PHO - Hansson sliter


Herbjørn Hansson og sønnen Alexanders familieselskap High Seas seiler nå helt og holdent på kreditorenes velvilje. Etter enda et år med fall i verdien av aksjeporteføljen til selskapet er gjelden disse aksjene er finansiert med nå større enn markedsverdien av dem. Belåningsgraden er altså over 100 prosent! Ved årsskiftet var børsverdiene av far og sønn Hanssons aksjer i henholdsvis USA-noterte Nordic American Tankers, Hermitage Offshore Services, og norske Photocure på til sammen 202 millioner kroner. Men gjelden til finansinstitusjonene, som muliggjorde Hanssons aggressive aksjekjøp i de to førstnevnte selskapene i 2017, hadde da samtidig økt til 209 millioner kroner.

Siden årsskiftet har verdien av de to USA-noterte shipping-/offshore-aksjene fortsatt å falle kraftig. Men til gjengjeld har Photocure steget så mye at markedsverdien av Highs Seas samlede aksjeportefølje nå i midten av august 2019 er omtrent det samme som den var ved utgangen av 2018. Photocure utgjør alene nå over 60 prosent av verdiene i aksjeporteføljen. Men tross en verdistigning på Photocure på 20 prosent i år er det ingen grunn til jubel. For rentene på gjelden som High Seas (før eller siden) skal betale for disse lånene, har medført at gjelden har økt med ganske så mange millioner siden nyttår. På dagens gjeldsnivå øker gjelden trolig med rundt 15 millioner kroner i året grunnet akkumulerte renter
petrol
17.08.2019 kl 21:22 1862

Og budskapet er?

Det får være opp til den enkelte å tolke. Men det kan jo se ut til å komme noen «tvangssalg». Kanskje det blir siste mulighet til å laste billige aksjer ?
petrol
17.08.2019 kl 21:28 1837

Sett fra deg flaska Scoopy

Jeg er så edru at jeg har problemer med å skjønne fyllepratet ditt. Hva er budskapet ditt ?
Skjønner du ikke det som står ?

Jeg ser det som en fordel at dagens aksjonærer er forberedt på at største eier kan bli tvunget til å selge seg ned for å betjene gjeld.
Det er bedre at dere er forberedt enn at dere løper som forskremte høns når (hvis) nyheten kommer.
Jeg ser det ikke som noen katastrofe. Photocure vil lykkes uansett.

Ta deg en agurk til. Du vet mindre om HS enn jeg vet om glidekrem. Selg aksjene dine og dra på ferie i Disneyland. Kanskje du får sommerjobb. Idiot.
petrol
17.08.2019 kl 21:40 1800

Hvorfor starter du en ny tråd på dette temaet da? Du kan jo kommentere på den eksisterende tråden om samme sak.

Jeg anser fra nå Såpa som like intelligent som .......
Redigert 18.08.2019 kl 11:17 Du må logge inn for å svare

Bookbuilding på 1million aksjer etter Q3 hadde lett gått på noen timer i kursspennet 45-60kr

Dine angrep på enkeltpersoner hører ingen steder hjemme. Spesielt mennesker som ønsker å bedre livskvaliteten til millioner av mennesker. Finner dine innspill forkastelig. Kjøp atomvåpen i stedet. Jeg kjøper aksjene dine. Idiot.
petrol
17.08.2019 kl 21:46 1769

Sa jeg at du skulle spørre meg om råd? Jeg bare etterlyste motivet ditt for å starte en ny tråd om et gjentagende baissetema. Case closed fra min side.
Redigert 17.08.2019 kl 21:47 Du må logge inn for å svare

Enig i det Hypergris.
De 2 andre dåsemiklene som har gjestet denne tråden skjønner ikke engang at det er en fordel å være opplyst og forberedt.

Mine angrep på enkeltpersoner ????
Ditt første innlegg i denne tråden var «Idiot»
🤡

LOL 🤣🤣🤣

Heldigvis representerer ikke denne Gentlemannen intellektet til PHO aksjonærene
Redigert 17.08.2019 kl 21:52 Du må logge inn for å svare

nettopp, det er forskjell på salg pga lånefinansiering, og salg pga "dette ikke går veien". At det er greit å være forberedt på at førstnevnte kan bli realitet er vel info av typen "kjekt å vite".


Sitter under palmene og nyter noen kokosnøtt drinker. Hva vi skriver her har ingenting å si for Photocure, men personangrep har. Selg aksjene dine idiot.

