NANO: Største børstaper i første kvartal


E24 summerer i dag opp status for første kvartal, og skriver dette om NANO:

"Dette er taperne
Det selskapet med svakest utvikling på børsen så langt i år er Nordic Nanovector, med en nedgang på nesten 39 prosent.
Selskapet har vist svak utvikling gjennom hele kvartalet, etter forsinkelser av noen studier og relativt svake kvartalsresultater."

Børstaperne Utvikling i år
Nordic Nanovector -38,86 prosent
Next Biometrics -36,13 prosent
Otello -29,69 prosent
Norsk Hydro -26,30 prosent
Europris -24,55 prosent
Kongsberg Automotive -24,26 prosent
Idex -21,51 prosent
Subsea 7 -18,5 prosent
Hexagon Composites -17,82 prosent

Kommentar:
E24 tar altså opp forsinkelsene i flere studier i NANO som en sentral forklaring på at kursen har stupt i år, etter et betydelig kursfall også i fjor.
e24 sier altså det samme som jeg saklig har advart mot siden aksjen stod i over 120 i fjor. I tillegg har jeg vennlig anbefalt NANO-aksjonærer å heller gå over til BGBIO (siden den stod i 19 kroner) i stedet for å tape enda mer penger på NANO. BGBIO har siden det steget over 100% mens NANO altså har blitt mer enn halvert. På en annen tråd har nå de faste NANO-portvokterne dessverre atter en gang satt i gang en vendetta mot meg og vil ha admin til å utestenge meg fordi jeg nøytralt og saklig har påpekt at disse forsinkelsene er en sentral årsak bak kursfallet fra 129 til dagens nivå på ca. 50. Det skal åpenbart ikke tåles.
Jeg foreslår at disse faktafornekterne først starter med å saksøke e24 som også tidligere har tillatt seg å påpeke det samme som meg, og som da ikke en gang var såpass vennlige at de foreslo BGBIO som et mer lønnsomt alternativ.
God påske ønskes til alle uansett! Ikke minst til dem som nå har sett NANO falle langt over 50% siden toppen i fjor.

Redigert 21.01.2021 kl 08:47 Du må logge inn for å svare
Korsar
03.04.2018 kl 23:34 7731

AS,
det var da veldig hyggelige ord! Vet ikke om jeg har kunnet bidra så mye til inntekter rundt NANO annet enn å kontinuerlig advare om at det ikke ville være lurt å følge aksjen nedover. Så jeg håper i alle fall at noen har unngått for store unødvendige tap der.
Men mht BGBIO er jeg faktisk litt stolt over å ha vurdert oppgangspotensialet såpass bra. De som fulgte mine forsterkede råd om å gå inn da aksjen duppet godt under 20 har jo gjort over 100% på det så langt.
Men nå gjelder det først og fremst å passe alle aksjene i våre porteføljer, det er urolige tider, Trump er en løs kanon på dekk, og vi må kontinuerlig være på vakt mot plutselige makroskrell på verdens børser.
Jeg prøver ærlig og redelig å dele mine erfaringer om sånt her på forumet. Jeg har vært involvert i finans og økonomi på ulike fronter i over 40 år og lever nå av å være investor på heltid, og skriver i den forbindelse ofte raskt ned litt av de tanker jeg gjør meg mens jeg jobber med mitt og legger det ut her. Jeg liker hegnar-formatet, kort og godt. Anser ikke det som ekstraarbeid, bare en måte å sortere tanker på. Og da er det alltid hyggelig når noen syns de har hatt nytte av det! Takk igjen, AS.


Motto: Intelligente folk gifter seg aldri med en aksje, de skjønner at noen ganger lønner det seg å hoppe av (som det alltid har gjort - i alle sammenhenger, hirr hirr).
Redigert 21.01.2021 kl 08:47 Du må logge inn for å svare

((Jeg prøver ærlig og redelig å dele mine erfaringer om sånt her på forumet.))

Og det håper vi du fortsetter med! Flott at folk med erfaring og kunnskap gidder å dele den.

Ellers enig at det hele tiden skal en løpende vurdering til - særlig i disse tidene. Timingen blir desto viktigere jo usikrere ledelsen og jo sterke oppgangen har vært i en aksje, det håper jeg nano aksjonærene tar med seg videre.

Håper dagen i morgen blir - som du sier - en liten hvilepause for mørbanka nanofolk.

Redigert 21.01.2021 kl 08:47 Du må logge inn for å svare
Kongen
04.04.2018 kl 02:31 7660

Korsar du er ikke en investor men en spekulant hvis du hopper ut og inn av aksjer som du beskriver her. Rett skal være rett, tross alt etter 40 år i bransjen.

