Rec - Kina innfører toll på varer fra USA.


"Kina innfører toll på 128 amerikanske varer, inkludert frukt og svinekjøtt, som følge av at USAs president Donald Trump har innført toll på stål og aluminium. Det melder det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua. Tollsatsene blir på mellom 15 og 25 prosent." Dette ifølge NRK1 tekst-TV mandag 02.04.18. Senere på NRK1 Dagsrevyen kom det frem at Trump vil svare med ytterligere toll på kinesiske produkter. Dow falt 1.9% mandag som en følge av frykt for konsekvensene av en handelskrig med Kina.

Kina legger seg dermed ikke på rygg som enkelte her på forumet har hevdet, men Trump er kanskje gal nok til å vinne denne handelskrigen med Kina? Det er i hvert fall bra at noen gjør noe med Kinas urettferdige handelspraksis som f.eks. kopiering av produkter, 57% toll på amerikansk polysilikon og subsidiering av poly industrien i Kina. Det blir spennende å se hva resultatet av eventuelle forhandlinger blir og som kan gi kraftig økning i Rec-kursen. Jeg vil i hvert fall kjøpe flere Rec aksjer i dag, også på grunn av refinansiering av bond 2023 som reduserer endel usikkerhet.
Redigert 03.04.2018 kl 08:54 Du må logge inn for å svare
Solerbra
02.04.2018 kl 18:21 10722

Kan denne tollen faktisk bli en fordel for Rec? Så lenge Kina ilegger toll vil kinesiske poly-produsenter (som etterhvert trenger et marked utenfor Kina) vil det garantert bli ilagt tilsvarende toll på kinesisk poly, og dermed vil de ikke være konkurransedyktige i ROW. Det er jo en fordel for Rec. Markedet utenfor Kina vil etterhvert bli en større og større del av kaka. I dag leser vi om en fornybarboom i Storbritannia fordi sol (og vind) nå er konkurransedyktig uten subsidier. Det er jo det sentrale. Billigste energiform vinner og vil vokse enormt. Behovet for å selge til Kina kan forsvinne før tollen.

Kina går rett i fella og svarer med toll på ikke to, men hele 128 varer. Det er jo en eskalering som ønsket fra Trump. Kina gambler med at demokratier har svakhet som gjør at de lett bøyer av.

Men med dette er det håp om at Trump får god støtte til å effektuere toll på $60 mrd. Husk: $60 mrd kontra $3 mrd. Kineserne har nok problemer med å finne import nok fra USA som de kan tolle. USA er i motsatt posisjon. Hvem har mest å tape på en handelskrig, den som er tjent med status quo eller den som er tjent med en forandring?

OK, lag juice av frukten og skinka kan nok andre spise. De stor tollinntektene kan jo eventuelt brukes til å øke landbrukssubsidiene ytterligere. He-he!

- Kina må svare, men svaret har vært veldig moderat.
- Trumps strategi er å få motparten til å reagere som forventet og øke innsatsen i potten.
- Siden Kina svarer moderat må Trump-administrasjonen melke og vinkle dette maksimalt.

Merk at REC allerede har opplevd handelskrigen mellom USA og Kina i snart 5 år. Det er allerede 57 % tariff for REC som i praksis betyr at man ikke har tilgang til det kinesiske markedet med mindre kinesiske spotpriser går høyt nok til å dekke tariffen. I 2019 ville Kina uansett ha fornyet sitt vedtak om tariff på polysilikon. Man er derfor helt avhengig av konflikt for å endre status quo i favør av en løsning som avvikler tariffen.

En eskalert handelskrig mellom USA og Kina vil ikke påvirke REC direkte da vi allerede har 57 % tariff. Den blir ikke høyere. Det er øvrige produkter i andre bransjer som da opplever å få tariff.

På begge sider vil innføring av tariff skade begge lands økonomier. Begge parter er dermed tjent med å bli enige på et tidspunkt.

