Oceanteam, revisor og tvangsoppløsning

Chri$tian
OTS 10.04.2018 kl 16:57 6337

Fra dagens pressemelding:

Oceanteam received a notice from the Norwegian
Register of Business Enterprises that the deadline to
appoint a new auditor was February 17th, 2018

-This deadline was subsequently extended to April 15th
2018. No further extension is possible.
-Despite intense efforts, Oceanteam has been unable to
appoint a replacement auditor so far.
-Failure to appoint an auditor, will result in forced
liquidation of Oceanteam ASA

Dvs. at Oceanteam blir tvangsoppløst på mandag 16.4.18 hvis ikke revisor er på plass før det?
Redigert 20.01.2021 kl 18:25 Du må logge inn for å svare
hauka
13.04.2018 kl 14:42 5033

Får tegne i kontantemisjonen, men spørs om det ikke blir billigere å handle på børs.. De må ha rotet litt på punktet om kontantemisjon Nok/Usd ? Minimum tegning eksisterende aksjonærer til 0.5 blir 20 mill. Må vel overtegne for å få dette til ? Spennende å se hvilket nivå denne blir handlet på..
MIKE1
13.04.2018 kl 14:21 5063

Total utvanning for eksisterende aksjonærer. "Eksisterende aksjonærers fortrinnsrett avvikes"
fremogtilbake
12.04.2018 kl 14:05 5257

Slik som situasjonen ser ut nå virker det som om bondholders og banker tok grep, for å forhindre at verdiene deres skulle forsvinne. Aksjonærene mistet vel i praksis sin sjanse når de ikke gikk inn for gransking i fjor, det overlot vel til bondholders å gjøre noe.

For utenforstående virker det jo som om det har skjedd tvilsomme ting fra Halbesma familien, om det de har gjort er kriminelt er jo en annen sak. Men det kan jo ikke være tvil om at det har vært særdeles dårlig corporate governance. Spørsmålet nå er vel om det hjelper så mye, situasjone er jo kritisk.

Det er vel i praksis for kort tid til å gjøre så mye, og det er vel opp til Bøhn å vise at hans alternativ har finansiering på plass. De har jo ikke så lang tid på seg før de går til skifteretten. Det blir vel en interessant EGM i morgen.

Problemet her er vel ikke nødvendigvis bondholders og långivere mot aksjonærene, snarere at bondholders og långivere er trette av familien og deres aksjonærvenner, så går dessverre minoritetsaksjonærene med i dragsuget. Kan ikke se for meg at det finnes noen som helst løsning som kan aksepteres uten at Halbesma familien blir vannet ut, om ikke familien med partnere kommer med et tilbud som løser ut bondholders og långivere.

Ingen utenforstående vil vel gjøre noe som helst på finansieringssiden uten at familien garantert har null å si fremover. Hva som skjer med granskingen er jo et annet spørsmål.
markie
12.04.2018 kl 12:24 5328

Finansguru
Er det virkelig så enkelt så er helt klart lovverket utilstrekkelig. Jeg tenker det etterhvert er åpenbart at Halbesma har tatt selskapets penger. Så etterhvert gjort selskapet insolvent. Alt dette er konsekvensen av far sønn grådighet. De har ødelagt selskapet fullstendige i sin iver etter å berike seg selv på andres bekostning.
Redigert 12.04.2018 kl 12:25 Du må logge inn for å svare
hauka
12.04.2018 kl 10:06 5401

Kan jo håpe det kommer ett bud på selskapet i dag ?
noddy123
12.04.2018 kl 09:49 5427

Nå er Wilhelm Bøhn inne i kampen om selskapet også iflg FA. Det må da komme en annen slags løsning på bordet her enn konkurs?
Graastein
12.04.2018 kl 05:00 5535

Selskapet bør saksøke far og sønn Halbesma. De har tappet selskapet over år.
Hegno
12.04.2018 kl 00:46 5579

Opptrer dagens styre og ledelse (som er ansatt av bondholders) illojalt mot dagens eiere med å påstå at de har evaluert alle mulige spor for å redde selskapet, men presenterer oss kun med ett ultimatum? Kan ikke se at de har spurt eierene om den relativt lille summen penger som trengs for å tydeligvis fikse nesten alle problemene de siste ukene - de har kun presset på for BHs agenda.

