V: JA til islam, klima og narko til folket

Slettet bruker
31.08.2019 kl 10:04 516

Godt de er ute ved neste stortingsvalg.


I mellomtiden:

Statsminister på parti med anarkiet

Venstre slites mellom motstridende interesser og prinsipper. En ultraliberal retning rommer mange motsetninger. Venstre løser problemene ved å søke stadig lenger «ut». Man skulle tro en sindig politiker ville forsøke å holde litt igjen. Men Erna og Høyre gjør ikke det. Både i forhold til islam, klima og nå narkotika, er de blitt et parti som beveger seg så fort at velgerne ikke henger med. Det er et islett av radikalisering i Ernas kommentar i det som var en lokal sak.

Man er vant til ganske mye fra dagens politikere. Men at Erna Solberg skulle blande seg inn i en krangel i Tromsø om legalisering av hasj, hadde jeg ikke trodd var mulig.

At Erna skulle ønske å markere seg som forsvarer av retten til å reklamere for noe som fortsatt er ulovlig i Norge, nemlig marihuana, er langt, langt «ute».

Hun mener dette handler om ytringsfrihet:

– De skoler og lærere som har forsøkt å stoppe Unge Venstres materiell, begrenser derfor demokratiutfoldelsen på en måte som ikke er akseptabel, skriver statsminister Erna Solberg (H) på Facebook.
Snakk om å rive ned autoritetene! Breivang skole i Tromsø hadde gardert seg på alle bauer og kanter. De hadde ikke noe problem med at Unge Venstre ville hevde legalisering under skoledebatten. De ville bare ikke ha en plakat hvor det sto Legalize it! Skolen hadde sjekket med jurister i Troms fylke.

Lokale krefter som er avhengig av en viss konsistens i oppførsel ut fra prinsipper, mente de fulgte regelverket:

Assisterende rektor Bente Killie mente plakaten var et brudd på opplæringsloven.

– Jeg har akkurat snakket med fylkesutdanningssjefen. Juristene i Troms fylke betrakter dette som et brudd på opplæringsloven. Denne saken er ferdig snakka! sa hun.
Men så kommer kontraordre fra selveste kunnskapsminister Jan Tore Sanner. Det skal være lov å reklamere for legalisering av narkotika i en skoledebatt. Erna synes dette er så viktig at hun vil markere seg på Facebook.

Dette er helt utrolig. En ting er at ungdomsorganisasjonene hevder vanvittige ting. Det gjør de til stadighet. Ved å gripe inn på den måten Sanner og Solberg gjør, hever de dette spørsmålet og gjør det sentralt på en måte som må vekke uro blant foreldre som forsøker å lære barn å holde seg unna narkotika.

Dette er en gammel traver: Voksne som forsøker å bli populære hos de unge.

Men at statsråder og statsministeren blander seg inn, og sier det handler om ytringsfrihet, er oppsiktsvekkende. Ikke minst fordi den samme regjeringen på andre områder står for en kraftig innstramming av ytringsfriheten. Det avvikles nå ukentlig rettssaker der folk blir dømt til fengsel og bøter for ytringer på facebook, hvis det handler om innvandrere, islam eller muslimer.

Men Venstre står for en ultraliberalisme, der individets rettigheter trumfer alt. Det er et fenomen vi kjenner fra USA: Ultratoleranse og intoleranse trives sammen.

Anarki og kaoskreftene er allerede sterke. Den friheten Erna, Sanner og Trine Skei Grande dyrker, er en destruktiv frihet. Den norske modellen har beveget seg et langt stykke mot å gi individet rett til å ødelegge seg selv. Pårørende står hjelpeløse og ser på. Narkotika er en del av denne friheten. Det ville tidligere vært utenkelig at en blå politiker ville sett på retten til å forsvare legalisering av hasj som en kjerneverdi for ytringsfriheten.

Men dit er vi kommet.

Hvorfor sier øvrigheten nei til en slik frihet? Fordi mange andre mennesker vil betale for denne friheten. Staten har påtatt seg rollen som «vokter» og «beskytter» av de svake, de som ikke kan håndtere hajs. Og de er mange. Det er nettopp kommet frem at hasj er langt mer skadelig enn man har trodd.

