Du skjønner at pasientene har tatt kontroll...

Slettet bruker
MONGO 24.08.2019 kl 03:21 809

...over asylet når vi har fått et eget integrerings -og mangfoldsdirektorat.

I takt med at staten eser ut og beveger seg stadig lenger vekk fra sine primæroppgaver, blir navnevalgene og arbeidstitlene stadig mer svulstige og virkelighetsfjerne.

Men så lenge alt vissvasset pakkes inn i 247 sider med byråkratbabbel ser det ut til at befolkningen fortsatt svelger unna.

Det blir vel å troppe opp i valglokalet for å gi favoritt Partiet fornyet tillit. Igjen.
Slettet bruker
24.08.2019 kl 06:12 795

Norske valg består av å sanke stemmer med å telle dumme hoder. De som stemmer bestemmer intet, men de som teller stemmene bestemmer alt.

Det representative demokrati = De organiserte minoriteters eldorado. Valgloven fremstår som en kontinuerlig krenkelse av menneskerettighetene og er et ytterligere hinder for reelle frie valg, da man i realiteten ikke står fritt til å velge sin representant. Representanten er nemlig plukket ut av alle andre i prosesser «du som velger» ikke har den minste innflytelse på. Du står altså ikke fritt til å velge inn din gode sindige nabo til Stortinget, og da står vi overfor en krenkelse av den ovennevnte artikkel, og grl § 110 c.
http://www.rettsnorge.com/artikler/2013/Mai/180513_Dagen_derp%C3%A5_Grunnloven_og_dens_fundament.htm
Slettet bruker
24.08.2019 kl 06:14 795

Stat og mafia er to greiner av samme trerot. En gang hvert fjerde år, gir vi «The People» kriminelle elementer, fullmakt «å skralt og valte med våre/ The People, felles eide ressurser. Stortinget 169 stk medlemmer m/fam. forsyner seg selv grådig, for det er flertall for det? Det sa statsråd Mæland om fylkes-sammenslåingen i Troms og Finnmark. I den berørt landsdelen og var dem det angikk, var det over 80% som var sterkt imot det? Slik fungerer klovneriket Norge med Demokratiet sitt, her i DAB radio folkestyret sitt.
Slettet bruker
24.08.2019 kl 10:53 757

Sosialiseringsprosessen er en langvarig og gradvis tilvenningsprosess hvor det stadig mer unormale normaliseres.

Hva hvis vi hadde hatt en tidsmaskin og sluppet av en 1980 nordmann i dagens Norge, han ville jo fått sjokk. Det hadde også vært morsomt å ta med dagens aviser tilbake til 1980 og la 1980 folk få kommentere innholdet :-)
MostlyHarmless
24.08.2019 kl 11:16 749

Vi får de politikerne media velger for oss.
Slettet bruker
24.08.2019 kl 11:17 751

For å se hvor vanvittig dagens samfunn har blitt må vi zome ut så vi ser det store bildet. Vi må tørre å spørre oss selv om hva vi egentlig skal med en stat. Hvilke logiske tanker har et samfunn gjort seg for å komme frem til konklusjonen om at samfunnet er tjent med å ha en stat?

Svaret vi kommer frem til ved å filosofere over dette spørsmålet vil samsvare med det som er statens primæroppgaver. Altså hele formålet med denne staten.

Men hva når staten over tid har utviklet seg dit hen at disse opprinnelige samfunnsnyttige primæroppgavene forsømmes og isteden erstattes med samfunnsskadelig virksomhet? Hva når staten har vokst seg så stor og sterk at den hovedsakelig eksisterer kun for å opprettholde sin egen eksistens?

Hva når staten har innført tusenvis av lover, forskrifter, og direktiver for å regulere befolkningen, men selv bryter ikke bare mange av sine egne lover, men også flere av de ti bud?

