NANO -Overdrevet frykt + Det blir ingen flere forsinkelser


NANO til 25,- 1,5 år unna regulatory filing. MCap på 1,4 mrd. hvorav 400 millioner er cash.

Det er nå en frykt for at NANO pga. en utsettelse på to til seks måneder må gjennom et fullt fase 3-studie for å få godkjennelse. Denne problemstillingen ble i stort omfang først omtalt etter forrige DNB-analyse (24.05.19) hvor Ling skrev:
"In our view, it is essential that no further delays occur in the trial as Nordic Nanovector needs to file before competitor Bayer achieves full approval based on its ongoing confirmatory study with copansilib in refractory follicular lymphoma patients. In a scenario where copansilib achieves full regulatory approval in the US before Nordic Nanovector files with copansilib, there is a risk that it would need a phase III trial before regulatory approval can be granted."

Den gang ble dette grundig debattert på forumer og konsensus var at NANO har behagelig med tid før Bayer vil bli ferdig med sitt confirmatory studie. Dersom NANO mot formodning skulle få nok en forsinkelse samtidig som Bayer gjør ting raskere enn forventet vil uansett NANO kunne søke om AA for en snevrere populasjon.
Jf. også Renoldi nå:
"Dersom Bayer skulle få en full godkjenning finnes det i likevel en mulighet for Nordic Nanovector til å få produktet sitt på markedet. Nano kan søke om godkjenning for en smalere anvendelse enn det Bayer har søkt om, for eksempel for pasienter som har hatt tilbakefall, og få godkjent for denne spesifikasjonen. Hvis selskapet får det og får produktet på markedet den veien, vil effekten være omtrent den samme som dersom de søkte med en generell spesifikasjon, sier Renoldi."

Med andre ord er frykten for dette scenarioet ekstremt overdrevet og representerer en god kjøpanledning. Det bør legges merke til at DNB v/Ling i sin oppdaterte NANO-analyse (23.08.19) ikke nevner Bayer og Copanlisib med ett eneste ord! Noe merkelig all den tid forsinkelsen han "fryktet" i forrige analyse slo til, men Ling har nok fått kunnskapen til å innse at dette ikke er et problem. Det har nok også nyansatte Dr. Lars Nieba som kommer fra nettopp Bayer.

Det har vært mange forsinkelser i NANO de siste år, men dette er nok den siste. Denne guidingen er basert på tilgjengelige datapunkter fra den foreløpige rekrutteringen og ikke "best guess" jf. Bravo:
"So now that we have enough data, enough data points with enough sites for enough time, we think that we’re in a much better position to try to have a very much more definitive guidance. And we believe that is the right approach to, again, be very open with the market and communicated, given the current recruitment rate, we anticipate recruitment now to finalize in the second half of 2020, instead of the first half, as we communicated up until now."

Så kan man videre anta at rekrutteringshastigheten vil øke utover i studien - det blir ingen flere forsinkelser.

Betalutin har en enestående klinisk profil. Den vil komme på markedet. Og den vil selge i bøtter og spann som singel agent i 3. linje.
Redigert 25.08.2019 kl 14:09 Du må logge inn for å svare

Slutt med det tullet der ! Han heter Renoldi, ikke Renolid. Renolid høres ut som et rengjøringsmiddel. Uansett, RENOLDI vet ikke hva han snakker om. Han har vimset rundt det podiet et par år nå og bare pratet vrøvl. Som hentet ut fra et Donald blad på sitt beste. Aner du hvor mange soya-latter han drikker om dagen? Det er ikke få det skal jeg love deg. Å basere noe som helst på hva Renoldi sier er ikke bare farlig, det er uansvarlig å poste det på et forum.

Renoldi! Really??

