Magseis Fairfield – oppkjøpskandidat – 109 millioner i netto Q2.


Har lest med lupe for å forstå hvorfor markedet har sendt Magseis ned fra 13.40 intradag og helt tilbake til støttenivå på 10.80 siste to døgn.
Kilde Magseis Q2 rapport. Dette er direkte oversatt fra kvartalrapporten.

Selskapet har sett signifikante interne og organisatoriske forbedringer siden sammenslåingen.
Innsyn i andre halvår viser at ifølge ordreboken er høyere datainnhentingsvolum med høyere underliggende prosjekt marginer. Mindre kostnader ifbm med oppstart av prosjekt og effektivisering.

Her kommer stridens kjerne sitat CEO «At the same time, we see that some projects and tenders scheduled for start-up towards the end of the year might slip into 2020»

Kommentar «han sier at noen prosjekt som skulle utføres i slutten av året, blir bokført som inntekt i Q1 2020. Han bruker ordet might – som oversatt er på norsk «kanskje». Det er verd og merke seg.
Jeg vil påstå at selskapet her kommuniserer godt med markedet etter tidligere refs Q1 19. Her velger CEO å kommunisere at noe «kanskje» kan skje. Det er bra og tillitsvekkende!

Om en et lite prosjekt av mange blir bokført i Q4 eller Q1 – spiller minimal rolle for vedsettelsen av selskapet på disse nivåene.
Videre skriver CEO: Videre fremover er vi sikre på at fremtiden er bunnseismikk og vår sterke posisjon i markedet. Tross volatiliteten i olje og gas markedet ser vi store nummer i tenders (pågang for å kontrakter og nye jobber) både for prosjekt og multi klient program som legger til grunn sterk vekst i profitt i årene som kommer.

Egenkapital:
Pr 30 juni 2019 hadde selskapet 54,2 millioner dollar i cash (489 millioner kr i kontanter).
Dette er opp fra 36,2 millioner dollar (326 millioner kr) på samme tid 2018. En styrkelse av egenkapitalen på hele 163 millioner kr på 12 mnd.
Covernants – selskapet meddeler at det ikke kommer til å gå med brudd i covernants.

Outlook/fremtidsutsikter
Magseis forventer høyere data innsamlingsvolum i andre halvår, med høyere underliggende prosjektmarginer enn tidligere, forbedret kapasitet og færre engangskostander. Det er fullbooket Q3 - men selskapet ser at det MIGHT (kanskje) noen drar over mellom årskiftet 2019-2020.
Curent asset/eiendeler
584.000.000 dollar – 5,26 mrd NOK.

Mine betraktninger:

Selskapet prises til 2 mrd nok. Det er 3,26 mrd under assets. De er ledene innenfor havbunnsseismikk og går med solid oveskudd. Selskapet har styket egenkapitalen med over 50% siste 12 mnd. De har minimalt med gjeld ca 10% av assets. Og går ikke i brudd med covernants.

Og ikke minst de er i VEKST!

Dette er et selskap som skal reprises. Enkelt og greit.

Redigert 28.08.2019 kl 20:24 Du må logge inn for å svare
Odi.1
10.09.2019 kl 14:54 896

ca månedsskifte juni-juli 2020 ( 18 måneder fra settle dato )

Kjiipt for dem! 😂 så det var en HUA her.. hva er det du har putta i deg?

Samme ståa hvert år. Ingen lærer. Det er i siste halvdel av Q3 og Q4 kontrakter for året blir settlet. At Magseis har nok arbeid i 2020 - er min minste bekymring.

Du ser hvordan Magseis reagerer på kontrakter mm. Opp 20% fra start.. skal du kjøpe deg inn når 2020 må du nok ut med 18 kr aksjen og ikke på 10 tallet. Så er spørsmålet til deg. Kjøpe nå på disse nå. Eller vente til kontrakter er landet? Hva gjør de smarte investorene?
Redigert 10.09.2019 kl 15:03 Du må logge inn for å svare

De smarte har solgt MSEIS for lenge siden og kjøpt de aksjene investorene etterspør. Enkelt og greit.

Som nevnt tidligere så har jeg vært aksjonær her før og solgte for lenge siden. Kvartalspresentasjonen til Magseis q2 ifht q4 -18 er natt og dag. Magseis er nå svært billig priset ifht når q4-18 ble fremlagt. Over dobbel verdi. Det er nå over 100% oppside da q4-18 ble lagt frem. Og nå har de bevist kostnadsredusjon og en feit bunnlinje. Hvis man som investor da ikke annerkjenner Magseis caset på disse nåvåene. Er man jo helt idiot.

