Presentasjon i USA

kreinh
PHO 02.09.2019 kl 13:57 12499

Spennende til mandag:

Photocure to present at the H.C. Wainwright 21st Annual Healthcare Conference in New York
Oslo, Norway, 3 September 2019, - Photocure ASA (OSE: PHO) management will be presenting at the 21st Annual Healthcare Conference to investors and industry peers in New York (US) on September 9 at 10:50 EDT. The conference is sponsored by H.C. Wainwright & Co. The presentation will be posted on www.photocure.com when held on September 9, 2019.

Tar Wainwright opp dekning på Photocure blir det ikke lenge før vi får amerikanske investorer på døra...
Redigert 08.09.2019 kl 19:32 Du må logge inn for å svare
kreinh
06.09.2019 kl 15:02 5903

.
Redigert 08.09.2019 kl 19:33 Du må logge inn for å svare

Hadde vært hyggelig det. Tror nok at amerikanske investorer generelt har et annet forhold til farmasiaksjer enn det norske investorer har. Vi kan ikke underslå det faktum at det har vært få suksesshistorier innen norsk farmasi og følgelig mange som har brent fingrene sine skikkelig, i tilegg har de fleste hørt om noen som har brent fingrene sine. Så slik sett er det kanskje ikke så merkelig at norske investorer er svært forsiktige når det kommer til farmsiaksjer.

Det tror jeg ikke amerikanerne er. De har tross alt en helt annen historie når det gjelder denne typen selskaper. Blant annet er det farmasi man søker til som en safe haven når det blåser opp til storm innen andre segmenter.
Dyma
06.09.2019 kl 23:58 5623

Den var jeg ikke klar over Londonmannen: "Blant annet er det farmasi man søker til som en safe haven når det blåser opp til storm innen andre segmenter. "
Noen oppfølgingslink på den, og på hvorfor farmasi skal være en safe haven?
gunlove
07.09.2019 kl 00:23 5599

Det er en svært stor forskjell på farmasi selskap. De som er gjennom nåløyet og de som ikke er det. Statistikk sier at man knapt bør tenke på å kjøpe de som ikke er gjennom nåløyet fordi sjansen for å lykke er kun 10 %. Det er riktig, historisk lykkes kun 1 av 10. Pho er safe haven fordi de er kommet gjennom dette nåløyet, som er så utrolig vanskelig. Husk, det sammenlignes med å vinne i fotball VM å komme gjennom et slikt nåløye. PHO lever uten emisjoner eller gjeld, det har et FDA godkjent produkt som absolutt alle vil kjøpe innen kort tid. Fordi jeg tror de som rammes av blærekreft (eller mistenkes) vil ønske å ha de beste forutsetningene for å overleve.

Mulig de som fortsatt ønsker hvit lys skal få reklamere for den undersøkelsen siden jeg noen ganger tror enkelte skribenter ønsker den undersøkelsen som fører til en massiv oppfølging og som ingen kan garantere utfallet av? Jeg vet ikke hvorfor så mange ønsker å fortsette med en håpløs undersøkelse som er utdatert for minimum 10 år siden. Vi har jo blå lys som fikser dette på en 2000 % bedre måte. De klinikkene/sykehusene som tilbyr BLCC reklamerer jo stolt at de tilbyr verdens beste undersøkelse? Ha medfølelse for de som rammes av kreft og støtt den undersøkelsen for blærekreft som gir best sjanse for å overleve. Det kan ikke være så vanskelig? PHO trenger full støtte for dette, man behøver ikke være kritisk bare for å være det når vi vet at BLCC er den beste undersøkelsen vi har for blærekreft.
Fevang
07.09.2019 kl 04:39 5529

Jeg har ikke noen link, men jeg husker å ha lest det flere steder.

Årsaken er vel relativt logisk - folk blir stort sett like mye syke uavhengig av konjunkturene.
Computum
07.09.2019 kl 10:39 5377

"folk blir stort sett like mye syke uavhengig av konjunkturene."

Den "logikken" kan vel bruke om mye: Folk er vel like sultne uavhengig av konjunkturene osv. Men det meste faller jo med konjunkturene.
bravi
07.09.2019 kl 11:11 5348

Tror man må forholde seg til at Pho er notert på OB. Der viser all erfaring at pharma aksjene er blandt de som faller mest ved generell børsnedgang uansett årsak. Å snakke om hva som kan skje på NY børsen blir rent hypotetisk, Pho er ikke der.