Når Høyre forlater en slik klassisk liberal linje, er det blitt et uansvarlig, farlig parti. Det finnes ingen balanse i politikken. Individet ofres på alteret til en total frihet.

https://www.document.no/2019/08/30/statsminister-pa-parti-med-anarkiet/
Slettet bruker
31.08.2019 kl 10:19 513

Hvem er det som har skrevet det våset her?

«Men Venstre står for en ultraliberalisme, der individets rettigheter trumfer alt. Det er et fenomen vi kjenner fra USA: Ultratoleranse og intoleranse trives sammen.

Anarki og kaoskreftene er allerede sterke. Den friheten Erna, Sanner og Trine Skei Grande dyrker, er en destruktiv frihet. Den norske modellen har beveget seg et langt stykke mot å gi individet rett til å ødelegge seg selv.»

Venstre og Høyre er da laaangt til venstre for det liberale og laaangt over i det totalitære med sin byråkratisering, overvåkning, og detaljregulering av innbyggerne.
Slettet bruker
31.08.2019 kl 10:19 512

Når det gjelder psykidelia så er disse ikke vanedannende, og kan med fordel frigis.
Alkohol er mer skadelig enn psykidelia.

Wikipedia lister en indeks som måler frihet, slik det enkelte individ opplever den, i relasjon til indeksens kategorier (The World Index of Moral Freedom).
The index is sponsored and published by the Foundation for the Advancement of Liberty, a libertarian think tank based in Madrid, Spain.
The World Index of Moral Freedom aims at completing the views presented by other international freedom indices measuring general freedom or aspects thereof (press freedom, economic freedom, etcetera). To do so, the Index aims at responding a simple question:
How free from state-imposed moral constraints are human beings depending on their countries of residence?
Indeksen måler med andre ord hvor kollektivistisk eller individualistisk et samfunn er.

Indeksen måler bla.: "Drugs freedom (including the legal status of cannabis and the country's general policy on hard drugs)"
Her kommer Norge særdeles dårlig ut på en 70'ende plass. Nederland på 1. Norge gjør det generellt dårlig på alle mål av Moralsk Frihet. Som igjen peker på at Norge er et sterkt kollektivistisk samfunn, som har lett for å undertrykke individets frihet.
Dette opplever vi også i straffeloven, hvor kravet til hevn/straff er sterkere fra det kollektive offentlige perspektiv enn fra individet og også fra det allmenpreventive.
I kriminalsaker hvor små barn er innvolvert f.eks., er straffene minimale, fordi disse representerer en minimal verdi fra det kollektivistiske perspektiv("det er mer av det samme hvor det kommer fra"). I sin aller ytterste konsekvens er Aleksandr Solzhenitsyn sin dokumentar "The Gulag Archipelago" en beretning om hva totalitær kollektivisme fører til.

https://en.wikipedia.org/wiki/World_Index_of_Moral_Freedom

Skal en måle eller rangere land etter grad av kollektivisme vs. Individualisme, er ved siden av denne indeksen, straffeloven slik den praktiseres, og også størrelsen på Offentlig Sektor viktige indikatorer.
Norges Offentlige Sektor utgjør 36,5% av arbeidsstyrken, og listes av Wiki blandt India, Cuba og Russland.

https://www.youtube.com/watch?v=yuTMWgOduFM

Redigert 31.08.2019 kl 11:33 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
31.08.2019 kl 10:46 498