Trump vet at Kina har mest å tape på en handelskrig med USA og derfor kan han rasle med sverdene. Så er det da også litt sunt for global økonomi at kinesisk dominans og urettferdige handelspolitikk utfordres. Det må gjelde like regler i global handel og i dag driver Kina med cherry-picking hvor de krever full tilgang til USA, men hvor USA i stor grad blir stengt ute fra Kina. Polysilikon er her et kremeksempel på kinesisk proteksjonisme og kan brukes som symbolsak på hvordan Kina behandler amerikanske selskaper i praksis. Det er også spørsmål om beskyttelse av patenter og JV-regler. Kina er ikke uskyldige. Det er bare Trump som tørr å gjøre noe andre ikke har turt før. Skal amerikansk økonomi styrkes må kinesisk økonomi konkurreres mot.


...........................

Det er 10,000 ganger viktigere for REC at Daqo og OCI har inngått store avtaler med LONGi. Men det er noe norske tradere ikke fanger opp når de utelukkende er på jakt etter å finne noe negativt i det hvite hus de tror påvirker REC teoretisk.

Jeg anbefaler ingen å selge under 1,50 nå.


*Ved etablering over 1,50 er det 1,65 og 1,80 som er rallypunkter (gevinstsikringspunkter) for traderne.
Redigert 03.04.2018 kl 09:11 Du må logge inn for å svare

Viktige poeng. Paradoksalt nok, så kan en eskalering av handelskrigen være godt nytt for oss som er aksjonærer i rec.

"US-China trade war is a 'very low probability,' says top market strategist:
Scott Wren, a senior global equity strategist at Wells Fargo Investment Institute, says worries of a U.S.-China trade war are overblown. Instead, he expects to see renegotiation.

Wren told CNBC's Melissa Lee that he expected to see a lot of renegotiation between U.S. and Chinese policymakers in lieu of a more heated battle."
https://www.cnbc.com/2018/04/02/top-market-strategist-us-china-trade-war-is-a-very-low-probability.html
Redigert 03.04.2018 kl 09:21 Du må logge inn for å svare

Jeg har også tro på ekstremt mye støy og overdramatisering på scenen og mye forhandlinger bak i kulissene. Jeg legger sjelden vekt på hva jeg ser på scenen som ofte er spill for galleriet.

Som nevnt før har jeg i 5 år hatt som scenario at REC må forholde seg til Kina-tariffen og at den er en mer eller mindre permanent forordning - noe REC må tilpasse seg til. Så er det ren bonus dersom Kina-tariffen avvikles i 2019 eller igjennom forhandlinger, og dermed gjør at REC får full markedstilgang til reeksportdelen av det kinesiske markedet igjen.

Jeg tenker det er sunt at alle dere andre også anser Kina-tariffen som permanent og tar det som bonus dersom det blir en endring. Man kan da ta hele støynivået omkring handelskrigen med knusende ro og som storm i et vannglass.
MCAP123
03.04.2018 kl 09:37 9448

Nordea Markets gjenopptar ifølge en oppdatering dekning på Scatec Solar med en kjøpsanbefaling og et kursmål på 58 kroner, skriver TDN Direkt. Lurer på når noen tar opp dekningen av REC. Forbausende stille. Kommer vel når kunder er ferdigkjøpte.
orhaugen
03.04.2018 kl 09:40 9393

Mange som selger og tenker at vi nok en gang topper ut på 1,50 og skal ned til 1,35, men den tid er nå forbi. Ha en fin dag!

Meglerhusen opptar dekning av REC igjen når aksjen allerede har steget mye og er "populær" igjen. Det er trist fordi at det betyr at mange på OSE går glipp av avkastning fordi de ikke følger med på REC-aksjen daglig og kom seg inn på et tidlig og lav nivå.

REC-aksjen har også i en periode vært en casino-aksje for tradere på kortsiktige bets. Da er det vanskelig for meglerhus å lage seriøse analyser. Nå som finansieringen er i orden og eierne konsoliderer makten, vil man i økende grad måtte ta fundamentale hensyn og korrigere aksjen oppover. Da blir det også lettere for meglerhusene å etterhvert slenge seg på med å skulle selge analyser til kundene sine.


Akkurat nå må vi la traderne få selge seg ut rett under 1,50. Majoriteten selger ikke da de vet kursen stiger i kommende måneder.


...............