Dere får smøre hverandre på ryggen og det som er så kan vi andre som er investorer sitte i kulda og kjøpe mer nano hver gang den dipper ned. Er besten så jeg må be om forskudd på feriepenger for å fylle opp mer i disse tider.

Dere sitter her og sauser mens brikkene faller på plass dag etter dag. Rart at dere ikke vil se det. Nå er det jo snart på tide for baise gjengen å switche til hause modus også. Pass på så dere ikke er sist ute.
Redigert 21.01.2021 kl 08:47 Du må logge inn for å svare
Korsar
04.04.2018 kl 08:28 7596

Kongen,
først, kan du vennligst spare oss for nedlatende kommentarer basert på din selvsagte uvitenhet om hva jeg driver med som investor? Sånt innbefatter eierskap i bl.a. ikke-børsnoterte bedrifter/oppstartsbedrifter og tilhørende styreverv, eiendom, derivater, fonds, etc.
HER snakker jeg som porteføljeforvalter av (børsnoterte) enkeltaksjer.
Ellers forstår jeg at din strategi har vært å sitte på nedover med NANO hele veien, fordi du VET at den vil gjøre deg rik til slutt. Det kan vi bare ønske deg lykke til med. Intet ville glede oss mer enn det. Så kunne vi kanskje sluppet litt av dine bitre bidrag her.
Ha en fin børsdag med NANO i dag, jeg har spådd at den vil kunne klare en korreksjon i dag. Men ikke sats våren på det som varig fenomen.

PS: Nå kjøpte jeg enda mer, denne gangen helt nede på 44-tallet siden OSE åpent så negativt som jeg antok før åpning. Men antakelsen er altså at NANO kan korrigere noe i løpet av dagen, så jeg får solgt med en pen gevinst etter hvert. Før den faller igjen. Du skulle vært i en slik fri situasjon du også så kunne du gjort som meg :-)
Redigert 21.01.2021 kl 08:47 Du må logge inn for å svare
pezz
04.04.2018 kl 09:29 7540

Kan se ut som du får rett Korsar, igjen :)
Jeg har også støttekjøpt idag, ettersom jeg vurderte kjøp på 70 kr for et par uker siden.
Vil samtidig benytte anledningen til å støtte korsar, som deler sine tanker, ut ifra et realistisk bilde og børsklima!
Redigert 21.01.2021 kl 08:47 Du må logge inn for å svare
Korsar
04.04.2018 kl 10:17 7487

Nå går det verre med US futures, og NANO har ikke moment til å tåle det. Så vi får nok vente på å hente ut en tradegevinst i dag. Jeg har tatt et kontrollert tap på nesten 1 krone på NANO-specen min allerede, vil ikke sitte inne når USA futures faller slik som nå.
Som sagt: Det er US futures vi må følge nå, siden USA står helt sentralt i dagens børsuro. Samtidig kan vi få raske oppsving igjen fra dag til dag mellom fallene, så de som vil ligge i forkant av disse bevegelsene nå om dagen må virkelig henge på de rette spakene! :-)

Redigert 21.01.2021 kl 08:47 Du må logge inn for å svare

Det spennende i dag blir om den bryter ned gulvet i den fallende trendkanalen, hvis det skjer er det god natt
Redigert 21.01.2021 kl 08:47 Du må logge inn for å svare
Korsar
04.04.2018 kl 10:39 7445

Som sagt, jeg kan ikke nok understreke det taktisk riktige i å selge med kontrollert tap når makrorammene svikter for OSE. Nå var NANO nede på 42-tallet og det er helt usikkert om det blir verre. Så jeg venter utenfor igjen. Ingen bør satse store summer på noe som helst for tiden. Ingen vet hvor dyp USA-Kina feiden blir.
Redigert 21.01.2021 kl 08:47 Du må logge inn for å svare

Men i BGBIO sitter du fortsatt Korsar. Jeg ser du er stolt over at du har fått småsparere til å sette sine penger i BGBIO. Er du like stolt på de du maset inn på kr 52?
Redigert 21.01.2021 kl 08:47 Du må logge inn for å svare
Korsar
04.04.2018 kl 11:04 7409

YNWA250505,
Mitt råd gjelder for alle aksjer som eksponeres for nedgangstider: Ta kontrollert gevinst før du opplever ukontrollert tap.
Slik du opplever vedvarende i NANO fordi du har sagt du skal sitte til gjennombruddet er et faktum.
Jeg er på min side ikke gift med noen aksje, og selger og kjøper til envher tid mest mulig optimalt ifht. markedsutviklingen. Igjen, du har ingen grunnlag for å aslenge ut påstander om hva jeg gjør, om noe som helst. Men du har alle muligheter til å lese om min generelle strategi som jeg har beskrevet her mange ganger.