Hugoil
25.08.2019 kl 14:15 3504

Interessant observasjon du gjør og det er et poeng:

"Med andre ord er frykten for dette scenarioet ekstremt overdrevet og representerer en god kjøpanledning. Det bør legges merke til at DNB v/Ling i sin oppdaterte NANO-analyse (23.08.19) ikke nevner Bayer og Copanlisib med ett eneste ord! Noe merkelig all den tid forsinkelsen han "fryktet" i forrige analyse slo til, men Ling har nok fått kunnskapen til å innse at dette ikke er et problem. Det har nok også nyansatte Dr. Lars Nieba som kommer fra nettopp Bayer."

DNB Markets virker vel gira og sjonglerende, men omsetning og resultat der i gården er nedagående viser kvartalsresultatene.
Redigert 25.08.2019 kl 14:17 Du må logge inn for å svare
focuss
25.08.2019 kl 14:27 3468

Donkeykong
Du er og har vært min favoritt skribent på Nano trådene, men her stusser jeg litt på din skråsikkerhet. Det er vanskelig å forholde seg til en tidsplan når vi ikke vet hvor langt de faktisk har kommet. DNB tror de bare har innrullet 25% av pasientene. Hva de bygger det på vet jeg ikke men kanskje tidspunkt for interim avlesning??

Det Renoldi kommer med er jo mye om og men og muligens noe som kan gi ytterligere forsinkelser. For meg har det aldri vært noe spørsmål at de kan sende FDA søknad om godkjennelse etter Paradigme. Ikke før nå. For meg har de introdusert en ny risiko jeg tidligere ikke har kjent til. Det er mulig jeg er utypisk da jeg ikke har fulgt med på Nano så nøye i det siste. Har det vært kjent tidligere så kan det jo være at Bayer risikoen er selve årsaken til at kursen har ligget på 30 tallet lenge. En ny forsinkelse blir da skremmende på markedet.
focuss
25.08.2019 kl 14:34 3433

Hugoil
Det at vi får en ny mann fra hovedkonkurrent Bayer inn i Nanos ledergruppe er jeg usikker på om jeg egentlig liker. Rart Bayer lar ham gå uten et par års karantene.Kan vi være 100% sikre på hvor hans lojalitet egentlig ligger?
Lotepus
25.08.2019 kl 14:42 3390

Å tro dette er siste forsinkelse meldt fra Nano , er en veldig naiv tanke
Merlin
25.08.2019 kl 15:21 3306

Nano har nå fylt opp kapasiteten på klinikker til 81. Man kunne selvfølgelig ikke regne med høye pasientinklusjonstall den første tiden, når antall klinikker var lavt. I tillegg har Nano nå aksellerert opptak pr. klinikk. Det er fortsatt langt frem til 2H2020. Nano utelukker ikke å holde opprinnelig tempoplan.

Bayer vil ha svært høy synergi om de får kloa i Nano. Som eier av Algeta vil Nano passe rett inn i porteføljen. Organsatorisk, salgs- og disribusjonsteknisk og ikke minst innen forskningsmessig videreutvikling innen radiologisk, målstyrt kreftbehandling. Bayer lagger en god del etter i sitt medisinske program, eksempelvis ved mange patentutgåelser, for eksempel av det brespektrede antibiotikaet Ciprofloxacin. Siden også Roches Rituximab er av patent, og der diverse generica nå er godkjent, har Bayer samme muligheter til å tjene på et Archer-1 comboprodukt som andre BP-selskaper, og vil kunne utnytte Nanos potensiale minst like godt som Roche, Novartis mfl En av Betalutins store styrke er gjenværende lange patenttid. Mange BP selskaper, som i årevis har tjent gode penger og har store kontantbeholdninger er på utkikk etter selskaper som Nano. Det ser vi også på den høye prisingen ved oppkjøp av selskaper som Nano.

Men å engang hentyde at Bayer har fått inn en dobbeltagent hos Nano er å undervurdere Nanos ledelse.
Redigert 25.08.2019 kl 15:43 Du må logge inn for å svare

Focuss: -"Du er og har vært min favoritt skribent på Nano trådene, men her stusser jeg litt på din skråsikkerhet. Det er vanskelig å forholde seg til en tidsplan når vi ikke vet hvor langt de faktisk har kommet."