Husk at det er selgerne vi skal tjene penger på!
Redigert 03.04.2018 kl 09:55 Du må logge inn for å svare
tommy00
03.04.2018 kl 09:58 9181

Tror fortsatt at Kina er mer enn desperate for å finne en forhandlingsløsning i handelskrigen. Det vi ser nå er bare forpostfektninger, for å unngå å miste ansikt, spesielt i egen befolkning, som sikkert ønsker at man skal kjempe til siste mann. Kinesiske toppolitikere er realister, og uten at de sier det offentlig, så innser de at handelsbalansen mot USA må forskyves noe tilbake. 100 milliarder dollar utav 500 milliarder er et moderat krav fra amerikanernes side, og noe Kina kan leve med.
En "full blown" handelskrig kan forskyve handelsbalansen med flere hundre milliarder, og er selvfølgelig noe de vil unngå for enhver pris, da det vil underminere velstandsutviklingen i Kina og sette dem tiår tilbake, selv om de får inn en fulltreffer midtskips på USA.
Jeg tror det vil etableres en gjensidig avtale med Kina, og om ikke poly blir med i første omgang, så tror jeg det ligger an til at den ikke fornyes ved utløp i 2019...

Enhver avisartikkel i USA som handler om at amerikanskje polyselskaper rammes av kinesisk tariff er et irritasjonsmoment og symbol på hvordan Kina undergraver og utnytter USA. Det styrker Trump. Det går rett inn hos kjernevelgere som er opptatt av arbeidsplassene sine. Det er politisk uklokt av Kina å opprettholde tariffen utelukkende for å drive politisk gjengjeldelse. Moralsk vil Kina også vinne på å fjerne flere åpenbare handelshindringer mot USA, mens Trump brummer.

.......................

Haha, se nå tror robotene at vi er negative fordi vi snakker om handelskrig. Den teller 0,001 % av helhetsvurderingen. Som nevnt er det tilbud- og etterspørselskurven for polysilikon det har skjedd mye med den siste tiden, hvor LONGi tar store volumer ut av spotmarkedet og over i kontrakter. Dette vil generere skifter i tilbudskurven som legger press på prisbildet.

Vi ser også at selskaper på langtidskontrakter som videreselger overskuddspoly stadig blir mindre viktige i takt med at kontrakter utløper.

..........................


Jeg betrakter dagens aksjekurs som sterk underprising i forhold til hva som har skjedd hittil i år. Vi var på 1,50 da børsen åpnet 2. januar og har således ikke hatt noen progresjon siden da selv om REC nå er refinansiert og har prestert bedre enn markedet har lagt til grunn. OSE har dermed valgt å gå tre skritt tilbake sålangt i 1H18 bare for å gå tre skritt frem igjen.

Jeg har ingen aksjer til salgs på 1,50!
Redigert 03.04.2018 kl 10:11 Du må logge inn for å svare

Alle eksportørers drøm er å selge til det store amerikanske markedet. Kina inkludert. At USA har vært åpen for kommunist-Kinas eksport, har vært avgjørende for veksten i Kina og Kinas eksportoverskudd. Jeg synes det er da rimelig at USA krever litt tilbakeholdenhet fra Kinas side. Hvis ikke, la de smake sin egen medisin!

Men sentralt i dagens tollsituasjon er jo også det at kineserne har ingen respekt for IP-rettigheter. De kopiere og stjeler som ravner, mens myndigheten ser mellom fingrene. Attpåtil legger dem toll på produkter fra amerikanske bedrifter. Det er jaggu på tide at amerikanerne sier nok er nok!
orhaugen
03.04.2018 kl 10:38 8920

Det pøses ut med aksjer! Baller har de..Vi skal uansett ikke ned til 1,35 denne gangen..
Redigert 03.04.2018 kl 10:51 Du må logge inn for å svare
nemi's
03.04.2018 kl 10:47 8864

Liker å se at SEB holder på hver JUM-aksje, alle 53.861.032 er i aksjonæroversikten nå. UMOE overtok Kagra sine REC-aksjer i februar. Mulig vi kan håpe styreformannen vil hjelpe aksjonærene å vise REC's verdier fremover ved faktisk å konsolidere og tilbakekalle også SEB-aksjene nå senere i april. Da vanker det ros.