Enkel matte viser at BHs aksjer ved en konvertering og normal entreprise verdi på 800-900m (rundt 9 ganger 2017 EBITDA) er verdt mer enn hele bondet's krav i dag. Så de har utrolig sterke motiver for å presse dette i gjennom.

La oss få i gjennom merger'en for å sikre revisor - så henter vi de usle 20-30 millionene som trengs.
selaco
12.04.2018 kl 00:29 5588

Nyheter Oljeservice
Vill kamp om Oceanteam
Det pågår en ellevill kamp om makten i Oceanteam. Nå har tidligere finansdirektør lagt inn konkurrerende bud, mens hovedaksjonærene motarbeider styrets forslag.

Ida Grieg Riisnæs
Torsdag ettermiddag klokken fire går fristen ut for å få på plass en løsning for det skadeskutte offshoreselskapet Oceanteam.

Onsdag morgen meldte Diederik Legger, som nå er eneste styremedlem i selskapet, at han ikke hadde fått tilstrekkelig støtte til sitt forslag til løsning.

Legger har sittet i styret siden i fjor sommer, da han ble oppnevnt for å representerer obligasjonseierne.

Av de 54 prosent av aksjonærene som var påmeldt til generalforsamlingen som skal avholdes fredag, hadde 34 prosent gått imot.

Legger er heller ikke kommet til enighet om et forlik med de to hovedaksjonærene om deres krav på rundt tre millioner dollar. Begge deler må på plass dersom selskapet skal unngå konkurs, ifølge Legger.

– Det er nå to sider av samme sak. Får vi til et forlik med de to hovedaksjonærene, er det god sjanse for at vi kan redde selskapet, sier Legger. Han oppfordrer nå flest mulig aksjonærer til å melde seg på generalforsamlingen.


Diederik Legger er nå eneste styremedlem i Oceanteam. Foto: Privat via Linkedin
Påmeldingen kan tyde på at de fire store aksjonærene som har meldt seg på. Legger har tidligere signalisert at disse fire er helt koordinert, og har tett samarbeid.

Avvist tilbud
Legger vil ikke kommentere kravet fra de to hovedaksjonærene, Hessel og Haico Halbesma, som har styrt selskapet i ti år. Like før påske ble de tvunget ut av sine stillinger som styreleder og konsernsjef. I regnskapet for 2016 fremgår det at de har utestående rundt tre millioner dollar mot selskapet. Så langt har de avvist tilbudet fra Legger om forlik.

– Det er kontakt gjennom advokater, sier Legger.

Les også:
Oceanteam slipper ikke unna granskning
Hans forslag går ut på å beholde selskapet i Norge, og konvertere over 90 prosent av obligasjonsgjelden på 67 millioner dollar til aksjer. Tidligere var det foreslått å fusjonere selskapet ut av Norge, men etter krav fra bankene, er dette oppgitt.

Samtidig skal en kjent nederlandsk investor, Keesjan Cordia, komme inn med 20 millioner kroner i ny egenkapital. Løsningen priser selskapet til 91 millioner kroner. Mens obligasjonseierne i praksis må betale 94 øre per aksje, kommer Cordian inn for 13 øre per aksje.

- De må gi litt, lånene er i det siste priset til ti prosent av pålydende, sier Legger.

I et brev som ble sendt ut tirsdag, var Hessel og Haico sterkt kritiske til forslaget, som de mener ikke vil løse selskapets problemer. De fastholder at selskapet må fusjonere med et datterselskap i Nederland, for å flytte ut av Norge og ta selskapet av børs.

I en melding fra Nordic Trustee, som representerer obligasjonseierne i Oceanteam, kom det frem at ifølge selskapet er det over to tredjedeler av obligasjonseierne som støtter forslaget fra Legger. Det betyr at Legger har tilstrekkelig oppslutning fra obligasjonseierne.