Hva når statens rolle utad hovedsakelig består i å omfordele befolkningens arbeidsfortjeneste, fra den ene til den andre, mens det innad handler om å finansiere statsadministrasjonen, og ikke minst den enkelte statsansattes karrierebygging og dennes egoistiske mål?

Hva når mesteparten av arbeidsfortjenesten som hevdes å gå til omfordeling og såkalte velferdsgoder, isteden går med til å finansiere selve statsadministrasjonen?

Er vi egentlig tjent med å ha en stat da?
Redigert 24.08.2019 kl 11:23 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.08.2019 kl 11:30 746

Trump beordrer amerikanske selskaper til å forlate Kina.

Messia, Kongen av Israel, the choosen one har sannelig mye makt.

President Donald Trump was ridiculed Friday after commanding American companies to cut ties with China, tweeting that the U.S. firms “are hereby ordered to immediately start looking for an alternative.”

https://www.politico.com/story/2019/08/23/times-trump-tweeted-hereby-1474073
Slettet bruker
24.08.2019 kl 11:32 742

Jeg kunne ikke komponerte bedre selv, men dette forstår ikke folk, virker det som noen? Eller har de erkjent, der de er ansatt og dermed en viktig del av den samme staten? NB ansatt som de er, i statens egen stats-råttenskap.

Men hva når staten over tid har utviklet seg dit hen at disse opprinnelige samfunnsnyttige primæroppgavene forsømmes og isteden erstattes med samfunnsskadelig virksomhet? Hva når staten har vokst seg så stor og sterk at den hovedsakelig eksisterer kun for å opprettholde sin egen eksistens?

Hva når staten har innført tusenvis av lover, forskrifter, og direktiver for å regulere befolkningen, men selv bryter ikke bare mange av sine egne lover, men også flere av de ti bud?
Slettet bruker
24.08.2019 kl 11:54 735

For å svare med et sitat av Thomas Jefferson (en av historiens største liberalistiske tenkerne, og historiens mest stats-kritiske president), så er den som bare leser aviser langt mindre opplyst enn de som ikke leser noe som helst. Og ingen er vel mer kurset i de gjeldende direktiver enn statsansatte, de er fullstendig indoktrinert i sitt meget snevre verdensbilde. Grundig opplært i statens regelverk brukes paragrafene flittig mot befolkningen.

Men for å se større på det, så var da både høyre og venstresidens største filosofer helt enige om problemet, det var jo kun løsningen de var litt uenige om. Hvor mange av dagens velgere er klar over det?

Hvor mange velgere på venstresiden har lest og forstått Karl Marx?

Hvor mange velgere på høyresiden har lest og forstått Frederik Bastiat?

Det er svært, svært, få. Det sørger det statseide skoleverket, de statsfinansierte avisene, og karrierejegerne i politikken for. Hvis de da i det hele tatt har lest og forstått noe selv, og det er jo slett ikke sikkert.

Systemet er som en organisme som lever sitt eget liv. Det eksisterer nå kun for å opprettholde sin egen eksistens, og det samme gjør jo hver enkelt statsansatt, og da stiller man ikke brysomme spørsmål for seg selv, og ihvertfall ikke for andre. Man følger pliktoppfyllende regelboka, betaler sin skatt med glede, trampeklapper på bestilling, og møter trofast opp for å gjøre sin borgerplikt hver gang staten lager til den demokratiske teaterforestillingen sin.
Redigert 24.08.2019 kl 12:12 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.08.2019 kl 12:07 728

De mest konforme på forumet her, de som står opp og flittig argumenterer for alle statlige overgrep på befolkningen, tror du de har lest kommunismens store far, Karl Marx?

De kan da umulig ha lest hva Marx skrev om byråkratiet...

De er ikke ekte kommunister, for de aner ikke hva ekte kommunisme er. De er konforme followers som uten å være klar over hva det er heller, følger Bjørneboe’s Ti Bud til punkt og prikke.