Mitt poeng er dette:
Vi vet ikke hvor langt rekrutteringen har kommet, men det vet NANO - og nåværende guiding er basert på nettopp det. Ikke en antagelse om hvordan rekrutteringen vil komme til å bli slik tidligere guiding var.
=" much more definitive guidance"
Redigert 25.08.2019 kl 16:03 Du må logge inn for å svare
_atlas_
25.08.2019 kl 16:07 3243

Hahaha, man blir tydligen dubbelagent när man byter till en konkurrent enligt skribenter på Hegnar. Detta blir bara för dumt. Man kan tydligen vinkla allt till det negativa.

focuss
25.08.2019 kl 16:44 3165

Det er nå mer en 14 måneder siden første pasient fikk Betalutin i Paradigme. Har DNB rett når de tror kun 25% er innrullert så langt så har de behandlet 33 pasienter og har 97 igjen. De har da behandlet 2,35 pasienter per måned og med 97 gjenværende så tar det 41 måneder til de har behandlet alle 130 i februar 2023, men det virker jo helt sprøtt. Nå kan vi anta raskere rekruttering fremover med flere sites åpnet. Men hvordan kan egentlig Nano påvirke rekrutterings hastigheten fremover. Har de i det hele tatt verktøy til det? Å lempe på rekrutterings kriteriene ville vel hjulpet, men kan de det?

Jeg synes DNB bør forklare hva som ligger til grunn for sine 25% og jeg heller til at Nano bør vurdere å opplyse hvor langt Paradigme har kommet. At markedet vil tro på 2H-20 er jeg absolutt ikke sikker på. Før en emisjon så må de klargjøre dette langt bedre.

Å det er nøkk mange som slukker sorgene med et par Mai Thai på Kåre's Partybar i kveld du gett se. Fleste biotekk næring livs lederene i Nano er jo bosatt i Pøttaya gett se.
_atlas_
25.08.2019 kl 16:51 3126

Om du menar att ledningen ljuger när dem säger 2H-20, så kunde dem lika gärna sagt att allt är on track och att 1H-20 fortfarande gäller.

Om man inte har tilliten för ledelsen så borde man sälja sitt innehav och ta förlusten.

Jag tror ledelsen är mer insatt än vad en analytiker från DNB är?

litt merkelig når noen i ledelsen kommer frem på podiet å åpner munnen så synker kursen, svarte 35% ned på 2 dager. Nano er faktisk blitt værre enn Lotto. Litt enig med Focuss usikkerhet har økt. Ingen vet noe som helst hva som skjer. Sitter med en merkelig følelse, når jeg kjøpte i bøtter og spann på 12 kr 2016 da følte jeg usikkerheten var mye lavere enn den er i dag på 25 kr 25.august 2019, derfor drylte jeg ut endel aksjer på nu fredagen.
Hadde en insider dukket opp på fredagen og kjøpt aksjer, da mener jeg ikke for studentpenger, men slik at det har skapt litt positivitet og PR av betydning.
Når det er sagt kjøpte Costa aksjer for ca 500k til kurs ca 55kr da han sluttet.
Det er nu engang slik, som investor ønsker man å eie lite aksjer når kursen synker brutalt, og motsatt ved kraftig oppgang: )

"Men å engang hentyde at Bayer har fått inn en dobbeltagent hos Nano er å undervurdere Nanos ledelse."
Kan den undervurderes nok?
Hver gang en av dem åpner munnen, raser kursen... hva tror du grunnen kan være?
Bare dumme investorer, og BP som ikke skjønner sitt eget beste?
Merlin
25.08.2019 kl 17:43 3015

Med 81 klinikker og aksellerert inklusjonshyppighet pr. klinikk går det nå minst 81 ganger fortere å få inn pasienter enn ved første innrullerte klinikk. Renoldi har også forklart at Nano har flere virkemidler for å få opp inklusjonshastigheten.
Redigert 25.08.2019 kl 17:46 Du må logge inn for å svare
Hugoil
25.08.2019 kl 17:45 3006

