Ved oppkjøp, hva mener du er minste pris?


Det har vært noen debatter rundt mulig oppkjøp.

Hvilken minstepris er du villig å selge for?

Jeg er heller ikke begeistret for Kina, men jeg har en følelse av at Kina før eller senere kan ønske BLC.
Da virker det mest fornuftig med oppkjøp fremfor å la Pho innta Kina på samme måte som USA.

Hvis ikke de gjør som Pafo antyder, at de driter i alle reguleringer og lager en kopi.
Men det gjorde ikke Asieris med Cevira :-)
Redigert 19.08.2019 kl 15:19 Du må logge inn for å svare
thepower
19.08.2019 kl 15:24 1717

You think a bud will come in Q3? With the Cevira payment they should be cash positive by some margin......
pafo
19.08.2019 kl 15:47 1643

Prøv att følg med lite i alle fall, så vidt eg vet har ikke PHO søkt patent verken på Cevira eller Cysview i Kina.
Men de har skaffet seg rettigheter på att utvikkle og selge Cevira i hele verden. Men nær det gjeller cysview kan
hvem som helst lage en kopi fra og med neste måned og selge i hele verden. Utom i USA som de må vente til april
neste år nær patentet går ut. Var dette førståligt eller er det mer du behøver vete.
focuss
19.08.2019 kl 15:50 1639

Scoopfinder skrev

"Da virker det mest fornuftig med oppkjøp fremfor å la Pho innta Kina på samme måte som USA."

At PHO skal gjøre i Kina slik de gjør i USA er fullstendig uaktuellt. Det er ikke det som er alternativet.
Redigert 19.08.2019 kl 15:54 Du må logge inn for å svare
pafo
19.08.2019 kl 16:01 1601

Ja her har vi vel ett eksempel til på vår fantastiske ceo som trur att de 5 mil usd skall betales i tre omganger. Men eg
trur han blander det med de 3 milepæler som skall utbetales efter hånd som de uppnås. De 5 mil kommer nok som en
betalning i Q3. Og har våre fantastiske selgere ikke klart att selge mer en ett halvt scope var på ett kvartal, så bør de
nok finne seg noe annet att gjøre.....
Haltopen
19.08.2019 kl 16:31 1532

Med flere suksessive kvartaler med positiv inntjening og sterk vekst er både kursen høyere og oppkjøpspotensialet større. Hvis Photocure kan kvantifisere et snev av det store potensialet for markedsandeler eller SoC i form av inntjening, er nok budet rett rundt hjørnet. At en potensiell budgiver regner seg frem til at potensialet er 20% markedspenetrasjon for BLC vil det ikke betale mer enn en brøkdel av dette i form av bud av selskapet. Hvorfor skulle det det når Photocure selv bare kan vise til 0,5 – 1% markedsandel i dag, og mål om $20-25M USD omsetning for 2020, og kursen er 55 kr? Det er tross alt ingen garanti for at BLC blir en gedigen suksess i USA, og hvorfor skulle en oppkjøper betale overpris og ta all risiko videre?

Nei, det er ikke merkelig. Kina representerer en betydelig innsparing i produksjonskostnader og det tiltaler vestlige ledere. Økonomer har en tendens til å se seg blinde på tall og hvordan de kan øke profitten. Men i sin iver etter å øke profitten glemmer de risikoen de løper ved å flytte produksjonen til Kina. Kina krever jo innsyn i patentet for å få innpass til det forjettede prodsuksjonsland.

Det som er merkelig er at vestlige ledere ikke er mer skeptiske til regimet i Kina og hvordan kineserne driver forretninger. Nå er det vel heller ikke bare Ola Dunk som blir lurt i Kina. Men at Ola Dunk som tydeligvis foretrekker å handle på billigkjeder som Plantasjen, Ikea og Clas Olson, og tror han gjør gode kjøp, vitner jo om en kultur der man søker konstant etter det som koster lite, og ikke etter kvalitet. Da er det ikke rart at en nasjon, som er gjennomsyret av tankegangen at det billigste anbudet vinner, også har mange ledere som prioriterer pris foran kvalitet. For slike ledere er det naturlig å flytte produksjonen ut av Norge og over til et billigland, f.eks. Kina. Er man i tillegg en smule naiv oppi det hele, så smiler nok kinamannen ekstra bredt. Jeg er blitt fortalt at i enkelte land i Afrika har de et eget uttrykk for billigvarer produsert i Kina. Og det er ikke positivt.