Vesten er på vei til å bli et nytt Sovjet (byråkrativelde, ikke kommunisme) uten at noen ser ut til å bry seg. Avisene våre har blitt som Pravda var der. Bare vent å se, Ola Dunk kommer trofast til å møte opp for stemme på SITT parti. Igjen. Den høye valgdeltakelsen sier det meste, og bekrefter forskernes funn, nordmenn ER verdens nest konforme folkeslag.
Redigert 24.08.2019 kl 12:11 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.08.2019 kl 12:10 726

ja hva skal man med mafiastaten? norske polikere er jo ikke noe annet enn samfunnsparasitter

se hva som skjer i HK der er det massive demostrasjoner/protester for "ikke saker". rykter av disse zombiene får betalt 1000-2000hkd per dag

ola dunk og kari treg har mye å lære av profesjonelle demonstranter :D







Slettet bruker
24.08.2019 kl 12:40 718

Det er dessverre et ikke-tema i samfunnsdebatten, BackCliff. Det er ikke engang et tema at statsbudsjettet fortsetter å ese ut fra sitt astronomiske nivå, og det under en såkalt høyreregjering.

Ingen ser ut til å ville snakke om den sinnsyke størrelsen påutgiftssiden i statsbudsjettet, kun om hvordan det skal hentes inn mer penger av befolkningen for å opprettholde veksten i denne utgiftssiden.

Ticker på tråden sier det meste i grunn...
Slettet bruker
24.08.2019 kl 12:44 710

Enhver organisasjons hovedoppgave er å rettferdiggjøre sin egen eksistens. Når en stat kontrollerer 6 -8 av 10 kroner i et samfunn, begynner den å bli allmektig og kan gjøre hva den vil. Snøballen ruller. Ingen politiker tenker utenfor boksen. Enhver løsning som foreslås, krever nye offentlige kroner. https://resett.no/2019/01/21/erna-en-mester-i-ovelsen-diger-stat/
Slettet bruker
24.08.2019 kl 12:51 706

Når en stat kontrollerer 6 -8 av 10 kroner i et samfunn, og det med en leder som selv har sagt "at selvråderetten er utgått på dato"?
Jonas Støre gikk til valg for å få 10 000 IS terrorister til Norge? FRP Hagen ville gi 10 milliarder blanko til Syria. Erna Solberg har oppgitt selvråderetten, men det et disse personene som vi har satt å styre for oss, her i landet med kongeriket vårt. (Nå med egen sjaman.) For det norske folk har stemt på dem i 10 år etter 10 år her i valg driten sin? https://www.youtube.com/watch?v=7TUbB3JeG9A
https://www.document.no/2012/03/25/jonas-gahr-stores-logner-og-bortforklaringer/
Redigert 24.08.2019 kl 12:53 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.08.2019 kl 12:59 703

ja det er bare helt tragisk

befolkningen blir ranet av mafiastaten med div. skatter og avgifter for å finasiere alt mulig fra import av navere til bygging av vei/infrastruktur med milliardsprekk uten konsekvenser.

liker å skryte av oljefondet blablabla på rekordnivå men kommer ingen til gode. de bruker allerede avkastningen til å dekke deler av underskuddet så man vet hva som kommer til å skje ved en evt nedtur.

går bra enn så lenge men det er bare en fasade dog seff mye bedre hvis man sammenligner med tekniske konkursbo som f.eks Japan

mange superrike har allerede forlatt molbolandet pga formueskatten og flere kommer til å følge etter

så vil de med formue i 100millioner klassen følge etter og 10millioner osv

tilslutt vil kun de fattige og samfunnsparasitter bli igjen stuck i molbolandet hehe
Slettet bruker
24.08.2019 kl 13:08 701

Vi kan jo også spare opp mye hvis vi slutter å vedlikeholde huset, bilen, osv.

Så det er greit å slå seg på brystet å skryte av oljefondet (nå omdøpt til statens pensjonsfond, hvorfor det?), så lenge man unnlater å nevne noe om vedlikeholdsetterslepet på eksisterende offentlig infrastruktur, mangelen på utbygging av ny, og pensjonsforpliktelsene.

