Børsmelding / 03.04.18

Nebelstreif
INC 04.04.2018 kl 17:57 1274


Var nettopp inne på hjemmesiden til Incus investor og fant denne kjekke saken. Det må vel bety ytterliggere bedring av prospektet og muligens snarlig overskudd? Ved overskudd hos underselskapene vil jeg si at denne er meget gunstig priset, jamnfør tomtemasse i Strand kommune (og litt i Volda), greit med penger på bok, evt. 60 mill. i tilbakebetaling fra rettsak i Kina (vet dette er nedskrevet i regnskapene, men saken er visst ikke lagt død - noen som vet noe om denne saken?), og en stadig stigende ordremasse.


Klippet fra hjemmesiden til Incus investor:

Børsmelding / 03.04.18
INCUS Investor ASA - Opptur for Incus-selskap


Incuseide Scana Steel Bjørneborg AB har sikret seg en stor ordre til en verdi av 30 millioner svenske kroner. – Som tidligere kommunisert ser vi nå en klar bedring i markedet og økende etterspørsel etter Scana Steel Bjørneborgs helhetsløsninger, sier administrerende direktør i Incus Investor ASA, Bjørn Torkildsen.



Ordren kommer på toppen av en kraftig økning i fjerde kvartal i fjor. Total ordreinngang i kvartalet var på over 130 millioner svenske kroner, en økning på over 55 prosent i forhold til samme periode året før.

- Det er ekstra gledelig at økningen kommer i segmenter med høyere inntjening, understreker Bjørn Torkildsen. Økningen i etterspørsel kommer både fra tradisjonelle stålkunder og marine kunder, og vi ser også at olje- og gassindustrien kommer etter.

Storordren på 30 millioner er fra en av nøkkelkundene i det marine kundesegmentet. Leveransen skal skje i 2018-2019 og består av smidde propellakslinger ferdig levert for montering.

For å møte etterspørselen og beholde konkurransekraften ved det tradisjonsrike stålverket i Bjørneborg, er det iverksatt flere tiltak for enda bedre effektivitet og kapasitetsutnyttelse. Varmebehandlingsenheten i Karlskoga ble sommeren 2017 solgt fra Scana Steel Booforge til Scana Steel Bjørneborg. Dette er et meget positivt tilskudd som styrker selskapets strategiske posisjon og mulighet til å utvikle sine totalleveranser.

Scana Steel Bjørneborg har de siste årene spesialisert seg på leveranser av ulike produkter i stål med spesielle krav til styrke og renhet; alt fra spesiallagede ståltyper til smidde produkter som akslinger og kulelagerprodukter, spesialstål til former til bilindustrien og flere ulike skreddersydde løsninger i stål innen olje/gass og vind industri.

- Scana Steel Bjørneborg har en unik erfaring og kompetanse, og når selskapet samtidig er kjent for sin fleksibilitet, kvalitet og leveringspresisjon, gir det klare uttellinger som dem vi ser nå, sier Torkildsen.
Redigert 19.01.2021 kl 20:42 Du må logge inn for å svare