NAS - OSE´s største short er i ferd med å "Surne" !!


Rapporterte shortede aksjer: 9 801 636 (7,17% av selskapet) fra 0,5% av selskapet og oppover. Det rapporteres av enkelte meglerhus opp mot 14% total short - hvilket betyr at det er rundt 19.000.000 aksjer som er shortet i NAS.

De fleste av shortaksjene er satt i området rundt 33-36kroner. -Hvilket betyr at for hver krone aksjekursen går oppover tapes det rundt 19 millioner kroner hos de som vedder på at selskapet skal gå mot konkurs, mot ny emisjon eller mot omgjøring av obligasjoner til aksjer om låneforfallet i desember ikke møtes. (Det kan godt være andre scenario som det veddes på)

Siste tiden har det kommet supre meldinger rundt selskapet : Norwegian Bank er solgt med stor fortjeneste. Det ene meglerhuset etter det andre tror obligasjonslånet vil gå i boks med god margin, og de øker kursmålene deretter. Om få dager kommer trafikktall for August og markedet tror disse vil være brukbare. (Ikke strålende kanskje, men bra nok)

Største shorten på Oslo Børs er på god vei til å "surne" skikkelig, og det merkes til de grader her på Finansavisen Forum. Baisse-innleggene formelig hagler inn og det krangles natten gjennom. Jeg tror dette er bevis på at også shorterne begynner å innse at selskapet er over kneika. Jeg forventer enda flere baisse-innlegg, med enda flere konspirasjonsteorier og enda flere finurlige vinklinger for å få stressede og trøtte småaksjonærer til å kaste kortene.

Hos meg trades det andre aksjer for tiden. Min aksjepost i NAS tør jeg ikke røre av frykt for å gå glipp av plutselige oppturer. (Jeg hater å løpe etter.)

God børsuke trofaste NAS aksjonærer - jeg tipper det kommer flere positive nyheter til uka.

Redigert 01.09.2019 kl 21:12 Du må logge inn for å svare

Ingen som byr gode penger for et sånt kronisk tapssluk og gigantisk gjeldsberg.

Jo iag kom jo med bud over 300 kr når nas var mye dårligere stilt. Det er når det er usikkerhet i selskapet man kan kuppe det. Ikke når de har snudd flyet.
Flaxx
11.09.2019 kl 13:44 2252

Ja, det skulle shorterne tenke på...
Tenk om det kom et bud på NAS nå når normal drift kan forventes ... og kursen er lav ...
Herman*
11.09.2019 kl 14:00 2184

Kursen vil nok gå betydelig når låneforlengelsen er bekreftet og shorterne må dekke shorten. Så tipper jeg den går ytterligere 7-15 kroner på en JV avtale og kanskje 5 kroner på en bra deal med RR og Boeing. Så har vi q3 og trafikktall som også kan gi kursen et løft. Leverer ledelsen, blir det nok oppgraderinger fra meglerhusene utover høsten. Har på følelsen at NAS kan bli solgt i høst, men er ikke sikker på hva Kjos mener om dette.

Det kan godt hende at en gang etter kl 17.00 kommer en melding fra NAS hvor de publiserer avstemningsresultatet - det være seg det ene eller andre. Sånn gjennom mine linser ser det ut til at det blir flertall for forslaget fra Norwegian, og da blir det morsomt i morgen. Hvor stor usikkerheten er gjenspeiler seg i kursen etter at Alfred Berg flagget positivt, men vi er altså ennå ikke i mål selv om det ser lyst ut.
minsin
11.09.2019 kl 14:01 2166

hmm Har faktisk hele tiden ment at bud er det mest opplagte..

Uansett etterhvert som kursen presses oppover nå , får eksisterende shortere det mere travelt ..

