NAS - hvor mye står kursen i ved JA fra obl.eierne??


Innen 12 dager kan virkelig Nas-aksje begynner å klatre opp på nye høyder. 46 kroner taket vil nok rase sammen om obligasjoners eiere stemmer ja til ledelse forslag om å gå fra usikret til sikret obligasjon.

Dette lover bra for Nas-aksjonær!

solb
06.09.2019 kl 11:02 1423

Kjenner Sissener personlig som storgambler, risikofreak, kortspiller, og en som vet å trekke seg når han vet han har tapt.

"Kjenner Sissener personlig som storgambler, risikofreak, kortspiller, og en som vet å trekke seg når han vet han har tapt."

- Perfekte egenskaper om du skal lykkes på børs.

Helt enig med deg Minsin. Men PR er uansett god for Siss.
Spennende tid for Nas. Selskapet vil nok klare seg i 2020 ;)

Obli. eiere: Husk å stemme ja innen 11 september!!
Redigert 07.09.2019 kl 08:21 Du må logge inn for å svare

Ønsker alle medaksjonærer i NAS (minsin, solb, restplass, bartender, hstray og dere andre) en riktig god børsuke, og ønsker at det blir en hurtig avklaring på obligasjonsutfordringen. Jeg setter den røde nesa sydover til Budapest i en uke.

Takk i like måte :) blir spennende med avklaring om obligasjon. Leser mange skråsikre meninger hit og dit om obligasjons-ja -og nei. Selv klarer jeg ikke helt å bombesikkert se et utfall av denne situasjonen.

Mitt bet er egentlig på tiden etter refinansiering eller annen løsning av obligasjon. Jeg er i alle fall trygg på at man ikke går konk pga dette. Dersom det ikke løser seg med refinansiering, erstatning, jv, eller andre penger inn, får jeg i verste fall være med på en emisjon dersom det trengs. Dette blir flott når året 2020-regnskapet skal presenteres.

Klart at dette er et high risk bet når det bygges opp til en slik vinn eller forsvinn-situasjon med obligasjonseierne. Jeg har selv ingen stor kompetanse for å vite hvorvidt det blir ja eller nei til utsettelse, men verdt å merke seg at kun 50% av kapitalen må si ja, og 67% av oppmøtte obligasjonsholdere. Sissener har mao mindre makt enn det som ofte skrives her. I tillegg holder også han døren på gløtt. Det kan se ut som at han prøvde å tvinge frem en forbedret avtale tidlig i forløpet, men det har foreløpig ikke skjedd noe etter hva jeg har fått med meg. Videre er det jo positivt at flere analytikere og kommentatorer fremstiller avtalen som god og at obligasjonseierne har mest å tjene på å si ja. De tror blir ja fra majoriteten i midten av september. Jeg håper det. Dette vil gi muligheter for å bevise driften i 2020. Og, jeg tror ikke dette er vinn -eller forsvinn.

https://newsweb.oslobors.no/message/484314

https://finansavisen.no/nyheter/luftfart/2019/09/07/6954090/analytiker-tror-pa-utsettelse

https://e24.no/boers-og-finans/i/2GJ2na/obligasjonseier-om-gjeldsforslaget-til-norwegian-mye-bedre-om-de-kunne-gjoere-en-emisjon

https://e24.no/boers-og-finans/i/RRqWx2/sissener-ikke-enig-med-norwegians-forslag

https://e24.no/boers-og-finans/i/kJb57v/norwegian-sjefen-om-laanepakken-god-tilbakemelding-fra-obligasjonseiere-saa-langt

https://e24.no/boers-og-finans/i/1nd42M/boerskommentar-dette-er-grunnene-til-at-obligasjonseierne-vil-si-ja-til-norwegians-gjeldsplan

https://www.dn.no/marked/norwegian/alfred-berg/dnb-asset-management/mener-norwegian-tar-et-fornuftig-grep/2-1-665723

https://www.dn.no/borskommentar/norwegian/oslo-bors/danske-bank/norwegian-ma-be-til-hoyere-makter-om-at-ingen-morke-krefter-har-posisjonert-seg-i-obligasjonslanet/2-1-665042?_l
Redigert 08.09.2019 kl 16:37 Du må logge inn for å svare

På tid å laste opp folkens.

Aner ikke. Bør vel kunne gå til 40-45 etter fullstendig avklaring uten problem. Men den gode nyheten for meg er ikke kursen i morgen, det er at Prosjekt Lønnsomhet kan fortsette uhindret inn i 2020 og 2021. Det kan bli noe virkelig, virkelig annet.

Wizzair bare 108 fly, NAS har nærmere 170. Wizzair har 8x Nas sin market cap. Jeg vet at det er forskjeller på disse to, men det sier noe om hva Nas kan bli ved lønnsomhet.


Enda et positivt tegn: "Boeing Co. var dagens vinner med en oppgang på 3,13 prosent.
Oppgangen kom etter at administrerende direktør Dennis Muilenburg i Boeing Co. onsdag sa at selskapet fortsatt sikter mot returnering av 737 MAX tidlig i fjerde kvartal. De har derfor ingen planer om å endre produksjonen nå."

Hva betyr forresten "indikasjoner" i denne sammenheng? Er det bare muntlige "ja" eller er det avgitt skriftlig? Hvis det siste er tilfelle og det overstiger 2/3 deler er det vel da bare oppmøtet og antall fullmakter som kan velte lovnadene ... men vet vet ... ?
Redigert 12.09.2019 kl 08:32 Du må logge inn for å svare
Herman*
12.09.2019 kl 08:39 389

Det er slik at NAS har rådgivere som har mottatt early birds som igjen forplikter obligasjonseierne til å stemme Ja. Disse har blitt talt opp og de har 2/3 med god margin. Problemet er at det må allikevel stemmes formelt den 16. og stemmene telles opp av nøytral 3.part. Dermed får vi disse teoretiske forbeholdene.

Korrekt!
Man kan anslå at enkelte har plutselig snudd vesten og stemt nei til forslaget.
Retorikken: Det kan både være ja eller nei. Men sannsynlighet for en ja er større en for en nei.
Derfor økte kursen 5,87% i dag.

Herman*
I går kl 22:59
329
TomW skrev
Nordic Trustee har ikke noe med early birds avtalen å gjøre. Dette er en bindende avtale mellom tilr..
Det viser seg at FA forsøker å melke denne konflikten for alt det er verdt, og deres fremstilling gir ikke et korrekt bilde av situasjonen. Her kan dere lese hvilken forpliktelser/fullmakter NAS sitter på, hentet fra forslaget til obligasjonseierne: " The issuer has offered to pay an early bird fee to any bondholder which gives its IRREVOCABLE ( Red adm: Ugjenkallelig) PRE CONSENT ( Red Adm: forhåndsgodkjenning) to support the proposal"

Så her har TomW og andre helt rett. Hvordan Sissener kan si at han ikke har gitt opp håpet er helt uforståelig. Det hadde vært bedre å ønske selskapet lykke til og så legge ballen død!.

Da er Ja uunngåelig
Redigert 13.09.2019 kl 08:17 Du må logge inn for å svare