MSEIS - klar for brutale fall?


Teknisk bull på kort sikt, men her kan vi se et brudd ned gjennom 10,40 og da åpner det seg for fall under 9 kroner.

https://www.marketscreener.com/MAGSEIS-FAIRFIELD-ASA-16645990/charts/
DNOi50
28.08.2019 kl 09:30 2174

Zzzzzzzzzzzzzzzzz.........

Artic med oppdatert kursmål på 26 kr :)
GPACTOR
28.08.2019 kl 09:48 2137

Men kursen faller.

Luremus denne aksjen her. Ligger i porteføljen til Myrseth og har blitt hausset godt på Hegnar og trukket fram som den beste i sin klasse. Men det er nær sagt null interesse for denne aksjen på lang sikt og ingen innsiderkjøp.

Etter framleggelsen av Q2 har aksjen falt som en stein. Det kan ikke bety noe annet enn at ingen vil eie denne langsiktig. Ser ikke bort ifra at trådstarter har helt rett i at aksjen kan falle under 9 kroner.

Å trade denne er farlig, da det er umulig å vite når neste bunn er. Det blir ren lotto.

Max

GPACTOR skrev Men kursen faller.
Denne kommer. Støttenivå på 10,80. Falt på mikrovolum. Snitt i går på kjøp var 12.40. Snitt salg i dag 11,10. Gi denne noen dager.

Og om den ikke gjør det. Skal folk sitte å bite negler og snitte videre ned mens den faller og faller. Først 9 og så kanskje lenger ned?

Hvis de som jobber i Magseis tror på bedriften, hvorfor kjøper de ikke aksjen? Hvis Magseis tjente 100 mille i siste kvartal? Hvorfor kjøper de ikke aksjer for 20-30 mille for å støtte kursen? De lar den jo falle som en stein. Ikke bra. Her ville jeg vært særdeles forsiktig.

Max

Ifølge analytikere jeg prater med så er toppledelsen litt knytt da de er i stadige forhandlinger om kontrakter. Ser man på historien er Q3 høysesong for kontrakter og forhandlinger. Det er send mail til CEO om dette er korrekt.

Skjønner ikke hvorfor folk vil låse seg til slike helt spesielle aksjer som er så langt fra en trend aksje man kan komme. Folk aner ikke hva dette er og olje er ut så det holder.

Synes Alibaba (ticker BABA), legemiddelselskap eller store grønne selskap som Ørsted framstår mye mer attraktivt.

Max

Å hva heter de analytikerne ??

Matsern og Odi.1 ?

God på eventyr , det skal du ha.

Vi kan snakkes om et par dager ;)
Matsern
28.08.2019 kl 10:07 2126

Når et selskap tjener godt med penger og kursen er utbombet, sier det seg selv at kursen kommer etter. Det må flere runder med nyhetsartikler, analytikere, bjellesauer etc. Kjøper spetalen eller lignende, fyker kursen opp. Bare sitt rolig i båten

Mange typer investorer. Magseis er et solid selskap med stadig vekst. Det kommer en reprising nå. Ingen tvil etter tallene. Nå skal ordreboken fylles i Q3 - og tror vi får fylt opp H2 2020 ganske raskt. Når man i tillegg ser at opex stadig faller for hver kontrakt og avansen tar seg opp, gjør MAgseis til den klare vinneren i seismikk.

Jo lengre Magseis er på disse nivåene jo større kjans for bud på selskapet. jfr. samtale med Morten Nystrøm i juli. Da lå vi på samme nivå som nå. +/- 11 kr.

Det tror jeg ikke noe på. Den tekniske trenden viser hva største delen av aksjonærene gjør med sine aksjer - de selger dem ut til stadig lavere priser.Denne kan fort falle mer. Oslo Børs ser dårlig ut teknisk.

Her ville jeg vært forsiktig. Olje er ut.