Herman*
11.09.2019 kl 14:05 2138

Nas trenger nok ikke forpliktelser fra 67% i dag for at det er i boks. Dette skyldes at mange av de aller minste obligasjonseierne nok ikke kommer til å møte den 16., verken personlig eller ved fullmakt. Håper dog de har forhåndsaksept for minst 60% innen kl 17.
Flaxx
11.09.2019 kl 14:15 2098

Akkurat nå forsøker robotene å holde igjen for hvr 50-øring NAS går opp.
Men de skal slite ... shorterne ... når fakta er på bordet om obligasjons-utsettelsen ...
solb
11.09.2019 kl 14:18 2079

Straks aktiviteten avtar litt, er XTX straks ute med sperre + flere 1022 poster på begge sider. Noen med mye cash burde utnytte denne robothandelen.
Opp+
11.09.2019 kl 14:33 2030

Wow, sissener mener aksjen kan gå 36 gangern om det går bra😂
– Vi tror likevel det er behov for betydelig egenkapital dersom man skal spille safe og at det å fortsette med dagens kapitalstruktur er som å spille rulett på kasino. Aksjonærene har 1/36 sjanse for å få det til og får også dertid betalt om det går bra. Men forsvarlig drift kan vi ikke kalle det, fortsetter Sissener.

Opp+
11.09.2019 kl 14:35 2011

Blir fort en kurs rundt Nok 1200,- det. Sorry, men sissener gutta virker desperat. Har de innsett at slaget er tapt og takker ja før 17:00 i dag? Dreg tror jeg. Men man vet jo aldri da.

Rapporterte skortede aksjer: 9 498 173 (6,94% av selskapet)

Marshall reduserte litt i går.

MARSHALL WACE LLP (short 2 614 262 aksjer/1,91% av selskapet) Marshall var oppe i over 5,5 mill aksjer short (4,03% av selskapet) den 3. juni. Shortsalget startet de umiddelbart etter at emisjonen var satt i Mars, og er hovedårsaken til at aksjekursen ligger nede på 30 i disse dager. Mashall sammen med 3-4 store shortsellere har systematisk satt aksjekursen under press, selvfølgelig med mål om å dekke inn ved en eventuell ny emisjon, eller at de skulle greie å utløse tvangssalg av største aksjonær med påfølgende kurskollaps.

Det er etterhvert blitt normalt at aktører, ved hjelp av shortpress og obligasjonsgjeld, kupper til seg selskap ved å tvinge gjennom konvertering av gjeld til aksjer. -En bedriten måte å gjøre det på, men likevel lovlig i den etterhvert så råttne finansbransjen.

MEN - at Sissener (en helnorsk aktør) - som har framsnakket Norwegian som en helnorsk suksesshistorie - at HAN gjør seg så bitteliten og bedriten at han prøver det samme som overnevnte "snikere" i finansbransjen er utrolig taktløst og umodent. På en måte håpet jeg at han skulle greie det og for ettertid bli husket som "Drittsekken som felte Norwegian." , men aller mest håpet jeg han skulle gå på snørra i forsøket !!

Nå ser det ut som om han vil gjøre nettopp det - gå på snørra!!! , og det gleder undertegnede.
fervex
12.09.2019 kl 07:45 1753

Hvis noen har andeler i Sissener Canopus så er det bare å selge de altså. Jeg hadde selv ganske mange Canopus andeler i min PKB, men salgsordren er allerede lagt inn.

Det er unödvendig å låne muskler til en sånn aktör synes jeg.
pedro1
12.09.2019 kl 07:51 1708

Definitivt ....gambler og taper....gang på gang
Kvike11
12.09.2019 kl 08:03 1670

Tror du har ret, det må være på grund af amatør analytiker fra Nordnet. Nordnets analytiker er også så kloge at de kan sige marked stiger når olie stiger og når olie falder tror de marked falder.
Det viser bare hvor kloge de er . Nordnet har store problemer og kunde flugt på grund af uduelig og amatør bruger platform.
NAS vil stiger kraftigt i dag og det kommer til at gøre ondt på shorter.

Her har vi enda en slik "snik" som ønsker å få en gratis bit av kaka. Hvor skal han få like bra avkastning som nettopp i denne obligasjonen ?? I tillegg kan han bare selge gjelda unna når avtalen er gjennomført. Selvfølgelig stiger prisen på obligasjonen også etterhvert. Tipper han i lag med Sissener, DN & Co hadde planlagt "total utvanning" .........(til fordel til seg selv såklart) !! Sniker !

https://www.dn.no/luftfart/norwegian/carsten-hjelde/acini-capital/carsten-hjelde-eier-ti-millioner-av-norwegians-gjeld-er-ikke-interessert-i-a-akseptere-det/2-1-670581
EXTrader
12.09.2019 kl 09:37 1517

Jeg tror dere bør selge !!!


Nordea tror fortsatt på Norwegian-emisjon
Tross utsatte obligasjonsbetalinger vil ikke Nordea Markets utelukke at det kan komme en ny emisjon i Norwegian Air Shuttle inneværende eller kommende år.

