SVEG - Tidenes beste resultat!!


I andre kvartal hadde Sparebanken Vest et resultat før skatt på 795 mill kr..

Egenkapitalavkastning er på 14,1%. Det plasserer banken helt på topp i Bank-Norge.

Bear69
18.11.2019 kl 19:18 2381

Kan du ikke gi noe fundamentale opplysninger som støtter opp under at SVEG skal ned?

Dette blir bare vas for min del. Om du mener slutten av bullmarked nærmer seg, er jo sparebanker plassen å være, så den skjønner jeg ikke. Nedsalget er også fordelaktig for investor, aksjonærene blir jo i denne prosessen hørt og prioritert.

Ingenting er morsommere enn å diskutere børs på saklig vis. Få noe fundamental analyse på bordet og ordlegg deg seriøst, så kan vi få mange morsomme diskusjoner :)

Jammen kjære vene, slappe av da. Jeg forstår at du har fått kalde føtter nå, og risikerer det høye pris intervall når bøkene lukkes. Opp mot 58 kr,-

Du tror med andre ord at her skal SVEG holde seg, selv om børsene for øvrig eventuelt tar seg en korreksjon, eller enda verre stuper 50%.
Lenge leve naiviteten, og skylappene!

Tror du at det fundamentale endres stort når EQNR stuper fra 180 til 95 kr slik vi så i 2014 ? Eller Orkla fra nesten 90 til noen og 60 siste året? Tror du det var fordi vi spiste mindre grandis ?????

Eller AKERBP stupte fra 350 til 215 siste året?

Hvor dum og naiv kan man bli, om man kan få en korreksjon og tro at SVEG ligger på 58 kr om børsen smeller?
Jeg har vert kunde i denne banken i 41 år. Jeg har eid aksjen tidvis mye, og kjenner Kjerpeseth`en. Jeg vet såpass at om det smeller, korrigerer, så vil SVEG med sitt mikke mus volum være enkel å kjøpe 10 kr lavere enn i dag, så forbannet enkelt er den saken.

Du må nesten ta å se litt tilbake på kurser når det smalt, både 2008, og 2014, samt kursen før 10.oktober 18 og frem til nyttår i år. Kanskje naiviteten forsvinner, og du skjønner at du er i ferd med å kjøpe svindyre SVEG aksjer. Tipper mange angrer seg, og dumper når de kommer på VPS. Det blir 100% sikkert at vi andre da får billigere EK bevis over børs, enn i denne festen som kun er fest for Kjerpeseth og SVEG som sådan, taperne er løkene som nå har bestillt dyre aksjer.


SS
KNM
SVEG kunde, og aksjeinfluencer
Redigert 18.11.2019 kl 19:36 Du må logge inn for å svare

Bruse litt med fjærene ja, fortsett sånn!
Man kan aldri vite fremtidens aksjepris, så det skal jeg ikke spekulere i.
Men 10% gratis aksjer på 2 år, og ca 10% utbytte i samme periode, skal jeg leve godt med:)

Her kan man lett få både billige aksjer over børs, og enda billigere når det smeller, samt utbytter. Nei som faen om eg kjøper dyrt av Kjerpesethen !

SS

Er du ute av Inkasso nå ?

SS

Jepp, for denne gang.
Bear69
18.11.2019 kl 19:54 2376

Hehe, takker for svaret ditt jeg Skipssjefen!

Vi har forskjellig oppfatning av ting og benytter forskjellig parametre for å vurdere hva vi skal kjøpe. Således er det flott å høre hva andre legger vekt på, selv om jeg ikke forstår hvor opplysningene dine kommer fra eller selve nytten av disse.

Det jeg var ute etter, var et mere utfyllende svar på hvorfor ikke kjøpe SVEG, kanskje ut ifra nøkkeltall som egenkapitalavkastning og tap, lånebok eller strategi. Gitt at man skal investere i egenkapitalbevis, synes du da det er noen bedre alternativ enn SVEG? Og hvorfor? Gjerne i tall, men det kan også være argumenter som går på lokalt næringsliv, demografi o.l.

