Kvinnen uten ører, som nektet å hilse på Krompen,

Slettet bruker
26.08.2019 kl 17:12 751

var ansatt i Muslimsk Råd.



NRK opplyste ikke om at Zeliha Acar var ansatt i Islamsk Råd – oppdaterer sak etter avsløringer i sosiale medier.

NRK opplyser om at kvinnen som ville fjerne påbud om synlige ører på pass jobber i Islamsk Råd Norge – først to måneder etter å ha løftet henne frem.

Nylig kunne Resett rapportere at kvinnen som forleden nektet å håndhilse på kronprins Haakon under sistnevntes besøk i en moské er den samme kvinnen som ble løftet frem av NRK i juni i år, fordi hun var misfornøyd med norske passregler. Hun heter Zeliha Acar, og er styremedlem i Islamsk Råd Norge.

Acar stod frem i en videosak hos NRK i juni, og mente at regelen om at ørene må være synlige på passfoto bør fjernes. I NRKs reportasje fremgår det at flere muslimske kvinner finner passkravet om synlige ører «krenkende».

Les også: NRK opplyste ikke om at Zeliha Acar var ansatt i IRN – oppdaterer sak etter avsløringer i sosiale medier

Styremedlem i Islamsk Råd Norge

NRK opplyste ikke i denne saken, som de publiserte 24. juni, at Acar er styremedlem i Islamsk Råd Norge. Nå har de imidlertid oppdatert denne gamle saken, i kjølvannet av avsløringene i Resett og i sosiale medier.

– Zeliha Acar, styremedlem i Islamsk Råd Norge, ønsker at påbudet om synlige ører på pass skal fjernes. I en tidligere versjon av denne videoen ble det ikke opplyst at Zeliha Acar er styremedlem i Islamsk Råd Norge. Dette er nå lagt til i ny versjon, skriver statskanalen i en oppdatert versjon av videosaken fra juni.

Rikskringkasteren har også opplyst om oppdateringen i en kommentar under det to måneder gamle innlegget på sin Facebook-side, der passfotosaken ble delt.


https://resett.no/2019/08/26/nrk-opplyste-ikke-om-at-zeliha-acar-var-ansatt-i-islamsk-rad-oppdaterer-sak-etter-avsloringer-i-sosiale-medier/
kokkohill
26.08.2019 kl 17:18 746

Løsøre registeret vil nok kunne sette på noen ører på denne burkadamens passbilde.

Merkelig med disse SÅ religiøse , mobiltlf går de med hele tiden , nå må imanene ta disse fra de....
Blåveisen
26.08.2019 kl 17:22 746

Flott at Resett tar tak i også dette og igjen avslører Nrks politiske agenda!
Forståelig at sosialister hater Resett og skjeller dem ut,for sannheten er ubehagelig......
polemiker
26.08.2019 kl 17:47 730

Spørsmålet er vel om dette var en bevisst og overlagt handling av journalisten(e) i NRK eller om de rett og slett var så udugleige at de ikke klarte å gjennomføre en aldri så liten bakgrunnssjekk av denne dama. Uansett er det vel svært pinlig for ztatskanalen.

Tipper de vil hevde at det var en glipp at dette kom ut på lufta med redaktørens velsignelse. Vi aner vel i så fall et visst mønster i disse "glippene". Historien endrer jo fullstendig karakter når man få vite at det er noen salafiser med røtter i Saudi Arabia som står bak stuntet.

NRK har vel ikke engang nevnt denne siste aksjonen med hilsenekt på Kronprinsen ? Hadde en viss frisør som ikke liker hijaber nektet å ta ham i hånda i ren protest tenker jeg de hadde ryddet forsidene.

Slettet bruker
26.08.2019 kl 19:41 697

Aksjonist fra Islamsk Råd, og i frisørsaken gikk det sterke rykter om at Antirasistisk Senter stod bak.

Våre politikere og våre myndigheter går fem på hver gang - og forstår ikke hvor politikerforakten kommer fra!
Slettet bruker
26.08.2019 kl 21:34 665

Hun er unnskyldt. Hun hadde hånden på hjertet lenge før krompen kom. Ha-ha-ha.

https://www.vl.no/nyhet/snakker-ut-etter-handhilse-nekt-1.1574616