--Dette er langt over Teslas servicegaranti.

livecnn
19.08.2019 kl 13:21 352

I februar 2018 sendte SpaceX opp Elon Musks Tesla Roadster opp i verdensrommet. I førersetet satte de en dukke kalt Starman, og fylte opp resten av bilen med en haug av nerdete referanser.

Nå, halvannet år etter den vellykkede oppskytingen, har Roadsteren og Starman tatt sin første runde solen.

Nærmer seg Mars
Nettstedet Whereisroadster.com sporer hvor i verdensrommet Roadsteren befinner seg, og oppdaterer automatisk en rekke forskjellige parametere.

Vi kan for eksempel lese at Roadsteren i skrivende stund har «kjørt» nesten 300 millioner kilometer i en hastighet på 1408 kilometer i timen. Nettstedet påpeker at dette er langt over Teslas servicegaranti.

Den røde bilen nærmer seg Mars, og er «bare» 111,8 millioner kilometer unna. På grunn av hvordan planetene og Roadsteren går i bane rundt solen, vil det imidlertid ikke være før oktober neste år før de to nesten treffes. Du kan se en animasjon av ferden her.

Historisk oppskyting
Det skal ha vært Elon Musks idé å skyte opp hans personlige Tesla Roadster i verdensrommet. Musk er sjef hos både SpaceX og Tesla, og SpaceX trengte noe å bruke som nyttelast da de skulle teste den nye Falcon Heavy-raketten.

Det var første gangen de skulle skyte opp noe med tre «boostere» samtidig, som alle skulle lande igjen etter oppskytingen. Sjansen for suksess ble omtalt som forsvinnende lav, og dermed ville de ikke putte noe av faktisk verdi som nyttelast. Men i stedet for å bare putte skrapmetall eller stein i snuten på raketten, foreslo Musk sin første Tesla Roadster.

Oppskytingen endte opp med å bli historisk. To av boosterne landet i tandem på bakken kort tid etter oppskytingen, og David Bowies «Space Oddity» pumpet ut av høyttalerne da raketten åpnet seg opp i verdensrommet og skjøt ut Roadsteren. På skjermen i bilen lyste det tydelig «Don't Panic», en referanse til Haikerens guide til galaksen. Dette var bare én av de mange rare tingene de puttet i bilen, som er planlagt å gå i bane rundt solen.

https://www.tek.no/artikler/na-har-starman-flydd-en-runde-rundt-solen/471799
mishka
19.08.2019 kl 15:29 318

Jeg tror folk flest ville være mer interessert i at servicetider overholdes og at kaoset tar slutt. En bekjent med suv,en har ventet i snart et halvt år på å få justert måkevingedørene så de ikke lager bulk i dørkarmen når de lukkes. Lakken er allerede flasset bort der de treffer og det ser helt latterlig ut.
dirken
19.08.2019 kl 18:24 267

Teslaen driver selvskading?