslag av manglende eraring/kompetanse fra toppledelsen?). Fravær av CSO er uheldig slik jeg ser det - den såkalte fokuseringen som toppledelsen predikerer fører ikke frem. Etter mitt skjønn mangler SP fokus under dagens ledelse - som heller ikke gir noen retningslinjer i forhold til veien videre (liggende A4 og tabloide headlines skaper ikke resultater).

Hvordan går det med CUB for eksempel? Et fantastisk godt oppkjøp - men hva klarer SP å gjøre med det? Hvorfor har man ikke kjøpt kompetansebedrifter ute som kan ta dette internasjonalt? Begynn å lete etter VARs i utlandet som kan teknologien og som er klare for å bli kjøpt (ZEBRAS kundemasse er et godt utgangspunkt).

Jeg regner med at Tangen blir lagt ned og aktiviteten overføres til Malmø. Cash Security fortsetter som før (vanskelig å finne kjøper som vil gi en pris SP forventer), Retail fortsetter men butikkeffektivisering og e-handelsløsninger - intet nytt - samme gamle leksa som før. Ny eldelse har ikke hatt noen effekt på SP (bortsett fra noen kostnadsbesparelser som sikkert likevel ville blitt gjennomført)
tunktee
16.09.2019 kl 22:14 539

For øyeblikket bruker Strongpoint tid og ressurser på E20, som skal lage en mer strømlinjeformet e-handelsplattform.
Høres fornuftig ut å i første omgang ha et fullgodt produkt.
Dessuten, å satse nye ressurser på internasjonal ekspansjon, nå som de nylig har innsett at det koster for mye, høres ikke fornuftig ut.
I så tilfelle bør det trolig gjøres gjennom samarbeidspartnere.

Påstandene dine svartmaler (i det minste gråmaler) situasjonen, men jeg leter fortsatt etter argumenter/fakta for disse påstandene.
Å si at du vet ting (som du eventuelt ikke kan skrive her) holder ikke på et anonymt debattforum, for det kan hvem som helt gjøre uten kredibilitet.
Eksempelvis forteller presentasjonene fra Strongpoint om stor suksess med CUB. Hvis du ønsker å motstride selskapets uttalelser, må du nesten ha konkrete ting å vise til.

Jeg syns tiden er riktig for selskapet å gjøre som de gjør nå, etter å ha forsøkt en annen retning;
Det betyr som JT har sagt, å selge mer i eksisterende marked og til eksisterende kunder, fremfor å satse i nye.
Økonomiske fremtidsutsikter i verdensøkonomien ser heller ikke for lyse ut, og da gjelder det å fordele risikoen mellom seg selv og partnere, og ikke ha en for stor organisasjon.