NEL - taper 40 øre pr krone ! Hinnsides prising


Når et selskap taper 40% av hver omsatte krone, kan noen forklare meg hvorfor det prises til x-antall mrd på børsen, uten å tjene penger, men tape 40 øre av hver 100 omsatte øre?

Stiger dette til 50-60 øre i tap pr 100 øre nå ved fremlegg?

SS
Wanker
21.08.2019 kl 22:07 1822

De som bidrar på emisjoner i selskaper som blir en suksess, har i det minste bidratt til å bygge noe av verdi.
Annerledes da med de som vekselsvis sitter med linjalen og så desperat taster vås om at hydrogen-eventyret er dødt på grunn av Kjørbo. Folk som kjenner prisen på alt, men ikke verdien av noe - fysjom!

Hvor mange millioner tonn hydrogen produseres pr i dag, mon tro? I framtida vil fornybar-andelen bli større, og det samme vil volumet. Aldri har det vært skrevet om så mange nye prosjekter og muligheter. Det kommer nok en liten nedgang på børsene fremover, men det blir en god mulighet til å kjøpe aksjer i selskaper som guider med god avkastning fra 2021 og framover.
Redigert 21.08.2019 kl 22:08 Du må logge inn for å svare

Lurt å lage 0,2 kw av hydrogen, når man trenger 1 kw for å lage den ? Altså 1 kw dyrebar fornybar ren energi, som skal bli usle 0,2 kw strøm etter at hydrogenet igjen har blitt strøm ?

Og enda verre, atomkraft, og kullkraft 1 kw blir 0,2 kw "fornybar" hydrogen energi - helt utrolig for en klimabløff. Omtrent som børskurs bløffen 6,60 i NEL.

SS
oto1
21.08.2019 kl 22:16 1788

Wanker

Ja, om du har for mye penger så kan du gjerne være med å støtte opp om norsk industri.

Jeg for min del har ikke for mye, så det overlater jeg til de som har.

Når det gjelder nel spesifikt så kommer jeg aldri til å kjøre rundt sittende på en bombe, så det gjør for meg aksjen ytterligere uinteressant.
21.08.2019 kl 22:56 1744

Nel har ikke guidet noe om 2021, det er det Molnes som har gjort. Han gjør jo det for egen vinning, det som er guidet av nel er overskudd q4 2018. Så jo hvordan det gikk..
Redigert 21.08.2019 kl 22:57 Du må logge inn for å svare
Wanker
21.08.2019 kl 23:47 1675

HEX sa vel vinter at de ville gjøre investeringer på mange hundre millioner, med forventet god avkastning fra 2021, derfor nevnte jeg 2021.

NEL guidet vel en gang for lenge siden at de håpet på positiv EBITDA i et eller annet kvartal i fjor, men det er jo så mye å bruke penger på. De ansetter jo som fulle sjømenn, forhåpentligvis basert på preliminære samtaler med ulike partnere og kunder... I tillegg brukte de i 2018 penger på å øke produksjonskapasiteten på Notodden fra 25MW til 40. Og nå skal det brukes mer penger på dramatiske økninger i produksjonskapasitet, uff nei og nei!

I hodet mitt er NEL og HEX nesten samme sak - men HEX har jo også batteripakker og CNG/RNG med tilhørende systemer, og er derfor på dagens kurs en drømmeaksje for de som har penger til overs og ikke vil la Sparebanken1 forvalte pensjonspengene sine... Det samme tenkte jeg om Tomra for 15-20 år siden, og caset er like godt i dag.
21.08.2019 kl 23:56 1665

De er flinke til å bruke penger, det er jeg enig med deg i. Aksjonærene sine penger, om det blir noe av alt de snakker om er noe annet.

Det er mye snakk og lite å vise til, det vil det fortsette med i maaange år fremover. Men det er ikke noe sikkert at dette blir noe annet enn ett eventyr.
Hektar
22.08.2019 kl 07:05 1549

For noen sutrekopper...

Tar SS i forsvar her for en gangs skyld: Hegnar er et *diskusjonsforum* - ikke en fanclub.
aklm
22.08.2019 kl 07:12 1537

NEL kan bli bra, men jeg tror en sunn skepsis til lønnsomheten er bra. De har feilet med hensyn til når de skulle gå i balanse. Lønnsomheten i Nicola kontrakten er jeg svært skeptisk til.

Man kan av og til lure på om det er en fanclub man er i, men der har man Shareville. Det er jo et forum for blodfans.

SS
Furuen
22.08.2019 kl 08:47 1421

Det er to meget viktige ting å ta hensyn til:
1. NEL er uten gjeld.
2. NEL kommer til å bli kjøpt opp.

Ha en bekymringsfri dag!
22.08.2019 kl 08:52 1407

Det er også 3 andre viktig ting:
1.De lever på sine aksjonærer.
2. De har ingen anelse når de blir lønnsom.
3. Oppkjøp er bare svada/ønsketenkning frem til det blir børsmeldt.