Børsen i null og REC ned 5 % fra topp i dag. Virker igjen som noen sitter på ny infomasjon....
Redigert 03.04.2018 kl 11:26 Du må logge inn for å svare
orhaugen
03.04.2018 kl 11:26 9322

Ingen ny informasjon, kun det vanlige tradermønsteret med å lukte på 1,50 og så synke ned til 1,35 igjen. Gjesp!

Ettersom man er "garantert" å få mer enn 1,50 per aksje i fremtiden vil ethvert kjøp under 1,50 gi avkastning til kjøper. Vi får ikke avkastning uten at det finnes selgere som er villig til å gi vekk avkastningen sin. Det som er flott med tradere som selger er at de umiddelbart blir kjøpere på jakt etter ny innganger.
orhaugen
03.04.2018 kl 13:56 8700

Ser ut til at vi blir kvitt mye tradergrums allerede i dag og at de mest sannsynlig ikke får kursen lenger ned. De må begynne å kjøpe tilbake igjen allerede i dag og kursen spretter raskt over 1,50 igjen. Forhåpentligvis kan vi si adjø til dette nivået for alltid. Mange langsiktige aksjonærer som fortjener høyere kurser.
questi
03.04.2018 kl 13:58 8672

Mer detaljert projeksjon for April 2018, perfekt kileformasjon med pull-back 3.april.2018

https://imgur.com/a/rh4dh
Redigert 03.04.2018 kl 16:26 Du må logge inn for å svare

Fint å se hvor rolig REC longere er for tiden. Kursen stuper litt på morgenkvisten, tilsynelatende fritt fall men det er ro i REC leiren og knapt noen som nevner noe om dette. Her behøver man ikke å studere grafer eller RSI for å skjønne at kursen er på vei nordover... Ha en fortsatt fin dag i solen. I skrivende stund er vi tilbake til start igjen. Når vinker vi farvel til 1,50..?
Redigert 03.04.2018 kl 16:17 Du må logge inn for å svare
questi
03.04.2018 kl 16:19 8323

Ja.. etter 1.80 kommer vi kanskje ned igjen, men ikke under 1.50 tror jeg..., farvel til 1.50 (siste emi) for alltid... REC vil ikke være 1.50 igjen i Universets historie.. litt melankolsk tanke :P

I dag har over 40 mill. aksjer skiftet eiere. Disse aksjene har en inngangsverdi mellom 1,42 og 1,49. Jeg synes det er et greit utgangspunkt for videre utvikling gitt at de fleste ønsker kursen opp.
questi
03.04.2018 kl 23:53 7619

De som ønsket å selge under 1.50 har allerede solgt i dag :D

"The United States has “enormous leverage” over China that can be used to bend the Chinese government’s trade policies, Gordon Chang, an expert on China and columnist at The Daily Beast, said on Monday’s edition of Breitbart News Tonight in an interview with co-hosts Rebecca Mansour and Joel Pollak.

Chang framed China’s trade policies as designed to harm America’s economy. “In terms of trade war, China for decades has been trying to undermine the American economy. Whether we call it a ‘trade war’ or whether we call it just ‘trade friction,’ Beijing has been trying with predatory means, and especially with a much more mercantilist attitude, to game the system.”

“I don’t think we have to worry too much about Beijing, and the reason is that we are the trade deficit country when it comes to China,” assessed Chang. “Last year, 88.8 percent of China’s overall merchandise trade surplus related to sales to the U.S., which means there’s tremendous leverage that we have because they need access to our market. We don’t need them nearly as much as they need us."

http://www.breitbart.com/radio/2018/04/03/gordon-chang-china-can-huff-and-puff-but-u-s-holds-almost-all-the-cards-in-trade-fight/

Nettopp!

USA har lite å tape på at de nå konfronterer Kina med fakta og tall. Håper bare at andre land følger etter, selv om det nå viser seg at størstedelen av handelsoverskuddet melkes fra amerikanerne.

Responsen til kineserne nå er lik den russerne har ifm giftdrapsforsøkene i Salisbury: hevder sin uskyld og lover samtidig å gjengjelde med samme mynt. Hvorfor det? Jo, fordi de spekulerer i demokratienes svakhet. Forsøker å splitte motstanderne og prøver å få de som rammes i USA til å overbevise styresmaktene til å trekke seg fra konflikten.