DS har hatt investorpresentasjoner tidligere, også en-til-en møter/presentasjoner, uten at det har ført til nykommere på topp 20 lista. Jeg forstår ikke hvorfor det ikke har lykkes å selge caset PHO til mellomstore investorer. Hvorfor ser de ikke potensialet mange her ser? Selv Edison har en velgig edruelig prising på tross av at analytikeren var veldig entusiastisk under podcasten. Er det fordi de ser begrensningene og bekymringene bl.a. Bravi og pafo ser og gjentar? Og hva med alle innsiderne, som heller ikke kjøper? Jeg har selv tro på Pho, og har det siste året akkumulert for meg mye aksjer, men må innrømme at fraværet av nye investorer og innsidekjøp nå som alt skal ta av, gjør meg noe usikker. Hvorfor klarer ikke DS å skape entusiasme hos nye investorer? Kanskje klarer han det nå ...

For min del tenker jeg ofte at det kunne gjort seg med flere innsidekjøp, men samtidig tenker jeg at det framover kun vil føre til innsidesalg.
Innsidesalg har vi vel knapt opplevd i PHO?
Jeg synes flere av de i management sitter med relativt mange aksjer, også styremedlemmene har en grei porsjon, hvertfall noen av dem.
Det jeg kunne ønske meg var at de som står oppført med null(0) aksjer i management og styre greit kunne kjøpt en post hver seg, det er jeg enig i. Men type Spedalen selskaper med store innsidekjøp og store nedsalg, NEI TAKK!

Ellers er jeg enig i at det ikke har kommet til større investorer på topp20 listen enn så lenge, hva dette skyldes vet ikke jeg, men mulig at det har med manglende overskudd å gjøre og at det kan komme endringer etter Q3.

https://photocure.com/about/management/ (ca. 95k aksjer)
https://photocure.com/about/boards-of-directors/ (ca. 32,5k aksjer)

Men, ellers må jeg bare på generelt grunnlag få si at selv om lønninger i ledende stillinger i PHO (utenom CEO) ser ut til å ligge på 1,2 - 1,8 mill(2018 tall) er ikke det ensbetydende med at de har en rikholdig økonmi og kan handle aksjer som flere andre her inne.
Jeg kjenner ikke deres privat økonomi, men det er ikke alle som er i en slik fase i livet at en har økonomi som tilsier at aksjekjøp er det første en tenker på. Dette er ingen unnskyldning i så måte, men det kan være en av flere mulige forklaringer.
I tillegg er det ikke slik at øvrige PHO ansatte ikke eier aksjer i selskapet, for det er det mange av dem som gjør.
Redigert 07.09.2019 kl 12:37 Du må logge inn for å svare
Dyma
07.09.2019 kl 12:12 5274

Fevang / Londonmannen

Fint hvis du har funnet at farmasi er en safe haven. En safe haven tiltrekker jo investorer i urolige tider, og kjøpspress øker og verdien stiger (som for gull) - har vi sett tegn på det?
pyrrhos
07.09.2019 kl 14:27 5159

Tidspunktet for å gå inn i PHO kan vel ikke bli bedre enn nå. Vi vet at allerede at selskapet vil levere sist første positive resultat i Q3.
Med de signaler om vekst som ledelsen antyder er det fortsatt en begynnelse på en lang historisk eventyrreise. Selv med begrenset vekst vil dette bli en god investering fremover tar vi hensyn til at Pho sin kinesiske partner kjører et aggressivt løp for å få lansert Cevira i Kina og USA. Selv i usikre aksje tider vil investorer se denne utviklingen. Spørsmålet er om amerikanske investorer selv med et slikt prospekt, ser på Norge og OB som for sært til å gå tungt inn i dette før det er notert på NASDAQ. Det gjør heller ikke noe at DS varmer de opp i påvente at dette skjer.
kreinh
07.09.2019 kl 15:10 5118

Tar markedet feil når det gjelder Photocure?

