Trump, resesjon og...NAS


Dagens Finansavisen er akkurat fordøyd, og det var ikke bare lystelig lesing. DnB siste rapport om utsiktene i verdensøkonomien er nedslående lesing. Den såkalte "fryktindeksen" galopperer oppover og vi har en villmann i det hvite hus som gjør alt han kan for å ødelegge frihandelsregimet i verden. Han oppfører seg jo som en liten unge som er mest opptatt av hevn; sjekk de siste tweetene etter at Kina svarte på økte tollsatser som innføres av USA. En artikkel i Finansavisen sier at resesjonen kommer, og underbygger det synet (vanskelig å være uenig). Min oppfatning har vært at oppsiden i NAS er betydelig større enn nedsiden. Jeg tror fortsatt at NAS greier seg gjennom turbulensen knyttet til NAS07, egenkapital krav osv, men jeg begynner å frykte at det er en betydelig nedside også. Det skyldes forhold NAS ikke rår over, men skyldes utviklingen i global økonomi. Jeg er stygt redd for at en global resesjon vil dra NAS med seg i fallet. Risikoappetitten i dagens marked er vel omtrent fraværende, og det vil kunne ramme selskaper som NAS tungt. Det kommer til å bli en blodrød mandag på OSB, og så får vi se hvordan det går...Jeg tror det skal komme svært gode nyheter fra NAS i uken som kommer hvis vi skal greie å stå imot fallet, og det er ikke sikkert at selv en JV avtale (som jeg ikke er udelt positiv til) vil være nok til å "stå han av". Vi får folde hendene (selv om jeg ikke er spesielt religiøs), og håpe på det beste.

Jeg har tenkt at Trump har spillt kraftig ut i forkant av G7-møtet og at det var et tenkt spill som var planlagt. Om ikke og dette fortsetter er vi i trøbbel ja. La oss nå komme gjennom helga og se hva som skjer... Trump er også ekstremopptatt av børsen, 401K og folks pensjoner. At han plutselig skal kaste det på båten?
Iceman
24.08.2019 kl 13:41 2424

Sitter med akkurat samme følelse.....
livecnn
24.08.2019 kl 13:54 2375

Mandagen kan og vil nok bli en fantastisk dag for de som har kontanter å leke med.
2132
24.08.2019 kl 13:55 2371

Interessante tider...
Trump kan ha "tøffet seg" på Twitter foran G7-møtet i helgen?
https://twitter.com/realdonaldtrump
https://en.wikipedia.org/wiki/45th_G7_summit

Hvis handelskrigen eskalerer runde på runde på runde, vil finansmarkedene reagere. Spørsmålet er om de vil OVERreagere. Mye psykologi i markedet, og NAS ser ut til å la seg lett dra med nedover når OSE går ned.
Headline
24.08.2019 kl 14:05 2343

Mandag selger jeg absolutt alle aksjer jeg har, for å finne meg andre investeringer. Gidder ikke dette og blir borte inntill Trump er avsatt på en eller annen måte. Alle taper verdier og det tar altfor laaang tid før en kan håpe på inntjening igjen. Kina kriger med stolthet og ære og gir seg ikke, Trump kriger med maktbegjær og har ellers ingen ære og stolthet. Dette med å redde USA er bare tull..han vil kun ha et navn på tronen. Tap eller ikke tap, jeg stikker.. gidder ikke dette når maktsjuka, håndtrykkene, og den febrilske ("se på meg som bestemmer tvitringa") skal styre verdensøkonomien. Mannen eier ikke taktikk og klokskap..Å DETTE ER VERDENS MEKTIGSTE MANN!! Dette er søren meg ødeleggende...Ja til republikanerne, men mannen der må bli avsatt innen kort tid

Headline; som sagt over,,, la oss se hva som skjer i helgen. Handelskrig er høyt på agendaen på G7. Vi har to syn 1. Trump er helt på bærtur og ødelegger verdensøkonomien. 2. Han spiller et nøye planlagt spill som ikke er så lett å få øye på. Om alternativ 2 stemmer så skjer det noe nå snart, ellers er vi i skikkelig trøbbel alle mann.
livecnn
24.08.2019 kl 14:12 2317

Oslo børs er en OVERREAGERER børs. Short posisjonene i NAS heller selvsagt bensin på, og brannen blir unødvendig stor.
Vi småaksjonærer har evnen til å bli brent ekstra.
Meglerhusene vil ikke komme med oppdateringer før de har plukket nok billig fra folket.
Men hver dag er en dag nærmere noen ord fra Geir Karlsen.
Til da danser Frodon & Co

Før mandag har Trump sagt noe som får børsene til å gå opp 2-3 % igjen. Alltid sånn med han. Neste skritt for han vil være å reparere børseffekten av det han sa i går.

hvis NAS skulle duppe til kr 30 på mandag, øker jeg fra 12 500 aksjer til 15 000 aksjer. Får da et snitt på kr 32,5, og er veldig komfortable med det.
2132
24.08.2019 kl 14:18 2295

