80 år siden Andre verdenskrig startet.

Slettet bruker
01.09.2019 kl 10:23 858

Var det ikke 9, april i 1940 den startet da?
Jens Stoltenberg er oppkalt etter «Åreknutehelten» Jens Chr Hauge som er selve sannheten om motstandskampen etterkrigs Norge historie, samlet sett er bygget på «Åreknutehelten» kom ned fra skauen med liggesår. Løgn Svik og bedrag er hva vi er best til her i "svik og bedrag" staten vår. Gutta på skauen sjefen sjøl. Løy og bløffet om sin egen innsats ved krigsutbruddet. Han Løy for Stortinget. «Helten» vi er blitt fortalt bygde opp Milorg til en motstandsorganisasjon på 40 000 mann som ble forsvarsminister etter krigen, lot seg selv dimitterer og erklært strids-udyktig på medisinsk grunnlag før krigen? En velvillig distriktslege i Kragerø dimittert han for sine åreknuter og det hele - åtte måneder før krigsutbruddet. 2/9 – 39 når GB erklærte Tyskland. Den 9. april 1940 kom Krigen til Kongeriket Norge hele 8 måneder etter kom krigen var erklært primo september 1939. En legeattest beskrev helten J.C. Hauges voksende åreknuter(!) http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Han-loy-og-bloffet-6585451.html
Slettet bruker
01.09.2019 kl 20:49 830

Når starter feiringa :-)
Slettet bruker
02.09.2019 kl 00:16 811

Etter Tyskland hadde jagd fransk og engelskmenn på sjøen ved Dunkirk 26 May–4 June 1940. sa Winston Churchill i en av sine mange taler. Vi bygger ikke empirier, stater og samfunn med å rømme slagmarken og hensette all materiell til fienden. Men da viste han ikke om den fullmakten made in Norway. Et sted på jordkloden hvis folk ikke hadde registrert at kloden den var rund, men levde fortsatt i den villfarelse at jorden var flat, for det hadde landets åndselite bestemt, på det stedet som het Elverum.

Fullmakten bar stedets navn og var utferdiget i alt hastverk oppi iskanten "av iskanten ledene folk" som danner presedens, for den «innskrenket» del av menneskeheten med henvisning statens egen grunnlov § 1 hvor ordet innskrenket er anvendt. Med denne fullmakt ble det bekreftet, at om et demokrati og folkestyre (forutsatt det er et kongerike), bare kan gullet til folket og staten med seg, dette i lovs form, og hensette folket ensomt og forlatt prisgitt sine okkupanter, som de sel beviste når de reise fra hele folket med kongedømme demokrati og folkestyret sitt.

I statens egen Grunnlov første linje og § 1 er betegnelsen "innskrenket advent! Innskrenket var ikke dem som stakk av, men derimot alle dem som var igjen? Det er hva som er så stort, sett opp ned av det folk viss ungdom, (de som ikke havnet i abort bøtten) nå går med luen bak fram?

Slettet bruker
02.09.2019 kl 00:18 810

For Tyskland ulykker beskylte Hitler på jødene. Emigrantstaten (De hjemvendt rømte,) skylte sin egen dumhet og feighet på Vidkun Quisling. Etter gjødsel detonasjonen til ABB «økonomen» i regjeringskvartalet og Utøya massakren beskyldte et godt dokumenterbart «udugelig offentlige Norge» på Fjordmann? Avslørt for alverdens ble det bevist hvor talent og hjelpeløs, hele den norske krigførende terrorist-støttende norske staten var. Anders Behring Breivik (t.v.) hilser på regjeringsadvokat Fredrik Sejersted før ankesaken. Hva mener egentlig kongeriket Norge med rettstaten sin, å fortelle omverden med bilder som dette? http://www.abcnyheter.no/nyheter/2017/03/03/195282638/breivik-tapte-er-en-seier-menneskerettighetene
Slettet bruker
02.09.2019 kl 00:27 810