Det såkalte markedet er vi. Småaksjonærer som har satt seg inn i caset og skjønner hvor bra dette er. Men så lenge det er vi som bytter aksjer med hverandre blir ikke Photocure verdsatt til den verdien den burde. På Topp 20 har det ikke vært bevegelse siden jeg kjøpte meg inn i August i fjor. Fullstendig dødt. Skal Photocure få den oppmerksomheten den fortjener må det skje noe utenfor råvarebørsen, Oslo børs. Ser gjerne at aksjeposten til Hansson blir solgt til amerikanerne. Det hadde kanskje vekket zombiene på Topp 20 og fått fart på norske meglerhus.
bravi
07.09.2019 kl 17:09 5012

I følge det som skrives her på forumet har markedet tatt feil av dette caset i lang tid. Er det sannsynlig? Neppe. Markedet har vanligvis rett, det tror jeg gjelder i dette caset også, men det kan bli brukbart for det. DS har vært på flere presentasjonet siden han begynte men har hittil ikke klart å presentere noe som virker positivt på kursen, snarere tvert imot. Kan derfor ikke regne med han får til noe denne gangen heller.

Veien til kommersiell suksess kan være (minst) like kronglete som det regulatoriske løpet fram til godkjenning.
Pho har gjort en svært god jobb, og klart utviklingsbiten. Det er veldig bra.

Men aldeles ingen garanti for kommersiell suksess. Selv om noen her inne tror det skal gå av seg selv, all tid «vi» har det beste produktet, den beste løsningen, til pasientenes beste osv osv
Når det gjelder farma spesielt, er det bare å lære seg, først som sist, at slik er det ikke.

Spørsmålet alle bør stille seg i en slik situasjon, er som følger:
Er det noen store farmaselskaper som vil tape markedsandeler, salg og inntekter dersom dette nye produktet kommer på markedet?

Dersom svaret på det spørsmålet er ja, bør det ringe noen bjeller.
De store BigPharma selskapene er ikke glad i å miste inntekter. Og som regel får de det som de selv vil. Og nesten alltid i møte med, og på bekostning av små pingleselskaper, selv om mikroselskapene kan stille med «bedre» produkter.

rockpus
07.09.2019 kl 17:53 4973

"Er det noen store farmaselskaper som vil tape markedsandeler, salg og inntekter dersom dette nye produktet kommer på markedet?

Dersom svaret på det spørsmålet er ja, bør det ringe noen bjeller.
De store BigPharma selskapene er ikke glad i å miste inntekter. Og som regel får de det som de selv vil."

Dette har du helt rett i. Og den beste måten for de store farmaselskapene å løse dette på, er å kjøpe opp de små farmaselskapene med de beste produktene. Da er saken løst til beste for alle parter ;-)
merida1
07.09.2019 kl 18:16 4948

Ja, det er for såvidt rett at BP får det som de vil i mange tilfeller. Men mye står og faller på behandlende lege her.
Jeg vil se den legen som henviser pasienten til WL når han vet -eller bør vite- at BL er mye mer effektivt.
Hvis pasienten da skulle slite med gjenværende kreftceller, og finner ut at han kunne unngått det så vil nok vedkommende sammen med forsikringsselskapet sitt banke på vedkommende leges dør.
Der det nye BL -scopet allerede er en del av utstyret er også dette helt utenkelig
Redigert 07.09.2019 kl 23:23 Du må logge inn for å svare
MrdÆren
07.09.2019 kl 18:26 4934

Er det noen som tror at det er lett å selge scop med bare hvitt lys nå når blålys har kommet ?
Jeg tror svaret er NEI.
Blålys blir Soc. Det er bare spm om tid
Redigert 07.09.2019 kl 18:27 Du må logge inn for å svare
Fevang
07.09.2019 kl 18:33 4922

Nei - ingen tegn til det. Men så har vel ikke tidene vært så urolig heller.

Må se det over en lang periode. Kanskje årevis.
Redigert 07.09.2019 kl 18:34 Du må logge inn for å svare
Computum
07.09.2019 kl 22:05 4771

bravi har rett i at selskapet må begynne å vise positiv bunnlinje før det blir lagt merke til av større investorer. Se hva som skjedde med Medi når de begynte å betale ut solide utbytter.
m73102
07.09.2019 kl 23:08 4715