For all del, å holde seg unna børsen trenger ikke være dumt. Det vil tiden vise. Men jeg vil sitte i egenkapitalbevis, og det egenkapitalbeviset jeg har funnet å være best er SVEG. Når det er sagt, så vil jeg gjerne ha noen å diskutere med, kanskje helst noen som ser feil jeg ikke gjør! Knowledge is key, og å diskutere caser med andre er svært lærerikt :)

At DU velger å kjøpe til pris fastsatt opp til 58 kr, godt over dagens kurs, og på ATH, ja det er DITT valg.
Et merkelig valg, etter min mening. For det er vel rimelig bra sjangs for at børsene vil korrigere litt snart, ettersom det er 1 år siden sist.

Høres jo ut som om pengene brenner i lommene dine, men et gammelt jungelord er jo at CASH IS KING.
Det er da bedre å kjøpe SVEG til 45 kr snart, enn 58 kr tenker jeg.


SS
Bear69
18.11.2019 kl 20:16 2348

Kan vel hende jeg har snittkurs på litt lavere enn 58 😉 Men ja, jeg velger å fylle på, vel vitende både om at dette kan være ATH for alltid, slik enhver toppnotering kan være, og at jeg har en bonus (evt. nedsidebeskyttelse) i at jeg får 10% gratis beviser når jeg holder disse i to år.

Men dette er jo ditt syn på markedet. Jeg lurer mer på hva du mener om SVEG målt mot andre egenkapitalbevis på børsen?

Sveg kommer høyt opp opp mot andre.
Men jeg har for ordens skyld store problemer med å kjøpe NOE nå på børsen, så SVEG utmerker seg ikke i så måte. Poenget er bare at jeg er 100% sikker på at jeg får SVEG billigere over børs også medregnet disse 5 + 5 prosentene dere får ved å være med i to år.

Uansett, ønsker dere selvsagt lykke til, og håper jo oppriktig på det beste. Har man lange briller på, så spiller selvsagt ikke en korreksjon på 50% stor rolle, men for meg er det der oppsiden ligger. Jeg har vert med i 10 år nå, og er fornøyd. Jeg er mett, og jeg har bestemt meg for å stå utenfor. Eneste jeg vet, er at om OSE bikker 950 så setter jeg alt inn på OSE bear x3.

SS
Bear69
18.11.2019 kl 20:32 2328

Takker for hyggelig og oppklarende svar. Trenger slett ikke være dumt å stå utenfor. Jeg er selv forsiktig, og eier litt defensive aksjer og egenkapitalbevis.

Med ønsker om en fin kveld.

Høres ut som en gjennomtenkt plan. Kjente eg ville moderere min brusing her, for oppfatter deg som en hyggelig type, til tross for mine tåpelige "ovenifra" og ned innlegg.

EDIT: Du kaller deg jo bear, så litt samme grunnsyn har vi sikkert også.

SS
Redigert 18.11.2019 kl 20:34 Du må logge inn for å svare

Om ikke Svelgen ligger i Sogn og Fjordane fylke, så er Sparebanken vest konkursbegjert i dag også!

Makan til tull altså.
Hr Dust
19.11.2019 kl 10:49 2149

SS, du har lenge vært negativ til SVEG. I mellomtiden har jeg tradet inn ca 400.000,- på SVEG. Jeg har kjøpt og solgt ca 40 ganger i intervallet 46-58,-
Nå er jeg ute (solgt mellom 55-58), men har tegnet meg for 2 x 500.000,-

Du spådde Equinor til 115,- (her har jeg tradet inn 100.000) og sitter nå med 15.000 aksjer. Hyggelige utbytter.