PS: Jeg har for øvrig ikke mast om at folk burde gå inn i BGBIO siden den stod i 18-19 kroner. Siden har jeg kun dekket utviklingen og indikert gode og dårlige faser underveis. Den er fremdeles ca. 100% opp fra jeg anbefalte aktivt kjøp.

PS2: Det er nå ørsmå tegn til at den fallende futures-trenden har bunnet ut og kan være i ferd med å snu igjen. I tilfelle trenden bekreftes bedre: Jeg sitter fortløpende og vurderer hva som nå er beste bunnfiskekandidatene. Både BGBIO og NANO vurderes i dette bildet. AXA er en annen kandidat.
Redigert 21.01.2021 kl 08:47 Du må logge inn for å svare

OK så da er du altså helt ute av de 3 nevnte aksjene dine?
Redigert 21.01.2021 kl 08:47 Du må logge inn for å svare
Korsar
04.04.2018 kl 11:26 7373

Jeg sitter som nevnt og venter på om de blir aktuelle bunnfiskekandidater - gitt at US futurers viser tydeligere tegn til å snu positivt igjen.
Jeg vil nevne at jeg på en finanstråd gikk i mot Roger'n og DnB i dag da jeg mente å se en helt annen negativitet i dagens marked enn de så før åpning. Og jeg skrev da at det ville jeg ta hensyn til i mine disposisjoner i dag: Utlagt: Resten av mine aksjer røk ut i morges (jeg har lenset meg mye mer før i uken) da indeksen gikk raskt mot minus. Jeg har beskrevet flere ganger før at slik bør man handle når makroene tilsier det.

Edit: Et lite tips: Hvis du ser kursen på BGBIO krype oppover etter hvert i dag, er nok onkel Korsar i ferd med å kjøpe seg inn igjen. For å være sikker på at jeg er blant dem som gjør dette i dag, må du samtidig følge med her, for det gjør jeg: http://money.cnn.com/data/premarket/?iid=H_MKT_QL
Redigert 21.01.2021 kl 08:47 Du må logge inn for å svare
Hektar
04.04.2018 kl 11:28 7372

Ignorere markedsforholdene er man sjelden tjent med. Er man seriøs bør man holde seg oppdatert om hva som skjer i den store verden og aldri anta at makro ikke påvirker småaksjer her hjemme også. Det er alltid fristende å ta lodd i de som straffes hardest på forhånd, men greit å ha i bakhodet at vi kan stå overfor en enda større korreksjon. Særlig mtp den suppen de koker sammen i USA for øyeblikket så er aksjehandel risikosport.
Redigert 21.01.2021 kl 08:47 Du må logge inn for å svare
Korsar
04.04.2018 kl 11:31 7367

Hektar,
tiltredes 100%
Det er nettopp slik man må tenke for å overleve over tid i aksjemarkedet.
Redigert 21.01.2021 kl 08:47 Du må logge inn for å svare

ser utvilsom ut som om nano er i oppløsning
Redigert 21.01.2021 kl 08:47 Du må logge inn for å svare

NANO eller kursen?
Redigert 21.01.2021 kl 08:47 Du må logge inn for å svare

henger nok sammen begge deler.

Lurer på hva IR ansvarlig holder på med for tiden

https://www.youtube.com/watch?v=pyrErvU7_8M kanskje et hint?
Redigert 21.01.2021 kl 08:47 Du må logge inn for å svare
pezz
04.04.2018 kl 12:18 7282

Hahaa, jeg føler det som president Duterte snakket til meg idag, da jeg valgte å ta en post i nano:

– Du har et stort hode, men det er tomt. Det finnes ikke noe grå substans mellom ørene dine. Det er hult. Det er tomt. Det rommer ikke engang nok næringsstoff til at det kan vokse hår på hodet ditt, for det er ikke noe der, sa Duterte og tok seg til hodet.

http://www.hegnar.no/Nyheter/Kuriosa/2018/04/Duterte-kaller-FN-sjef-tomskalle
Redigert 21.01.2021 kl 08:47 Du må logge inn for å svare

Kollaps i dag også. Er det noen som i det hele tatt har kontakt med selskapet? Send mail til IR men det er jo som å rope i skauen!
Redigert 21.01.2021 kl 08:47 Du må logge inn for å svare
Preben_
04.04.2018 kl 13:45 7142

Juhuuu, og hoi hvor det går nedover!
Dette har vært litt av en reise, men nå er short-eventyret over alle eventyr over for min del.
Må berømme Korsar for å orke å krangle med de fanatiske hausse-drømmerne dag etter dag, og jeg spør meg selv om det må bli helt kølsvart for det går et lys opp for dem?
Redigert 21.01.2021 kl 08:47 Du må logge inn for å svare