Det fremgår av meglerhusets morgenrapport torsdag.

-Betalingsutsettelsen er svært viktig for å bedre likviditeten i Norwegian, i en periode hvor inntjening er negativt påvirket av problemene med Boeing Max- og Dreamliner-flyene. Den finansielle balansen i Norwegian er svært svak, og vi utelukker ikke en ny emisjon inneværende eller kommende år for å bedre egenkapitalen, skriver meglerhuset, som opprettholder en hold-anbefaling grunnet høy finansiell risiko.
lektor79
12.09.2019 kl 09:54 1452

Sissener har tapt + tapt ansikt med dårlig moral. Håper han trekker seg helt ut. NAS er et kjempekonsept og Norges stolthet med norske flagg på halevingene. Glem noe annet!! Kursmål 100.
Flaxx
12.09.2019 kl 10:02 1431

SHORT-inndekkingen er begynt.
MEN ... den er langt fra over ... så her kan man nå se for seg 40 ganske snart.

Skal du snakke kursen ned på en aksje, nytter det ikke å være alene. "Finans-Sniker" jobber alltid i flokk - noen er negative hele tida, mens andre i samme periode er positiv for å skape tillit hos dem som sitter long. På et gitt signal går ALLE ut og er supernegativ, gjerne i lag med media. Det er da det er best å investere - det er NÅ du skal laste aksjer om du har penger du tør gamble med. Jeg har tjent millioner på den måten og tapt millioner på samme måte. Sistnevnte erfaring gjør at jeg aldri er fulllastet i et selskap. Jeg har alltid tørt krutt på lager når slike forhold kommer opp i dagen.
Redigert 12.09.2019 kl 10:16 Du må logge inn for å svare
lektor79
12.09.2019 kl 10:31 1346

Lavmål enn så lenge.. Alt under 60 er latterlig..

Se der ja - enda en obligasjonseier som sier ja. Tipper Sissener er ivrig nå om dagen.

Ref.DN :

"Ny långiver sier ja

Torsdag sier forvalter Arne Eidshagen i Trondheim-baserte Fortefondene at det er positiv til Norwegians forslag.

– Ja, jeg vil stemme for. Selskapet har tatt til følge det viktigste av de punktene som jeg har spilt inn. Jeg tror løsningen nå er den beste for alle parter, skriver han i en tekstmelding."

Rapporterte shortede aksjer: 9 303 972 (6,80% av selskapet)

TT dekker inn og Marshall øker. Dette parløpet har jeg sett tidligere - tro om det foregår samarbeid ? :)

1 million aksjer omsatt i åpningens første 20 minutter må vel nesten være rekord ?

Det virker som om meglerhusene tror selskapet er over "kneika" siden kursmålene økes etterhvert som meldingene om at Sisseners feige og amatørmessige kuppforsøk har feilet kommer inn.

Teknisk sett - i skrivende stund - er aksjen endelig ute av den ett årige lange nedadgående trendkanalen.

Shortskvisen jeg har ventet på siden påske kan komme når som helst. Vi går spennende uker i møte.
Redigert 13.09.2019 kl 10:54 Du må logge inn for å svare

De som ikke sitter rolig nå, driter på draget. Det ligger i kortene at dette lykkes. Alltid risk men det fører til spenning av buen.

Rapporterte shortede aksjer: 8 067 734 (5,90%)

TT dekker inn og smetter inn under radaren med mindre enn 0,5% short.

PDT har økt fra 0,76 til 0,88 %

Aksjen er fortsatt "potent" som vi har sett i dag. Blir det ett eller annet som rykker ordentlig i kursen, så MÅ shortfondene på ett eller annet tidspunkt dekke inn. Enkelt og greit.

Rapporterte shortede aksjer: 8 862 134 (6,48% av selskapet)

GLG Partners viste sitt ansikt i går med 0,51% short av NAS totalt. 705 707 aksjer short og dermed øker den synlige shorten til 6,48%.

Jeg forventer drittpakker i media og forsøk på å så tvil om selskapets finansielle situasjon - servert av de som sitter short for å berge sin egen innsats.
Epona
24.09.2019 kl 23:10 214

Drittpakker initiert av et visst meglerhus og publiseres av også deres følgesvenner er i gjære.