SS tar også feil.
mariner
19.11.2019 kl 11:25 2116

Har lest gjennom deres kommentarer og har også funnet ut av at SVEG er en « trygg» investering i dagens marked. Vi vet alle at det kommer en korreksjon, men ingen vet når. Jeg velger å ta ned min risikoprofil med denne investeringen, selger noen aksjer som vil være påvirket av oljeprisen og putter disse midlene inn i SVEG.
Kan ikke skjønne annet enn at tilbudet med bonus egenkapital bevis kan bli en god investering, var med i Gjensidige fra dag på børs og det har vært en hyggelig reise. Det vil alltid være slik at man treffer på noe, og bommer på annet, det som er vanskelig er ta tapet tidsnok, ikke sitte i håp og tro på at dette skal snu. Har tatt med en dårlig erfaring her fra XXL

Løkrull, slik sognenerding er svada. Har seilt hurtigbåten Kommandøren rimelig mange ganger som Kaptein, og kjenner sogn og fjordane ut og inn. Den der polimiken om sogning og nordfjordinger er bare idioti. Alt er sogninger nord om fensfjorden. Så enkelt er det.

Har også dratt inn mye i SVEG, 200k kanskje.

EQNR kommer ned i 95 den når det først smeller. Ellers bra tips om at den gikk i 145 da den stod i 230!

SS
Hr Dust
19.11.2019 kl 12:50 2060

ok, gir meg SS, du har rett.
Braastad
20.11.2019 kl 20:44 1745

Oslo (TDN Direkt): Basert på ordre mottatt så langt i bookbuildingperioden i forbindelse med salg av egenkapitalbevis i Sparebanken Vest ventes det nå at tilbudet vil bli priset mellom 55,50 og 56,50 kroner pr egenkapitalbevis.

Det fremkommer av en melding onsdag.

Det er forventet at dette blir endelig pris før bokbyggingen stenges.
Bear69
20.11.2019 kl 20:59 1731

Tenker man å holde i to år så er det supert tilbud.

Det er min plan, og gjerne lengre enn det også.
Spent på om jeg får tildelt noe som helst.. Tegnet bare for 25k, antar mange kommer foran meg i køen.
MrBurns
20.11.2019 kl 22:06 1678

Synes dette er et elendig tilbud. Blir prisen øverste ende av intervallet er det jo full pris og ingen rabatt! (Da sett bort fra de ganske få bonusbevisene for retail.) Og det for en sparebank som ikke er den billigste. Og som er ganske utsatt mtp. forventet oljebusiness-nedgang...

På hvilken måte er SVEG utsatt for oljebusinessnedgang?
Lav eksponering mot offshore, og bedriftsmarkedet generelt.

Man kan argumentere for at privatlåneboken til dels er eksponert mot offshoremarkedet, ettersom byer som Stavanger, og gjerne Bergen også(?) påvirkes av denne næringen.
børst
20.11.2019 kl 22:20 1667

Aksjonærene får bare smuler likevel. SVEG er en helt uinteressant aksje.
Braastad
22.11.2019 kl 07:32 1384

SPAREBANKEN VEST – VELLYKKET GJENNOMFØRING AV BOOKBUILDING - DE TILBUDTE EGENKAPITALBEVISENE SELGES TIL NOK 56,50 PER EGENKAPITALBEVIS

Banken og Stiftelsen offentliggjør med dette at Tilbudet er svært vellykket gjennomført og Stiftelsen har solgt egenkapitalbevis til en verdi av NOK 2,6 mrd. Bankens markedsverdi er i dag på NOK 6,2 mrd.

Tilbudet av egenkapitalbevis ble sterkt overtegnet, med stor interesse fra utenlandske og norske institusjonelle investorer. Det offentlige tilbudet (retail) ble også svært godt mottatt, med tegning på om lag NOK 1,3 mrd. I overkant av 6 000 investorer har tegnet i det offentlige tilbudet. Samlede tegninger utgjorde i overkant av NOK 10,5 mrd. på fastsatt tilbudspris NOK 56,50 ("Tilbudsprisen").