Nettopp. Pussig at Såpa ikke oppfattet dette.
Jeg tror ikke Pho er avhengige av Hansson, men han har utvilsomt vært en ressurs for Photocure.
Håper virkelig han slipper å selge da det er fint å ha en aksjonær over 10% til å stoppe fiendtlige oppkjøp.
Hvis en melding om at største aksjonær solgte kunne det lett oppstå panikk.
Forhåpentlig ville han finne en annen kjøper slik at han ikke måtte legge aksjene ut på markedet, men børsmeldingen ville trolig skapt bølger,- hvis vi ikke er forberedt

Jeg akter ikke å skrive mer om denne saken her på HO utover dette innlegget, men jeg tror alle som har investert i PHO er rimelig klar over hvem som sitter med største aksjepost og at de har utfordringer knyttet tilm deres likviditet.
Samtidig er det slik at dette har vært et gjengangstema her på HO siden jeg kjøpte meg inn for 14 mnd siden og det er debattert til det kjedsommelige.

Men jeg kan ikke la være å kommentere at Scoopfinder klistrer en ny tråd om dette kun få dager etter at Merlin gjorde det samme hvorpå du Scoop var en av dem som kritiserte han for dette.

Scoopfinder
09.08.2019 kl 17:24
3791
FEIL !
Spørsmålet er heller hvor lenge High Seas kan sitte på NAT ?

Selg tapere, behold vinnere

----------------------------------
Scoopfinder
09.08.2019 kl 17:47
3695
«Photocure er ett av selskapene Hansson-familien er spesielt positiv til. Det ble etablert tilbake i 1997 av professor Vidar Hansson, som er Herbjørns bror.

«Selskapet eier også 10% av Photocure ASA som er notert på Oslo Børs og som anses som spesielt interessant», skriver selskapet i årsberetningen.»


Er det noen som ikke har avslørt Merlin ennå ?
(Han bør bytte nick)
Redigert 09.08.2019 kl 17:52

--------------------------------------------
Scoopfinder
09.08.2019 kl 18:23
3583
Merlin skrev
Her var det vakker saklighet! Det interessante nå er om HS på et tidspunkt må selge seg ut. Det i se..
Tror du de selger tapsbomben eller melkekua ?

----------------------------------------

Så Scoopfinder, at noen lurer på hvorfor du slenger ut dette sent en lørdags kveld burde ikke overraske deg.
Mulig du vet mer enn andre om at noe skjer i løpet av kommende dager?
Ellers finner jeg det også merkelig basert på hva du har uttalt i sakens anledning for kun få dager siden.
focuss
17.08.2019 kl 22:17 1700

At Scoopfinder er den dummeste av alle som er opptatt av Pho regner jeg med de fleste har oppdaget for lenge siden. Ikke spesielt vanskelig.Siden HO har skrevet om dette har selskapene presentert bedre resultater enn forventet og utbytte er utdelt. Er det noe kreditorer ikke aksepterer så er det utbytte hvis overlevelse er et spørsmål. På tide de fleste innser det. Scoopfinder har absolutt ingenting å bidra med. I beste fall er han bare en bortskjemt drittunge. Sannsynligvis er han bare dum.
focuss
17.08.2019 kl 22:22 1679

Forøvrig synes det som om Scoopfinder er en ustabil person som ikke mestrer å ha kontroll over egen psyke. Det kan fra tid til annen gi helt ekstreme utfall fra denne karakteren.Til saken. Om HS mot formodning skulle velge å selge PHO aksjer billig. Finnes det egentlig bedre nyheter?

Focuss, jeg trodde du hadde vett nok til å ligge lavt i terrenget etter rentekrangelen. Men da har du vel fortsatt ikke oppdaget ydmykelsen.
Andy, du har rett i at jeg kritiserte Merlin. Samtidig ser du kanskje at disse opplysningene er nye (?). De er sakset fra siste nr av Kapital

Jeg Leser ikke Kapital og du oppgir heller ikke at teksten din er hentet derfra.
Uansett er ikke teksten fra Kapital eller hvor den kommer fra noe vesentlig anderledes enn det vi allerede vet i sakens anledning.
Redigert 17.08.2019 kl 22:28 Du må logge inn for å svare

«Kontroll over egen psyke»
Jeg synes å huske en rabiat Focuss som hadde drukket litt for mye hvitvin 😊

Er du uenig i at det er en fordel å være opplyst og forberedt ?
Jeg mener som sagt Pho vil lykkes like godt uten Hansson, men bølgene blir mindre hvis vi er forberedt.
Hvis han selger er det ikke pga sviktende tro på PHO
Redigert 17.08.2019 kl 22:30 Du må logge inn for å svare
focuss
17.08.2019 kl 22:29 1654

For de som synes jeg er stygg med Scoopfinder nå skulle bare sett hvordan tosken karakterisert meg etter at jeg forklarte han at aksjemarkedet likte at renten ble senket.Tosken er jo fullstendig på bærtur.Har han penger så er det neppe tjent på egne aktivitet.

