NEL - Milliardavtale kan fordufte

Slettet bruker
NEL 03.04.2018 kl 22:41 4493

Finansavisen i morgen. NELs kjempekontrakt i frankrike ser ut til å glippe, mens samarbeidet med Nikola motor øker, Nikola ønsker seg 28 fyllestasjoner står det.
Redigert 03.04.2018 kl 22:41 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.04.2018 kl 22:44 4451

Milliardavtale kan fordufte
INDUSTRI:NELs kjempekontrakt i Frankrike ser ut til å glippe, mens samarbeidet med Nikola Motor øker. Alt i alt falt aksjen 1,2 prosent.
SIGURD SVEEN
Da hydrogenselskapet NEL i fjor sommer annonserte sin kjempekontrakt med franske H2V Product, spratt aksjekursen opp 34,5 prosent. Kontrakten var opprinnelig på 450 millioner kroner og innebar design, bygging og vedlikehold av hydrogenfabrikker i Frankrike. Leveransene kunne imidlertid øke slik at den samlede verdien ble på minst 3,2 milliarder kroner.

«Dette er en utrolig viktig kontrakt. Den åpner opp et helt nytt forretningsområde som ikke har vært kjent annet enn på papiret. Det er anvendelse av NELs kjerneteknologi i svært stor skala,» sa Leif Eriksrød, forvalter i Alfred Berg-fondet Gambak, da kontrakten ble kjent.

På fjerdekvartalspresentasjonen i midten av februar innrømmet NEL-sjef Jon André Løkke at arbeidet med franskmennene ikke gikk helt som ønsket. Og tirsdag måtte selskapet børsmelde at det har stoppet det videre arbeidet med kontrakten. NEL legger skylden på H2V for manglende fremdrift og finansiering.

– Det er ikke en formell kansellering av kontrakten. Vi sier bare at vi ikke ønsker å bruke mer tid og krefter på den nå, sier Løkke.

Ikke avhengig

Han viser til at det går for tregt, at H2V ikke klarer å levere på det de har lovet og at NEL heller vil bruke sine ressurser på prosjekter hvor det er mer trykk.

– Vi er ikke avhengig av dem, og vi ønsker å prioritere ressursene der det er trøkk og moment. Så er det ikke slik at vi stenger døra for alltid. Men vi har tidligere gitt et budskap til markedet om våre forventninger og fremdrift, og da er det også viktig å kommunisere hvordan vi prioriterer våre ressurser nå, sier NEL-sjefen.

Tirsdag endte NEL-aksjen ned 1,2 prosent til 2,95 kroner. Aksjen handles dermed 0,70 kroner høyere enn da H2V-kontrakten ble kjent for snart ti måneder siden.

At børsfallet ikke ble større denne gangen, henger trolig sammen med at NEL også kunne melde at Nikola-kontrakten fra november i fjor er økt med 5,5 millioner dollar til 9 millioner.

Og enda viktigere: Nikola ser for seg at det er behov for 28 fyllestasjoner, mot tidligere 14.

Kommer til Norge

Nikola Motor, og gründer Trevor Milton, er i ferd med å revolusjonere tungtransportbransjen i USA ved hjelp av hydrogen. Opprinnelig skulle han tirsdag ha annonsert en samarbeidsavtale med et stort selskap som ønsker å ta i bruk Nikola Motors nye lastebiler. Nå ventes denne avtalen å bli lansert i løpet av en måned.

Denne utsettelsen påvirker imidlertid ikke arbeidet med å få på plass en infrastruktur for hydrogen.

Ifølge børsmeldingen vil Nikola begynne testingen av de hydrogendrevne lastebilene i 2019, mens planen er å starte opp full produksjon i 2021. Nikola har mottatt mange tusen forhåndsreservasjoner, og en stor aktør har inngått en avtale om å bytte ut hele sin flåte med dieseldrevne lastebiler med Nikolas.

– NEL har vært en viktig partner for oss, og vi ser frem til å bytte ut dieseldrevne lastebiler i USA med lastebiler uten utslipp, kommenterer Milton.

