Hexagon Composites (HEX)


Er Hexagon Composites på vei opp igjen etter Q2 nedturen?
Redigert 25.09.2019 kl 11:46 Du må logge inn for å svare

Je skulle på børs
, og kjøpte masse Hex
Nå sitter je å griner
, for middagen er ei kjeks
EXTrader
29.08.2019 kl 08:29 2347

OLJE OG ENERGI Analysefirmaet Wood Mackenzie har nedjustert utsiktene for Kinas gassproduksjon, men venter fortsatt enorm vekst.

Det tyder på økt behovet for kinesisk gassimport, tror selskapet. Høyere import til Kina vil kunne bidra til at globale gasspriser blir høyere enn de ellers ville vært.

Den siste tiden har gassprisene vært svært lave, blant annet på grunn av økt tilgang på flytende naturgass (LNG) fra land som USA. LNG er komprimert gass fraktet på skip eller lastebil, som kan gjøres om til vanlig gass (regassifiseres).

De lave prisene har også lagt en demper på inntektene for norske Equinor, som er Europas nest største gassleverandør.

Kina-anslagene fra Wood Mackenzie kommer frem i et ferskt notat. Selskapet spår at Kina blir verdens tredje største gassprodusent innen 2027, med en produksjon som kan dobles til 325 milliarder kubikkmeter årlig innen 2040.

Dette er nær tre ganger Norges årlige gasseksport, som ifølge Gassco var på 111 milliarder kubikkmeter i fjor.

– Større behov for import
Kinas gassforbruk var i fjor på 280 milliarder kubikkmeter, ifølge Montel. Importen økte med 31 prosent til 123 milliarder kubikkmeter.

Samtidig venter Wood Mackenzie at Kinas gassetterspørsel vil nå 673 milliarder kubikkmeter i 2040. Da vil landet stå for halve Asias gassforbruk. Selv om produksjonen øker, kan dermed også behovet for gassimport øke.

– Den generelle reduksjonen i anslagene for Kinas gassproduksjon tyder på større behov for import på lang sikt tross en mer moderat etterspørselsvekst, sier Wood Mackenzie-konsulent Xueke Wang i et notat.

– Dette burde drive Kinas økende appetitt for flytende naturgass (LNG) og dermed få betydning for globale spotpriser på gass, legger Wang til.

Så langt er Japan vedens største LNG-importør, men i et tidligere notat har Wood Mackenzie anslått at Kina vil ta over denne rollen alt i 2022.

Økt produksjon
– Produksjonen er ventet å doble seg fra 149 milliarder kubikkmeter i 2018 til 325 milliarder kubikkmeter i 2040, men det er 39 milliarder kubikkmeter lavere enn i våre forrige anslag, sier Wang.

Gass finnes i flere former enn den konvensjonelle. Metan kan utvinnes fra tette bergarter ved hjelp av oppsprekking av fjellet, såkalt «fracking». Blant de ukonvensjonelle gassproduksjonsformene regnes skifergass (shale), tight gas og kullsømgass (CBM).

Kinas produksjon av konvensjonell gass og «tight gas» vil fortsette å øke, tror Wood Mackenzie. Men produksjonen av skifergass (shale) og kullsømgass (coal bed methane, CBM) vil dempes noe fra tidligere anslag, tror selskapet.

Produksjonen av skifergass (shale) i Kina har økt fra nær ingenting i 2010 til 10 milliarder kubikkmeter i fjor.

Blant annet har Sinopecs Fuling-felt kuttet kostnadene mye, men det kan bli krevende å få til noe lignende i andre områder på grunn av geologiske forskjeller, tror analytikerne. Derfor har de redusert utsiktene for Kinas shale-produksjon i 2040 til 88 milliarder kubikkmeter, ned 44 milliarder kubikkmeter fra tidligere anslag.

Det har vært lite investeringer i produksjon av kullsømgass (CBM) i Kina, og denne ventes å øke til 15 milliarder kubikkmeter i 2040, noe som er 40 milliarder kubikkmeter lavere enn Wood Mackenzie ventet tidligere.

Kina vil trolig øke produksjonen av «tight gas» til 85 milliarder kubikkmeter i 2040, mens konvensjonell gassproduksjon i Kina også skal «øke betydelig» på mellomlang sikt, tror analytikerne i Wood Mackenzie.

Nå er det håp, Dikteren. Blir vel småpotit tell Jul, serru.
Dikteren
24.09.2019 kl 23:46 1618

Har fått snittet ned til 31,12. Pluss i dag for første gang i min karriere som HEX-investor. 0,08% urealisert gevinst er bedre en 25% i minus. Det ble litt ekstra grillkrydder på burgeren i kveld :)
kelle
25.09.2019 kl 22:18 1197

Har på følelsen at HEX for nok å henge fingeren i løpet av høsten og vinteren. Nikola vil sannsynlig vis ta en avgjørelse om hvem som som skal produsere tankene til kjøretøyene som ruller ut i løpet neste år. Nikola har jo lovt ny viktig oppdatering i løpet av oktober mnd.
Dessuten er der flere bilprodusenter som planlegger å komme med nye modeller hydrogenbiler. Hexagon stiller sterkt både til lands og vanns.
Håper på kurs over 30 igjen i løpet av morgendagen. TG sluttet på ca. 30,-

Nå er du i pluss, Dikteren.
Hva skal du gjøre med alle pengene?
Sikre julefreden eller snurre lykkehjulet en gang til?

Hoppet av hexkarusellen idag. Litt av en tur.
Tar en pause med pocorn og brus, så muligens en ny billett i desember.

15,5 % urealisert gevinst per akkurat nå. Det er mye hyggeligere enn 35 % minus, for så ille var det. Jeg spiller ikke så høyt, men litt ekstra krydder unner jeg meg nå :)
Redigert i dag kl 14:42 Du må logge inn for å svare