Svære verdier som har tilhørt folk og land er flyktet/flyttet i utlendighet og i bytte er folket blitt gjeld-satt på nytt. Folket har på noen 10 år blitt kameleon-isert og fremmedartet, så hva er det å kjempe/arbeide for? Hvilke andre stater har gjort, og gjør som kongeriket Norge? Betalt og betaler for å avvikle godt tilpassete virksomheter i eget hjemland. Ja, man har endatil Outsource Norges Bank seddeltrykkeri av besparelse og kostnadshensyn, og i stedet for sett seg råd til å etablere et Asylinstitutt, med hvilken fremtidig inntekt man må stille store spørsmål ved? Når tid vil de nødvendige inntekter fra asylinstitutt, kunne gi de store bidrag og fri oss for fremtidige økte skatter og avgifter, for det er vell nettopp dette som er hensikten ved hele staten. At det skal blir bra for folket? Noe Før denne helte-krigen staten i ettertid har løge på seg/deltatt i, var det faktisk mindre enn driten igjen etter hele staten! Den norske «staten» ble sett på nettopp om noe drit av dem som sendte sine skip for å hente dem.

Landssviksvineriet.
http://www.landssvik.no/London5.htm
Hvor forsvant alle de verdier som de hjemvendte rømte inndro og tok beslag i, etter de hadde drepte sine egne «hensatte og igjen glemte» landsmenn som blodet skvatt på Akers hus festning i dette landssviksvineriet sitt? Uøvd når de allierte som våre befriere sto som nye okkupanter her i fedrelandet? https://www.document.no/2012/11/29/oliver-langeland-toralv-fanebust-og-ytringsfriheten/
Nazistens profitører http://forum.hegnar.no/thread.asp?id=2396804
http://forum.hegnar.no/thread.asp?id=2319254
Norge var tilnærmet gjeldfri etter denne svære krigen emigrantstaten var med i, men 3 år etter krigen var Norge konk og måtte ha Marshallhjelp Rf over "mitt fedreland hører til de land som "mangler valuta" og trenger Marshallhjelp".
http://www.landssvik.no/Skrifter.htm
https://www.tk.no/meninger/kristiansund/krigen/landssvikanordningen-og-lovgivernes-bakgrunn/o/5-51-90982
Slettet bruker
02.09.2019 kl 00:32 809

Etter krigen emigrantstaten har løge på seg (i ha og deltatt i) skipet emigrantstaten barn født her i Norge (av norske kvinner,) til Australia.
I gitte situasjoner er alle mennesker farlige. Tenk på hva "all de snille nordmenn" ble etter denne "krigen" de i ettertid staten deres, har fortalt at de var med i. Da kom knyttnevene ut av bukselommene der de hadde lagt, i sitt trygge ly i fred og fordragelighet i hele 5 års når krigen pågikk? Nå var de klar til kampånd og glorie, Ja selv små barn ble ikke spart, slett ikke alle de øvrige som hadde "sveket", der de hjelpeløs ble hensatt etter av staten, hadde stukket av med gullet, kjøpt til blodpris ved å selge maten ut av munnen på eget folk. Hær og forsvar var ødelagt av samme årsak. Takket være humanist og menneskevennen Josef Stalin kunne de returnere og tillate den del av folket de selv var mest lik, fritt få utløp for sin medfødte perversitet. De Knuste, Klippet og banket små barn og kvinnfolk. Les Marta Steinsvik – Frimodige Ytringer. Fanebustsaken og Langeland.
Slettet bruker
02.09.2019 kl 00:34 809

Nordmenn som et folk. Det er ikke verd å gjengi. Det er fryktelig mye uvitenhet om den siste verdenskrig og bakgrunnen for det hele, selvsagt må man si. Er man tarvelig så er man tarvelig tvers igjennom. Martha Steinsvik som kort etter krigen kom ut med boken "Frimodige ytringer" den solgte i uhørte mengder. Boken inneholder hauger med saker om mishandling, mord og tortur av landsviksfanger både før og etter en evt. dom. Dette var spesielt ille, ettersom man nå skulle være kvitt åket som tyskerne ble påstått kom drassende med. Men nå viste det seg at også gode nordmenn fint klarte å koke i sammen gedigne mengder djevelskap av langt verre valør, enn hva noen tysker kunne bli beskyldt for. Det er i denne sørpen kongeriket Norge sitter, og er stolt av det også?
Historikernes oppgave bør være å forvalte kunnskapen om fortiden med et kritisk blikk og ikke være museumsvoktere. Tradisjonalistene i norsk historieforskning og deres hoff av etterplaprere, gjorde ifølge den utskjelte krigshelten, Svein Blindheim, en ting etter krigen ingen kunne gjøre dem etter. Som forvaltere av” ordet” forandret de fortiden. http://www.pergjendem.com/?p=3015
Slettet bruker
02.09.2019 kl 01:29 801

