NEL - Nikola kontrakt

Slettet bruker
NEL 07.04.2018 kl 22:36 3095

Det som er fakta er at Nel er den eneste leverandøren med den sammensatte produktmiksen Nikola søker, samt det industrien trenger.

Alkaline elektrolysere som kan produsere store mengder billig fullstendig grønn hydrogen med hele kjeden til fyllestasjoner, i motsetning til PEM elektrolysere for mindre kvanta hydrogen systemer.

Nikola digger NEL og de har meget gode menneskelige relasjoner, NEL kommer til bords når som helst de ønsker dialog, og denne kjemien har resultert i å få eksklusive retter til de første 28 stasjonene.

Denne kontrakten er 100 % sikker, så lenge teststasjonene fungerer som forventet, det får de til fordi det er easy peacy.

Videre leveranser er mer usikkert, men det er sikkert at Nikola skal etablere ca 350 stasjoner. Disse vil bli driftet med blant annet 7 giga anlegg som vil forskyne stasjoner med hydrogen tilkjørt, samt noen med produksjon on site. Noen kanskje alle de 7 gigaanleggene er i de første 28 stasjonene Nel har kontrakt på, dette fordi Nikola skal etablere disse.

De neste 350 skal antatt etableres av andre aktører som truckstop kjede. Hvem de velger som leverandør er foreløpig usikkert, men svært sannsynlig at Nel også vil ha et godt kort på hånden her også.

Ting tar tid, men at Nel alene skal levere produksjon for de 350 første stasjonene mener jeg er sikkert via blant annet 7 gigastasjoner.


Og riskoker, du kjøper ikke hele kiosken om du skal kjøpe en is, men skal du kjøpe leveranser som gir butikken mangeganger i fortjeneste det hele butikken koster, da er det ene rasjonelle du bør gjøre, å kjøpe hele butikken.

Nåverdien av NEL er enorm for Nikola, underskudd i Nel så langt er ren investering.

Digresjon er at Tesla taper penger men prises til titalls milliarder, Nikola er Tesla sin tilsvarende utfordrer og burde prises tilsvarende, og her er Nel sin unike produktlinje en viktig brikke.

Her er det faktisk ikke stor usikkerhet, men tingene tar tid, men ikke så lang tid at nåverdien til Nel ikke er langt høyere enn dagens kurs.

Yes


Redigert 20.01.2021 kl 04:08 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.04.2018 kl 22:48 3059

En ting som har fått lite fokus her, er Trevor Milton sin uttalelse i et intervjuv i fjor høst om at det ikke er utenkelig at Nikola blir børsnotert. Jeg tenker at dersom det skjer, så vil nok nel bli med på en himmelferd ala Tesla. Så lenge Nikola har flust med kapital så utsetter de nok børseventyret så lenge som mulig, men at det kommer, det er sikkert som amen i kjerka.
Slettet bruker
08.04.2018 kl 13:06 2537

Yielmaker. Du treffer spikern på hodet. ☺?
Slettet bruker
08.04.2018 kl 14:28 2395


Print ut TS sitt innlegg og heng den opp ved siden av PC´en når du trader Nel :-)