DTT - jeg er usikker på hva DU i denne sammenhengen legger i at BigPharma "...som regel får ...det som de selv vil". Når du ser på hvordan noen selskaper har blitt BigPharma - eller i andre bransjer har blitt de største aktørene - har de nettopp blitt det ved å inneha de beste produktene/beste kompetansen - hvilket ofte skjer ved fusjoner/oppkjøp mv. Ta f.eks de største advokatfirmaene i Norge - de har vanligvis oppstått gjennom at flere mindre firmaer (med veldig dyktige advokater) har slått seg sammen/fusjonert /hentet inn dyktige advokater - og jeg kjenner til flere relativt små norske firmaer som har blitt kjøpt opp av store multinasjonale selskaper/firmaer nettopp fordi selskapet sitter på unike produkter/Immaterielle eiendeler - og ikke minst know how. Når en ser på dagens verdi av PHO - som også nå inneholder Cevira avtalen - hvorfor skal et annet selskap velge å gå igjennom alle godkjennelsesprosesser for å utvikle et tilsvarende produkt som BLC når en like gjerne kan kjøpe opp hele selskapet? For det andre - husk at BLC er et type produkt hvor det hjelper ikke bare å ha selve "oppskriften", en er også avhengig av å ha den riktige kompetansen for å utvikle et slikt unikt produkt/metode.

Jeg vet at flere av dere ikke liker å høre det - men PHO sitter på et helt unikt produkt, og jeg er overbevist om at flere andre BigPharma allerede har PHO i kikkerten....
Redigert 08.09.2019 kl 14:33 Du må logge inn for å svare
ITinvest
08.09.2019 kl 10:24 4481

meget bra siste innlegg.
Er bare redd PHO nå blir kjøpt opp alt for billig.
Kommer det et bud på 100, så er det kjøpt opp.
de som kjøper PHO kommer til å tjene voldsomt med penger

Oppkjøp er etter min mening utelukket uten forlengelse av patentene.
Dessuten må kursen opp flere hakk før det kan bli snakk om oppkjøp med styrets anbefaling og minimum 90 % tilslutning fra eierne (aksjonærene).
Et bud i dag ville ha ligget på rundt 65-85, og hadde neppe fått de nødvendige 90 % tilslutning.
focuss
08.09.2019 kl 10:57 4438

Cysview presser ikke noe big pharma ut av markedet. BP har ikke noe produkt som konkurrerer med Cysview

Det vil gå utover de som leverer dagens SoC- metode i USA.

Soc er hvitt lys. Det er produsentene av scope som tilbyr hvitt lys, dvs om photocure samarbeider med produsentene så er mye gjort.

Man kan se det på denne måten: scopeprodusentene ønsker vekst, hva er vel bedre enn ett nytt produkt som erstatter en «utdatert» scopepark. Akilleshælen til photocure er at det er kun KZ som er samarbeidspartner i US.

Blir hvitt lys undersøkelser foretatt uten kontrastvæske?
I så fall ville mye av problemene med markedssituasjonen for Olympus og andre markedsaktører som leverer scope til blære-undersøkelser i USA være løst hvis det er mulig for PHO å få til et samarbeid med disse, spesielt Olympus,
Men dette kan nok bli vanskelig i USA innenfor de reglene som er fastsatt for refusjoner for TURBT og Surveillance hvor KS sine scope nå inngår som en del av dealen.
Når DS under sin første kvartalspresentasjon for PHO i Q3 2018 nevnte samarbeid med Olympus, så kan det være at det var en vennlig gest til de som leverer scope til blære-undersøkelser i USA, og at han hadde andre markeder i tankene vedr samarbeid.
ITinvest
08.09.2019 kl 12:57 4319

Der kom den igjen, ha vært skrevet mange ganger her om dette med patenter.
ta og les noe av det før du utaler deg DTT
PHo har nå etablert seg i makedet og kommer til å bruke sin markedsmakt, som alle andre.
Ikke lett å få ett nytt produkt inn på markedet, tar gjerne 5 år og da er vi rike.

nei er mye mer redd ett tidlig oppkjøp, før den norske investmiljøet vokner
ITinvest
08.09.2019 kl 13:00 4312

Ja, ja blitt jo inntresant å lese det som blir lagt frem i morgen
m73102
08.09.2019 kl 15:02 4201

Oppgang kommer - du skriver at det etter ditt syn er helt utelukket med oppkjøp uten forlengelse av patentene. Der er jeg ikke helt enig. I hvilken periode tror du det er viktigst med patent? I FoU stadiet eller etter at de nødvendige FDA godkjennelser og produktet/metoden er på markedet? Jeg

Jeg mener videre det er viktig å skille mellom rene medisiner/tabletter mv og behandling/metode som BLC. Det er mye vanskeligere å få til en "kopi" av BLC ut på markedet - med de nødvendige godkjenningene fra FDA mv. Samtidig er det veldig kostbart og det holder ikke med selve "oppskriften" - en må også ha kompetansen (know how) for å utvikle og videreutvikle produktet/metoden . Hvor tror du den beste kompetansen til BLC ligger? Jeg er derfor ikke bekymret i det hele tatt vedr patentsituasjonen.

