Sveriges kollaps; politi og kommuneøkonomi

polemiker
SWE 28.08.2019 kl 12:36 211

Tidligere hadde Sverige den høyeste dekningsgraden av politi per innbygger i norden. På grunn av den stadig økende grad av tyngre kriminalitet og gjengkultur, ble det igangsatt en omfattende omorganisering og reform av politiet. Politiet ble trukket tilbake fra forstedene og drabantbyene. De nye feministiske lederne mente at politiets tilstedeværelse kunne virke provoserende på de nye landsmennene, så inn kom "dialog polis" og sosialarbeidere som stekte vaffler og serverte te.

Samtidig som politiet ble borte fra gata, gikk også andelen av politi i operativ tjeneste ned. Stadig flere ble sittende på kontor med saksbehandling og papiretterforskning. Den massive innvandringen medførte at stadig flere tjenestemenn også ble allokert til flyktningindustrien. Slåsskamper, opptøyer og uro på flyktningmottak opptok mye av tiden, i tillegg til en eksplosiv økning av brannstiftelser, voldtekter og drap.

Fra 2015 fikk politiet i Sverige også en mengde nye oppgaver i tillegg til å opprettholde ro og orden på flyktningmottak. De måtte da settes inn til å bevokte grenseoverganger og foreta identitetskontroll på tog, busser og flyplasser. Polisen fikk også i oppgave å frakte folk som fikk avslag på sin asylsøknad UT av landet. Dette er enormt ressurskrevende da det ikke er uvanlig at man må ha 2-3 tjenestemennn for å fotfølge 1 lykkejeger tilbake til sitt fødeland.

På toppen av det hele klarer ikke myndighetene å fylle opp alle ledige plasser på politiskolene. Folk slutter i hundretalls fra politiet, mange av dem blir rekruttert av Migrasjonsverket som har hatt ett enormt behov for folk med politibakgrunn til saksbehandling av de enorme mengdene med asylsøknader. De tilbyr betydelig bedre lønn og arbeidstider. For å bøte på dette har myndighetene stadig senket kravene for opptak ved politiskolene. Kvinner og innvandrere ble kvotert inn. Ikke overraskende kom det da også en video som viste hvor hjelpesløse tre kvinnelige politibetjenter var da de skulle anholde en asylsøker som slo seg vrang. Selv da en annen asylsøker så seg lei på dette og resolutt grep inn og la ham i bakken, klarte de ikke å pågripe ham. De jagde i stedet bort han som hjalp dem.

Lysning i sikte? De har nå faktisk økt kapasiteten på politiskolene. Fra i høst er det 168 flere enn de som startet på utdannelsen i januar. De klarer ennå ikke å fylle opp antall ledige studieplasser på tross av stort antall søkere og reduserte opptakskrav. Spørsmålet er om dette er nok for å oppveie flukten fra politiet med erfarne tjenestemenn som ikke orker mer eller er villige til å ofre livet for denne luselønna.

Her i Norge har politidekningen vært på ca. 1.6 på landsbasis, men er nå økt til 1.8 og er på vei mot målet med 2 politifolk per 1000 innbyggere. Det er naturligvis store variasjoner fra distrikt til distrikt. Generelt kan man vel trygt fastslå at de områdene med flest innvandrere har høyest antall politifolk per innbygger. Oslo er da også på topp med ca. 2.4. Unntaket er vel Finnmark, men der bor det som kjent en del samer og grenser til Russland.

At innvandrere er storforbrukere av polititjenester er vel noe de fleste har fått med seg nå. Søta bror har da også kommet til den erkjennelsen etterhvert og har nå som mål å oppnå hele 4 poliser per 1000 innbyggere. Dette er snitt tall, så i praksis vil det bety 1 i områder med hovedsaklig etniske svensker og 6-7 i områder med høy andel av innvandrere. I Rinkeby er selv dette ikke nok, så der skal det bli minst 15 poliser per tusen når bunkersen der er ferdig bygd. Det koster å være en "humanistisk stormakt".

Mitt tips er at denne satsingen kommer ALT for sent. Disse som starter nå kommer blodferske og uerfarne ut først om 3 år. Da er nok kollapsen allerede et faktum. For de som liker skrekkhistorier vil jeg anbefale å se på Uppdrag Granskning i kveld. Da vil man høre historien om at over 100 kommuner i Sverige er teknisk konkurs. Nå kommer baksmellen etter masseinnvandringen i 2015. Statens bidrag har nå opphørt og det er opp til kommunene selv å bosette, integrere og skaffe disse folka jobb.

Arbeidsløsheten for innvandrere som kommer fra land utenfor Europa er i noen kommuner over 80%. Mulig disse sosialiststyrte kommunene trodde på Löfvens løgner om at det i hovedsak var läkare, sykesøstere, ingeniører og rakettforskere, men det viste seg å ikke være riktig.

– Men vem anställer de arbetslösa analfabeterna, frågar sig Annicka Carlsson, verksamhetssamordnare på Arbetsförmedlingen, retoriskt och ger svaret själv i nästa andetag.

– Det finns ingen efterfrågan på såna.