Vi kan snakkes om noen uker - Magseis går nok sideleng og ja (drit kjedelig å sitte i) men - den som har tolmodighet her. Får betalt i bøtter og spann!
Rek2
10.09.2019 kl 15:41 849

Sidelinjen er short og har ikke dekt inn,
så han holder på at "vi smarte" ikke skal kjøpe Magseis....
da gjør jeg motsatt,og har nå rundet et anselig antall(i min målestokk)---
blir lagt i skuffen til bedre tider...

I et volatilt børsmarked fremover er det svært få cases som har begrenset nedside. Jeg mener Magseis er en av dem. Jeg er såpass komfortabel har jeg kjøper 2500 nye aksjer hver mnd når lønna kommer. Dette er min form for sparing. Og slik skal jeg holde på. Selger ikke en aksje under 20 kr.

Håper for guds skyld at du ikke legger alle pensjonspengene i en aksje?? De som hørte Matsern i EMGS vil måtte leve på kun smuler i sin pensjonisttilværelse, MSEIS kan fort bli samme story.

Uansett, spre investeringene, livsfarlig å bli forelsket i en aksje og blåse alt, samme hva tickeren er.
Redigert 10.09.2019 kl 16:19 Du må logge inn for å svare
Rek2
10.09.2019 kl 16:55 779

Eller NEC i gamle dager,,er enig med deg når det gjelder en aksje i en kurv...kanskje ikke så lurt,
dermed ikke sagt at Magseis kan bli bra,og Q2 var jo ikke så værst.. :)
Synes kanskje at et mer nyansert bilde av situasjonen bør også komme frem hos deg Sidelinjen,og Matseren i så måte..
kanskje realiteten er noe midt imellom---

Tror det handler om hvordan du leser hva jeg skriver Rek2.

Først av alt; jeg er ikke short MSEIS, jeg går heller long de aksjer jeg tror på og lar være å eie de jeg ikke vil eie. Jeg var short SDRL og FOE for noen år siden, men det var kun fordi det var dømt til å bli bekmørkt. MSEIS er ikke en slik kandidat, men det mange ikke evner å se er at aksjen fremstår ikke som et interresant investeringscase for utlendingene.

Når da oljeprisen snur opp, så ser man hva som skjer. Jeg har skrevet flere ganger, og derfor er ikke dette backtrading, at jeg for en liten mnd siden tok inn SDRL, PGS, BDRILL som høybeta bet, og AKSO og SUBC som litt mer robuste case.
Dette er de kjente navnene for de store spillerne, og dit kapitalen flyr (SDRL + 24 % i dag) når utlendingene skal ha oljeservice på OSE.

MSEIS er fullstendig uten momentum, lav omsetning, smalt marked og de gjorde en strategisk bommert når de solgte noder til kineserne. Der sov styret i timen...

At man har ambassadører på forumet som kaster skitt om alt og alle tar også bort lyst og troverdighet fra investorer. Jeg tror mange undervurderer hvem som leser på HO, og hvordan mange investerer ut fra utvekslinger her.

Jeg kjenner megler og corporatebransjen godt, og snakker med flere meglere og analytikere. De har sine ører ut mot de store institusjonene, på HO får man en innblikk i den typiske nettkunden som handler fra 100 000 til 5 000 000. Det gir også verdifull info, og jeg har bestandig likt HO for det det er.

Jeg skal ikke fortelle hvem man skal høre på eller styre unna, men noen kandidater gjør mer ugang enn nytte for seg, og jeg håper ikke for mange taper sine sparepenger på å høre på de ukritiske haussingen og baissingen.

Jeg eier det jeg eier fordi jeg tror det er det som vil funke i neste sykliske oppgangsperiode. For meg er det ikke viktig at andre eier det samme, det er ikke HO som styrer kursen i bluechips. I PGS ligger det 500 000 aksjer fremme i sluttauksjonen. I MSEIS og EMGS noen tusen, det sier litt om interessen og hvor pengene går.

Lykke til med investeringene :)
Odi.1
10.09.2019 kl 18:27 715

Det har da vert 0 volum , og de 1,5 Mil aksjene SHORT er inn og ut i MF som en svingdør... til det kjedelige her :)
Det lille som skjer er at topp 20 øker litt nå og da.

At denne er latent på en Melding med feit kontrakt nå, er udiskutabelt. Og Q3 vil bli GRÅÅÅÅSE ., masse penger inn på konto...
Matsern
10.09.2019 kl 18:31 707

Når PGS kommer med emisjonsmelding utenom åpningstid i nærmeste framtid, har du vel kommet deg ut på topp dagen før regner jeg med. Det kommer nok først melding om kontrakt i samarbeid med TGS, så et høyt kursmål fra emisjonstilrettelegger, så kommer nyheten om emisjon dagen etter. Kjøre emisjon nå vil være å massakrere kursen
Redigert 10.09.2019 kl 18:35 Du må logge inn for å svare

Helt enig med deg Sidelinjen i mye av det du skriver. Du har tydeligvis også en viss erfaring innen for handel og opplevd no sykler. Har hatt Avance, nå litt Flex og tidl BWO og EPR. SÅ ikke alt i en kurv. Men når man mener en aksje er underpriset slik Magseis står i dag - må man evne til å justere porteføljen = vekte opp litt.