Jeg tror derimot at det allerede har vært flere som har vært i kontakt med PHO vedr oppkjøp - men i likhet med deg tror jeg også at styret ikke er i nærheten av å gi noen anbefaling på dagens kurs. Den (kursen) må nok opp mange hakk før styret i det hele tatt vil vurdere et bud.
Redigert 08.09.2019 kl 15:04 Du må logge inn for å svare
Hayen
08.09.2019 kl 16:48 4105

Og hva tjener de (dagens soc) penger på idag?

Nysalg og litt på vedlikehold.
Nysalg kan de I praksis gi opp. Hvorfor kjøpe scope med kun hvitt lys når risikoen er at det er avlegs om få år når blc blir soc?

Og vedlikeholdsinntektene per scope(wlc) er nok minimale.

Derfor er ikke eksisterende løsning en konkurrent.
Det her handler nesten utelukkende om å få de som har wlc idag til å konvertere til blått lys.

Og det gjenspeiler photocures uttalelse om at det ikke er markedsandel, men markedspenetrasjon dette handler om.
Eksisterende marked må penetreres.

Et vennligsinnet oppkjøp starter alltid med at en potensiell tilbyder kjøper seg opp til en stor post i selskapet på forhånd, og i PHO har det ved flere anledninger vært gode muligheter til å kjøpe billige aksjer, og når aksjene har vært ekstra billige, har det som regel også vært høy omsetning.
Siden du mener at det allerede har vært flere beilere på besøk, så synes det litt merkelig at ikke PHO har fått inn noen som kunne passe til beskrivelsen av en oppkjøper/tilbyder på topp 20 de siste årene.
Hayen
08.09.2019 kl 17:00 4074

Refusjon:

"Det er nok vanskelig"
På hvilket grunnlag kan du mene at Olympus ikke kan få refusjon for blc/cysview/turbt innen rimelig tid?
Hayen
08.09.2019 kl 17:06 4064

Patenter og oppkjøp:
Hvis oppkjøp er uaktuelt uten forlengelse av patenter, så sier du egentlig at big pharma kan ta markedet til en kostnad lavere enn budpris x for pho, at tiden for godkjennelse av generika har lav verdi, at phos organisasjon i USA har lav verdi og at det har lav verdi å bli kvitt pho som konkurrent (som vil være realitet ved oppkjøp)

Alle disse " på hvilket grunnlag" går igjen i mange av dime innlegg.
Jeg mener at svaret står i det innlegget du viser til uten for mye vrangvilje fra din side.

Hvis meg et selskap på OSE som har blitt oppkjøpt etter at patentet selskapet er bygget på har gått ut.
Hayen
08.09.2019 kl 17:20 4036

Jeg prøver å finne ut om du har noe konkret å vise til eller om det er snakk om din magefølelse.

Det eneste grunnlaget jeg kan finne er dette:
"Men dette kan nok bli vanskelig i USA"

'kan nok' fremstår mer som generell synsing og ikke særlig faktabasert
m73102
08.09.2019 kl 17:24 4027

Tror du at en slik aktør, som vurderer å kjøpe opp et selskap, ikke har vært i kontakt med styret før en ev. velger å kjøpe opp en større aksjepost? Dette et kun mine antagelser - men det at en ev ikke finner noen på topp 20 som kan være aktuelle oppkjøpere betyr ikke at det ikke kan vært noen interessenter.
Redigert 08.09.2019 kl 17:24 Du må logge inn for å svare
Hayen
08.09.2019 kl 17:33 4009

Fremstår lite logisk at patentene skal ha så stor verdi (les innlegget mitt igjen)

Ang selskap som er kjøpt opp etter at patenter er gått ut:
Hvilke selskap på Oslo børs har hatt drug/device komponent og vært i en særdeles god posisjon til å erobre USA ?