Hos meg er "juryen fortsatt ute" når det gjelder Trump. Jeg var glad da han vant, for med Hillary Clinton "in charge" hadde vi hatt WW3 nå. Trump er én av to ting, som du er inne på:
1) Et brilliant geni som spiller løs kanon på dekk, og gjennom uforutsigbarheten skaper han et handlingsrom som tradisjonelle glatte yrkespolitikere ikke klarer. Det å få "Rocketman" i Nord-Korea til forhandlingsbordet er i seg selv en bragd. Får han til avvæpning/nedrusting der fortjener de fredsprisen (husk, Obama fikk den før han hadde gjort noe som helst). Det er en mulighet at Trump blåser i hva media, intellektuelle, andre politikere og eliten mener om ham. Han vil oppnå et mål som er til beste for det amerikanske folket. En slik president er en sjeldent flott leder.
2) Alternativt har eliten, media og yrkespolitikere som kritiserer Trump rett. Han er en unge, klistre gæren og kjører verden i grøfta med kunnskapsløshet, arroganse og et oppblåst ego.
Jeg er som sagt usikker på hvilket av de to alternativene som er korrekt, men jeg vet hva jeg ønsker og håper er riktig. Er han smart, vet han konsekvensene av handelskrig og valutakrig. Han later til å være opptatt av aksjemarkedet. Kanskje det kommer noen positive nyheter ila. helgen. Hvis ikke er jeg redd sparepengene mine fordamper mandag. Kjedelig å ha sittet på sidelinjen og sett på aksjemarkedet i årevis, og akkurat da jeg gikk inn kom krakket. Men slik er livet. Place your bets - no regrets.
2132
24.08.2019 kl 14:19 2291

Jeg liker hvordan du tenker. Jeg har hentet ut 100K fra et lite likvid sted, og forventer å ha dette "tørre kruttet" klart for bruk mandag morgen 0900.
Headline
24.08.2019 kl 14:24 2279

Håper noen av dere har rett, men tviler. Selv har jeg mesteparten i Yar, og og der er det overreaksjon til gangs. Stuper det dobbelte ift børsen etter hver twitring og utspill fra enten Trump eller Kina..ett lite skritt frem og fire store skritt tilbake tærer i lengden
Redigert 24.08.2019 kl 14:25 Du må logge inn for å svare

Jeg leser en bok om dagen som heter " the intelligent investor". Det jeg får ut av den er at risikoen på investeringene dine blir mindre i tider som dette. For en langsiktig investor er det eneste tidspunktet det kan lønne seg å ta opp lån for å kjøpe aksjer når det går rett til helvete. Jeg gleder meg litt til uka og jeg håper at alt går enda litt mer til helvete og at resesjonen varer en stund så jeg kan laste opp med alle sparepengene mine i mange måneder framover i påvente av lysere tider.
Headline
24.08.2019 kl 14:57 2204

Selvfølgelig har du et poeng der. Kjøpe, kjøpe, kjøpe å snitte ned.., da trenger det ikke gå så lang tid som jeg nevnte lengre opp før inntjening igjen. Men hvis du ikke snitter ned, så er det bare å selge...da tar det for lang tid. Nøkkelen er da godt med penger på bok, eller en god bank.
Redigert 24.08.2019 kl 14:57 Du må logge inn for å svare
hstray
24.08.2019 kl 15:47 2146

Norwegian har i tidligere resisjoner visst at de har tjent mer penger. Husker spesielt dette spesielt slo ut i finanskrisen hvor kursen gikk fra 20 til 100 på rekordtid grunnet betydelig høyere inntjening enn forventet. I krisetider må bedrifter og private velge billigste alternativ

Et svært godt (og velkomment) poeng Helge...:-)

Personlig tror jeg Trump nå lager i stand masse bråk som han vil være redningsmann for i forkant av valget. Enten det, eller så lider han av paranoide vrangforestillinger.

Meget godt poeng. Kjenner flere som har fått beskjed av sjefen at man ikke lenger fritt kan velge flyselskap når man skal ut i businessærend. Når det strammes inn, substitueres det nok en del inn i Nas.