«Nå vil venstreungdommen diskutere om vi skal ha krympete hjerner og kunne røyke seg til sinnsykdom .
Med 68 generasjonen utløstes sataniske krefter og opprør mot autoritetene.
Opprøret nådde et høydepunkt når skolesjefen i Troms måtte bøye seg for de opprørske ungdommene etter inngripen av statsministereren og skoleministeren.
For et fall for pøbelen.
Venstre ungdommen vil gjøre dopen fri og vil ha en diskusjon.
Å bruke dop i ungdomstiden er veldig farlig for hjernen.
Utviklingen stopper opp og du kan bli stående på barnestadiet i modenhet. (Dr.Phil)
Er det dette vi ser av hysteri om klimaet at ungdommer er dopet og står på barnestadiet i modenheten.
Vi må avskaffe partienes ungdommensorganisasjoner, de gjør stor skade.
Oljeindustrien skal legges ned, en katastrofe.
De er så frekke (dopet) og alle hemninger er borte.
De må først få utdanning og så melde seg inn moderpartiene.
Og nå skal dopen gjøres fri og resultatet blir krymppete hjerner.
Jeg så nettopp et bilder av en hjerne av et menneske som har brukt dop.
Den hadde skrumpet og mye av hjerneaktiviteten var død og deler av hjernen samarbeidet ikke.
Et uhyggelig syn. Mannen var 27 år med det var ennå håp for han.
Han måtte slutte øyeblikkelig med misbruket og gå gjennom et langvarig program for at hjernecellene skulle repareres.
Ja nå viser det seg at man røyke seg til schizofren.
Hvordan ender misbruket?
Selvmedisinering er farlig især hvis dop inngår.
Det er den australske psykologiprofessoren Dianna Theadora Kenny ved University Of Sydney som har prøvd å finne svaret på myten bak 'The 27 Club' (musikere som døde da de var 27 år red.anm) og rockedøden.
Janis Joplin (bildet), Jimi Hendrix, Kurt Cobain, Amy Winehouse, Brian Jones og Jim Morrison er blant de mest berømte musikerne som gikk bort i en alder av 27 år, og har sånn sett vært viktige navn bak opphavet til 'The 27 Club'.
Størst risiko for selvmord blant metalmusikere, satandyrkerne.
Når du bruker drugs så slipper du djevelen inn i livet ditt og han kommer bare for å stjele, drepe og ødelegge.
Jeg er kommet for at dere skal ha liv og overflod. Joh.10.
Det er tragisk at så mange unge lar seg forføre av Satan.»
Slettet bruker
31.08.2019 kl 10:50 496

«Vi må avskaffe partienes ungdommensorganisasjoner, de gjør stor skade.»

Jeg har tenkt det samme. Politikk er alvorlige saker og å drive med dette bør forbys før man er 25 og forhåpentligvis har oppnådd noe erfaring. Etter å ha bivånet diverse ungdomspolitikere uttale seg om det meste tenker jeg at de påfører samfunnet stor skade.
Slettet bruker
31.08.2019 kl 10:51 494

Hva mener du med den siste setningen i ditt forrige innlegg?
He-he.
Redigert 31.08.2019 kl 10:53 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
31.08.2019 kl 11:09 489

Det er ikke bare unge som lar seg forføre av Satan. Også kirken er overtatt av satanister, ifølge Mark Taylor. Mange unge amerikanske stjerner har inngått kompaniskap med Satan, noen har snakket om det og noen vil ut av det.
Slettet bruker
31.08.2019 kl 11:15 486

Tidligere var ungdomspartiene et sted de unge kunne utvikle seg ved å få innsikt og debattere saker. En slags sandkasse for å prøve seg med voksne aktiviteter.

Så ble de utklekkingsanstalter for karrierepolitikere - noe som skadet samfunnet på den måten at vanlige mennesker ikke lenger fikk innpass i politikken, og de som ble politikere ikke hadde erfaring fra vanlig arbeidsliv.

I vår mediastyrte ungdomstilbedende tid trues hele demokratiet av sammenbrudd fordi elitepolitikerne har begynt å lytte til ungdomspartiene og ta tenåringene der på blodig alvor og følge deres råd!
Slettet bruker
31.08.2019 kl 11:37 477

For meg så er det ubegripelig at unge mennesker tas på blodig alvor, fordi det er vitenskapelig belegg for at disse er i opposisjon mot sine egne normwer når de blir 27/30.
Det er ikke 16-åringer som skal "arve jorda". Det er 30-åringen som skal arve jorda, fordi da er hjernen ferdig utviklet og perspektivene er mer stabile.16-åringer er mentalt handikapet.
Noni
31.08.2019 kl 11:46 473

Dette har jeg ikke fått med meg. Det er helt uakseptabelt. Når det kommer ut til menigmann,og folk får øyne og ører opp for hva hun
driver med er det slutten på hennes karriere. Hun kan ikke bruke alle slags midler for at hun skal bli sittende.
Redigert 31.08.2019 kl 12:47 Du må logge inn for å svare
polemiker
31.08.2019 kl 12:33 461

Det denne saken dreier seg om har vel lite med ytringsfrihet å gjøre. Her er det snakk om hva som det skal være lov til å reklamere for på en offentlig skole og hvor fortsatt er skoleplikt for barna.