I dag var det to pharma selskaper som la ut tall. Ingen av dem tjener penger men er verd store summer. Hvordan kan ett pharma selskap være verd store summer om man ikke tjener penger, er ikke det helt idioti?
Noen investorer satser på fremtiden før fremtiden er her. Andre venter på fremtiden og kjøper når man har kommet dit. Det finnes mange måter å tenke på men er man i NEL kjøper man FØR fremtiden. De som skriker om tall kan ikke aksjer, tjener ikke store summer og er små investorer som bruker ord som emisjon og hvor mye taper nel osv.
Er det virkelig noen her som tror personer, fond og lignende med flere hundretalls millioner kjøper NEL på grunn av tallene de har per dags dato? Og tror dere de lar seg påvirke om hva som skrives på hegnar?
Jeg limer inn hva Norne skrev som passer inn til veldig mange her på forumet:
- Glem p/e
Norne opererer med en kjøpsanbefaling på aksjen og et kursmål på 11,95 kroner. Molnes & co forventer at Nel vil sitte igjen med 391 millioner kroner på bunnlinjen i 2022, noe som impliserer en pris/inntjening (p/e) for 2022 på hele 37. Molnes er tydelig på hva han mener om aksjens relativt stive multipler.
- Glem verdivurdering på P/E-tall for vekst selskaper. Lav P/E er trøsten dårlige investorer bruker for seg selv for å investere i aksjer med fallende lønnsomhet.

haha, de fleste pharma greier, som bionor har endt med emisjon, på emisjon, på emisjon, og til slutt konk.
Ikke så mange gladhistorier fra DEN bransjen.

SS
22.08.2019 kl 09:26 1331

Norne/Molnes jobber med tall som ingen andre ser, men så klart man må jo hausse opp ett selskap som man selv har blitt sponset heisatur til USA av.

Kan jo se hvor godt det gikk med SBX også, der var jo også Molnes svært ivrig..

En ting er sponset tur, men han er også hoffleverandør av tilrettelegging av NEL emisjoner.
Han er på en måte litt forpliktet til å hausse.

SS

hahaha datteren din er heldig med deg som sin læremester :-)

skulle ønske jeg hadde det når jeg startet min padawan trening det hadde nok spart meg masse pæng

dessverre mange naive sauer som blir lurt til å investere i dette luftslottet :-(

rart at dritten ikke har falt mere...
Ajax1
22.08.2019 kl 11:05 1182

Det er i følge denne sjømannen (SS) bare 20% av energien ved elektrolyse til H2 som blir energi. Det er ifølge samme person at NEL taper 40% av hver tjente krone.
Det er riktig at NEL nå har utgifter som er 50-60% høyere enn inntekter.
Men det er helt umulig å få denne notoriske negative person til NEL å forstå at det ikke er 40% tap på hver produserte enhet som gjør at NEL nå har underskudd i driften, men at det skyldes en stor investerings fase hvor stor økning av produksjon av NEL sine produkter finner sted, og at dette er en investering for å være rustet for fremtiden, og at det koster kroner.
Nå leser jeg også at denne sjømann (som jeg personlig ikke tror har seilt på mer sjø enn jeg har hatt i mine støvler) også påstår at det kun er 20% av energien som er tilbake etter omdanning til H2. Sannheten er vel at 35-40% går tapt ved produksjon av H2 fra elektrisk strøm.
Det som i hovedsak er tenkt med H2 produksjon er kraft fra fornybar energiproduksjon på tider i døgnet hvor denne energi ellers ville gå tapt.

Jeg bruker ikke å kommentere innlegg fra denne SS fordi jeg synes personen er en tulling som omtaler/opphøyer seg selv i 3. person 😥 Dessuten farer med så mye løgn at det er merkverdig at HO godtar dette uten å utestenge bruker 😠

Hva som skjer med NEL fremover vet jeg ikke, men jeg tror at hele selskapet snart vil bli oppkjøpt av noen store som har sett lyset i grønn energisektor, og har økonomisk ryggrad for å sluke hele NEL. Tror også at det blir et tysk selskap som kjøper hele NEL.

Du må ikke tillegge SS meninger elller påstander som SS ikke har skrevet.

Jeg sier bare at regnskapet viser at 40-60 øre av hver omsatte krone, går tapt. Det er meget alvorlig.

Dessuten er det ikke SS sin påstand at når man skal lage hydrogen fra strøm, så går det 1 kw inn, det blir hydrogen, og når hydrogenet igjen omgjøres til strøm, så sitter man med så lite som 0,2 kw igjen. Sagt på en annen måte, skal man ha 20kw levert ut av hydrogen bilen, vil man trenge rundt 100kw strøm før man lager hydrogen!

Litt som med ost, 10 liter melk for å lage en kg Norwegia ost.

Påstanden kommer fra Teknisk Ukeblad, og lenken er limt inn her utallige ganger.

SS
Redigert 22.08.2019 kl 11:20 Du må logge inn for å svare


I en liter bensin er det en energimengde på 9,1 kWh. Hvis man tar med raffinering (1 kWh/liter) og legger til grunn et gjennomsnittsforbruk på 0,8 liter/mil, tilsvarer dette 8,1 kWh.
I en liter diesel er det en energimengde på 10,1 kWh. Hvis man tar med raffinering (1 kWh/liter) og legger til grunn et gjennomsnittsforbruk på 0,65 liter/mil (typisk 20 prosent lavere forbruk enn med bensin), tilsvarer dette 7,2 kWh.