Nå jagde ikke tyskerne engelskmennene på sjøen, de reiste hjem i båter som hentet dem.
Slettet bruker
02.09.2019 kl 02:42 800

Da vet du vell hvorfor de fikk muligheten til å gjøre det også?
Slettet bruker
02.09.2019 kl 03:42 796

Flott du nå innrømmer at tyskerne ikke jaget engelskmennene på sjøen.
Redigert 02.09.2019 kl 03:43 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.09.2019 kl 08:03 789

Det stemmer sikkert I hoder på tåper, var dette en fransk engelsk søndagsutflukt. Slaget om Dunkerque fant sted i månedsskiftet mai-juni 1940 ved havnebyen Dunkerque i Frankrike. En stor styrke britiske og franske soldater ble evakuert med båt, etter å ha blitt omringet av tyske styrker, selve evakueringen ble utført under kodenavnet. Evakueringsmåten medførte at det eneste materiellet de kunne få med seg, var begrenset til rifler og noen få maskingevær, slik at den hæren som gikk i land hjemme i Storbritannia nærmest var våpenløs ved ankomst.

Den egentlige grunn til beslutningen om å stanse de tyske stridsvogner har vært gjenstand for betydelig debatt. En annen teori går ut på at Hitler stadig søkte å slutte fred med britene innen Operation Barbarossa så tyskerne kunne ha en potensiell alliert mot Sovjetunionen.

Jeg vet ikke hva dette er om ikke.........25. mai 1940 fattet general Lord Gort, lederen av BEF, beslutningen å evakuere de britiske styrker. Fra 25.-28. mai trakk de britiske styrker seg omkring 50 km mot nordvest inn i en lomme omkring den fransk-belgiske grense fra Dunkerque ved kysten til den belgiske by Poperinge. Den belgiske hær kapitulerte 28. mai, etterfulgt den følgende dag av enheter fra den 1. franske armé som var omringet utenfor Dunkerque-lommen.

27. mai begynte evakueringen fra Dunkerque. De tyske Panzer-divisjoner fikk ordre om å gjenoppta sin fremrykning samme dag, men forsterkede forsvarsstillinger stoppet deres innledende fremstøt, (Tull)der de resterende allierte styrker var blitt klemt inn og konsentrert i en 5 km bred kyststripe fra De Panne gjennom Bray-Dunes til Dunkerque 31. mai.

I alt fem nasjoner tok del i evakueringen fra Dunkerque: Storbritannia, Frankrike, Belgia, Nederland og Polen. Forsvaret av perimeteret førte til tap eller erobring av en rekke enheter i den britiske hær, deriblant 2. bataljon av Royal Norfolk-regimentet, som var involvert i Le Paradis-massakren 26. mai. Over 35.000 franske soldater ble tatt til fange. Allikevel ble det i løpet av de ni dagene fra 27. mai til 4. juni evakuert 338.226 mann fra Frankrike, herav 139.997 franske og belgiske styrker sammen med en mindre gruppe nederlandske.

Nær 90 000 franske soldater sto igjen. Frankrike kapitulerte som de øvrige, men ikke England.
Redigert 02.09.2019 kl 08:09 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.09.2019 kl 08:14 787

Hvorfor stoppet Hitlers stridsvogner ved Dunkirk? I 1940 drev tyskernes blitzkrig franskmennene og britene mot havet, til de ble omringet ved Dunkirk. Den eneste utveien var England, gjennom den engelske kanal, men å evakuere flere hundre tusen soldater fra en aktiv krigssone er enklere sagt enn gjort.

Britene ble imidlertid godt hjulpet av at tyskerne lot stridsvognene ta en tre døgn lang pause før de angrep, noe som ga britene ekstra tid til å evakuere.

Flere historikere omtaler ordren om å stanse stridsvognene som en av krigens største tabber.