Ny budgiver
De siste dagene har tidligere finansdirektør Wilhelm Bøhn, kommet inn i kampen om selskapet, og har lagt inn flere bud til obligasjonseierne og deres representant i styret. Bøhn ble i fjor sommer kastet ut av selskapet etter konflikt med de to hovedeierne, Haico og Hessel Halbesma, som har vært konsernsjef og styreleder de siste ti årene. Bøhn var blant annet sterkt kritisk til deres honorarpraksis og omfattende interne transaksjoner.

Oceanteam
Eier og leier ut offshore service-skip.
Har vært styrt av far og sønn Hessel og Haico Halbesma, som de siste ti årene har vært styreleder og administrerende direktør.
De er også hovedaksjonærer med nær 36 prosent av de stemmeberettigede aksjene. Før påske ble begge tvunget ut av sine stillinger.
Har de siste årene vært preget av en rekke konflikter med finansdirektører, andre ansatte, långivere, banker og aksjonærer. Har vært suspendert på Børsen siden 14. mars da Finanstilsynet varslet alvorlige feil i regnskapet for 2017.
I august 2017 krevde nær en fjerdedel av aksjonærene granskning og fikk medhold i Gulating lagmannsrett før påske.
I november trakk KPMG seg som revisor. Selskapet har fått varsel om tvangsoppløsning, men har fått utsatt frist til 15. april med å finne en ny.
Før påske la styret frem en redningsplan, som vil gi obligasjonseierne kontroll.
Markedsverdi på 32 millioner kroner.
Rundt 20 ansatte etter salg av datterselskapet KCI i januar.
– Jeg har lagt inn et bud der jeg matcher budet fra Keesjan Cordia med 20 millioner kroner, men vil gi både obligasjonseiere og aksjonærer en bedre deal. Obligasjonseierne får beholde mer av gjelden, mens aksjonærene får en større andel aksjer, sier Bøhn.

– Jeg vet ikke om jeg kan kalle det et bud. Det mangler en bekreftelse på at det er fullfinansiert, og det er heller ikke støttet av obligasjonseiere eller banker. Vi trenger mer kjøtt på bena for å vite hvilke planer han har for selskapet, sier Legger.

Les også:
Går fra Oceanteam
Bøhn mener han blir sterkt forskjellsbehandlet sammenlignet med Cordia. Han hevder at bankene ikke har gitt støtte til Cordia, og tror heller ikke han har støtte fra så mange obligasjonseiere som er opplyst. Han viser til at Nordic Trustee ikke går god for støtten.

– Slik det ligger an nå, vil jeg legge frem mitt tilbud på generalforsamlingen fredag. Så får aksjonærene vurdere hvilket tilbud som er best, sier Bøhn.

Også han har et stort krav mot selskapet, som ikke er gjort opp, etter at han i fjor sommer fikk til en refinansiering av obligasjonsgjelden i selskapet. Før jul stevnet han selskapet for 12 millioner kroner, som ikke er betalt i henhold til tidligere avtale.

– Vi har gitt ham et tilbud om bytte i aksjer, som jeg mener er sjenerøst, ti aksjer for hver dollar han har utestående. Det har han avvist, sier Legger.

- Cordia skal få kjøpe aksjer for 13 øre, mens jeg skal betale 78 øre. Så enkelt og så synlig er forskjellsbehandlingen, sier Bøhn. (Vilkår)
Finansguru88
11.04.2018 kl 22:54 5633

Ved refinansiering vil vel fremdeles 3 millioner kravet fra Tingretten stå og etterforskning fortsette selv om Halbesmas er kastet på dør antar jeg?