For de fossile drivlinjene er energieffektiviteten typisk 25-40 prosent, hvorav diesel oppnår de beste tallene. Uansett forsvinner 60-75 prosent av tilført energi i friksjon og varmetap.

Virkningsgraden til framdrift i hydrogen er anslått til 35-40 prosent (ved elektrolyse går anslagsvis 40 prosent av primærenergien tapt før hydrogenet er på tanken). Dermed er hydrogen marginalt mer energieffektivt enn bruk av fossile drivstoff. Fordelen er at det kan skje uten utslipp.

Nå jenter, må vi skille epler og pærer!

Jeg har IKKE snakket om virkningsgrad i bilen. Jeg snakker om at man sitter igjen med 0,2 kw etter å ha brukt 1 kw på å lage hydrogen.

1 kw tilføres for å lage hydrogen.
Hydrogen tilsvarende 0,6 kw leveres på tank til bil.
Når denne hydrogenmengden igjen er blitt til strøm igjen, tilsvarer dette 0,2 kw.

Så kan man regne på tap i form av drivlinjer, varmgang, vindmotstand osv, hva som til syvende og sist ender opp på akslingene !

Tror kanskje ikke NELLIKENE er kompetent til å regne på dette. Kilden er TU.NO og lagt ut MANGE ganger. Let så finner du! Eller se tilbake på eldre NEL tråder.

SS
Shinkage
22.08.2019 kl 14:05 1068

SS er på'n igjen med kopi av gammelt nytt ifm virkningsgrad og tap pr krone (gudene må vite for hvilken gang), sikkert for å fange nye lesere i selg/kjøp garnet sitt. Han trekker derfor frem AXA igjen også som dit du skal flytte pengene dine.

Jeg skal derfor også advare de samme leserne mot SS sin taktikk. Han og andre bruker som grunn at Tigern og andre driver med massiv haussing over en lav sko, noe som er sant nok, men de driver i det minste ikke dobbeltspill slik som SS.

Så derfor - til nye lesere. Her er en ADVARSEL mot varsleren som påstår han skal beskytte dere mot hausserne. Han er ikke det minste bedre enn de han advarer mot.

1. Han påstår åpent at han med vilje bruker disse innleggene til å snakke ned Aksjen/Selskapet for å skremme småsparere.

2. Han kjøper så på lavest mulig kurs, og begynner deretter å snakke Aksjen/Selskapet opp for å få småsparerne inn igjen.

3. Når den har gått nok opp selger han, og går tilbake til punkt 1.

Han skryter av at han har holdt på med dette lenge. Om dette er sant, eller i det hele tatt virker slik han påstår, er egentlig irrelevant. Bare det at han påstår dette betyr nemlig at det ikke finnes noe grunnlag for å ta det han sier seriøst, enten han er positiv, negativ, klager på all sjikanen, er konfronterende eller prøver å virke imøtekommende.

Enhver dialog er derfor fullstendig bortkastet energi. Flere har prøvd å svare ham på de spørsmålene han stiller, slik som i denne tråden, men han er ikke interessert i svarene. Han er bare interessert i å spille spillet sitt.

Hva tenker du gjøre med overskudd energien på sol og vann? Denne er jo konstant så hva skal man gjøre med den? Ingenting som i dag?
Ajax1
22.08.2019 kl 15:13 992

Et eks er hvis jeg og venner i "garasjen" finner ut at varmepumpe kan bli si 30% mer effektiv med ny teknologi som vi har pønsket ut. For å finansiere mer forskning og produksjon av produktet behøver penger til dette. Hva gjør vi ? Jo vi ville presentere produktet for mulige investorer. Blir produktet realisert, og mange nok tror på prosjektet vil selskapet kanskje bli børsnotert som selskap. Det som også er trolig/sannsynelig er at selskapet vil ha et underskudd de første leveår. Kostnader av utbygging, ansettelse av medarbeidere osv vil tynge bunnlinjen.
Da kunne denne sjømann fortelle alle at selskapet ikke har livets rett fordi at Q tallene viser underskudd.
At det er et vekstselskap hvor inntjening ligger litt frem i tid ville ikke hindre personer som SS å dømme prosjektet ned og hjem 😥
Det er sånn denne figur holder på med NEL.
Det er mulig å se lenger enn nesen er lang, men det er umulig å diskutere med tullinger 😪
OZZY
22.08.2019 kl 15:20 976

min linjal peker alltid oppover. det har den gjort i alle år selv om jeg er blitt en gammel mann. men så har jeg en ung blyant da.
Perpus
22.08.2019 kl 17:34 922

:-) Sitter man long så peker som regel linjalen oppover.

Men i kortere perspektiv så peker den innimellom skrått nedover. Var presset nedover på slutte idag.
omans
24.10.2019 kl 13:49 415

Går det trått med shorten? Kurs var 6.59 da du lurte på om short var lurt, og ts bekreftet at det var lurt pga videre nedover var sikkert.