Staten er ikke bare en parasitt, det er også en pyramidesvindler med sine pålagte offentlige pensjonsordninger. Stakkars sistemann som skal heve sin innbetalte pensjon...
Risk-reward1
24.08.2019 kl 13:13 695

Marx mente at vi ikke trenger en stat. Det jeg ikke klarer å få tak i er hvordan et slikt samfunn skal fungere?
Noen må forvalte det "alle" skal eie, når "ingen" skal eie noe.

Nei, jeg har ikke lest Marx, men jeg får rett og slett ikke tak hva den kommunistiske styreformen vil være. Jeg har sett hva den faktisk blir, og det finnes ingen skryteliste. Men hva den av Marx var tenkt å skulle være, får jeg ikke tak i.

RR
Slettet bruker
24.08.2019 kl 13:21 693

Synd denne tråden ble skjemmet av litt jabbing, for ellers er det en av de beste trådene HO noen gang har hatt! Kudos!

Fra et kommentarfelt på Resett:

15 timer siden
A little too late. FrP er et parti jeg har støttet og hatt stor tro på siden studietiden på 90-tallet. At de nå føler seg presset til å etterleve 20-15 år gammelt valgflesk er intet mindre enn patetisk. Her har FrP hatt en stor velgerstøtte gjennom mange år, bare for å å opptre som dilletanter og danse etter pipen til partier som såvidt har kravlet seg over sperregrensen. Å stemme FrP nok en gang vil være et stort feilgrep, selv med makt og stor oppslutning velger de å pisse på velgerne bare for å dra i land ubetydelige småseiere fra nær døden parti som Venstre og KrF. FrP er et dødt parti som har solgt ut sine dypeste og mest trofaste kjernevelgere ved å støtte bombing av Libya, overlatelse til EU med all kontroll over vannkraften med Acer, støtter massiv migrasjon til vesten med 0 innsigelser overfor Marrakesh-dealen. FrP er et parti for globalistene, dere som stemmer Høire, ArbeiderPartiet, Venstre, SenterPartiet, dere stemmer alle for det samme: Null selvstendighet, all makt til Brüssel. Helt i lomma på de dere tror dere er en opposisjon til.

14 timer siden
Nesten som jeg skulle skrevet det selv, bare NRK og vindturbiner som manglet.
Slettet bruker
24.08.2019 kl 13:28 687

Enkelt forklart det samme som liberalismen (kalles i dag libertarianismen). Full frihet for enkeltindividet uten en stat. Minus den private eiendomsretten.

PS: som selverklært høyremann er det heller Frederic Bastiat du bør lese:

https://mises.org/library/law
Slettet bruker
24.08.2019 kl 13:37 679

Når du i motsetning til staten har holdt vedlike, hus, garasje, hytter og naust kommer så "staten" (klovnriket vårt,) og øker formue/skatt provenyet på vår egen belånte, men godt vedlikeholde boligmasse. Du snakker om MAFIA.
Redigert 24.08.2019 kl 13:39 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.08.2019 kl 13:39 675

Takk for det Havfruen!

Linken Oliver postet anbefales:

https://resett.no/2019/01/21/erna-en-mester-i-ovelsen-diger-stat/

Det er disse helt grunnleggende sakene Resett burde fokusert på i tillegg til makroøkonomi, størrelsen på statsbudsjettet pr innbygger, osv. De store tingene, ikke alt det navlebeskuende våset om hvem som har kritisert Resett på Twitter ol.
Slettet bruker
24.08.2019 kl 13:40 671

har lest at fremtidige pensjonsforpliktelser allerede overstiger verdien av pensjonsfondet. ikke rart de øker pensjonsalderen for å redusere utgiftene. det beste er vel at alle jobber til man dauer hehe.