Hvordan vil dette kravet ligge ved en konkurs? Det vil vel komme etter prioriterte lån som banklånene og bond, og derfor ikke bli betalt? Eller vil beløpet bli krevd inn med høyest prioritet slik at etterforskning kan gjennomføres uansett av prinsipielle grunner?
Tenker å stemme for konkurs og dermed drepe etterforskningen kan være grunn nok for Halbesmas til å stemme nei til forslaget hvis de ikke ser andre muligheter til å unngå etterforskning.
fremogtilbake
11.04.2018 kl 14:34 5789

Med dagens børsmeldinger er det vel ganske enkelt: Enten godtar aksjonærene det som er forslått på EGM, ellers blir det erklært konkurs på Fredag den 13. Kan ikke helt se for meg at det kommer alternativ finansiering på plass tidsnok.

Det ser jo også ut som om Halbesma familien stemmer nei, men de har vel også alltid tenkt mest på å mele sin egen kake. Det er vel en ørlliten mulighet for at de kan få på plass et alternativ innen Fredag, men det er ganske sikkert ennå verre for minoritetsaksjonærene. Synd for aksjonærene som ser nesten all verdien forsvinne, men bedre å beholde litt enn ingen ting. Dere burde ha tatt grep mot familien for lenge siden, men det hjelper lite nå. Alternativet er vel om alle minoritetsaksjonærene kommer opp med en plan før EGF, der DERE kommer inn med minst 20 mill NOK (gjerne sammen med en "rik onkel" eller bjellesau).

Selv sitter jeg ikke med aksjer i selskapet, men synes det virker som om dette kan bli en interessant investering fremover, om det blir refinansiering og en normal, fornuftig ledelse og styre. Det virker jo så langt som om de gjør en jobb med å få dette på rett kjøl, men det hjelper jo dessverre ikke eksisterende aksjonærer så mye.
Redigert 11.04.2018 kl 16:06 Du må logge inn for å svare
Hegno
11.04.2018 kl 11:17 5899

Det tror jeg ikke, enten får vi revisor via CBM eller så klarer de å ansette revisoren de tydeligvis har klar. Kapitalbehovet har de flere ganger nevnt at ikke er mer enn Nok 30 millioner, det kan vi reise selv.

Bondholder’s/selskapets management lager show for å skremme oss og karre til seg mest mulig.
noddy123
11.04.2018 kl 10:44 5922

Kan de bare erklære konkurs uten å ha prøvd andre alternativer? Tipper et flertall av aksjonærene gladelig ville vært med på en emisjon for å redde selskapet. Hvorfor er ikke det et alternativ?
hauka
11.04.2018 kl 09:03 5972

Tiden renner ut nå, og mest sannsynlig utfall er oppløsning..Ja, jeg stemte for konventering mot BH, og håper største aksjonærer også gjør det.. Veldig kjedlig, men bedre å sitte på aksjer til 60-70 øre enn å miste hele verdien....
MIKE1
10.04.2018 kl 20:03 6138

Tipper at Oceanteam blir oppløst.
Hegno
10.04.2018 kl 19:52 6153

Kjedelig at du støtter disse skurkene Hauka.

BH kommer aldri til å la dette gå konkurs, så de kommer nok plutselig tilbake med et mer rettferdig tilbud evt ‘plutselig’ finner ut at det var flere løsninger tilgjengelig for selskapet.
hauka
10.04.2018 kl 18:40 6210

Eneste håpet nå er vel at planen går i gjennom..
Får vel mulighet på noen emisjonsaksjer senere til 50 øre..
Hegno
10.04.2018 kl 17:22 6268

Og hvorfor vil en revisor angivelig kreve at bondet må konverteres for å ta oppdraget? Det henger ikke på greip og er rene trusler og løgner fra BHs.
selaco
10.04.2018 kl 17:17 6280

Legger opplyser at dersom hovedaksjonærene vil støtte planen, vil også en ny revisor komme på plass.

- Vi har dialog med to, og en av dem vil komme inn som revisor dersom resten løser seg.

https://www.dn.no/nyheter/2018/04/09/2049/Oljeservice/avgjor-om-oceanteam-overlever
davan
10.04.2018 kl 17:06 6296

Hva er det store problemet med å få på plass en revisor????