Når det kommer til noder og kinesere er dette et tilbakelagt kapittel som har null og niks for fremtidig verdiskapning i selskapet. Det er i all hovedsak fire grunner til at jeg velger Magseis som top pick i seismikk.

1. Minimalt med gjeld
2. Større etterspørsel etter havbunnsseismikk - oljeselskapene settler budsjettene for 2020 nå og anbudsprossessene kommer tett fremover.
3. Rasert aksjekurs - etter Q18 -
4. Starten på ny sykel mot seismikk der selskapene etterspør konkret havnbunnseismikk som del av anbudet.

Hvis Magseis er under 20 kr 1. august 2020 - skal du få kalle meg idiot og skal stå frem med fullt navn!

Tipper vi ser en kurs etter Q3 på ca 15 kr. 50% stigning på 9 uker er ganske heftig.
Redigert 10.09.2019 kl 18:40 Du må logge inn for å svare
Odi.1
10.09.2019 kl 18:57 690

9 uker er lang tid på så lite short volum, om det var 15-20% av topp 20 som hadde solgt ned til 10-11 kr fra 18, ville det vært en helt annen sak, men slik er det ikke.
Blir en rakett, forsmaken kom på stigningen til 13,50 på kun "timer" ved q2.
Redigert 10.09.2019 kl 18:57 Du må logge inn for å svare
Matsern
10.09.2019 kl 19:17 673

Kan noen forklare meg hvorfor TGS er verdt over 28 milliarder på børsen, i en tid hvor de kommer i skvis? Ja, de har ca 3 milliarder i cash, men det hjelper jo ikke når salget svikter fullstendig og det svære streamerbiblioteket er verdt smuler i markedet. Innsider solgte seg helt ut og de tapte penger i Q2. I etterkant børsmelder de en nydannet strategigruppe som skal snu skuta. Når innsidere selger seg helt ut av den «pengebingen der», er noe fullstendig galt. TGS har netto gevinst på fattige 2 mill dollar i 2019. Selskapet som skal skuffe inn dollars i følge «eksperter».

Jeg tror TGS kommer med en stygg PW om få dager. Kvartalet er slutt snart. Det haster for PGS å kjøre emisjon. TGS er selve måleinstrumentet på streamermarkedet.

Hvis Magseis skal prises til det samme som TGS, som er i aller høyeste grad realistisk innen 3 år, betyr det en kurs på 155kr med dagens antall aksjer, som er 15x dagens kurs.

Oljeselskapene har støvsugd markedet for noder og magseis sitter i en sweet spot. TGS står med skjegget i postkassen.

Hvis det hadde vært antydninger til at streamermarkedet er i bedring, skulle TGS (som er detaljist), hatt kraftig økning i sine inntekter og netto resultat. Det finnes knapt en kvadratkilometer de ikke dekker med streamerdata. TGS og PGS er på vei ned med snøre og søkke.

Man trenger ikke å være spesielt oppegående for å se hva som skjer i seismikkmarkedet. Det er alt for generelle analyser av seismikk der ute. Streamer er ned, havbunnn er opp
Redigert 10.09.2019 kl 19:38 Du må logge inn for å svare

Det er du som sier at emisjon kommer på 1 krone, så hvorfor motsi deg selv på dette?

Og hvis de melder samarbeid med TGS og kursen går til 30 kroner det neste halve året, hvorfor skal jeg frykte en emisjon på 28 kroner?

Hva er det egentlig du prøver å si, og har du tracket tidligere kursbevegelser i ettertid når PGS har løst opp i finansielle knuter? Det pleier å stige heftig i ettertid.

Du burde forøvrig holde deg for god til å påstå at jeg backtrader / selger på topp, jeg har postet samme dag de ganger jeg har solgt. Jeg er aldri redd for å ikke treffe toppen av spiret, jeg skal bare ikke bli med heisen ned. Derfor solgte jeg PGS på 37 i okt 2018 og ikke 42 en måned før. Det spilte ingen rolle når inngangen var 13 kroner.
Redigert 10.09.2019 kl 20:35 Du må logge inn for å svare
Matsern
10.09.2019 kl 20:58 605

Du må lese hva jeg skriver. TGS er i samme sumpen som PGS, begge kan annonsere så mye samarbeid de vil. De kan prøve å pakke inn data i sølvpapir og servere kundene, men det vil fortsatt være streamerdata. Det vil ikke hjelpe på inntektene og overskuddet. Om det kommer en ny dead cat bounce, betyr det null for den kommende emisjonskursen. Det er ingen rike onkler igjen, FERD stille ikke opp med friske penger, da sitter du igjen med en gjeng blinde fondsforvaltere.