– Milton og hans team kommer til Norge til helgen, og mange av dem vil bli her hele neste uke. Da skal vi jobbe med detaljer rundt vårt videre samarbeid, som blant annet lokasjoner og i hvilken takt vi skal rulle ut stasjonene, sier Løkke.

Både Milton og Løkke vil også delta på en investorkonferanse i regi av Carnegie tirsdag om en uke.



Slettet bruker
03.04.2018 kl 22:47 4423

likevel er det luftig prising av NEL på nesten 3 milliarder.
Slettet bruker
03.04.2018 kl 23:29 4132


OK

HØR NÅ :

Du snakker som om det er lav sannsynlighet for at Nel skal bygge ut Nikolas nettverk på opptil 700 stasjoner.

Det er ikke tilfelle, ordrene kommer høyst sannsynlig til å bli de fulle 700+- stasjoner.

Så har du problemer med den lave verdien på 3 mrd....?

(Ja, ting tar tid, Nikola kan konke, de kan velge andre leverandører..............Nei, dette er lite sannsynlig)

NEL er billig.

Hvor mye tror du 3 mrd. er......

Lord B
03.04.2018 kl 23:38 4068

Tre tusen millioner, det er mye penger det, uansett. 10 % avkastning i året, NEL bør snart begynne å tjene penger. Når skal utgiftene bli mindre enn inntektene?
Slettet bruker
03.04.2018 kl 23:52 3996


Igjen, skal en betydelig del av disse stasjonene rulles ut i stor skala de neste tre år.

Dersom inntjeningen blir på en tredjedel av det som en i dag kan regne som bruttomargin, har du årlig avkastning på ca 75 %.

Nåverdiberegning av en forventet fremtidig kontantstrøm er noe drit......

Hva med et kurs på NFF




dubium
04.04.2018 kl 00:27 3890

Spotify noterades idag, de har aldrig tjänat en krona. De har gjort miljardförluster varje år de senaste 10 åren. Börsvärdet blev ändå kring 250 miljarder SEK idag ungefär på första handelsdagen? Bara för att Spotify anses "trendigt." Hydrogen (billigare ersättning till oljebaserade bränslen) är mycket mer "trendigt" än musik-streaming enligt mig och har definitivt en MYCKET större potentiell marknad och framtida lönsamhet än Spotify. Så NEL kunde lika gärna ha ett börsvärde på 100 miljarder, eller 500 miljarder. Varför inte? Ingenting på börsen värderas ju efter nyckeltal ändå, eller dagens lönsamhet. Allt är bara förhoppningar och spekulation.
rischioso
04.04.2018 kl 00:32 3870

Yieldmaker,

RE - Du snakker som om det er lav sannsynlighet for at Nel skal bygge ut Nikolas nettverk på opptil 700 stasjoner.

Det er ikke tilfelle, ordrene kommer høyst sannsynlig til å bli de fulle 700+- stasjoner.

------------------

Du prater jo bare tull....

Historien forteller at selv i eget marked har ikke NEL greid å få majoriteten av noe prosjekt, ikke en gang halvparten og du snakker om at de skal være eneste pumpeleverandør for Nikola...??...

Om det har vært i Norge, Norden, Europa, Asia eller Amerika så har det ikke annet enn dryppet litt på NEL og det er ingenting som tilsier at ikke det vil fortsette.

Rammeavtalen med Shell i Tyskland hvor det var snakk om totalt 400 stasjoner så endte det med noen få pumpestasjoner for NEL.

Rammeavtalen med Shell i USA likeså - resten gikk til de store og etablerte som alltid tar det meste.

Rammeavtalen med H2V hvor man fantaserte om milliarder og hentet inn flere hundre millioner i emisjoner er nå historie....

Rammeavtalen med Nikola drypper litt i ny og ne.

Korea som det var så mye blest om er stilnet helt av....

Det blir jo ikke penger av betydning av sånt. Rekordstort underskudd etter oppkjøpet av Proton hvor selskapet både omsetter og taper mer enn noen gang.

