BAKKA:MER OPPSIDE ENN NEDSIDE FRA PRISESTIMAT PÅ 57/KG -JAKOBSEN
London (TDN Direkt): Det er mer oppside enn nedside i lakseprisen i forhold til prisestimat på 57 kroner pr kilo i de kommende to årene.

Det sier finansdirektør Høgni Dahl Jakobsen i Bakkafrost til TDN Direkt på Intrafish Seafood Investor Forum torsdag.

Lakseprisene har falt kraftig de seneste ukene, og prisestimater har blitt nedjustert. Nordea Markets og DNB Markets ser gjennomsnittlig laksepris på 57 kroner pr kilo i perioden 2019-2021.

-Det er klart det som skjer nå er veldig dramatisk på prisen, jeg ser det mer som en forskyving av volumer på kort sikt. Jeg føler meg ganske trygg med at vi kommer til å ha sterke laksepriser når man ser lenger frem, sier Jakobsen til TDN Direkt.

For øvrig understreker finansdirektøren at en lavere laksepris ikke er positivt, men at Bakkafrost ligger veldig bra til på kostnadssiden og at selskapet ikke blir presset av den grunn.

Videre sier Jakobsen at det er vanskelig å se hvor volumene for å dekke etterspørselen etter laks skal komme ifra, selv med ny teknologi.

-På landbasert oppdrett er det ingen tvil om at man må ha en høy laksepris, da kommer både landbasert og offshore å ha sin berettigelse, så de kan bidra med volumene på lang sikt. På kort sikt derimot er det vanskelig å se, sier han.

Ellers sier Jakobsen at Bakkafrost ser på veksten på Færøyene i tredje kvartal som positivt med god vekst.

-Vi har den laveste dødeligheten på seks år og lusetallet er absolutt under kontroll, sier Jakobsen.
Redigert 21.01.2021 kl 01:34 Du må logge inn for å svare