«Sparebanken Vest er svært tilfreds med den meget gode mottagelsen banken og nedsalget av egenkapitalbevis fra Sparebankstiftelsen Sparebanken Vest har fått i markedet. Det er gledelig at så mange har tro på vår modell og vår strategi. Med lav kompleksitet, lav risiko på lånebok og sterke resultater har Sparebanken Vest et solid fundament for videre vekst», sier konsernsjef Jan Erik Kjerpeseth

Gjennom konverteringen og nedsalget har banken fått en børsverdi som er på linje med tilsvarende banker, noe som vil legge et godt grunnlag for økt likviditet og en mer effektiv prising av egenkapitalbeviset i Sparebanken Vest. Vi har etter nedsalget fått flere institusjonelle investorer, både utenlandske og norske. I tillegg har banken fått en betydelig økning i private investorer, spesielt fra bankens hjemmemarkeder. Det er også meget gledelig at bankens ansatte viser stor tro på egen bank ved at de har økt sin investering i banken med om lag NOK 40 mill. Om lag 540 av bankens ansatte vil etter gjennomføring av Tilbudet eie egenkapitalbevis i banken. Sparebankstiftelsen er blitt en meget kapitalsterk og likvid stiftelse, som ytterligere styrker banken kapitalbase», sier konsernsjef Jan Erik Kjerpeseth


Jeg vedder 1 kasse gule enker på at jeg får SVEG billigere over børs, inkl disse to opsjonene på bonusbevis.

SS
Braastad
22.11.2019 kl 09:35 1285

Lol. Dream on, Loooser!😂
PerS
22.11.2019 kl 09:58 1261

Ikke før utbytte i hvert fall hr. aksjeinfluencer (hehe). Banken tar flere grep for å please aksjonærene. Utbyttepolitikken er bl.a. justert. Prestisje for Kjerpeset (tror ikke han liker å bli kalt sogning forresten) å holde seg i selskap med andre sparebanker som prises over bok.
nhydro
22.11.2019 kl 10:26 1227

Stigningen de siste dagene må jo være manipulasjon av noen som har tegnet seg og som vil bli kvitt noen gamle aksjer dyrest mulig
PerS
22.11.2019 kl 10:31 1219

Ja, selvsagt. 4X overtegning er også ren manipulasjon må vite.
nhydro
22.11.2019 kl 10:33 1217

Det vil jo vise seg etter hvert. Jeg tror den faller ned igjen etter hvert
børst
22.11.2019 kl 10:50 1190

Ja, så blir det altså enda flere egenkapitalbevis å dele smulene på. Sjekker heller de andre bankenes EKB

Flere ekb endrer ikke overskudd per ekb, så du får sjekke videre, til ingen nytte.
Bear69
22.11.2019 kl 16:03 996

Ja, i kveld blir det en skvett vsop. Kjerpesethen blir vel også å ta seg en pinne i kveld tenker jeg. Fin dag. Nå kan du angre deg SS!

Neida, spøk til side. Dette er langsiktig sparing for min del, kommer sikkert til å fylle på jevnt og trutt på dippene fremover. Tanken bak er så langsiktig at jeg ikke tar sjansen på å vente på børsfall.

Krakker det i vinter så får noen heldige gjort skup på toppbanken SVEG. Undertegnede blir å grave dypt i lommene i så fall!

Må SS og alle SVEG-aksjonærer som bidrar til å gjøre tråden interessant ha ei fortreffelig helg.

Latterlig hvordan pareto bank fikk så stor post, å resten fikk bare små poster.

vagabonder skrev Innlegget er slettet
Alt ligger tilgjenglig på vps investortjenester.
Det vanlige er rundt 33% av det man tegnet for.
PerS
22.11.2019 kl 19:35 852

2911 stk. SVEG til de mange som tegnet for 500k. Jeg hadde virkelig ikke sett for meg 67% avkortning, ..men smuler er også brød heter det. Fjordingen Kjerpeseth har trukket seg selv og SVEG opp etter hårene her. En markedsføringsprestasjon som savner sidestykke. Etter hvert får vi se om han leverer varene. Jeg har tro på det.