Max
Matsern
28.08.2019 kl 10:52 2098

De som tjener de store pengene på børsen, tenker annerledes enn 90% av de andre på børsen. Når PGS er målestokken for 90%ene, er det ikke rart at Magseis ikke har lite volum i handelen. Kursen vil skyte i været når saueflokken kommer. Men vi trenger bjellesauer o.l for å tenne raketten

Så når selskapet fortsetter å skuffe på kvartalspresentasjoner og dette ikke lengre går som man tviholder på, så er det ikke lengre bra nok med Stordalen og Myrseth?
Nå har disse blitt trukket frem som bevisene for hvor bra MSEIS er lenge, men nå trengs altså "bjellesauer"? Snakk om å være kronisk inkonsekvent, og desperat etter argumenter.
(Stakkars Stordalen og Myrseth som blir kastet på bålet nå fordi de ikke lengre er viktige nok bjellesauer når selskapet nok en gang skuffer....)
Hr Dust
28.08.2019 kl 11:02 2074

Vi kan se 7,- her. Aksjen har vært «sterk», men er i ferd med å kollpse.

Saueflokken er neppe interessert i denne sære typen av oljeaksjer. Disse trådene her tror jeg ikke har særlig funksjon utover at noen få folk kan feil investere pengene sine.

Jeg ville vært forsiktig med Oslo Børs generelt og særlig denne typen selskap. Skjønner ikke at Myrseth og Stordalen har frontet denne.

Masse internasjonale aksjer som er mye mer interessante.

Max
Matsern
28.08.2019 kl 11:22 2022

Skuffe? Det er ikke noe skuffende med rapporten, bortsett fr at noe av q4-inntektene blir dyttet til 2020. Reinspikka tull å påstå at det var skuffende. Høy omsetning og 100 mill i netto fortjeneste, mens resten av seismikk er break even eller blør massivt.

Jo, det skuffer jo fordi:

A) Det oppstår tomrom i aktivitet i 2019, det forteller jo selskapet selv.
B) De innfrir ikke på guidingen, og gudene skal vite at disse 500 MUSD og 100 MUSD har blitt gjentatt til det kjedsommelige her inne av longerne
C) Ordreboka for 2020 var alt annet enn velfylt, og når man i tillegg bommer på 2019 gudingen og jobbene her må tas i 2020 i stedet, er ikke det positivt.

Hvis det ikke da var skuffende, hvorfor er aksjen ned såpass mye fra åpning i går, og analytiker går ut i avisen og sier det nettopp var skuffende?

Skal du holde på med aksjer må du ta bindet bort fra øynene og klare å være objektiv. Stahet i aksjer er ikke utelukkende positivt dessverre.

Ja, men si "hvor mye" er dette tomrommet koster? Nå har det kostet 20% siden børåpning i går. Begynner vel å bli diskontert inn i kursen?

Det som er faktum er at en liten del blir skyvd over i Q1 20. Har lite og ingenting å si for veksten i selskapet. Det som burde vært fokus er hva man faktisk tjener nå ifht til før. I fjor på denne i tid, var det i all hovedsak september og oktober som fylte ordreboken for 2019. Så det stresser jeg ikke med.

Fokus bør være på hva Magseis faktisk er verd 2 mrd. Dette er kanskje den største oppkjøpskandidaten på Oslo børs!

Stadig nye kjøpere på støtte nivået 10.80... null bekymringer.

Analytiker sier at det har kostet 40 - 60 MUSD ned i forhold til guidingen på 500 MUSD.
Aksjen løftet seg på en analyse fra DNB dagen i forveien som slo helt feil, så skjønner godt at investorene ønsker å nullstille verdien i DNB-analysen, og da skal den til under 11 igjen.

Foruten selve PW'n i seg selv så betyr det jo også at analytikerne og investorene ikke kan forholde seg til guidingen som ledelsen kommer med, og da er det naturlig at man takker for seg og eventuelt vurderer comeback senere hvis managementet bedrer treffsikkerheten sin.
Redigert 28.08.2019 kl 12:43 Du må logge inn for å svare

Hva er din interesse i aksjen, er du short eller?

Likevel faller aksjen. Det er svært lite kjøp på Oslo børs som er langsiktig nå. Folk kjøper, det hausses og så sikres gevinst. Folk er livredde for å bli låst inne. Se åssen aksjene går opp og ned i nesten horisontale eller fallende trender. Inn, ut, inn, ut. Troen er borte. Bare tull å drive å hausse enkelt aksjer i sære bransjer som ingen aner hva er. Finnes masse store, seriøse internasjonale aksjer som er mye mer pålitelig enn dette. Vanlige folk taper pengene sine på Oslo Børs når trenden er horisontal eller synkende.Noen få, proffer tjener.