Sepå marketskap. ift. kontantbeholdning!
Pasientrekruttering vil i en periode antas å tilta eksponentielt - bla. også fordi at åpningen av sites gjorde det også. På et stadium vil det flate ut og bli mer linær pasientrekruttering - men om hastigheten per Bravo på torsdag er der nå vet vi ikke. Jeg vil tippe peridoen med klar (forventet gitt site-takten fortsatt ikke er ferdig med å avlevere pasientboost) eksponetiell utvikling ikke er over ennå, også grunnet de tre pinnene i min tråd jeg startet i dag.
focuss
25.08.2019 kl 18:02 2970

Fra DNB
"Additional capital needed to reach full recruitment. With the current burn-rate (Q2
cNOK111m) and cNOK444m in cash, we estimate the company has sufficient
resources for around four quarters, which is unlikely to be sufficient to reach full
recruitment. Our take is that the company needs additional funding and that the
process for this should be started as soon as possible in order to redirect focus to the
trials and away from the financial situation "

Dersom vi legger til grunn kun 6 mnd forsinkelse så må de hente ca 200 mill. For eks. 10 mill aksjer til 20 kroner. Dersom de drøyer så kan vel kursen falle under 20 emikurs desto lavere. Nei det må en partner til skal dette bli brukbart.

De rette grep må taes nå!! Tru om ledelsen skjønner forskjellen på emi på 114, kontra 20 eller 15, neppe. Costa og Bravo vi bryr oss ikke om kursutvikling. De skal ikke få penger i emi fra meg. Ingenting så overrasker meg lenger av en idiotisk ledelse. Vi mangler bare et innsidesalg nå, hvor de ´´lavtlønnede´´trenger penger..
Redigert 25.08.2019 kl 18:57 Du må logge inn for å svare

Innlegget er slettet av NanoVekter
Merlin
25.08.2019 kl 19:43 2739

Her gjelder det å stole på Nano. Å vise til Costas ledelse contra Bravos er lite nyansert. Bravo har blant annet bidratt til den effektiviserte og raskere flyten på pipelinen, som nå gjøres 6 mnd. raskere pga. parallell utvikling.Det burde kursmessig vært belønnet. Bravo fremstår som en meget god og troverdig leder. Her gjelder det å holde på aksjene. Det vil lønne seg!
Redigert 25.08.2019 kl 19:45 Du må logge inn for å svare

"Her gjelder det å holde på aksjene. Det vil lønne seg!"
Er ikke så sikker på om de som var med på emisjonen i 2016 er av samme oppfatning.
Etter tre år med forskning er kursen tilbake til start....

Ja, uansett trist å se mcap ned 23% på en dag.. Nano har blitt tickeren for de ekstreme... Selv ikke Seadrill dykket så voldsomt..hva tenker ledelsen nå annet enn ett par vinglass på terrassen og fortsatt 1.5 mill i snitt lønn..

RE - Jeg gir meg på forumet nå, da det ikke er grunn til å kommentere Nano lenger.

* Så mye var den uttalelsen verdt - ikke ulikt alt det andre du kommer drassende med … :)

SPOT-ON, det er jo ikke alle som ser det slik, men så er det jo heller ikke alle forunt å skulle tjene på børs … ;)
_atlas_
25.08.2019 kl 20:51 2561

1.5 miljoner i snittlön ser inte jag som någon mega lön. Dem driver inte någon Kiwi butik. Detta är högt utbildade folk och självklart kostar dem pengar. Min chef tjänar 14 miljoner om året + bonus och förmåner.

Biotech har några våldsamma svängningar både upp och ner. Om man tror på att dem vill lyckas så är det bara att fylla på.

Dem flesta har inte nerverna och säljer när det går ner och köper när det går upp = Dålig butik ;)

Ps! Belåna er aldrig i biotech och var bredda på våldsamma svängningar och köp på er lite då och då om ni tror på sällskapet.