Sikkert mye bra med Kina, men man skal vite hva man begir seg inn på. Men at det er et enormt stort marked skal jeg ikke benekte. Ei heller at landet er rikt og at selskaper i Kina har dype lommer. Så at en potensiell oppkjøper er kinesisk, skal vi slett ikke utelukke.

Enig i det du skriver. Skal vi få et akseptabelt bud på PHO må kursen først kraftig opp. Kursen nå 56, er utgangspunktet for et bud. Vi kan max forvente 50% i et bud hvis det kom nå. Det er derfor en stor risiko å ha slik lav kurs på PHO. Vi skulle raskt ta ut kursen fra ifjor på 64 og deretter ath på 150. Det var en god start i dag. Var det informasjonen om fase III i China som drog kursen. Vi fikk ingen info. fra selskapet.
Hayen
19.08.2019 kl 17:44 1342

Bud er kun risiko hvis 90% takker ja.
Jeg tror uansett at bud nå vil være for lavt til at det skjer.

Effekten av 'nei takk til bud' vil deretter bli mye oppmerksomhet, og godt mulig en kurs (på Ose) som så passerer tilbudsprisen fra selskap x.
Redigert 19.08.2019 kl 17:50 Du må logge inn for å svare

Patent i USA utløper november 2020 om ikke det blir forlengelse ifølge Edison.

Patent protection expires in the EU in September 2019 and in the US in November 2020 (however, we assume there are residual sales due to the drug/device combination nature of Hexvix/Cysview)

Patent Expiration: Nov 6, 2020
https://www.drugpatentwatch.com/p/NDA/022555

Eller,
https://www.pharmacompass.com/patent-expiry-expiration/cysview-kit
Redigert 19.08.2019 kl 17:54 Du må logge inn for å svare
focuss
19.08.2019 kl 18:14 1283

For egen del frykter jeg hverken oppkjøp eller konkurranse i overskuelig fremtid. Skulle jeg dristet meg med et råd til styre så skulle det vært å begynne tilbakekjøp av egne aksjer. Slike aksjer kan fungere som betalingsmiddel når realisering av trinn tre i Schneiders Strategi. Dersom styret selv mener selskapets verdi er undervurdert slik Simply Wall Street gjør så kunne de nå kjøpt egne aksjer med enorm rabatt. MW hadde selvfølgelig blitt grinete med hvem bryr seg om det. Tror en litt smart tilbakekjøpings strategi fort kunne løftet aksjen 20-40 kroner. Bare en melding om de vil gjøre det kunne sent aksjen opp mange kroner.
Redigert 19.08.2019 kl 18:16 Du må logge inn for å svare

Enig i at vi nå trenger hjelp fra selskapet til å løfte kursen. Det som forundrer meg er at vi ikke har hørt fra selskapet angående oppstart av fase III i China. For et hvilket som helst annet selskap ville oppstart av fase III være en stor nyhet.
focuss
19.08.2019 kl 18:24 1257

Dersom selskapet skulle valgt å dele ut 5 mill usd i utbytte så hadde det gitt 2 kr per aksje. Peanøtter. Bare en melding om forsiktig start av tilbakekjøp ville trolig løftet kursen mer uten å bruke en krone. Videre ville de som vil kjøpe aksjer i PHO fått langt sterkere konkurranse enn i dag og kursen ville kunne gå mye på det.

Det at det ikke er meldt er nok greit innenfor. De har informert om at Asieris ville gå igang med fase 3 umiddelbart.
Men jeg mener også at de godt kunne informert.
Det er forskjell på at de vil gå igang og idag opplyst om at "Nå er vi i gang med fase 3"

Det ville vært en enkel og endatil "gratis nyhet/melding"

Dette kunne helt klart gitt noe i media og således vekket enda flere.
Redigert 19.08.2019 kl 18:34 Du må logge inn for å svare
SørenE
19.08.2019 kl 18:59 1185

Hej Norge

AH: Nå er vi i gang :-) -- ville være dejligt med den melding.