Ta deg en pille til. IDIOT

Nei, selvsagt ikke.
Men dette er ikke noe nytt og du kunne uten problemer lagt det inn på tråden av Merlin om du mente det var nyttig å få det ut.
For min del spiller det ingen rolle, ifjor mente jeg at det hadde vært fordelaktig å fått inn en amerikansk eier istedet for, nå tenker jeg en amerikansk eller kinesisk storinvestor eller finans institusjon.

Men nå florerer det med stygge personkarakteristikker mellom flere her og det tjener ingen og jeg har ingen interesse i å delta i en slik debatt.
Photocure vil uten tvil lykkes med eller uten HS, det betyr ikke noen verdens ting.
For å si det sånn, det er ikke akkurat noen stor post de sitter på målt i kroner.
Redigert 17.08.2019 kl 22:36 Du må logge inn for å svare

Det er ikke mindre enn utrolig at du ikke skjønner effekten av renter ennå, Focuss.
Har du hørt om inverted yield ?
Har du hørt om banker som låner inn på korte renter og ut på lange ?
Når rentekurven snur tjener ikke bankene på utlån. Derfor skrumper tilgangen på kreditt inn
focuss
17.08.2019 kl 22:35 1650

Scoopfinder
Å bli mer ukritisk etter å ha drukket vin er så sin sak. Det er noe annet enn å være vaskeekte amatør som deg. PCIB er den mest opplagte short kandidaten på Oslo børs. Scoopfinder , du har fornærmet meg på det groveste grunnet din manglende selvkontroll. Jeg er ikke en som tilgir slikt. Du har vist hva din karakter er.

Regner med du vet hvem det var ment mot. Har pløyd gjennom noen av presentasjonene. Spesielt like jeg linken om Pharma i Kina Focuss. Ny for meg og meget lærerik. Takker. Så får idioten lære seg å lese i stedet.
focuss
17.08.2019 kl 22:38 1636

Scoopfinder
Mitt råd. Slutt å skriv. Du fremstår bare mer stakkarslig for hvert innlegg. Rentenes betydning er vel noe absolutt alle forstår. Muligens med unntak av deg.

Focuss, du tåler ikke at noen blottlegger din totale mangel på forståelse av makroøkonomi. Derfor er du fornærmet.
Du er flink om PHO

Han burde bytte nic til....... For en klovn. Tar som sagt et par K mer til uken. Knall

Focuss, greit nok at du ikke tror på meg, her har jeg funnet et klipp fra DN, kun for deg. Les det 100 ganger.

«Lange amerikanske renter har falt kraftig den seneste tiden, der 30-årige statsobligasjoner ligger lavere enn dagens amerikanske styringsrente på 2,16 prosent.
På den ene siden er lave lange renter bra for aksjemarkedet siden alternative investeringer blir dårligere, samtidig som selskapenes lånekostnader faller, påpeker Næss. 
På den annen side kan en forventning om at amerikanske renter skal holde seg lave de neste 30 årene tolkes som lav økonomisk vekst lenge.
– Det regnes som et resesjonssignal

Når finansaktørene priser inn at renten for de neste 30-årene skal være lavere enn i dag så kan jo det ses på som et sykdomssignal, sier han.
Redigert 18.08.2019 kl 11:24 Du må logge inn for å svare

Vis nå respekt for gode skribenter som focuss. Selg de 10 aksjene dine og invester i dyrehager. Å angripe investorer som støtter å bruke penger for å bedre livskvaliteten til millioner av mennesker hører ingen steder hjemme. Jeg kjøper aksjene dine på mandag, idiot.
focuss
17.08.2019 kl 22:50 1604

Scoopfinder
Helt utrolig at du kan skrive noe så stupid. Virker som du er stolt av å ha forstått at når økonomien sliter så er sentralbankens verktøy å senke renten. Men så ble fortsettelsen for komplisert for deg. Aksjemarkedet liker at renten senkes. Scoopfinder det er bare pinlig å bli konfrontert med din inkompetanse. Heldigvis er de fleste her smartere enn deg. Din PCIB entusiasme dokumenterer din naivitet mer enn nødvendig. Du har rett og slett ikke peiling.