-Vil sikre 70% av Oslos innvandrerstemmer til bompengepartiet


Skatt, Avgift,Skatt... NEI

Vil sikre 70 prosent av Oslos innvandrerstemmer til bompengepartiet

Danny Chaudhry er tredjekandidat til bystyre for FNB. Han mener Arbeiderpartiet mister taket på innvandrervelgerne ved å samarbeide med MDG.

Til tross for mye bråk og intern krangling ligger Bompengepartiet fremdeles an til å sikre seg flere seter i Oslo bystyre. I et tidligere intervju til Minerva fortalte partiets andrekandidat, Cecilie Lyngby, at partiet opplever å få stor støtte blant byens innvandrerbefolkning.

Og partiet har også flere kandidater med innvandrerbakgrunn på sin liste. En av dem er Danny G. Chaudhry, som er forhåndskumulert og har tredjeplassen på listen. Dermed er det god sannsynlighet for at han får et sete i bystyret etter valget.

Til tross for at han stiller til valg for et nystartet parti er han heller ikke uten erfaring fra politikken. Chaudhry har vært aktiv i politikken i over tyve år. Han var lenge med i Senterpartiet, og forteller at han frem til 2005 var rådgiver for Åslaug Haga på innvandrings- og integreringsfeltet. Han har også hatt et kortvarig medlemskap i FrP fra 2008 til 2010.

Som norsk-pakistaner som tidligere har bodd på Grønland, kjenner han byens innvandrerbefolkning – og deres ønsker og behov – godt.

Det tror han vil bidra til å sikre FNB reell påvirkning i byen etter valget.

Tror på 70 prosent av innvandrerstemmene

– Hvor mange innvandrerstemmer anslår du at FNB kan få?

– Hver eneste person med norsk-pakistansk bakgrunn jeg snakker med, og også innvandrere med annen bakgrunn, sier de ønsker å stemme på oss.

– Hvis jeg ikke tar feil tror jeg vi kan ta 70 prosent av innvandrerstemmene i byen, sier han optimistisk.

Chaudhry mener at bompengeringen er den viktigste saken lokalt. Derfor er det riktig for ham å stille på listen til FNB.

– Jeg er opptatt av bommen. Den gjør at bileiere blir straffet dobbelt, sier han og viser til at veiavgifter kommer i tillegg til bompenger.

Han er i tillegg skeptisk til overvåkningen han mener bommene fører til.

– I likhet med mange andre er det også mange innvandrerfamilier som har trang økonomi. For disse blir bomringen ekstra belastende, og det går utover det å holde kontakten med familiemedlemmer, og det å kunne kjøre barna til venner, på fritidsaktiviteter og til bursdager, legger han til.

Chaudry forteller at han først meldte seg inn i Facebook-gruppen JA til miljø, NEI til bompenger! som hans nå partifelle Lyngby startet i fjor og deretter ble aktiv i partiet.

Han kommer også med et sleivspark mot Arbeiderpartiet.

– Tidligere har Arbeiderpartiet stått særlig sterkt blant norsk-pakistanere og andre innvandrere.

– Mange innvandrere har trodd at Arbeiderpartiet, som er et parti for arbeidere, også har vært rett parti for dem å stemme på.

Men mange kjenner ikke igjen partiet lengre, sier han.

Han viser til at Arbeiderpartiet har vært med på utformingen av Oslopakke 3 med tilhørende bompengeøkninger og flere andre tiltak som gjør det vanskeligere å være bilist i byen, som for eksempel fjerning av parkeringsplasser.

https://www.minervanett.no/bompenger-danny-chaudhry-valgkamp-2019/vil-sikre-70-prosent-av-oslos-innvandrerstemmer-til-bompengepartiet/194311?fbclid=IwAR0vTcA-l58uIyFofyruBYNZ1AEih65bUeBac3kIsz7reH7VHh_6b-NRRoY
nima
29.08.2019 kl 22:59 257

Det er vel snart bare innvandrere som stemmer på AP
Bmwi8
30.08.2019 kl 00:19 213

Folk med iq over 130 stemmer Ap