Trump er en som minner om en viss herre fra 2verdenskrig, sterke ord men dette vil ikke medføre noe godt
Boobs
25.08.2019 kl 02:59 1743

Med ose i 840 er det bare å smøre seg med tolmod. Vent på salget. Mandag er for tidlig


som jeg har sagt før. det neste trump vil gjøre, er å rette opp igjen den negative børsutviklingen. neste uke blir mange pluss-dager på børsen.
SR99
25.08.2019 kl 11:49 1429

Det er en skummel tankegang å snitte ned. Aksjene som er kjøpt dyre er fortsatt en dårlig investering ved kursnedgang. «Snitte ned» er kun en unnskyldning for å forsvare egen investering ved å se beholdningen under ett. Dersom det er planen å investere over en tidsperiode eller vekte seg opp eller ned pga en utvikling er det ok, men da er det naturlig at det ligger en strategi i det. Flere her kjøper nå fordi «det er billig». Det er feil, man putter mer penger i et prosjekt som ligger med tap som også virket billig når disse ble kjøpt. Det vil alltid lønne seg å se hvert aksjekjøp som en egen investering, kun da lærer man hvilke grunnlag kjøpet ble gjort utifra. Da vil man alltid kunne se at deler av aksjen ble kjøpt ut i fra optimistiske forutsetninger. Ved f.eks en strategi om kjøp/ salg ved 15% oppgang/ nedgang vil eierandelen i selskapet svinge uavhengig om men er optimist eller pessimist. Ofte er det lurt å sette premissene på forhand og ikke handle spontant.

DnB mener kjøpekraft for folk flest blir god de kommende årene. At drivstoffprisen blir lav på grunn av økonomisk uro gagner jo Norwegian! NAS aksjen skal opp selv om Kina og Trump herjer!

Ja, drivstoff priser vil jo potensielt ha stor betydning..CASK for 2018 var 0.435, og det er grunn til å tro at dette skal betydelig ned i 2019. Noen som føler seg kallet til å komme med en prognose, gitt at oljepris holder seg på dagens nivå..?
Iceman
25.08.2019 kl 13:03 1279

Betydelig ned fra 0,435? De har jo guidet på 0,43 for 2019. Med forutsetning om: Fuel price of USD 618/mt (655), USD/NOK 8.58 (8.27), EUR/NOK 9.77 (9.62).
Fuel har vel gått ned og valuta opp slik at guidingen er vel ikke så ille tror jeg da, uten å ha finregnet på dette.
lektor79
25.08.2019 kl 14:58 1162

Hele børsen skal snu. Nas vil eksplodere opp. Vi snakker 60-80 i første omgang. 100 etter hvert
lektor79
25.08.2019 kl 14:58 1158

Hele børsen skal snu. Nas vil eksplodere opp. Vi snakker 60-80 i første omgang. 100 etter hvert

Godt du har trua lektor!!! Liker de som tør å stikke hode frem. Når NAS lykkes vil det bli en cash flow maskin av dimensjoner. Selskaper som har vært gjennom kriser blir sterkere og enda "mer på". Da går det fra dyrt på dagens resultater til billig. Men om vi ser på verdier i og utenfor balansen så er dagens prising fortsatt uforståelig for meg. Skulle likt å sette meg ned med SEB-analytikeren og gå gjennom hans' tankegang. Det eneste jeg kan se for er at det er en liten mulighet for konkurs, og at denne drar ned kjøpsanbefaling og kursmål 70 og ned til hold og kurs 31. Det er jo en vannvittig stor dreining i syn og anbefaling fra den kanten. Godt å se andre analytikere og forvaltere er mye mer positive herunder for eksempel Danske.

Ja, kjenner guidingen..men jeg tror (håper)at vi skal lavere. Med generelle kostnadsreduksjoner, betydelig lavere drivstoffkostnader enn det som lå til grunn i guiding.så er det lov å håpe.....

For å snu på det; dersom CASK skulle bli 0.43 så tror jeg at det kan bli vanskelig å få et positivt resultat i år...da må vi ha langt bedre RASK i årets fire siste måneder (i 2018 varierte RASK mellom 0.34 i september og helt ned i 0.26 i november med okt/des et sted i mellom).
Iceman
25.08.2019 kl 16:20 1016

Sant. Med tanke på utviklingen i kronekursen etter guidingen - som vil påvirke alle kostnadsposter har jeg vanskelig for å se at de klarer noe mye lavere enn 0,43 som de guidet. Heldigvis betyr høyere dollar noe høyere inntekter også... det er basert på fingeren i været. Mulig noen her har regnet på dette?

Iceman og andre: i rapporteringen til NAS er det en sensitivitetsanalyse den er fin å ta tak i. Behøver ikke å finne opp hjulet selv... Jeg ser positivt om fremtiden. La det ikke være tvil.

JUST NOW: President
@realDonaldTrump
and Prime Minister
@AbeShinzo
announced a trade deal.

Yeah!!!
Redigert 25.08.2019 kl 18:27 Du må logge inn for å svare

Hillary hadde selvsagt ikke starta WW3. Slutt med sånt reaksjonært oppgulp. Trump er den største tragedien denne verden har sett, med sin kommunistiske proteksjonistpolitikk.
hstray
25.08.2019 kl 21:40 709

Enig 👍 Donald Trump er mentalt ustabil og er snart i handelskrig med hele verden 🌏. Håper det kommer opp nyheter som gjør han helt uskikket som presidentkandidat i 2020


Rejoice!

Trump får 4 nye år.

Etter det er det en ny Trump som blir president 👅