Ville det være greit om noen hadde med seg en plakat med bilde av en søt fotomodell som smilende hadde brettet opp armen og holdt en Heroin sprøyte i hånda. "Legaliser Heroin!". Hva med kokain? "Kokain hjelper deg med lekselesing og på eksamen".

Hva om det dukker opp et parti som ønsker å legalisere pedofili. Skal de kunne stille opp med en lettere sladdet plakat hvor voksene som har sex med barn? Kunne vært artig om noen journalister faktisk spurte Erna og "Kunnskapsminister" Sanner om hvor denne grensen egentlig går?

Enn så lenge tror jeg at skoler bør avlyse alle slike politiske skoledebatter hvor man inviterer inn ungdomspolitikere. Alternativt bør foreldrene reagere og holde ungene sine borte når de blir arrangert. Tror det uansett ikke er så bra at unger utsettes for disse løgnene og svadaen disse broilerne lirer av seg.
Slettet bruker
31.08.2019 kl 12:57 449

Når du sier det sånn så kan man jo undres litt over forbudet mot alkohol og tobakksreklame. Og hva med høire-sosialistenes påfunn om helt egne tobakkspakninger i annerledeslandet, utad for å redusere bruken, men i realiteten antageligvis et tiltak mot all smuglertobakken som selges i innvandrerbutikkene.
polemiker
31.08.2019 kl 13:39 435

De fleste forskerne er vel enige om at tobakk ikke er sunnt og medfører store samfunnskostnader etter noen år. Om det er reklameforbudet eller innpakningene som har medført den dramatiske nedgangen vites vel ikke, men om man sammenligner med andre land som ikke har innført det, kan det tyde på at det faktisk har gitt en potitiv effekt.

Det jeg reagerer på her at landets statsminister og ledende politikere i regjeringen går ut å påstår at det er et brudd på ytringsfriheten å nekte noen ungdompolitikere i en skoledebatt å reklamere for og argumentere for å legalisere narkotika som i dag er forbudt.

Det er helt greit at de gjør dette alle andre steder, men i skolen hører ikke slikt hjemme. Forøvrig så er det vel skolene selv som har valgt ut hvilke tema som skal tas opp i debatten og hvilke temaer som ikke skal tas opp. En skole hadde bestemt at man ikke skulle diskutere abort, så en av debattantene ble bryskt avbrutt da han tok det opp. Var det også brudd på ytringsfriheten?

Om legalisering av narkotika hadde vært et av temaene som skulle diskuteres, hadde det naturligvis vært helt greit at Venstre politikeren argumenterte for det, men valgplakaten burde hun ha spart til sin valgbu på torget.
Slettet bruker
31.08.2019 kl 13:39 433

Gøtt med fabric du.
Slettet bruker
31.08.2019 kl 15:03 419


Never Interfere With an Enemy While He’s in the Process of Destroying Himself

https://www.dagbladet.no/nyheter/apner-for-legalisering-av-narkotika/71548641#_ga=2.182844902.1514512355.1566640530-28821978.1563267548
Slettet bruker
31.08.2019 kl 16:36 404


Dette blir interessant.

Også Oslo Høyre vil ha narko til folket.

Bystyrerepresentantene Nicolai Øyen Langfeldt og Kristoffer Gustavsen håper Oslo Høyre går inn for legalisering av cannabis i neste valg.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/Opq79k/mener-hoeyre-boer-si-ja-til-cannabis?utm_source=vgfront&utm_content=row-2

Voldsomt så disse yngre politikerne er opptatt av narko.
Noni
31.08.2019 kl 17:41 396

Vil Venstre og Erna at ungdommen skal bli dopvrak? Det er det verste
jeg har sett på lenge, fikk sjokk da jeg leste dette. Er Høyre og Venstre så tilbakestående at de ikke vet hvordan hvordan dop fungerer, har de ikke fulgt med rockehistorien gjennom mange år, først fra USA og siden har bredt seg til resten av verden.