Markedet for streamerdata er så ræva at PGS så seg nødt til å samle inn søppel istedenfor seismiske data. Det er jo bare til å le seg skakk av. Det kan jo hende at TGS og PGS annonserer samarbeid om å samle inn søppel, de har åpenbart en lysere fremtid der.
https://www.tu.no/artikler/pgs-utviklet-metode-for-a-samle-inn-havplast-med-luftbobler-beregninger-viser-at-man-kan-fa-mer-fisk-enn-plast/449800
Redigert 10.09.2019 kl 21:02 Du må logge inn for å svare

En ting er sikkert - i det stille kjøpes det aksjer i Magseis for millionbeløp. Kanskje verdens kjedeligste aksje å sitte i nett nå. Men småsprere selger når de ser alle andre favorittene tar sats, de har gått mye og er redd toget går. Det skjer noe me aksjen når den går under 10.50. De kommer stadig nye poster (ikke store) men jevnt og trutt bekreftes støtten som ligger rundt. 10.40-10.45. Det kjøpes aksjer hver dag, det er neppe småsparere. Det er nok tolmodige investorer som vet at Magseis ER fremtiden.
Redigert 10.09.2019 kl 22:23 Du må logge inn for å svare

Det var vel ca 2 uker før Q2 - res at Magseis gikk 30% før fremleggelsen. Det er ikke veldig mange uker til neste isåfall.

Ønsker å ta opp denne tråden, bare for å illustrere galskapen! Det sies at det er mye negativitet rundt Magseis, så jeg lurer på hva?

SÅ spør jeg - hva er forskjellen på Magseis i dag til kurs 9,68 kr sammenlignet med tre uker siden da vi la frem Q2? Aksjen ble handlet intradag på høyt volum og nær 14 kr intradag.

Svaret er jeg veldig intressert i? Noen?

Ikke vet jeg - registrerer bare at jeg sammen med endel dumme brød blant topp20 sanker billigere og billigere aksjer for hver dag som går... hvorfor de slippes vet ingen bortsett fra et par eksperter her på forumet ... vet heller ikke om jeg vil kalle stemningen dårlig, det er vel rett og slett total mangel på kommunikasjon ut mot markedet som påvirker kanskje - jeg håper virkelig 1. Oktober blir en ny frisk start i så måte!
Hammers
19.09.2019 kl 23:17 328

Det nærmer seg ATL igjen - og det sitter noen "tomsinger" her inne og tror på oppkjøp!
Utrolig, men sant!

Hilsen Hammers.......som i sin tid advarte mot denne - trolig på 15/17?
Matsern
19.09.2019 kl 23:52 306

1,26 millioner kroner i omsetning på børsen i dag for Magseis. Dette tar jeg med knusende ro Hammers. 32,55 millioner kroner i omsetning i PGS i dag. Det er bare et spørsmål om tid, før Magsies får samme oppmerksomheten, og da gjelder det å være tidlig inne. Det er slik spettet, haudemann & co blir rike på børsen. De driver ikke med daytrading, de kjøper seg tidlig inn i gode selskaper.
Redigert 19.09.2019 kl 23:59 Du må logge inn for å svare
Hammers
19.09.2019 kl 23:58 294

Laber omsetning. Javel, kanskje fordi det er nær NULL kjøpsinteresse?

Bryter kursen nok en gang under gammel bunn er det bare å pelle seg unna!
Akkurat som jeg sa at det var med en annen bunn på 15/17?

Breaking news kan selvsagt forrokke dette, men det blir som å sitte og vente på det store jordskjelvet under Tokyo.
Alle VET at det før eller senere kommer - men ingen har peiling på når!

Hilsen Hammers


Matsern
20.09.2019 kl 00:03 281

Drive med teknisk analyse i en aksje med så liten omsetning, er bare tull. Dette vet du godt Hammers :)

Nei her var det lite substans. Hammers: Mye har skjedd siden du ropte selg, og solgte i mars jeg også. Men har klart snudd på dette caset.

Noen andre som vil forklare hva som er så negativt med Magseis? Siste 3 ukene?
Odi.1
20.09.2019 kl 07:10 213

hohoho Dollar Fabrikken hanker inn nå , så blir ikke q4 så aller verst , kjempe Sjakk trekk i virksomheten nå.

https://newsweb.oslobors.no/message/485715

Ny kontrakt i Q4! Den var deilig. Når er vi mer eller mindre fulllbooket i q4++