Over and out!

Dvs aldri megagevinst i biotech.. hold dere unna..

Snittlønnen i Nano er 1,65 mill. Det er graverende mye når en tenker på at dem er prisgitt at villige investorer stiller opp i gjentatte emisjoner.
Hva din sjef tjener er underodnet i denne sammenhengen.
Nano ligger i toppsjiktet hva angår lønnsutbetalinger (hvertfall sammenlignet mot TRVX og PHO) og det er kanskje greit å få styr på butikken først og betale mer etterpå.

Ja men så måtte jo du kommentere meg. Ikke glem soya melk i frokostblandingen din i morgen :)
_atlas_
25.08.2019 kl 21:17 2491

Du jämför med två andra företag och drar slutsatsen att dem tjänar för mycket. Bra folk kostar pengar så är det bara.

1000-tals företag anlitar konsulter för att få hjälp att styra upp och organisera sin bedrifter och betalar utan några problem 1500-2500 kr/h för detta. Dem betalar dem summorna för att dem måste få in kompetensen.

Kompetensen i Nano är hög och varför skulle dem jobba för sämre löner än andra ställen?

Att jämföra med två bedrifter blir bara dumt!

Med Nano's vel 40 årsverk i 2018 så utgjør det ikke mer enn 15-20 millioner i merutgifter til lønn sammenlignet med PHO på årsbasis. Med Nano sin finansielle situasjon er vel dette bare å betrakte som ei pølse i slaktetida for deg.
Men for andre er det alvorlig.
Redigert 25.08.2019 kl 21:42 Du må logge inn for å svare
SomSa
25.08.2019 kl 22:08 2338

Hvor har du fra at Nano ligger i toppsjiktet hva angår lønnsutbetalinger (hvertfall sammenlignet mot TRVX og PHO)? Hvis jeg tar feil bare si fra:

Fra 2Q 2019 rapportene:
Nano:
Payroll and related expenses for 2Q 2019: NOK 19.7 million
antall ansatte:49
Snitt årslønn blir: (19,4/49) x4 = 1,58 mil

Targovax:
Payroll and related expenses for 1Q + 2Q 2019: 17,511 mil
antall ansatte:26
Snitt årslønn: (17/26) x 2 = 1,35 mil

PHO
Payroll expenses for 1Q + 2Q 2019: 60,657 mil (side 15)
Antall ansatte: 70 (?, tidligere var 70 men på 2Q 2019 rapporten er det ikke nevnt tall)
Snitt årslønn: (60, 657/70)x 2= ca. 1,75 mil
----------
Total operating expenses for the quarter came to NOK 111.0 million (NOK 84.5 million). Payroll and related expenses were NOK 19.7 million (NOK 19.8 million). Other expenses amounted to NOK 87.8 million during the quarter (NOK 64.2 million). The increase being driven by clinical trials and manufacturing development activities for Betalutin

http://www.nordicnanovector.com/sites/default/files/Q2%20and%20First%20Half%20Report%202019.pdf
En god del av pengene brukte Nano for igangsettelse av produksjonen........

Økt mdor med 4,5 måneder kan gi fortgang på rekrutteringen. Dette kan øke til 6 måneder, det vil si pasienter vil leve minst 6 måneder ekstra..... Noen klager på at hvorfor Nano vil ikke fortelle hvor mange pasienter har de rekruttert. De må være verdens dummeste folk dersom de informere Bayer hvordan går med selskapet. De kan kommer til å overaske mange....Husk bare at MDOR ble forbedret med 35% nå!

Med denne jævla høye lønna hos PHO er det ikke rart at de ikke tjener penger nå.
Redigert 25.08.2019 kl 22:47 Du må logge inn for å svare
1mattis1
25.08.2019 kl 22:14 2318

Det er en god grunn til at jeg har holdt meg unna Nano en god stund nå. JEG er ikke på linje med "menigheten" her lenger. Nano har vært et good bet. Nå..., tror ikke det.