Mønsteret fra sidste uge fortsætter --- nogen vil ind :-) -- stadig høj omsætning.
Det gode spørgsmål er om der er nogen der får "lov" at komme ind inden melding og Cevira fase 3 bliver offentlig gjort senere på ugen eller næste -- virker bare sådan.
Det var dagens konspiration :-)

Den glade Dansken
Tålmodig 2-4 kvartaler

Londonmannen, jeg har gjort business med kinesiske selskaper. Ja, man kan bli lurt. Gjør man en god jobb så blir man ikke lurt. Kinesiske selskaper er hverken bedre eller dårligere enn vestlige. Der som her så finnes det gode og dårlige selskapet.

Nå er dere en liten gjeng som leter etter negative forhold rundt Photocure og det ser ut som dere ikke har mye krutt i pungen. Det eneste dere kommer med er kritikk av kinesisk business og High Seas. Nå ser sistnevnte ut til å gå bedre og business i Kina er en gammel myte som kun norske nisser tror på. Hva har dere igjen da?

De har ingenting Medisinmannen. I mellomtiden ser de aksjen bygge moment, men forstår ikke hva som utfolder seg. Med tanke på hvor lenge enkelte har holdt på har de allerede gått glipp av betydelig gevinst. Det er nok fremdeles et meget tidlig stadie i Photocure kursens utvikling, men vi har sett før med andre selskaper som sitter på unike produkter at det kan gå fort. Mens vi ventet øker vi litt hver gang økonomien tillater det. Når Photocure nå skal erobre verden er det veldig hyggelig at driftige Kinesere også er med. Photocure er i dag for liten til å kunne erobre Asia alene. Med partnere vil enda et uvirkelig stort marked åpne seg til glede for pasienter, myndigheter, forsikringsselskaper, og aksjonærer.

Medisinmannen
Med all respekt å melde så forsøker jeg ikke å finne negative ting med PHO. Jeg har ståltro på PHO, men jeg er oppriktig bekymret for at kinesiske interesser kan ha fått litt for stor appetitt etter å ha fått øye på Cevira. Jeg tviler ikke på at de også har latt sine øyne hvile på PHO og sett det flere av oss andre ser. Da ser de også et selskap med et vanvittig stort potensiale som er priset langt lavere enn det burde være.

Hva tror du om mulighetene og potensialet for BLC i Asia og spesielt Kina?
gunlove
19.08.2019 kl 23:36 780

For meg så endret en del seg når et kinesisk farmasi selskap kom inn i bildet. Jeg leser at flere tror at oppkjøp nå ikke er sannsynlig og det er jeg til en viss grad enig i. Problemet eller fordelen, alt etter som, med Kina og kinesere er at de tenker på en helt annen måte enn det trauste nordmenn gjør. Etter at det ble mer trøkk på økonomien og de åpnet opp for mer markedsøkonomi i Kina har de virkelig tatt for seg i økonomien. Jeg håper PHO har en så spriket avtale med Asieris at den ikke kan 'misforstås', jeg tror Daniel Schneider har god kontroll for hva de driver med. Jeg har et inntrykk av DS at han er en meget erfaren mann som har vært ute i flere vinternetter før og gjør det som er riktig for Photocure. Avtalen de har fått i stand med Cevira ser jo slik ut.

Jeg stoler uansett ikke på Kina, slik har det vært lenge. De overkjører små nasjoner og tar for seg på en måte vi i vesten ikke er vant til. Vi ser, et bud på kr 150,- +- fra et amerikansk selskap (som selvsagt blir avvist) hadde fått fart i kursen og trolig kinesiske farmasi selskap. Det er viktig å få kursen opp, få frem verdien og potensiale som ligger i selskapet. Dagens prising er helt latterlig etter mitt syn, et bud løfter kurs og interesse. Vi må få betalt for mulighetene dette selskapet har jobbet seg frem til, dagens aksjonærer fortjener å få godt betalt på den ene eller andre måte.