Full krig i ELE


Nå er krigen i gang.

ABO slenger dritt, vurderer rettslige skritt og er misfornøyde med at ledelsen motarbeider de når de vil overta sjappa.

ELEs ledelse har for første gang uttalt at de ikke har tillitt til ABO, og vil gjøre alt de kan for å kvitte seg med dem.

nopetter
19.08.2019 kl 16:31 1195

Som jeg har skrevet tidligere så er skjerfet dead man walking uten Element. Ingen kommer til å bruke deres tjenester mer, og derfor prøver han nå alt. Han er den eneste som har truet OSE med søksmål.

Elements største eier Alpha Blue Ocean (ABO) kommer i en pressemelding med skarp kritikk mot generalforsamlingen i Element som ble gjennomført mandag. Der stemte selskapets aksjonærer mot forslaget fra ABO om å kaste styre.

– Elements generalforsamling var en skam og brakte frem store mangler i selskapets ledelse, sier ABO-sjef Pierre Vannineuse i en pressemelding.

– Først gjennom et høyst mistenkelig aksjekjøp som ble gjennomført svært raskt forrige uke og involverte utstedelse av nye aksjer i selskapet med den åpenbare hensikt å utvanne eksisterende aksjonærer, sier ABO-sjef Pierre Vannineuse i en pressemelding.

Handelen Vannineuse omtaler er Elements kjøp av blokkjedeselskapet Palcapital Ventures tidligere denne måneden. ABO ba om en utredning om dette kjøpet under mandagens generalforsamling. Elements daglige leder Geir Johansen begrunnet da kjøpet.

Videre trekker ABO-sjefen frem at de gjennom dagens generalforsamling ble kjent med at ProCorp, som eies av Element-styreleder Thomas Christensen, fikk betalt 180.000 kroner i forbindelse med handelen.

– Så mistenkelig er Palcapital-transaksjonen og den ekstraordinære kontantgebyrbetalingen til styrelederens selskap at vi stresser med å få detaljert informasjon fra Elements ledelse og vil vurdere en etterforskning, fortsetter Vannineuse

hvis du tenkt sitte i element bør du ha krigkasse til at plukke abo aksjer. uansett vad som skjer så skal aksjer selges. nye eller mer en halvparten av selskapet. det er min gjetting..

Element er nå såpeopera delux.
Redigert 19.08.2019 kl 16:46 Du må logge inn for å svare
HP17
19.08.2019 kl 17:11 1067

Krig mellom hovedeier og selskapet er sjeldent godt nytt for verdiskapning i et selskap. Hvordan i h... skal ELE bli kvitt ABO når en ser eierandelen samt at det gjennstår et betydelig antall millioner som skal konverteres i transje 3?

Gött med krig mot abo. Finns förstås inga vinnare men så mycket skada som möjligt på abo er trevligt.
HP17
19.08.2019 kl 17:26 1003

Jeg er godt fornøyd på alle andre aksjonærenes vegne ar ABO gikk skikkelig på trynet i dag. Tror uansett det var det beste for ELE på lang sikt. Hva ABO nå finner på etter dette forsmedelig tapet, ja det gjennstår å se?

Nå har jo ABO uttalt at de ønsker å fusjonere selskapet med den massive utvanningen det måtte bety. Litt som brexia/auplata. Det ble jo en sørgelig affære. Ble vel utstedt flere hundre millioner nye aksjer i den take-over’n.

Er vel ikke annet å gjøre nå enn at allerede eksisterende større aksjonærer må øke jevnt og trutt ved hver konvertering. Det er de med mye tørt krutt som kan redde selskapet.

Ca 10,6 millioner aksjer har BO igjen å konvertere med strike pris på 1,6
HP17
19.08.2019 kl 18:33 857

Ja det er desverre helt «vanvittig»

De har 4 mill aksjer nå. Og 2.4 MNOK de kan konvertere. 1.5 mill aksjer på kurs 1.60

Det som er nytt nå er denne setningen:

"The 1,937,500 new shares will initially be issued on a separate, non-tradable ISIN. The new shares will be converted to the ordinary ISIN of the Company and made tradable on the Oslo Stock Exchange following approval and publication of a listing prospectus."

Det betyr trolig at det kan ta litt tid før aksjene kan selges.

Jeg snakker kun om transje 3. Tror de har ca 17 million NKR igjen av denne transjen

Det er 25 mill som er trekt. Transjen totalt er på 50 mill. Av de 25 første millionene, er det bare 2.4 mill som ennå ikke er konvertert.
Resten må trekkes først.

-Vi ønsker oss ut av denne avtalen. Vi kan ikke, vil ikke og ønsker ikke å være del av ABO-fasiliteten, som er negativ for selskapet. Avtalen skaper negative ringvirkninger med tanke på aksjonærer, journalister, Børsen og Finanstilsynet, sier Christensen. -I etterkant av den ekstraordinære generalforsamlingen sier styreleder Thomas Christensen til E24 at styret vil ut av låneavtalen med ABO, en avtale han mener aldri burde vært inngått. 


Amen!!😎
Redigert 19.08.2019 kl 19:32 Du må logge inn for å svare

Noe annet enn Grues "det er viktig å påpeke at ABO er i samme båt som alle aksjonærer" 😅
HP17
19.08.2019 kl 19:42 687

ABO kan da virkelig ikke være i samme båt som de andre aksjonærene. Det er ABO som har fått senket kursen fra godt over kr 120 helt ned til dagens kurs ved «døddspirallånet» det de shorter, konvertere og selger til stadig lavere kurs.

Med alla skattefradrag som takket være GRUE og ELE kommer til neste år så kan man finansiere ett bra søksmål mot henne og Beitnes.

Elements generalforsamling var en skam og brakte frem store mangler i selskapets ledelse, sier ABO-sjef Pierre Vannineuse i en pressemelding.

😂😂silkemyk er forbanna

ELE jobber konkret med en løsning som skal få fjernet ABO for godt. 
Og mye tyder på at en løsning nærmer seg:

"- Vi er i ferd med å få et godt alternativ på plass", bekrefter topp-sjefen i ELE til DN.
Inord
19.08.2019 kl 22:34 479

Så kan det jo også hjelpe hvis det kom noe nytt som drev kursen opp til noen kr. Det vil da ikke bli så mange aksjer på ABO.