SomSa
25.08.2019 kl 22:26 68

Innlegget er slettet av SomSa

Tallene mine stammer fra annual report 2018 for de tre nevnte selskaper.
Sjekk dem og i mine innlegg har jeg tydelig skrevet 2018.

Håper du har drukket eller lignende når du klarer å få til dette:
PHO
Payroll expenses for 2Q 2019: 60,657 mil (side 15)
Antall ansatte: 70 (?, tidligere var 70 men på 2Q 2019 rapporten er det ikke nevnt tall)
Snitt årslønn: (60, 657/70)x 4= ca. 3,5 mil

Gjennomsnittslønnen for en PHO ansatt i 2018 var på 1,22 mill.

Gjennomsnittslønn for oppgitt lederteam I Nano var 2,4 mill, mens den for PHO sitt personell var 1,57 mill(2018 for begge selskaper)
CFO i Nano hadde en oppgitt lønn på 2,4 mill i 2018 mens CFO i PHO hadde en oppgitt lønn på 1,8 mill.

Sett deg inn i tallene før du kaster ut på løse påstander, du er jo helt på tuppa gutt.
Du oppgir jo PHO sin lønn i Q2 til å utgjøre 100% av kostnadene, ser du ikke selv at noe må være galt i det du oppgir?
Måtte bare dobbeltsjekke, du oppgir lønn til PHO ansatte i q2 til mer enn de hadde i totale kostnader for Q2, bare til orientering.
Redigert 25.08.2019 kl 22:30 Du må logge inn for å svare

Snart dags å kjøpe litt igjen nå,regner med de fortjener lønnen snart i biotexene.👍

PHO
Payroll expenses for 2Q 2019: 60,657 mil (side 15)

Det du oppgir her er for H1 2019
SomSa
25.08.2019 kl 22:35 2265

Jeg hadde lest feil, på PHO og TRVX er lønnsutgifter for 6 måneder og skal deles med 2 og det blir:

Fra 2Q 2019 rapportene:
Nano:
Payroll and related expenses for 2Q 2019: NOK 19.7 million
antall ansatte:49
Snitt årslønn blir: (19,4/49) x4 = 1,58 mil

Targovax:
Payroll and related expenses for 1Q + 2Q 2019: 17,511 mil
antall ansatte:26
Snitt årslønn: (17/26) x 2 = 1,35 mil

PHO
Payroll expenses for 1Q + 2Q 2019: 60,657 mil (side 15)
Antall ansatte: 70 (?, tidligere var 70 men på 2Q 2019 rapporten er det ikke nevnt tall)
Snitt årslønn: (60, 657/70)x 2= ca. 1,75 mil
Redigert 25.08.2019 kl 22:46 Du må logge inn for å svare

Note 4 – Income statement classified by nature SIDE 15!

Payroll expenses -60,657 1.1-30.06

Det er det som står.

Uansett ser jeg at snittlønnen sålangt i 2019 har dratt seg oppover også i PHO.
Men alt jeg har skrevet angående lønnsstrukturen har vært relatert til og hentet fra annual report 2018 for disse tre selskapene.
Redigert 25.08.2019 kl 22:39 Du må logge inn for å svare

Lederlønningene i Norge ligger heller lavt sammenlignet med tilsvarende stillinger utenfor Norges grenser og om vi har et ønske om å få inn de beste hodene som veldig ofte ikke finnes i Norge og spesielt ikke i Biotec sammenheng så må man grave litt dypere ined i lommene - så det å pirke i en toppleder lønn på knappe 1,65mnok/år blir jo ikke annet enn komisk.

Hva blir det neste - reiseutgifter?

Come-on, caset består vel av mer spennende ting enn dette - men da må diskusjonene løftes en tanke og ikke fortsette å være separert fra virkeligheten slik dagens aksjekurs midlertidig er … ;)
Redigert 25.08.2019 kl 22:43 Du må logge inn for å svare