Max

MSEIS er ikke et selskap for tradere. Volumet er for lite. Men det er et faktum ingen kommer forbi. De har levert et av de beste Q av alle innenfor innenfor OB/seismikk, men straffes fordi de var høy og mørk med bombastiske tall for 2019. Et år nær sagt alle innenfor sektoren har nedjustert sine ambisjoner, og svært mange vil ende med nye røde tall når neste Q leveres.

Hvis man har bestemt seg for at olje/gas vil være historie i løpet av få år, så bør man fokusere på hvilke muligheter som ligger innenfor grønn sektor.

Der er det jo flust opp av selskaper som gir minimal risiko og som leverer Q etter Q med blodrøde tall.

Redigert 28.08.2019 kl 13:28 Du må logge inn for å svare

Det er interessant å se på trendene innenfor olja. Siden desember 2018 har bunnene steget jevnt. Et par uker til med samme trend og WTI vil bryte opp gjennom SMA 200. Da utløses kjøpssignaler hos mange profesjonelle hus.

Det er trolig de samme indikatorene norske analytikere har i bakhodet når de på ganske bred front anbefaler oljeservice.

Ja, og da er det synd at den fremste MSEIS-profeten et par hundre ganger har sagt at jo lavere oljepris jo bedre for MSEIS. Så er man long MSEIS burde man håpe at oljeprisen ikke skal stige.

Men når det er sagt; jeg tror oljen vil bykse mot opp 80 USD inn Q1 2020, og har bunkret opp med høybeta oljeserviceaksjer som de utenlandske investorene vil kjøpe i et slik scenario, og holder meg langt unna nisjeaksjer med hotelleiere og bitcoinspekulanter som de fremste bjellesauene.
Redigert 28.08.2019 kl 15:05 Du må logge inn for å svare

Det er neppe mange aksjene i MSEIS som er kjøpt på Matserns anbefalinger. Økt oljepris vil booste kursen over hele fjøla.

Gikk ut av Targovax på 6,90 og vil gå inn igjen om den teknisk viser styrke.
Begynner å stramme seg til i AKSO😎

Redigert 28.08.2019 kl 15:23 Du må logge inn for å svare
Matsern
28.08.2019 kl 15:23 1677

De må jo være usedvanlig dårlig informert da, de utenlandske investorene. PGS er 2010, Magseis er 2020. Når flere begynner å ta i papiret, så sprer det seg som ild i tørt gress. Jeg sitter dønn stille, skal vurdere salg av aksjer på 30kr, men tror jeg fortsatt blir sittende til 60kr. Jeg har ikke dårlig tid
Matsern
28.08.2019 kl 15:25 1671

Helt til regnskapene kommer, da vil man se hvem som tjener penger og ikke. På et tidspunkt vill alltid kursen følge regnskapet. Det vil skje i NEL også, luftig kurs i forhold til regnskapet
Odi.1
28.08.2019 kl 15:41 1648

asset her er kr 29,46 , topp 20 øker og øker .

Dette lille volumet som skapes her er kun fra nå helt desperate Shortere. Det kunne blitt mye bedre volum i går, da den var opp mot 13,5, men dette er helt sikkert kun long eller topp 20 som kjøpte flere aksjer , dette blir pinlig for Short nå , det vil komme seriøse analyser av MF, og enorm reprising om ikke lenge.

Det er nettopp det motsatte som beviselig skjer. Kursen følger ikke regnskapet. Det er guidingen framover som vektlegges, og der må du innse at Q2 til MSEIS ikke traff målet. I dagens børsmiljø straffes slikt nådeløst.

Nå blir trolig Q3 det beste MSEIS har levert, så stormen blåser snart over. Når bunnen settes vil det være attraktivt å handle igjen.
Redigert 28.08.2019 kl 15:50 Du må logge inn for å svare

Nå tøver du. Hadde det vært kjøpere, så hadde kursen gått opp i går og ikke ned. De gode tallene ble benyttet til å hoppe av da man så guidingen for Q4. Hvor neste bunn kommer er derfor svært usikkert om det ikke ramler inn ordrer som bygger opp reservene i Q4 og senest Q1 2020.

Ned nye 4,82 % i dag lover ikke bra. Ta en kikk på det tekniske bildet her. Jeg ser en parabolsk kurve fra 9 kr til 12 kr og som er i ferd med å kollapse. Den styrer fint tilbake der den kom fra og kanskje lenger ned.