er molbolandet oxo verdensmester i når man deler andel av offentlig sektor? 25-35% av arbstyrken ansatt i det offentlige for å skjule den egentlige arb.ledigheten

mafiastaten er et lovlig pyramidespill hvor de trengs nye "sukers" for å holdene hjulene igang. sistemann får vel matkupongen hver uke LOL
Slettet bruker
24.08.2019 kl 14:04 660

RR

I linken jeg postet til deg finner du Frederic Bastiat’s «The Law», innledningsvis filosoferer han seg frem til enkeltindividets grunnleggende og medfødte menneskerettigheter. Retten til eget liv, personlig frihet, og privat eiendom. Videre hvorfor et samfunn ser seg tjent med å etablere en stat. Det er jo nettop for at staten på alle individenes vegne skal beskytte nettop disse medfødte menneskerettighetene.

Dette er hardcore høyreideologi. Minimumsstaten. Lenger til høyre kommer man altså ikke med en stat. Helt ytterst til høyre har man ikke lenger noen stat (anarko-kapitalisme), så der må enkeltindividet selv forsvare sine rettigheter.

Anarko-kapitalismen argumenterer, i motsetning til kommunismen, for privat eiendomsrett, mens kommunismen argumenterer for felleseie. Og der vil jeg påstå at anarko-kapitalismen hensyntar menneskelig natur (egoismen), og derfor er langt mer realistisk.

I forbindelse med å selv forsvare sine medfødte rettigheter kan man også filosofere litt over dagens statlige voldsmonopol, for det er jo i praksis sånn at politiet først rykker ut ETTER at forbrytelsen er begått. Det er altså hovedsakelig saksbehandlingen i ettertid politiet tar seg av.
Slettet bruker
24.08.2019 kl 14:05 661


Det er sikkert mye du ikke kan gjøre for å svekke de ufødte pensjonsforpliktelsene før eldrebølgen tar over.
Redigert 24.08.2019 kl 14:05 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.08.2019 kl 16:07 633

Det som virkelig forbløffer meg,er at vi finner oss i å bli ranet,for omtrent alt vi produserer av verdier,og på toppen av det hele blir vi pisset på av dem som raner oss?!
Før eller siden,vil våre kjære folkevalgte bli erstattet av A1.
Bare et spørsmål om tid.
MostlyHarmless
24.08.2019 kl 16:26 629

Demokrati forhindrer tyranni. Medaljens bakside er dog folkets begrensede evne til å styre samfunnet. I demokratiets vugge ble dette etter sigende også Athens undergang i den peloponnesiske krigen, hvor en rekke idiotiske avgjørelser, gjorde at de ble knust av spartanerne. I nyere tid, har tyranniske krefter funnet ut at de også kan sikre seg makten i demokratier dersom de greier å få kontroll over visse samfunnsfunksjoner - media, skole og universiteter. Dette ble en stor suksess for sosialdemokratene og kulturmarxistene helt frem til internett - hvor informasjons-monopolet ble brutt. I desperasjon kunne vi høre tidligere statsminister Brundtland uttale:

"– Vi er i ferd med å miste kontroll over hva folk blir fortalt"
Slettet bruker
24.08.2019 kl 16:36 623

Min mening er demokratisk nok at kommunist islam og sosialister må få mene hva de vil men ikke tvinge NULLiverMAXkommunistkrav muhammadmarxist regningen for det på oss.
#dra til venezuela ørkenbra mani med NULL-iver SKAM bod SHIA ørken glakommunistme MOT alt men skattepenger til alle SOFA STEIGANSYTE kommunitser.

#BURGER (american taste) lønn kommunister
#syte mAxMarxistmaskiner

Redigert 24.08.2019 kl 16:37 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.08.2019 kl 16:45 620

Lite sammenheng i teksten din, HanVann. Snodig setningsoppbygging.
Slettet bruker
24.08.2019 kl 16:48 620

Jeg anbefaler VOSS
Vann
+foss= gap