Et svensk eksempel: "- Ingen etterspørsel etter analfabeter"

brahman
28.08.2019 kl 20:05 440

80% arbeidsledighet blant utenriksfødte utenfor Europa, hevdes det i denne reportasjen fra Filipstad i Sverige.:

Aftonbladet:

"Ingen etterspørsel etter analfabeter"

SVTs "Uppdrag granskning" besøker Filipstad

Høy arbeidsløshet - men allikevel mangel på arbeidskraft.

Det motsetningsforholdet råder i Filipstad, en kommune med mange bidragsmottakere

Anledningen sies å være at kommunen har tatt imot mange flyktninger som savner utdanning.

- Det finnes ingen etterspørsel etter analfabeter, sier Annika Carlsson, virksomhetssamordner på Arbeidsformidlingen i kveldens "Uppdrag granskning" i SVT.

I Vermlandske Filipstad bor cirka 10 000 innbyggere. Byens største private arbeidsgivere er Wasa Knecke og OLW. For første gang på 50 år øker befolkningen på stedet,, noe som er en drøm for mange kommuner utenfor storbyregionene.

Til tross for det, blør kommunens økonomi. Prognosene for 2019 er at Filipstad går back rundt 30 millioner kroner. Den største årsaken er den store andelen bidragsmottakere.

Kveldens "Uppdrag granskning" i SVT gjør en oppfølging til en tidligere reportasje og gjenbesøker Filipstad for å se hvordan det har gått for kommunen som tok imot et stort antall flyktninger, først og fremst under flyktningkrisen høsten 2015.

Det er ingen munter virkelighet de møter. Ifølge Jim Frolander, integrasjonsansvarlig i Filipstad, har kommunen mislyktes med integrasjonen. Arbeidsløsheten blant personer født utenfor Europa sies å være 80%. Motsvarende siffer blant innenlandsfødte er 4,8 %.

- I dag får kommunene forsørge de her personene. Det ansvaret burde ligge hos dem som tok dem hit. Vi kan ikke ta statens ansvar, men det er faktisk det vi gjør, sier Jim Frolander.

Ifølge programmetr reiser han rundt på en "oppviglerturne" i Sveriges kommuner som skal resultere i et manifest for at staten skal ta ansvar for migrasjonspolitikken og at kommunene skal få økte ressurser.

I Filipstad bor cirka 750 personer med opphav i Syria, Somalia, Eritrea, Afghanistan og Irak. Nesten alle kom hit mellom 2012 og 2017. Arbeidsløsheten og bidragsavhengigheten i den her gruppen er høy og utdannelsesnivået lavt. De risikerer å havne i et evig utenforskap, som belaster komunens økonomi tungt.

Annika Carlssoin i Arbeidsformidlingen sammenfatter det hele krasst:

- Hvor ansetter arbeidsgivere de utenlandsfødte analfabetene ?, sier hun i programmet."





Redigert 28.08.2019 kl 20:16 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
28.08.2019 kl 20:10 435

Analfabeter trenger ikke arbeid. De trenger penger. Det er derfor de er kommet til Europa.

Å leve på andres godhet er bra nok, og nok til å brødfø familiene i arabistan.

Mission completed (via Western Bank Union)
Redigert 29.08.2019 kl 20:59 Du må logge inn for å svare
Oskar2
28.08.2019 kl 21:12 424

Nå har vel virkeligheten innhentet det Svenske samfunnet, ganske opplysende denne dokumentaren, kanskje noe for Norske myndigheter å fortelle sannheten ?
Sverige og kanskje EUropa har gått i fella fra Muslimene, reversering og opprydding er umulig i fremtiden, hvem skal betale for samfunn uten bærekraft, Kommuner kan visst ikke gå konkurs dah..
Slettet bruker
28.08.2019 kl 21:21 422

Øpna era hjertan.
Oskar2
28.08.2019 kl 22:18 410

Bombetrusler mot SVT redaksjoner i kveld, kanskje noen som svarer på avsløringene?