Skjønner ikke opplegget med alle disse sære aksjene som trekkes fram her på HO. Ikke er det trendaksjer, ikke er det store og solide firma som betaler utbytte. Nei, isteden så trekkes det fram bitte små eller sære nisjeaksjer, som hausses opp mot himmelen for at noen få skal få seg en fin utgang. Kan ikke folk som vil kjøpe rare nisjeaksjer søke opp dette på egenhånd, istedenfor at HO skal selge inn alle disse usikre ideene til folk?

Seeing Alpha og Tradingview er seriøse sider som anbefales. DER får man seriøse tradingideer med aktuelle tekniske analyser.

Max
Redigert 28.08.2019 kl 16:57 Du må logge inn for å svare
chention
28.08.2019 kl 17:08 1524

Det jeg heller ikke skjønner noe av er hvorfor du bruker så mye tid på å kommentere tråder rundt sære nisjeaksjer ... Hva er poenget ? Du kommer ikke med noe fakta og det meste er synsing rundt en bransje du ikke har peiling på og ikke interesserer deg ...

Dobbel bunn på 10.55 i dag. Og sluttet over støttenivå på 10.80

På tide et oppgjør med dere som sprer usannheter!!

Det er to ting som gjør at jeg eier denne aksjen, som jeg mener diskuteres altfor lite. Grunnen til at jeg vekter meg opp i MSEIS i disse dager er følgene.

1. Soleklar OPPKJØPSKANDIDAT - konolideringer i bransjen blir mer og mer aktuelt. Prisingen og teknologien til Magseis gjør at de er en trussel for eksisterende selskaper. Mtp prisen som er 2 mrd - vil jeg si at kjansen for i det minste et bud - kan være nært forestående. BUD på under 30 kr blir nok aldri akseptert. Men at det kommer et skambud på 20- tallet en plass er sannsynlig.

2. IKKE brudd med COVERNANTS - selskapet leverte 12% over Artic sitt estimat for Q2 - la DET være helt klart! Dvs at at inntjeningen pr jobb var høyere enn ventet grunnet effektivisering. DETTE ER GLEDELIG.

Aksjen har falt mye på rykter om brudd med Covernants - denne frykten er avblåst! Enkelt og greit! Mye av nedsalget til 11 kr før bruddet på sist støtte 10.80 var nettopp pga dette. Jeg var en av dem som dumpet, nettopp pga frykt for dette.

Og kalle Q2 rapporten et det er en PW - er i mitt hode helt ubegripelig. PW skal utløses og børsmeldes i egen børsmelding. Da hvis man antar at inntektene går under 30% av tidl guiding. Her er det snakk om marginale utsettelser fordi noe av jobbene vipper inn i Q1 2020. Og at det er en viss ledig som igjen er marginal i Q4.

At dere snakker om PW - er ufattelig. Selskapet går som det griner og som eneste seismikkselskap leverer overskudd i 100 millionersklassen!

Ta dere sammen!
Matsern
28.08.2019 kl 17:18 1516

Lurer på hva de tenker, de som hausser andre seismikkselskaper som blør penger med krympende backlog kvartal for kvartal. De må våkne opp fra rødvinsrusen og ta en realitycheck

Jeg kommenterer denne tråden til Gractor fordi det er en motvekt til haussingen i regi av forumet her og av Hegnar.no som stadig skriver artikler om Myrseths portefølje. Men disse aksjene er jo usikre kort i en usikker tid. Ren gambling. Olje og handelsaksjer nå? Fra Oslo Børs?

Hva om disse forumene og Hegnar.no, DN.no etc begynner å skrive om noe annet enn alle disse relativt små norske selskapene? Hva med å presentere ordentlige tradingideer for folk?

Borr Drilling, Seadrill, Magseis, REC, B2 Holding - dette er altså norske selskap som pushes av vår egen meglerstand, men det meste av dette er jo mye verre enn casino virksomhet. I et casino så vet alle at man spiller for moro og vil tape, men analytikerne innbiller jo folk at dette er penger på gaten og så er det stikk motsatt.

Mange som har fått tvangssolgt aksjene sine i disse selskapene her og gått på en økonomisk smell. For hver tråd som startes på Hegnar med haussing bør det startes minst to tråder med baissing.

Max
Matsern
28.08.2019 kl 17:43 1480

Gjesp.. hva blir til middag i dag, det lurer jeg på