BørsXtra: DNBs laksefavoritt, kutter NANO, tror på tørrbulk


TØRRLAST – SHIPPING: Fra årsskiftet har pilene pekt rett nedover og ratene har falt fra USD 29.000 dagen i desember i fjor og helt ned i under USD 8.000 dagen denne uken. Ifølge tørrlastekspert Bjørn Bodding i Clarksons Platou er hovedårsaken til det kraftige fall i Capesizeratene den seneste tiden en betydelig lavere eksport av jernmalm fra Brasil til Kina som følge av mye nedbør i Brasil. Kineserne har dekket etterspørselen fra Australia resulterende i lavere ton-mil for fartøyene. Han antar at situasjonen i Brasil normaliseres og at ratene vil vende opp i andre halvår (FA)

GRIEG SEAFOOD: DNB fremhever aksjen som deres favoritt innen sektoren med kursmål NOK 90 mot nåværende kurs NOK 72,25.

FJORDKRAFT: SP1M initierer dekning med kjøpsanbefaling og kursmål NOK 38. SP1M var tilrettelegger i den nylige børsnoteringen.

NORDIC NANOVECTOR: DNB reduserer kursmålet til NOK 80 (135) etter utsettelser i prosjekt og sjefsavgang. Opprettholder kjøp.

SUBSEA 7: DNB oppgraderer fra hold til kjøp, kursmål uendret NOK 120.

SUPPLY: Spotratene for offshoreskip tar seg kraftig opp i Nordsjøen. – Det var nå vi ventet at det skulle snu, sier skipsmegler Gøran Røstad i Westshore Shipbrokers. – Vi tror de neste seks månedene vil være bra – selvsagt med variasjoner. Det vil ikke være like sterkt som nå i hele perioden, sier han. Dermed ser det ut til at offshorerederne endelig kan senke skuldrene noe, etter at skipene deres lenge har gått på rater som ikke har vært bærekraftige på lang sikt. (FA)

FIRST ANBEFALER: First-forvalter Tor Vinje anbefaler kjøp av Kværner, BW LPG og Subsea 7.

IM SKAUGEN: Christen Sveaas’ Kistefos skal iht en restruktureringsplan gå inn med USD 3 millioner i datterselskapet Norgas Carriers som skal overta virksomheten i det kriserammede gassrederiet I.M. Skaugen. Også långiverne går inn på eiersiden i Norgas som altså vil bli morselskap i et nytt, refinansiert konsern. Dagens eiere i I.M. Skaugen får en eierandel på 37,5 prosent i det nye selskapet. Kistefos kan ende opp med en tilsvarende aksjepost. Det planlegges ikke børsnotering av Norgas som også skal overta obligasjons- og banklån fra det gamle morselskapet. (FA)

OSLO BØRS: SP1M mener at aksjene på OSEBX har gjort det 7% bedre enn sammenlignbare aksjer i 2018 justert for lakseaksjene. 3,5% av dette har kommet siden påsken startet. De mener følgelig at de utenlandske sammenlignbare selskapene vil ha en sterkere utvikling fremover. DNB fremheves som en aksje som har gjort det spesielt godt i forhold til sammenlignbare den siste måneden.

XI OMTALE I NORDNETBLOGGEN: «-/ JEG ØNSKER å gi en shoutout til folkene bak Aksjeforum og Xtrainvestor. For det første har de skapt spennende arenaer for aksjediskusjoner på egne kanaler, men også gjennom store satsninger på Facebook. Her er det masse interessante diskusjoner om aksjer hver eneste dag. De ønsker å kapitalisere på det store publikumet (flere titals tusen medlemmer fordelt på flere forumer og grupper) ved å la utvalgte start-ups pitche online. Bizbot fikk muligheten til å være første selskap ut, og vi fikk over et dusin henvendelser, der to resulterte i investeringer. Ta en kikk på Investorpitch Norgesiden, lik Aksjeforum eller Xtrainvestor! Har du en kul idë eller ønsker å motta deres markedsrapport kan dere kontakte dem på info@xtrainvestor. « (fra dagens Nordnetblogg skrevet av Richard Paulsen – minstetegning i Bizbot-emisjonen var f.ø såpass høyt som NOK 250.000 som ble litt for høyt for de fleste interesserte).
Redigert 19.01.2021 kl 22:28 Du må logge inn for å svare
Torine
05.04.2018 kl 14:19 2682

DnB har som nevnt GSF i sin anbefalte portefølje med kursmål 90 og mener aksjen pt er attraktivt priset. Andre oppdrettselskaper på børs har siste 3 mndr en kursøkning fra 16- 35 %. GSF har økt 3%.
harris73
05.04.2018 kl 20:12 2598

Flere gode case her. Fjordkraft kan nok få seg et oppsving fremover. Nå kom DNB og Jarle Sjo inn med en ekstra million der idag, og 3.størst i selskapet. Han er en god aksjeplukker uten tvil. Men også at Fkraft ligger på omtrent tegningspris. Alle som ville selge ut, som Spetalen m.fl., har gjort det unna nå, og aksjen kan stige videre. Stordalen sitter med en bra post også. Fkraft er vel en mer konservative aksje, men også godt å ha det i porteføljen når det svinger som verst. Går den mot 38 kroner er det en god avkastning. Laks, Gsf m.fl. har også vært en safe haven iår mot svingningen i markedet ellers.
ruda
15.05.2018 kl 21:33 2282

GSF vil nok passere 100 før sommeren og Subc7 130

Ned over 10% på høyt volum i dag. Ikke et veldig godt tegn? Fortsatt mange som vil sikre gevinst her?