Nikola vil være preget av forsinkelser i flere år fremover hvor det blir noen ordre i dann og vann og hvor NEL vil trenge påfyll av frisk kapital lenge før det vil materialisere seg noe av betydning for Nikola - om noen gang da Nikola i likhet med H2V heller ikke har noe å vise til...

Det skal bli spennende å se hvilken gulerot selskapet kommer opp med når de igjen må hente inn frisk kapital - det burde i alle fall være noe mer enn H2V denne gangen...

Uansett så vil det nok denne gang bli vanskeligere for selskapet å hente inn penger både når det kommer til volum og ikke minst pris for historien lyver ikke og siden emisjonene kommer med stadig kortere intervaller så blir historien også vanskeligere å skjule...;)
rischioso
04.04.2018 kl 00:51 3819

dubium,

RE - Så NEL kunde lika gärna ha ett börsvärde på 100 miljarder, eller 500 miljarder. Varför inte?

* Om NEL skulle ha gått på børs for første gang nå og med H2V kontrakten ferskt signert så ja kanskje, men NEI de kunne ikke det nå så lenge man kjenner til virkeligheten om og rundt caset som man nå gjør. Selv dagens MCap er alt for høy noe markedet er i ferd med å innse....

Slettet bruker
04.04.2018 kl 08:30 3341

Rich..eler riskokeren sin hobby er dessverre å forurense tråder med usann informasjon eller Fake News som det heter.
Nel leverer overskudd i de siste kvartal i år, de har en gigant ordreserve, de har en fet bankkonto og er meget likvide, de trenger ikke å hente penger, og de har den vinnende teknologi. Investorer er long i Nel og vi kommer til å få en meget hyggelig avkastning på investert kapital. Vi vil idag se at Nel stiger til værs etter Nikola og Nel sin meget positive samtale igår. Nikola kontrakten alene kan sysselsette Nel lenge med fete bruttomarginer.
Shell og Nel har avtaler, så denne signerte avtalen gir kontrakter fortløpende i Tyskland.
Vi går en herlig tid i møte med saftige kursdrivende nyheter dette året. Nel har mye på gang til vår glede.? Dagens Nel prising er meget lav. Vi ser et solid løft oppover nå.
Redigert 04.04.2018 kl 08:37 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
04.04.2018 kl 08:31 3329

Pretaden lover godt for dagen.?
Redigert 04.04.2018 kl 08:33 Du må logge inn for å svare
AksjeRik
04.04.2018 kl 08:35 3280


Det så det ut som igår også men det var falskt.
moniq
04.04.2018 kl 08:57 3155

Tenker dette ville være negativt dersom NEL samtidig hadde varslet oppsigelser/permitteringer. Det gjør de derimot ikke.
Kan det være fordi det skjer så mye i selskapet at de trenger ressursene satt inn der trykket og behovet er større enn det for tiden er på H2V Product?
Samtidig er det vel grunn til å anta at dette vil legge litt press på H2V Product om å få fart på sakene om de ikke skal havne langt bak i ordrekøen..
rischioso
04.04.2018 kl 10:54 2850

Moniq

De har vel ansatte nok til å kunne levere noen få pumpestasjoner i dann og vann og slike ordrer får de jo så hvorfor permittere minimums staben?

Glem H2V - når NEL signerte rammeavtalen med H2V så var H2V på let etter tomt - de har ennå ikke meldt at de har fått noen tomt og i tillegg har de sagt at de ikke skal investere ei krone i prosjektet for det skal være 100% finansiert - det er ikke meldt om at de har investorene på plass - så ja, glem H2V...

Mr Broke

RE - Rich..eler riskokeren sin hobby er dessverre å forurense tråder med usann informasjon eller Fake News som det heter.

* Istedenfor å komme med beskyldninger om fake news og løgn så utfordrer jeg deg til å dokumentere hva som er løgn. Og kan du ikke det så vet vi alle hvem som er løgneren...;)
Redigert 04.04.2018 kl 11:02 Du må logge inn for å svare