Dagens tema

 

--- Norges eliter blir stadig dårligere integrert.

ELITE 17.08.2019 kl 17:30 1148

Kjetil Rolness

Glitrende av Asle Toje om hvordan de velutdannede elitene klumper seg sammen i dagens Norge. Med hans egen bydel og matbutikk som case - dvs. Nordstrand og Jacob's. (Sosiologene i Ullevål hageby takker for avvekslingen!) Her er både gode observasjoner, forklaringer og formuleringer:

"Har det noe å si at elitene klumper seg i nabolag som er ulik andre bydeler? Et utslag er dissonansen mellom de styrende og de styrte vi ser i hele den vestlige verden. La oss være ærlige, mye av støyen kommer fra Boboer [borgerlige bohemer] som mener at de underlegne har stemt feil, sagt feil eller ment feil.

Vil du vite hvordan verden ser ut fra Nordstrand, slå på Dagsrevyen. Der kan norske politikere forandre klodens klima, mens ulovlig innvandring er en naturkraft som er umulig å gjøre noe med. Det finnes høyre-radikale, men ikke venstre-radikale. Det finnes muslimske land, men ikke kristne land. Å karikere Hillary og EU er et tegn på hat, mens å karikere Trump og Brexit er kritisk journalistikk.

Den kognitive eliten har en tendens til å tro at politikk handler om fakta og innsikt, hvor de eier begge deler. De er uvillige til å erkjenne at interesser ofte kler seg ut som verdier og at politisk grunnsyn ofte sammenfaller med egeninteresser, uavhengig av hva du har i garasjen."

Resten kan du lese i sin helhet på Asles egen vegg.

https://www.facebook.com/asle.toje/posts/10157105236925660


MERLOT
17.08.2019 kl 18:22 1138

😁😁😏👍👏

God beskrivelse av de slimete krekene oschloklysene er.
Redigert 17.08.2019 kl 18:39 Du må logge inn for å svare