MSEIS - klar for brutale fall?


Teknisk bull på kort sikt, men her kan vi se et brudd ned gjennom 10,40 og da åpner det seg for fall under 9 kroner.

https://www.marketscreener.com/MAGSEIS-FAIRFIELD-ASA-16645990/charts/

Nå avslørte du deg Max Payne. Å sette Magseis i samme båd som overnevnte er ikke annet enn totalt mangel på forståelse for sleskaper og segment. Du er en klovn.

Er vel neppe jeg som er klovnen her. Magseis har prestert ekstremt dårlig i aksemarkedet. Se på volumet i dag. Nær sagt ingen som vil kjøpe. Det er ikke bra at sånne sære, oljerelaterte selskap får så mye haussing på HO. Hvis dette hadde vært en interessant aksje, hvorfor står da ikke de store fondene i kø for å kjøpe STORE posisjoner? Hva med Arctic? Hvorfor står ikke de ansatte i Arctic og laster båten full hvis det er penger på gaten. Og hvorfor gjør ikke Magseis støttekjøp for å holde kursen stabil? Det er neppe jeg som er klovnen her i gården.

Max

Et annet viktig poeng: INGEN bedrift er tjent med en aksjekurs som er så ustabil som Magseis sin. Det skaper inntrykk av at markedet har nær sagt null tillit til ledelsen og selskapet.

Hvis folk kjøper aksjen, men er så LIVREDDE for å eie denne, at de selger den ut på første mulige rekyl som kommer, JA da er det noe fundamentalt galt. Det er som å sikre seg sex på FØRSTE DATEN og deretter kaste på seg klærne og LØPE FOR LIVET ut av leiligheten.

Det hadde vært mye bedre å stoppe all denne haussingen og isteden la denne aksjen få lov å synke ned dit den skal være. Og så kan ev. selskapet forsøke å bygge seg opp stein for stein, sakte men sikkert med en forsiktig og stabil aksjeutvikling. Ev. så kan eierne ta selskapet av børs. Det hadde nok spart mange mennesker for mye tap og søvnløse netter.

Max

At kursen er ustabil har vel noe med hvordan oljemarkedet har vært siste årene, det er ikke akkurat tillitvekkende - men det er noe man må leve med i en syklisk bransje. Det beste hadde vært at både haussing og baissing stoppet og folk kommer med og diskuterer fakta - jeg setter pris på argumentasjon begge veier. At du har tatt på deg rollen å prøve å skape dårlig stemning for å være motvekt er rimelig merkelig om du ikke sitter med inngående kunnskap til hvordan ståa er.

Du babler i vei om at olje er ut og at mseis er en sær oljeaksje - du har forstått lite. Mulig vi her på berget tror olje er ut, men det er langt fra sannheten. Og mseis er ingen sær oljeaksje, det er ikke mange som kan konkurrere - og for å finne olje må man ha seismikk - så enkelt er det - og det er der alt starter. GoM, Brasil, Afrika, Australia - fryktelig mye olje til havs hvor man nå har mulighet for å treffe mye bedre enn tidligere basert på ny teknologi rundt seismikk. For å få ned pris og risiko på utbygging er dette helt nødvendig for oljeselskapene fremover.

SSB la ut rapport for en uke siden hvor man anslår oljeinvesteringene i 2020 opp 16% til 181,7 milliarder NOK. Bunnen er tatt ut og man er nødt å investere mer fremover for å opprettholde produksjon ( og ja - vi må produsere - verden trenger fremdeles olje & gass )
Redigert 28.08.2019 kl 22:08 Du må logge inn for å svare
Rockall
10.09.2019 kl 09:36 492

Magseis Fairytale..? :)-

Klarte ikke å holde det tilbake... knegg...

PGS opp 6.5 %, SDRL 13.5 %, oljen 62.84 %

EMGS ned 5 %, MSEIS stamper uendret rundt 10.6 kroner.

Når skal dere lære å skjønne hva som går og ikke minst IKKE går når markedet skyter fart? Kom dere ut av halveringskameratene og inn i aksjer med potensial.
En ting er å tape isolert på sine enkeltaksjer, en annen er det man går glipp av ved å ikke være inne i de riktige aksjene. Dette blir history repeats itself fra 2017 til 2018, og rallyet har bare så vidt startet i PGS, SDRL, BDRILL, SUBC.
Redigert 10.09.2019 kl 11:24 Du må logge inn for å svare
Odi.1
10.09.2019 kl 11:43 395

Short Skalle med panikk, klokken tikker i mot nå, snart ramler det inn nyheter …
Short sliter med volum, og er nervøse som bare pokker. Long bryr seg nadas, en vet dette er solid til tusen. Q2 100? mil , q3 ? Vil bli enormt :) ( USD )
really
10.09.2019 kl 23:08 310

Det kan du fundere på. Men hvordan MSEIS kan prestere en cash flow på bare 32 MUSD når 39 MUSD av omsetningen var gamle noder er vel et tegn på at det ikke går så bra. Negativ cash flow på resten betyr at de må ha en omsetning på godt over 100 MUSD i kvartalet for å gå i pluss på cashen og over 150 MUSD i kvartalet for å tjene penger. De er jo ikke i nærheten en gang.
Matsern
10.09.2019 kl 23:50 292

Det er ingen tvil om at cost of sales er i høyeste laget p.t. og cashflowen for dårlig. Men det forklares av engangskostnader i forbindelse med salg av systemer. Slik det ligger an nå, hvis det ikke er noe sand i maskineriet, vil Q3 bli et kvartal med økte inntekter, lavere kostnader og høyere marginer. Det er en eksplosiv cocktail.

Operational costs
Group cost of sales (COS) amounted to USD 87.2 million in the second quarter of 2019, generating an average gross margin of 34% for the quarter. Magseis legacy accounted for USD 33.0 million in COS including USD 18.7 million related to system sales of the MASS nodes, which compares to COS of USD 10.1 million in the second quarter of 2018. COS for the Fairfield and WGP was USD 54.2 million.

Outlook
Magseis Fairfield expects higher data acquisition volumes in the second half of the year, with higher underlying project margins, improved capacity utilization and less one-off costs. The current crews are fully booked in the third quarter. However, the company sees that some projects and tenders scheduled for start-up towards the end of the year might slip into 2020, with uncertain capacity utilization for the fourth quarter increasing the risk for the full-year revenue and EBITDA guidance
Redigert 10.09.2019 kl 23:52 Du må logge inn for å svare
Odi.1
11.09.2019 kl 07:32 238

Helt tydelig forklart hva og hvor cash skulle brukes, burde ikke være noe problem å ha fått med seg dette.
11.09.2019 kl 11:26 167

Davinci_me kan umulig kjenne seismikk bransjen.
MF største oppkjøpskandidat?
Hadde du kjent litt av historien ville du forstått at oppkjøp her er å fyre med seddler. Hvem tror du er villig til å satse på en kontraktor som bla
har solgt nøkkelteknologi til ONGC som i overskuelig fremtid underbyr det meste.

2 milliarder? When pigs fly, my friend!