Var det ikke denne som skulle i 10000?...
Redigert 21.01.2021 kl 08:47 Du må logge inn for å svare

Tenker du på BGBIO, PCIB eller TRVX?
Redigert 21.01.2021 kl 08:47 Du må logge inn for å svare

interessante bullsignaler nå, fin hammer i dagschartet så langt. Dette kan ha vært bunnen, går inn igjen på 42,14
Redigert 21.01.2021 kl 08:47 Du må logge inn for å svare
04.04.2018 kl 15:20 6330

Dere må ikke være bekymret, det er god støtte på 20
Redigert 21.01.2021 kl 08:47 Du må logge inn for å svare
04.04.2018 kl 16:18 6268

Og hvor er Kongen med sine positive omtaler im Aksjen?
Redigert 21.01.2021 kl 08:47 Du må logge inn for å svare
magnus20
04.04.2018 kl 18:06 6158

Javel. Kjøpt igjen etter å ha gått ut på 70 - 80 elns. Hva f skjer ? må vel opp igjen ?
Redigert 21.01.2021 kl 08:47 Du må logge inn for å svare
Kongen
04.04.2018 kl 18:13 6148

Sitter kontinuerlig med kjøpeknappen inne jeg silkesvarten. Dette her er tidenes gavepakke. En aksje der alt det fundamentale fortsatt er på plass og uforandret. De kjørte en emisjon på laaangt over dagens kurs. Alle kursmål er laangt over dagens kurs. Bollinger band indikerer at aksjen er underpriset som fy, stochastick viser at aksjen er oversolgt som fy, RSI ligger på rundt 20 som viser at den er oversolgt, volumet øket helt sykt i dag, alt som treffer markedet blir plukket opp fort som fy på disse nivåene.
Jeg klarer ikke se noe negativt her jeg?

Og hvis meg gjerne en positiv omtale(annet enn den jeg nå gir) jeg har gitt av selskapet på dette forumet. Spent på å se hva du klarer å finne.

Redigert 21.01.2021 kl 08:47 Du må logge inn for å svare

Da er du ca 1 krone i minus i dag da Aksjespesialisten. Eller siden du kjøpte 10 aksjer så er tapet ca kr 10.
Redigert 21.01.2021 kl 08:47 Du må logge inn for å svare
bel68
04.04.2018 kl 22:22 5957

Du sitter vel å ser verdens beste klubb spille no YNWA250505 LIV-MC 3-0 ynwa ...........;-)
Redigert 21.01.2021 kl 08:47 Du må logge inn for å svare

Stikk innom newsweb etter kampen, skjer ting der også ikveld...

Costa må gå, samt update imorgen 10:00. Nye forsinkelser ser det ut til.

http://www.newsweb.no/newsweb/search.do?messageId=448094

http://www.newsweb.no/newsweb/search.do?messageId=448095
Redigert 21.01.2021 kl 08:47 Du må logge inn for å svare
Kongen
04.04.2018 kl 22:40 5902

Må si jeg er spent på hva korsar har å si om dagens nyheter?:)
Redigert 21.01.2021 kl 08:47 Du må logge inn for å svare
04.04.2018 kl 23:04 5834

Glad jeg ikke kjøpte idag. Satt og lurte litt da den duppet omkring 40,50 kr.
Men det er som regel en god grunn når større aktører selger så hardt og nådeløst som det ble gjort her.

Det kan naturligvis komme en (etter min mening irrasjonell) rekyl - fordi man tenker at aksjen er oversolgt, osv.
Men kan ikke se at selskapet forsvarer en kurs rundt 40 kr. når man forsinker (og innskrenker) forskningsprogrammet,
og sjefen må gå vel simpelthen fordi det ikke har vært fremdrift.

Man må da også ta høyde for ytterligere forsinkelser.

Hva i all verden er det man har drevet med i dette selskapet?
Spist kanapeer?

Gikk aksjekursen til hodet på CEO, så han glemte å foreta seg noe fornuftig på daglig basis?
Fikk Luigi for mye oppmerksomhet fra søte damer med NANO-aksjer og rosa blikk, slik at han glemte å gjøre jobben sin,
ble litt kjendis, lissom?

Man er jo fortsatt helt i startgropa.
Redigert 21.01.2021 kl 08:47 Du må logge inn for å svare
Pretor
04.04.2018 kl 23:19 5805

Nano falt 10 % i dag grunnet "noen som visste".

I morgendagens handel"vet alle".

Hvor stort blir fallet ?
Redigert 21.01.2021 kl 08:47 Du må logge inn for å svare