Kina har sett på USA som den store motstander politisk og økonomisk over lengre tid. Dessverre har ikke handel og samkvem med landet trukket denne holdningen i rett retning. Håper andre land, inkl Norge, nå følger etter og ser urimeligheten med deres handelspraksis. Kommunistautokratiet Kina må ta til fornuften om de ikke skal tape på dette.

Dæven, Trump innfører tariff på kassettspillere.

I tillegg blir det dyrere å importere granater, rakettkastere, flammekastere og atomreaktorer.

Dette hadde passet bra 1. april.

Traderne bør jo selge seg ut av REC-aksjen nå til 0,80!
Redigert 04.04.2018 kl 10:30 Du må logge inn for å svare

Merkelig nok unnlater Trump å innføre ekstra toll på invertere, solceller og batterier typisk brukt ifm med PV-anlegg. Dette til tross for at Solarworld foran en storjury i 2014 la fram bevis for at agenter fra Folkets frigjøringshær hadde kopiert og stjålet PERC-teknologi. Hmmm ...!?

SolarWorld Germany er insolvent enda en gang.


1,43 er et godt kjøp sett to uker under ett. Da kjøper man under snitt.
Redigert 04.04.2018 kl 11:00 Du må logge inn for å svare
questi
04.04.2018 kl 11:42 6921

Jeg tenker meg at en viktig forskjell på varer fra USA og varer fra Kina, er at produkter som kineserne kjøper fra USA er kvalitetsprodukter enten reelt eller innbilt - eksempelsvis frukt som har strengere kontroller mht sprøytmidler osv, og forbrukerne er ofte folk med penger som er villige til å betale den ekstra tollen for å få tak i disse varene. Til gjengjeld er de fleste varer som kjøpes fra Kina av amerikanerne motivert av det at varene billige, dvs at det finnes (bedre) alternativer men de er dyrere, og at forbrukerne er mindre lojale i sitt forbruksmønster ved pris-endringer som følge av toll.

Kanskje økonomer kan si om denne forskjellen spiller noen rolle om hvem som kan holde ut lengst, og hvem som tjener i lengden, eller om eventuell tariff-krig mellom USA og Kina bare følger de typiske økonomiske modeller :)
Redigert 04.04.2018 kl 11:47 Du må logge inn for å svare

Det vi nå ser i forholdet Kina USA er ikke begynnelsen på en handelskrig. Kina har ført en handelskrig mot USA i mange mange år. USA prøver nå å legge press på Kina for å få en slutt på denne handelskrigen.

"Party Directive Reveals Increased Chinese Theft of U.S. Technology:
China's Communist Party recently authorized an aggressive program of stealing U.S. science and technology information by recruiting Americans in the tech sector with access to trade secrets, according to an internal Party directive.

The classified document reveals that China's ruling Communist Party regards the United States as a "hostile" power that is blocking China's development by denying access to cutting edge American technology.

China's systematic theft of American technology is also being carried out with the aim of subverting U.S. and western nations, according to the document.

"This is proof China is aggressively subverting America and stealing technology through espionage," said a person familiar with the plan.

FBI Director Christopher Wray said Chinese intelligence gathering is a major threat facing the United States.
"In our experience, there is no nation that targets America's assets more aggressively than the Chinese government," Wray told NBC News.

"And the Chinese government works hand in hand with Chinese companies, among others, to do everything they can through all sorts of means to try and steal our trade secrets, our economic assets," he added.

Targets of Chinese spying range from special corn seeds in Iowa to control systems for wind turbines in Massachusetts, Wray said.
The threat posed by aggressive Chinese theft of trade and economic information is having "a real impact" on American jobs, businesses, and consumers, he said.

Disclosure of the internal Chinese report bolsters the findings of a March 22 report by the U.S. Trade Representative (USTR) office that warns China is stealing massive amounts of American technology.

http://freebeacon.com/national-security/party-directive-reveals-increased-chinese-theft-u-s-technology/

Forøvrig har jo den handelskrigen Kina i mange år har ført kostet REC milliardbeløp. REC har allerede maks toll på sine produkter og har bare en oppside på det som nå skjer.
Redigert 04.04.2018 kl 12:03 Du må logge inn for å svare

Det er kun tradere som er opptatt av dette. Det er de som er impulsive og sensitive mot nyhetsoverskrifter og støy. Vi andre legger overhodet ikke vekt på dette.