Men hvorfor ble ordren gitt?

Det er flere teorier.

Den britiske forfatteren Stephen Davis mener Hitler stoppet angrepet som en gest til Churchill, og at tyskerene brukte pausen til å komme med et nytt fredstilbud til England. Davis viser blant annet til at den tyske generalen Alfred Jodl i sin dagbok under angrepet på Frankrike skrev at Hitler jobbet med en fredsavtale med britene.

Hitler klaget selv i sitt politiske testament fra februar 1945 på at Churchill ikke anerkjente Hitlers gest om å spare britiske soldater ved Dunkirk.



http://natgeobloggen.no/2017/07/23/hvorfor-stoppet-hitlers-stridsvogner-ved-dunkirk/
Redigert 02.09.2019 kl 08:15 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.09.2019 kl 09:52 781

Det var je som startet 2. verdenskrig gett.
Betonghue
02.09.2019 kl 10:43 770

Neppe! Men du kan jo får starte den 3. - mot Islam ?
Slettet bruker
02.09.2019 kl 13:39 757

Forskjellen på en historiker og statsviter er at historikeren skal beskrive det historiske bedraget. (Løgnen man er blitt enige om.) Statsviteren oppgave er å analysere, hvorfor? Jeg er ingen av delene. Men det jeg har lest mye om denne krigen staten Norge var med i, og nettopp det burde aldri ha stått på tykk i noen bok, men det gjør det, dessverre.

I Norge er gruppen av folkesvikere svært stor, men tallet av nyttige idioter og medløpere er langt større. http://vegtam.info/Folkesvikere.html
Semantikk, fonetikk. Quisling er her i Norge forbundet med En person, men i verden ellers er det synonymt med ”forræderi” utført av en hel stat og nasjon. (Det lange og smale Norge har en uslåelig verdensrekord. Det ble ikke bare landet med verdens største quisling, men det landet med fleste quislinger og det i hele verden! Den 17. november 1948 mente direktør Vogt i Tønsberg Blad at Norge nå stod som "den ubetinget ledende forræderinasjon i Europa"). Nettopp takket være det såkalte rettsoppgjøret etter krigen. Fanebustsaken. Judas Jens Jonas og Jagland Janus. Erna som Siv http://www.nyttnorge.com/agenda-21-mens-vi-sover.html
Fjordgubben
02.09.2019 kl 14:49 752

Det er selvsagt flere grunner til at 2.verdenskrig startet, de to største grunnene er ettermatchen etter 1.verdenskrig, der Tyskland helt urettmessig fikk mye mer skyld for hva som skjedde enn de burde ha fått, seierherrene gjorde rent bord og benyttet muligheten til å skvise Tyskland maksimalt, grunnen til at de gjorde det har selvsagt mye med den andre grunnen til at 2. Verdenskrig startet, som var at UK/Frankrike/USA ikke likte at Tyskland slo seg opp som en økonomisk stormakt.

De brukte derfor både 1. og 2.verdenskrig som instrumenter for å slå Tyskland ned, og det har selvsagt fungert.

Hadde vi ikke hatt 2 verdenskriger i forrige århundre hadde det sannsynligvis vært Tyskland som hadde ledet verden økonomisk, vitenskaplig og moralsk, og helt uten militært press.
Redigert 02.09.2019 kl 14:49 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.09.2019 kl 03:07 737

Britene tapte sitt imperium! Europa har skikket seg så dumt (Krigen de vant?) Det har medført at mesteparten av hva de selv utgjør som et kontinent, (med respektive stater,) samlet, selv er blitt en stor vasallstat underlagt USA. https://www.derimot.no/for-2-verdenskrig-var-slutt-churchill-planla-krig-mot-sovjetunionen/
Slettet bruker
04.09.2019 kl 21:39 717

Obama og Trump har gjort mer for å skape en sterk allianse mellom Russland og Kina enn Stalin og Mao noen gang var i stand til. Dette er stryk i strategi grunnfag ved ethvert militærakademi som er verdt saltet sitt. Det eurasiske kontinentet er nå nesten helt forent mot USAs politikk.
https://steigan.no/2019/09/macron-vestens-hegemoni-er-over-europa-kan-ikke-overleve-uten-russland/