Det kommer ingen ny handelskrig. Det har vært en handelskrig som er 5 år gammel nå. Vi får ingen ny tariff. Det har vært en tariff på 57 % siden 2013. Vi merket effekten av den for alvor i 3Q15. Per 4Q16 hadde REC kommet i vater igjen etter omstilling til ROW.

USA og Kina kan få lov å krige så mye de vil. Det er kinesisk økonomi det går hardest ut over siden de har størst fallhøyde. REC selger verken mer eller mindre polysilikon over at Trump innfører tariff på kassettspillere. REC får heller ikke markedstilgang til Kina for Moses Lake uten at Trump driver økonomisk krigføring som til slutt ender med en fredsavtale. Jo mer konflikt jo mer bull. Jeg heier på Trump! REC har kun oppside i at konflikten eskalerer ved at det kan raskere føre til en avvikling av tariffen.

Mange er veldig overfladiske i sin tankegang og tenker ikke konsekvensanalyse av sine impulser. Og hva er alternativet som markedet mener er bedre? Er det bedre at amerikansk industri dør ut og at Kina får verdensherredømme med resten av verden som økonomiske vassallstater? Det er sunt og godt at andre økonomier i verden reagerer mot Kina. Det skal være konkurranse. Beinhard konkurranse!

Så må traderne gjerne velge å gå ned på nyheter som ikke er spesielt relevante, og dermed gi oss andre avkastningsmuligheter på bedriftsøkonomien i selskapet. Det er kun en ting som teller når man investerer i REC, og det er at selskapet REC gjør det bedre. Da er det meste annet ganske lite vesentlig for om REC gjør det bra eller ikke.

Det er kun omsatt aksjer for 13 mill kroner. Det er meningsløst at 2-3 tradere alene skal drive kursen ned til 1,42 og sitte der og vente. Da bør vi heller utløse en SL og få litt action. Jeg har ingen salg under 1,65 og jeg har ingen kjøp over 1,20.

Og nå går spotten i taket som jeg sa

PV Grade PolySilicon (9N/9N+) 17.70 13.00 15.410 Positive Change Sign0.5 Positive Change Sign 3.35%
2nd Grade PolySilicon (6N-8N) 15.80 11.00 12.920 Positive Change Sign0.44 Positive Change Sign 3.53%
PV Grade PolySilicon in China (9N/9N+) Visit here for more Poly-Si price Positive Change Sign %
PV Grade PolySilicon Outside China (9N/9N+) Visit here for more Poly-Si price No Change Sign %
Unit: USD/Kg more Last Update: 2018-04-04
Redigert 04.04.2018 kl 12:01 Du må logge inn for å svare
sindree
04.04.2018 kl 12:02 6795

Kjøp med begge henda. Pv insight opp med over 3%..

Jeg skjønner ikke at dere gidder å downtrade under 1,50. Det er døfødt i lengden. Det er å gi vekk aksjer til underpris. Shorterne dekker seg inn for billig.

Tradere er ekstremt naive mennesker.

I dag har traderne tradet seg ned fra 1,50 til 1,42 mens spotprisene denne uken viser en solid oppgang. Tidligere i år "fryktet" traderne når prisene falt bittelitt og sendte kursen i kjelleren. Nå skal vi liksom dilte opp igjen på spotprisimpulsen.

Jeg kan stille klokka etter dere ;p


Nå kommer snart TDNfinans... og vips så er det tradere som er i bedre humør.
Redigert 04.04.2018 kl 12:07 Du må logge inn for å svare

Hvis du forutsetter hva traderne gjør må det jo være enkelt å bli rik. Regner med du solgte på 1,50 og kjøpte på 1,42?

3,5% opp er pent. Håper dette danner trenden utover våren. Men ser at selgerne ikke var fornøyd ;)
Redigert 04.04.2018 kl 12:20 Du må logge inn for å svare